Reacties voor: ‘Apple TV vanaf 4 oktober ook in Nederland’

De Apple TV 2G wordt vanaf 4 oktober in Nederland verkocht, aldus een anonieme bron tegenover One More Thing. Dit heeft te maken met de lancering van huur- en koopfilms in de Nederlandse iTunes Store. De prijzen liggen tussen de 5 en 15 euro.
Lees het complete artikel → ‘Apple TV vanaf 4 oktober ook in Nederland’
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 52 reacties

  1. Echt heel fijn, gelukkig is die nog nergens te krijgen in NL. 😉

  2. Betekent dit ook dat de HDMI handshake-problemen met voornamelijk Philips- en Sony Bravia toestellen ook verleden tijd is?

  3. Ben er erg tevreden over.
    Heb ‘m via internet. Kostte me 105 euro. Het werkt als een tierelier. Het streamen van films in HD kwaliteit gaat uitstekend. Maar ook youtube filmpjes speelt ‘ie af. Het kopen van films via de Amerikaanse iTunes store gaat ook prima. Wel een account aanmaken met een adres in Alaska anders betaal je belasting. Een film in HD heb je dan voor minder dan 5 dollar.

  4. Goh dat werd ook wel tijd na bijna een jaar.

    Gelukkig heb ik de mijne al een geruime tijd en al een hoop plezier aan beleeft! Maar nu wordt het dus nog beter!

  5. Erg jammer die prijzen. Hij kost in de US 100$, dat is omgerekend + sales tax 75 a 80 euro. Belachelijk dat het hier in nederland 50% meer moet kosten :-S

  6. Ik hoop en denk stiekem dat volgende week ook de nieuwe Apple tv wordt aangekondigd en dat die ook in Nederland verkocht wordt. Het is immers een jaar geleden dat de 2e generatie werd aangekondigd en er ontbreekt nog steeds 1080p ondersteuning. In iOS 5 zit dat wel dus lijkt het me logisch dat er een nieuwe wordt gelanceerd, ook met oog op AirPlay. En als de ATV 2 dan toch hierheen komt hoop ik dat het doel de voorraden opmaken is. Wat denken jullie?

  7. Yes !!! Jb en xbmc erop, heb ik nu ook en werkt als een zonnetje!

  8. Komt Hulu dan ook eindelijk?

  9. Gelukkig heb hem zelf een tijdje in gebruik en werkt top blij dat er nu ook films met nl ondertieling te huur zijn.

  10. E i n d e l i j k
    Nu wel hopen dat er snel meer films beschikbaar komen.
    Het valt me ook op, dat er vooral films te koop staan, en maar een paar te huur. Ik huur een film liever 3 x dan 1 x kopen. Is net zo duur, maar ik wil die films allemaal niet opslaan.

  11. Ik heb mijn ATV2 begin dit jaar in the UK gekocht. Deze week verscheen in het hoofdmenu een sectie genaamd ‘films’. Daarachter zitten een aantal keuzes maar als je daar op klikt krijg je ‘dienst niet beschikbaar’.

    Volgens mij is die film-sectie nieuw en betekent dit dat het officiële film gedeelte eraan komt.

  12. Origineel geplaatst door Joost
    Ik hoop en denk stiekem dat volgende week ook de nieuwe Apple tv wordt aangekondigd en dat die ook in Nederland verkocht wordt. Het is immers een jaar geleden dat de 2e generatie werd aangekondigd en er ontbreekt nog steeds 1080p ondersteuning. In iOS 5 zit dat wel dus lijkt het me logisch dat er een nieuwe wordt gelanceerd, ook met oog op AirPlay. En als de ATV 2 dan toch hierheen komt hoop ik dat het doel de voorraden opmaken is. Wat denken jullie?

    De hardware in de ATV2 ondersteunt wel 1080p, dus er is altijd nog kans dat met iOS5 de ATV2 dit gewoon gaat ondersteunen. Op het moment heeft het weinig zin, want de films en series die je uit de iTunes Store kunt huren/kopen zijn ook allemaal max 720p.

