Reacties voor: ‘Apple TV niet langer hobby, grote veranderingen op komst’

De Apple TV is binnenkort niet langer een hobby meer voor Apple. Er zouden grote veranderingen op komst zijn.
Michel Lusthof -

Reacties: 39 reacties

  1. Ja! Airport express en apple tv in één 😀

  2. Een hobby?????? Dat ding draait bij mij volle toeren!! Zeker 6 dagen per week in gebruik. Dan is het geen iTunes Radio. Dan wel Netflix of Hulu. Of iets via airplay of derde Mac scherm. Een hobby is het allang niet meer!

  3. @Remco: Voor Apple was de Apple TV lange tijd een hobby. Met andere woorden: niet zo belangrijk als bijvoorbeeld de iPhone en iPad. Daar lijkt nu verandering in te gaan komen.

  4. En waarom vertellen jullie niet dat er een nieuw kanaal is bij gekomen. En wel van een vleugelrijk energie drankje

  5. Origineel geplaatst door independent me
    En waarom vertellen jullie niet dat er een nieuw kanaal is bij gekomen. En wel van een vleugelrijk energie drankje

    Dat is al in een ander artikel behandeld :).

  6. @independent me: OK, sorry. Dat zat in een item dat voor mij even niet zichtbaar was.

  7. Hoop dat airplay dan een beetje stabiel is…

  8. Iptv ondersteuning incl. encryptie (Verimatrix)… Ik hoop het zo…

  9. Ik ben benieuwd, laat maar komen die updates en nieuwe aankondigingen.

  10. Hoe groot denken jullie dat de kans is dat de Apple tv 3 een update krijgt met deze nieuwe functies? Heb er namelijk net een aangeschaft en zou het zonde vinden als de softwarematige verbeteringen niet op mijn ‘oude’ ‘nieuwe’ atv kunnen draaien (zoals een app store)

  11. Apple TV wordt hier veel gebruikt. Ook gebruik ik het in mijn workshops met een hdmi kabel naar de beamer zodat ik draadloos met mij iPad de presentatie kan tonen en filmpjes etc.

  12. Ik ben ook een vrij intensieve Apple TV-gebruiker. Topkastje en toch zo simpel! Hoop op een spectaculaire update binnenkort. Als ik de geruchten mag geloven, dan kunnen we in maart een update verwachten. Maar of die echt alleen nieuwe features toevoegt of ook bijvoorbeeld een soort iOS 7-achtige nieuwe interface is nog maar de vraag. Hoop eerlijk gezegd op allebei. 😛

  13. Dagelijkse gebruiker atv2 met JB en atv3… Laat maar komen!!

  14. Het meest onderschatte apparaat van Apple. Al je Apple apparaten komen pas echt tot leven met een Apple TV. Wat ben ik er blij mee. Goede speakers op je tv en je kunt films kijken alsof je in de bioscoop zit, muziek luisteren alsof je in een club staat en natuurlijk van alles AirPlayen vanaf YouTube etc. Netflix werkt ook zeer fijn erop. Hoop dat de update nog meer handige functies brengt!

  15. Kan de Apple tv mijn mkv bestanden afspelen die op mijn nas staan? Ik gebruik nu de boxee box die dat perfect doet maar om een debiele rede doet de Netflix app het niet in Europa. Dus daar gebruik ik nu de PlayStation voor, maar als de Apple tv het alle bij kan haal ik die.

  16. Pas als de AppleTV dezelfde (uitbreidings-)mogelijkheden biedt en ongeveer dezelfde prijs kost, zal ik overwegen om mijn Raspberry Pi met OpenELEC te vervangen. AppleTV is mij totnutoe veel te beperkt en biedt geen gebruikersuitbreidingen.
    Ik hoop echt dat dit bericht niet bij een gerucht blijft!

  17. @Donovanaray: Dat is het jammere. Mkv werkt niet en je moet best veel moeite doen om het werkend te krijgen.
    En dan die verplichte koppeling met je iTunes bieb. Waarom kan ie njet gewoon van je Nas alles afhalen.

    Ik gebruik hem ook best veel, maar kijk wel naar alternatieven met iets meer mogelijkheden.

