Reacties voor: ‘Wat is Apple TV nou eigenlijk? Apple’s naamgeving is verwarrend’

Is Apple TV een apparaat, een streamingdienst of een app? En als het een app is, kun je daar dan je eigen films mee kijken, of alleen die van de streamingdienst zelf? Kun je elders gedownloade films ermee kijken, zoals vroeger in iTunes? Voor een doorsnee consument is het nogal verwarrend geworden, vindt Dustin Curtis.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 8 reacties

  1. Ze hadden idd beter een nieuwe naam bedacht voor hun streaming dienst, dat is duidelijk.

    Ik ben alvast geen fan van de TV app. Verwarrende interface.

  2. Ik vind het ook super verwarrend! Netflix ga je gewoon naar toe en alles is daar gewoon onderdeel van je abonnement. Op Apple TV(+) staat alles door elkaar heen. Betaald en geabonneerd. Dit kunnen ze toch veel beter dan de huidige implementatie.

    Om nog maar niet te spreken over het zeer beperkte aanbod …

  3. Vanochtend mijn gratis jaar maar eens in laten gaan om te kijken wat het eigenlijk inhoudt. Ik vind het in eerste instantie al onduidelijk wat inbegrepen is en waar je extra voor moet betalen. Er is een klein kopje +, waar dan alles in staat… Dit is totaal niet in lijn met alles waar TV+ mee moet concurreren: Netflix, Disney+, etc., totaal niet in lijn met muziekdiensten zoals Apple Music, Youtube Music, Spotify, etc….

  4. Net als alles in het leven…
    KISS
    Keep IT Simpel
    Net als die stomme namen voor de iPhone XR RX SX ofzo allemaal te moeilijk gedoe))

  5. Ik gebruik een in NL gekochte Apple TV in Spanje om via NLZIET app Nederlandse TV te kijken, dat streamt prima ( in tegenstelling tot eerder geprobeerde chromecast en Windows laptop) Bij de Apple TV zit dus 1 jaar abonnement Apple TV+ Na 1 november startte de Apple TV+ goed en ik kon 2 dagen de content kijken, daarna was “het materiaal niet meer beschikbaar “ op Nederlandse Apple TV in combinatie met NL Apple profiel ( alleen nog via VPN op IPad en AirPlay) Waarschijnlijk een geoblock. Beetje vreemd, want voor Netflix en NLZIET is dat al weer een tijdje opgeheven en in heel Europa toegankelijk. Kortom, tevreden over Apple TV, maar Apple TV+ heeft zo zijn beperkingen….

  6. In een wereld van Netflix en co heeft dit systeem geen schijn van kans. Gratis voor sommigen waaronder ondergetekende.
    De inbegrepen inhoud stelt heden nog niks voor vergeleken met Netflix en Disney aanbod.
    Beeldkwaliteit en systeem zijn des Apples weer über natuurlijk, maar wat heb je eraan als het niet bruikbaar is.
    Vele goede films kosten dan bovenop je Apple+ abbo meer dan een maandabbo bij Netflix.
    Ietsje minder goed beeld, maar meer inhoud bij Netflix.
    Ik verleng dat abbo van Apple zeker niet op die manier.

  7. Het is héél verwarrend en dom van Apple om het zo te doen. Het begon al met het noemen van het streaming kastje: Apple TV, wat helemaal geen TV is. En nu Apple TV +. Het is alsof Apple de creativiteit kwijt is om de dingen juist duidelijker en eenvoudiger te maken in gebruik. Dat was altijd waar Apple voor stond. Maakten ze maar een échte Apple Televisie, met alles erop en eraan. Met AirPlay voor al je devices en ingebouwde mogelijkheden voor alle Apple diensten. Het is toch te erg dat je tegenwoordig een Samsung TV moet kopen voor ingebouwde Apple AirPlay…!!

  8. @Macaanzee: je moet geen samsung tv kopen voor airplay al kan dat tegenwoordig wel. Daar is nu de apple tv handig voor, daar kun je naar toe streamen (airplayen). Enige grote gemis voor mij van de apple tv is dat ze de web browser niet meer ondersteunen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.