  13. Overigens verkoopt MyCom al tijden ATV2’s, voor 119 euro geloof ik.

  14. Wel een beetje jammer dat het een jaar heeft moeten duren. Ik heb hem zelf uit Duitsland gehaald en hij werkt perfect. Een beter oplossing voor muziek, foto’s en films op de TV te laten zien bestaat niet.

  15. Zeer fijn apparaatje! Heb m nu bijna een jaar, meegenomen van een vakantie in new york. Omgerekend zo’n 80€. Maar zelfs 120€ is ie meer dan waard. Als je een idevice hebt, dan hoort dit er gewoon bij! Heb een vpn lopen via new york, en netflix erop! Huur al mijn films in de u.s. Store, is toch wat goedkoper als hier nu. Als hij komt, denk ik ook dat het een groot succes wordt in nederland!

  16. @Zomer: ik heb hem toch echt uit een nederlandse winkel ?
    Ifactor in Rotterdam, ze hebben hem niet op de site maar bestellen hem wel voor je, XBMC erop plus een NAS is gewoon winnaar voor de rest van je leven.

  17. Zolang hij er niet in Full HD is heb ik echt geen interesse!

  18. Deze is al geruime tijd te (online) te koop via Mediamarkt dochter Redcoon.nl. Deze kost nu €105,98, excl. verzendkosten!

    http://www.redcoon.nl/B250539-Apple-TV-MC572FD-A_Kabels-Adapters

  19. Ook een succes hier? In USA is hij geen succes.
    Al die jubel verhalen hoeveel iPhones en iPads wel niet verkocht zijn brengt Apple graag naar buiten. Maar ooit eens officiële verkoopcijfers terug gelezen over de Apple TV? Daarom wordt hij nog altijd als een hobby project gezien bij Apple.
    Neem niet weg dat ik dit ook ga aanschaffen, maar hij moet dan wel 1080p ondersteunen. De A5 is daar capabel genoeg voor, dus hoop dat ze een One More Thing (of Hobby) over hebben op de keynote van aanstaande Dinsdag.

  20. Origineel geplaatst door Gert-JanWel een beetje jammer dat het een jaar heeft moeten duren. Ik heb hem zelf uit Duitsland gehaald en hij werkt perfect. Een beter oplossing voor muziek, foto’s en films op de TV te laten zien bestaat niet.

    Ehm beter gezegt.. Voor die prijs is er geen betere te krijgen…ik ken toch echt wel kasjes die het beter doen hoor!

  21. Heb er ook al bijna een jaar, 2 in huis. 1 boven 1 beneden.

    Enige nadeel van het apparaatje is dat het streamen af en toe blijft hangen.
    Of helemaal niet wil starten.
    Youtube en Trailers werken dan wel, alleen de benadering naar je iTunes bibliotheek werkt dan niet lekker.
    Computer uit- en aanzetten en dan werkt het weer (9 van de 10 keer), soms meerder keren je computer uit- en aanzetten.

    Meer mensen hier last van?
    En nog veel beangrijker… is er een oplossing voor dit probleem?

  22. Zijn we niet een beetje laat? Ik heb hem al een jaar staan en ben zeer tevreden.

  23. @Dviate: Het zou een wonder zijn.. ben er al maanden mee bezig!

  24. Gebruik je een Sitecom AP of router. Zelf veel problemen mee gehad, nu gebruik ik een TP-Link type ‘n’ AP en dat werk nu goed.

  25. Via T-Online kan je hem ook al bestellen.
    Heb hem al 2 maanden in huis, en moet zeggen dat het perfect werkt met plex. Automatisch ondertiteling etc. 🙂

  26. Geen 1080p is een slecht idee. Zodra Apple tv dit ondersteunt, ga ik er geld aan uitgeven.

  27. Kopen, jailbreaken en gewoon genieten.
    Perfect ding, jammer dat het zolang duurde.
    Nito Tv, EBMC het werkt perfect.

  28. Hey met de apple tv kan je toch ook AirPlay doen met al je applicaties?

  29. Ik verwacht dat 4 oktober een update met 1080p wordt gepresenteerd. Dit combineren met de nieuwe airport express die er aan dit te komen en je kunt m plaatsen waar je maar wilt!!!