  18. @Donovanaray: Rechtstreeks vanaf een NAS werkt niet. Materiaal dat je op je computer hebt staan, kun je echter via Air Video (HD) en de Airplay functie van je iPhone of iPad in HD en met 5.1 surround op je Apple TV bekijken. Als je een Mac hebt, dan doet Beamer hetzelfde, maar dan zonder dat je je iPhone of iPad erbij nodig hebt.

    Van een NAS afspelen kan bijvoorbeeld via de app 8Player op je iPhone of iPad in combinatie met Airplay mirroring.

  19. Hier nog een atv3 fan! Mijn atv3 maakt werkdagen van 6 – 7 uur per dag mede dankzij netflix! Laat die nieuwe atv maar komen, dan schuift mijn atv3 door naar de slaapkamer. Zojuist 2 uur naar redbull rampage zitten kijken. Eindelijk wat meer extreme sports die ik kan bekijken. Keep up the good work Apple!!

  20. @Donovanaray: Je kan rechtstreeks afspelen van een nas, ook mkv. Maar dan moet ie gejailbreaked zijn (wat net zo weinig moeite kost als een app op de computer installeren). Enige nadeel: dat kan alleen op een atv2 en die zijn niet meer te koop

  21. Atv heeft voor mij nu nauwelijks meerwaarde t.o.v. wat ik al heb, namelijk: een Samsung Smart-TV. Die heeft zelf de Netflix-app, kan streamen via DLNA (dus speelt alles af via NAS), heeft YouTube-app met mirror-optie voor iPhone.
    Enige wat ik tof zou vinden is om m’n MacBook te kunnen mirroren via Atv op m’n tv, maar daarvoor is mijn MacBook ook te oud dus dan zou ik ook een nieuwe moeten kopen.

    Atv is leuk als je alles in je iTunes-bibliotheek hebt zitten, maar er zijn zat mediaboxen die veel meer kunnen. Maar goed, ik ben benieuwd wat er gaat komen, wie weet wordt het nog wat. Al denk ik dat streamen van MKV’s er nooit zal komen en dat is toch eigenlijk wel vereiste nummero 1 voor mij.

  22. @rtc: Die ondersteunt ook geen 1080p, dus ook al heb je een atv2, kun je nog geen mkv afspelen, want die heb je meestal omwille van kwaliteit. Dus full HD

  23. Apple moet zelf een Netflix starten, ik wil max 25 euro per maand betalen (dan stap ik wel een stapje terug in internet abonnement (150mbit is dan overkill) , en ik gooi Netflix er dan uit. Maar het aanbod moet wel gelijk zijn met de videotheek of zelfs nog nieuwer.

    Daarnaast moet die Apple TV volledig integreren met de rest. Dus er moet een CI kaartje in kunnen. Ook moet ie kunnen opnemen naar HDD/NAS. Appstore moet erop draaien. Er moet minimaal een A7 cpu in.

    Dan pas ga ik een Apple TV halen. Anders hoef ik hem niet, er moet vooruitgang komen in dit segment.

  24. Origineel geplaatst door Prana
    Atv is leuk als je alles in je iTunes-bibliotheek hebt zitten, maar er zijn zat mediaboxen die veel meer kunnen. Maar goed, ik ben benieuwd wat er gaat komen, wie weet wordt het nog wat. Al denk ik dat streamen van MKV’s er nooit zal komen en dat is toch eigenlijk wel vereiste nummero 1 voor mij.

    Ik stream toch echt dagelijks mkv’s hoor! Moeiteloos, met Beamer.

  25. Voor .mkv gebruik ik Azul, een top app.

  26. @Prana: Voor mkv’s heb je een gratis converter in de AppStore die die bestanden in minder dan 5 seconde omzet naar een formaat wat de Atv gewoon ondersteunt en zet ze ook automatisch in je iTunes bibliotheek. Dus of je het zelf erin plaats of hem in die app sleept en verder niks meer doet. Even veel moeite.

  27. @Donovanaray: Ik speel al mijn MKV’s af op mijn ATV3 via AirPlay. In mijn geval is het wel mijn iMac die de AirPlay opdracht verstuurt (Beamer, Nederlands top programma!) dus ik en bang dat er wel iets van een device tussen je NAS en ATV moet worden gebruikt.

