Reacties voor: De toekomst van de Apple TV: dit kan Apple ermee doen

De Apple TV als vervanging van je multimediabox, hoe klinkt jou dat in de oren? Live tv-kijken, tv-programma's opnemen en nog veel meer: volgens een Apple-patent moet dit mogelijk worden.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 20 reacties

  1. Laat maar komen. Kan niet snel genoeg. Hier een Horizon mediabox. Loopt niet allemaal soepel.Arc protocol werkt ook niet lekker.Als ik de Apple tv aanzet gaat versterker en tv vanzelf aan en ook op de juiste uitgang. Dus meteen beeld en geluid. Met de Horizon kun je dat vergeten.Tv gaat aan maar daar houdt het ook bij op. Ook aangesloten op de zelfde uitgang als daar waar de Apple tv op zit. Zelfde HDMI kabel gebruikt. Niets helpt.

  2. Denk dat het niet zo zeer de NLse aanbieders zijn, maar Apple die geen apps wil doorlaten 😒

  3. Dan kunnen de Nederlanders nog iets leren van de Belgen want de boxen van Proximus en Telenet werken zonder problemen. Echter is die van Telenet wel een stuk beter qua software en duidelijkheid dan die van Proximus. Die laatste update heeft de TV GIDs nu ook verbeterd.

  4. Zou erg handig zijn. Maar dan wel graag in goede HD kwaliteit. Niet zoals nu op uitzending gemist en zo. Dat is vaak niet om aan te zien als je dat op je iPad of via airplay op je tv kijkt.

    PS erg irritant die zelf starende reclame filmpjes die af en toe bij artikelen op deze site staan. Vooral omdat deze op iPhone direct hele scherm in beslag nemen.

  5. Laat er maar snel een app komen van ziggo waarop je alle kanalen kan zien en waarmee je ook kan opnemen.

  6. Als die nieuwe dienst van T-mobile, Knippr, een goedwerkende apple tv app krijgt gaat mijn horizonbox de deur uit!

  7. Ik doe alles er al op: muziek, film, series, live TV en gemist.
    Apple moet nog even een update doen voor iCloud foto’s en de NPO moet toch eens HD gaan uitzenden live en gemist.
    Commercieel boeit me niet.

    Het is overigens wel triest dat de NPO nog steeds max analoge kwaliteit uitzend live en gemist. Ik heb er wel 5 euro voor over om deze in 1080 te streamen.

  8. De wirwar van de bediening (en het mislukken van Apple’s TV activiteiten) is onderdeel van het gevecht tussen kabel aanbieders, content- en SetTop Boxleveranciers.
    Apple moet heel snel HBO (of heel TWarner) overnemen en met een 4K toestel komen dat best wat mag kosten als het ook goed is

  9. Hoewel ik alternatieven alleen maar toejuich en dat het alleen maar goed is om meer keuze te hebben moet ik eerlijk zeggen dat ik met de KPN ontvangers nooit maar dan ook nooit problemen heb , alles werkt altijd

    De Apple tv heb ik gekocht om films te huren , een betere kwaliteit krijg je niet als je huurt , de rest is leuk en hoop dat er nog mooie toevoegingen (apps) gaan komen

  10. Ik vind het allemaal wel leuk en boeiend.
    Maar ffe rond zappen is er toch niet meer bij: app sluiten van zender A, app openen van zender B, app sluiten van zender B, app openen van zender C,… 🙂

  11. @Tom: En wat zou het belang zijn van Apple om apps van tv-zenders tegen te houden die van de nieuwe Apple tv een succes kunnen maken?

    On topic: deze analyse komt dus neer op ‘De Apple tv zou apps kunnen gebruiken om tv te kijken’. Iets wat al lang mogelijk is, zelfs op de oudere Apple tv’s.

  12. NL Ziet werkt eraan gisteren bevestigd gekregen;-) nu hopen op een beetje tempo!

  13. Enkele dagen geleden mijn ATV3 vervangen door een 4…

    Wat is dat een goede keuze geweest!

    Ik gebruikte hiervoor Netflix op de ATV3 en Kodi op een RPi2. Beide apps draaien zoveel soepeler op de ATV4. Netflix start instant op, hetzelfde geldt voor de gekozen series/films. Voor Kodi heb ik wel gekozen voor de officiële Appstore versie van MrMC. Geen mogelijkheid tot installeren van add-ons (ivm het niet kunnen/mogen gebruiken van python) maar standaard is Kodi compleet met sub-scraper, 3 skins en fan art spulleboel. Precies wat ik ook gebruik op de RPi2.

    Naast de genoemde twee apps zijn er genoeg andere leuke apps te krijgen in de Appstore, bijvoorbeeld NOS en kook apps. Tot nu toe nog geen spelletjes uitgeprobeerd. Dit was ik vooraf niet van plan maar het is verleidelijk om ook dit uit te proberen!

    Als laatste en zeker niet de minste verbetering…. CEC!!!!! Alles werkt nu samen. ATV aan, versterker en tv aan, en omgekeerd hetzelfde ATV uit de rest ook uit, eindelijk!!!!

    Super tevreden!

  14. Origineel geplaatst door Nik
    Ik vind het allemaal wel leuk en boeiend.
    Maar ffe rond zappen is er toch niet meer bij: app sluiten van zender A, app openen van zender B, app sluiten van zender B, app openen van zender C,… 🙂

    Mooie is dat Apple multitasking heeft toegevoegd! Dus twee keer op scherm knopje toont alle openstaande apps (en voor jou, alle zender Apps 😉 )

  15. Wij vinden dat er veel te weinig apps zijn. teleurstellend. Tot nu toe is er niets voor ons bij, dus streamen wij alles (NPO, BBC iplayer) over Airplay. Zonder mediabox.
    Als die apps de toekomst zijn, dan graag apps van de BBC, van de NPO (zonder cookies) en van Canvas.

  16. @Johan: Van Canvas is er al een App voor AppleTV. Maar ik denk dat ik gelezen heb dat je die in Nederland niet kan downloaden…

  17. Streaming van hdhomerun en ook recording en goede epg.
    Zou mooi zijn.

  18. @martijntjuh: Ik kan Kodi niet vinden in de app store, doe ik iets verkeerd?

  19. Wat veel mensen vergeten is dat er nog gewoon ‘conventioneel’ kabel tv te verkrijgen is. Dit kost 16 euro per maand. En relatief goed beeld. Goed genoeg iig, ik hoef bij talkshows geen full hd oid… Films op de tv kijk ik al helemaal niet. Dus al die media boxen is zwaar overbodig en commerciele troep waar je veel te veel geld voor betaalt maandelijks. Dus gewoon een ouderwets kabel abotje, met een adsl verbinding van 80 mb. Ik lach iedereen uit. De hele wijk zit op de glasvezel, dus heb volledige bandbreedte voor mezelf en voor 25 ekkies! 😁

  20. Ik mis gewoon integratie: alle voor mij relevante kanalen onder 1 “app” dat ik daar iets voor moet configureren geen probleem … Wat mij ook ernstig dwars zit is dat voor de meest waardeloze kanalen dubbel of 3 dubbel betaald: je wordt gedwongen om een duurder abonnement te nemen .. En dat is dat maar op 1 ontvanger, in mijn geval gebruik ik ook nog digitenne in de schuur : nog een keer betalen voor radiozenders die ook gratis via de ether te ontvangen zijn … en voor echte beeld kwaliteit (m.n. Voor Engelse zenders heb ik ook nog schotel )
    En dan krijg nóg waanzinnig veel reclames voorgeschoteld …

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.