  30. AirPlay werkt perfect inderdaad. Samen met ATV Flash is dit een monster.

  31. @Temora: Ik denk dat je niet eens veel verschil merkt tussen de 720p van de apple tv, en 1080p. Het beeld is namelijk echt super scherp, en dat is geen onzin. Voor mij goed genoeg in ieder geval.

  32. Al eeuwen te koop bij Mycom

    Jailbreak en steamen via NAS
    In alle formats
    Werkt perfect

    Ook leuk tvout genie
    Je iPhone cam draadloos op je apple tv of gewoon je browser

  33. Kun je met een ATV ook vanaf je macbook films afspelen muziek streamen en youtube enz???

  34. MIsschien gelijk een nieuw modelletje? Ik vind het ook belachelijk dat hij meer in euros kost dan in dollars, ongeacht de koers. Ik heb inclusief verzendkosten nog steeds ruim 20 euro minder betaald!

  35. @Rick: Ik heb hem ook via internet JB en XBMC
    het lukt alleen niet om foto’s te streamen vanaf mn nas zonder itunes.
    ik zie wel de mappen en de bestanden ,maar zodra ik 1 foto aan klik wordt het beeld zwart???

  36. Kan iemand de voordelen op een rij zetten t/o de originele AppleTV? Ik heb er een met 250 gb hd en met Visual Hub zet ik daar mijn films op. Dat werkt prima.
    Dus wat kan ik straks met de ATV ll dat ik nu niet kan?

  37. daarom heb ik hem ook al een jaar:)

  38. Nu wil ik eigenlijk geen reclame voor ze maken maar de “betrouwbare” bron stond gewoon in mijn twitterlijst: @appleicentre, en daar is die vanaf morgen “al” te verkrijgen schrijven ze.

    appleicentre iCentre :
    De nieuwe Apple TV, morgen te bestellen op iCentre.nl! (bit.ly/quM60S)

  39. Bij mij draait ie ook al een tijdje. Echt een aanrader. Voor de minder techneuten onder ons; JB is niet nodig. Air Video streamed mkv x264 etc etc. Handbreak dus ook niet nodig.

  40. Ik gebruik hem inmiddels al zo’n 10 maanden met veel plezier. Wel in de VS voor de “normale” prijs van E85 gekocht, want 119 is echt belachelijk veel.

    Via iTunes streamen werkt perfect, maar youtube vanaf de mac/pc kan niet en vanaf de iPad en iPhone wel. En muziek of films spelen vanaf een NAS is dus ook niet direct mogelijk. Je moet altijd via iTunes spelen.

    Het meest beperkt is de video. Zo trots als Apple altijd is op het kunnen “praten” met randapparatuur, zo star werkt dit. Zelfs Apple’s eigen .mov snapt hij niet. En dus ben je toch steeds aan het klooien met een vertaal-programmaatje dat je film via het iTunes-formaat .h264 (oid) naar de ATV stuurt.

    En als je foto’s wil laten zien, moet je ze eerst op je iPhone of iPad zetten, want airplay vanaf iPhoto werkt niet.

    Al met al best een leuk apparaat dat ik regelmatig gebruik. Maar vanwege de tekortkomingen geen 119 euro waard wat mij betreft.

  41. In nederland. Wil dit ook belgie zegggen of heb ik nu valse hoop?

  42. 109 euro Incl verzendkosten bij Amazon.de

  43. @Zomer: Natuurlijk wel, gewoon bij MyCom stores

  44. Vanaf introductie iOS5 in de herfst kun je via iPad en AppleTV ook realtime gamen, internetten en iPhoto via je TV realtime via AirPlay streamen.
    Dat is €119 meer dan waard!

  45. Gewoon te koop bij de meeste Dixons… €119,- incl btw

  46. haha, das ook wat! Laat ik er na een jaar over denken er toch maar 1tje meenemen uit Amerika. Komt ie precies op hetzelfde moment hier uit. Nou toch nog 1 dagje eerder! En voor maar 77 euro..