  28. Ik zweer bij iVi. Alle .avi en .mkv’s worden automatisch overnight geconverteerd naar .m4v en komen incl metadata in iTunes en kan ik afspelen op ATV, iPad en Mac. Verder geen 3rd party apps nodig op mijn iPad.

  29. @Kees: Welke app in de App Store is dat? Klinkt interessant. Ben nu tijden aan het wachten tot Handbrake klaar is met converteren.

  30. @Kees: Hoe heet die applicatie dan? Bij mij duurt het meestal een uur om een MKV naar MP4 om te zetten.

  31. Er zijn naar mijn mening 3 apps die perfect zijn voor het snel converteren van MKV naar MP4 (gaat binnen 1 of 2 minuten).

    iFlicks (en dan de oude versie, niet de nieuwe)
    iVI (lite)
    Smart Converter Pro

    Alledrie hebben ze zo hun eigen vors en tegens, maar dat is persoonlijk.

    De ATV3 heeft voor mij toch echt als nadeel dat om hem echt lekker te gebruiken, je je laptop met iTunes aan moet hebben staan. Via DNLA etc kun je idd wel vanaf NAS streamen, maar dan mis je de handige interface. En dat is nou juist de reden waarom die ATV zo fijn werkt.

    Een MKV kun je vanaf je NAS idd wel via allerlei apps rechtstreeks of via airvideo afspelen. Maar ik vind dat allemaal suboptimaal.

    Mijn ideaal is, dat de iTunes library via een iTunes server op je NAS, rechtstreeks door de ATV uitgelezen kan worden.

  32. Origineel geplaatst door GastonM
    @Kees: Hoe heet die applicatie dan? Bij mij duurt het meestal een uur om een MKV naar MP4 om te zetten.

    Inderdaad het duurt bijna net zolang als de lengte van de film zelf met handbreak , ben ook benieuwd welke Cees gebruikt “5 sec. ” zou super zijn ….

  33. Origineel geplaatst door Robert
    Dat is het jammere. Mkv werkt niet en je moet best veel moeite doen om het werkend te krijgen.

    En dan die verplichte koppeling met je iTunes bieb. Waarom kan ie njet gewoon van je Nas alles afhalen.

    Ik gebruik hem ook best veel, maar kijk wel naar alternatieven met iets meer mogelijkheden.

    Heb je een Mac? Probeer anders eens de OSX app Beamer. Streamt zonder problemen kneitergrote 1080p MKV files naar je Apple TV in Dolby HD en met custom subs. Beste app ooit. Zeker het geld waard.

  34. Ben nog niks tegengekomen wat VIDEO_TS mapjes speelt, dus ben bang om van mijn JB af te stappen

  35. Als redelijk fanatieke apple gebruiker (ipad, iphone en rMBP) ben ik momenteel aan het sparen voor ATV. Is het de moeite waard om nog even te wachten of zal het om een software update gaan?

    Ik speel over het algemeen nu mkv’s af via een hdmi kabel naar de tv maar het retina scherm van de mbp is niet te overtreffen en vind het beeld op de mbp zelf veel mooier dan op tv. (op tv een groene gloed en soms vertraging)

    Zal deze kwaliteit via airplay wel mooier beeld opleveren? Ik heb niet het idee dat het aan de tv ligt want ik speelde vroeger full hd video’s via een vast pc met een dvi-hdmi kabel en toen was het beeld haarscherp.

  36. Airvideo speelt video_ts af.

  37. Origineel geplaatst door AlexT
    Heb je een Mac? Probeer anders eens de OSX app Beamer. Streamt zonder problemen kneitergrote 1080p MKV files naar je Apple TV in Dolby HD en met custom subs. Beste app ooit. Zeker het geld waard.

    Bedankt voor de tip!
    Ik ken die app, maar heb hem nog niet gebruikt.
    Wat ik ook eigenlijk zoek, is een oplossing, waarbij ik mijn MacBook niet aan hoef te hebben…

  38. Wordt ponjandorie tijd ook.

  39. Bedankt voor jullie reacties. Ik heb een rMBP maar het is niet de bedoeling dat ik een tussen stap ga maken. Dus de Boxee Box blijft nog wel even. Op de iPad en iPhone kan ik de mkv bestanden bekijken van mijn nas via de app infuse (pracht app). Hopen dat de nieuwe Apple tv het gat gaat dichten, maar ik ben bang van niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.