    Ik vind persoonlijk @Joost dat 1080p zwaar overgewaardeerd wordt. Een DVD5 door de juiste High-end reciever ziet er gewoon perfect uit op 1080p

    ONMISBAAR is al het geluid wat mogelijk is! Ik heb de AppleTV nog niet eerder overwogen omdat HD Audio niet ondersteund wordt?? Maar is nu alweer zoveel tijd overheen..

  47. Origineel geplaatst door whulsbergen
    Ik gebruik hem inmiddels al zo’n 10 maanden met veel plezier. Wel in de VS voor de “normale” prijs van E85 gekocht, want 119 is echt belachelijk veel.Via iTunes streamen werkt perfect, maar youtube vanaf de mac/pc kan niet en vanaf de iPad en iPhone wel. En muziek of films spelen vanaf een NAS is dus ook niet direct mogelijk. Je moet altijd via iTunes spelen.Het meest beperkt is de video. Zo trots als Apple altijd is op het kunnen “praten” met randapparatuur, zo star werkt dit. Zelfs Apple’s eigen .mov snapt hij niet. En dus ben je toch steeds aan het klooien met een vertaal-programmaatje dat je film via het iTunes-formaat .h264 (oid) naar de ATV stuurt.En als je foto’s wil laten zien, moet je ze eerst op je iPhone of iPad zetten, want airplay vanaf iPhoto werkt niet.Al met al best een leuk apparaat dat ik regelmatig gebruik. Maar vanwege de tekortkomingen geen 119 euro waard wat mij betreft.

    Ik kan YouTube filmpjes gewoon bekijken hoor, gewoon opslaan bij je favorieten en dan via je ATV2 bekijken.
    En films en muziek streamen vanaf de NAS gaat ook prima…

  48. @Dennis, het gaat niet zozeer om de kwaliteit. Ik download laatste tijd wel vaker 720p om ruimte te besparen. Het gaat mij om de beperking. Alle content die ik immers in 1080p heb kan ik niet streamen. Daarnaast denk ik dat als ios5 straks komt met 1080p ondersteuning, dat niet alles wat je op je iPad/iPhone af kan spelen, afspeelt op je Apple tv wat eveneens een beperking is. Stel je voor iPhone 5 komt met 1080p recording en je kan dat niet rechtstreeks streamen.

    En als laatste, als er ook apps beschikbaar komen voor de Apple tv dan is de a5 chip (die de 1080p makkelijk aankan) niet ongewenst in mijn ogen. Ik heb nu geen Apple tv dus kan niet oordelen maar vanwege deze zaken zou ik graag de 3e generatie zien volgende week.

  49. Lap, zie ik dat er films in iTunes staan klik op een trailer en wat krijg ik als Vlaming te horen FRANS!!!! Stomme fout Apple

  50. .Ik kan YouTube filmpjes gewoon bekijken hoor, gewoon opslaan bij je favorieten en dan via je ATV2 bekijken.

    Dat noem ik dus gedoe. Met een airplay-knop hoef je niet eerst als favoriet op te slaan, dan je ATV op te starten, het filmpje te zoeken en af te spelen.

    En films en muziek streamen vanaf de NAS gaat ook prima…

    Wow. Zonder iTunes of Jailbreak? Hoe doe je dat?

  51. Origineel geplaatst door whulsbergen
    .Ik kan YouTube filmpjes gewoon bekijken hoor, gewoon opslaan bij je favorieten en dan via je ATV2 bekijken. Dat noem ik dus gedoe. Met een airplay-knop hoef je niet eerst als favoriet op te slaan, dan je ATV op te starten, het filmpje te zoeken en af te spelen.En films en muziek streamen vanaf de NAS gaat ook prima… Wow. Zonder iTunes of Jailbreak? Hoe doe je dat?

    Tja sommige zijn lui geboren, I guess, want wat is het verschil tussen een handeling op een knop drukken en naar je favorieten op te slaan of op de airplay-knop te drukken??
    Waar staat dan dat het zonder JB is????

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.