Reacties voor: Apple TV is het eerste Apple-product met micro-usb

De Apple TV is het eerste apparaat van Apple, voorzien van een micro-usb-aansluiting. Je kunt er echter niets mee, want de aansluiting is voor service en support.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 48 reacties

  1. “zoals het aansluiten van de Apple TV op een oude Mac mini voor extra opslag.”

    Is het nu niet juist de bedoeling alleen te streamen….

  2. Mss om de iPhone5 op te laden :p

  3. Ja inderdaad echt een heel slecht artikel!

  4. Willem, beste reactie ooit. Omdat er 1 idee wordt geopperd om de USB voor te gebruiken wat je niet aanstaat, heb je helemaal gelijk om dit hele item een negatieve beoordeling te geven.

    Schande dat Gonny het weer eens in haar hoofd haalt ons te vertellen dat Apple een product heeft met een micro usb aanstluiting. Bah!

  5. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @Willem — Kun je ook aangeven wat je precies slecht vindt aan dit artikel? Met dit summiere commentaar valt er voor ons weinig te verbeteren.

    Het artikel voelt een beetje dubbel
    je lees de titel, en je hebt zoiets van ohw word ie via micro usb stroom geleverd dan? zo een gevoel krijg je. daarna kom je er gewoon achter dat het een trucje is geweest van apple om het product zo klein mogelijk te maken is omdat er toch een service port op moet zitten voor eventuele upgrades etc..

  6. Momenteel is er niks mogelijk met de USB aansluiting. Dat zal echter spoedig veranderen als dat ding gejalbreakt is…

  7. Je kunt niet een usb-stick op de Apple TV aansluiten om bijvoorbeeld extra geheugen toe te voegen.

    Oh jawel joh, bij ieder USB apparaat krijg je tegenwoordig de gekste stekkers. Even een kwestie van omvormen en klaar! Ik ben benieuwd naar wat die “jailbreaksquads” hier nu weer voor verzinnen! 🙂

  8. Wat is er precies verkeerd aan dit artikel dan, aardige nieuwswaarde lijkt mij, dat Apple ook langzaam aan overstapt op Micro usb…

  9. ‘Service and support’. Doet vermoeden dat er inderdaad iets te hacken valt, of dat een toekomstige update toch apps mogelijk maakt?? Ik hoop dat je in de toekomst met je apple tv je iphone spellen op je televisie kunt zien en je iphone als controller gebruiken!!

  10. Het lijkt wel alsof de Apple TV het eerste product op aarde is met een microUSB. En het doel van dit apparaat is inderdaad om alleen te streamen. Over netwerk of internet.

    En je vermeld er niet bij dat de wet (verplichting) pas ingaat op 1 januari 2011. En dat die verplichting niks te maken heeft met een Apple TV.

  11. Service en Support klinkt alsof de USB poort gebruikt kan worden om initieel software te installeren of te updaten. Eventueel om van afstand iets te kunnen checken? Lijkt me hackable, daar het de ingang lijkt te zijn voor installatie!

    Ben trouwens benieuwd wanneer de iPhone met die USB poort gaat komen. Zal wel heisa worden onder accesoire makers: alle docks opnieuw bouwen of adaptertjes bedenken die het micro-usb signaal omzetten naar dock-connector.. pff..

  12. Ik zie geen micro usb aansluiting op de apple tv.

  13. Kijk voor de mogelijkheden met de huidige AppleTV hier: http://www.atvflash.com/
    Ze verzinnen vast wel zo iets voor de nieuwe

  14. Of misschien dat je de apple TV kan gebruiken als ‘projector’? Om bv een iPad, iPhone ofzo op aan te sluiten en dat je dan het scherm van je iPad of iPhone op je tv ziet?

    Zou wel leuk zijn 🙂

  15. Vind dat universele oplaadgedoe maar niks, uiteindelijk blijf je nog met je oplader zitten voor je iPad enzo, want je gaat niet gelijk een nieuwe iPad kopen voor de oplader… Op lang termijn word het misschien wat, maar dan moeten ze ook echt alles doen, camera’s, mp3 spelers, tablet, laptop.. Anders zou het alleen nuttig zijn voor een gezin waarvan iedereen een mobieltje heeft

  16. Origineel geplaatst door Johan
    Ik zie geen micro usb aansluiting op de apple tv.

    Zit onder de HDMI ingang… 😉

  17. Origineel geplaatst door Johan
    Ik zie geen micro usb aansluiting op de apple tv.

    Onder de HDMI 😉

  18. Origineel geplaatst door Gonny
    De Apple TV zelf heeft geen geheugen.

    Wat is dit nu voor iets raars?

    Eens met Willem, doelloos artikel.

  19. Die micro USB poort is toegevoegd om het hacken wat moeilijker te maken. Waar je eerst een gehackte USB stick kon gebruiken moet men nu wat nieuws verzinnen…

  20. de apple tv heeft toch niks met de regel te maken. het is geen mobiel.

  21. Helaas worden berichten omtrent het micro-usb verhaal bij telefoons voorzien van onjuiste informatie door misinterpretatie. Het gaat hierbij absoluut niet om micro-usb op de telefoons zelf. Het gaat hierbij uitsluitend om de opladers. Deze hebben momenteel nog een gewone usb aansluiting maar er is afgesproken dat dit micro-usb wordt. Het volgende document van de EU zelf laat dit ook duidelijk zien: http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=MEMO/09/301&format=HTML&aged=0&language=EN&guiLanguage=en

    Zoals daar staat:

    Industry commits to provide chargers compatibility on the basis of the Micro-USB connector.

    De maatregel is bedacht om het aantal opladers tegen te gaan omdat dit zou bijdragen aan een beter milieu. Nogal een rare gedachte aangezien opladers standaard bij een apparaat worden geleverd. De enige manier waarop dit besparend zal worden voor het milieu is wanneer de industrie telefoon en adapters los gaat verkopen. Dan kan de productie van adapters namelijk omlaag en heb je inderdaad de situatie dat je geen lade vol adapters hebt. Feitelijk is de regeling een nogal domme regeling.

    Het kunnen updaten van de firmware middels (micro-)usb is overigens niet zo heel raar, er zijn meer apparaten waarmee dat via die weg gaat. Het is wel uitzonderlijk dat dit op een Apple apparaat zit aangezien je zou verwachten dat het ding gewoon net als de vorige versies te updaten is. Het kan aan een netwerk dus dan kun je ook via die weg al updaten en logs uitlezen. Wellicht dat dit toch een voorbode is dat ook hier iOS op komt te staan waardoor we 1 OS hebben voor de Macs en 1 OS voor alle entertainment devices (iPod, iPhone, iPad, AppleTV).

  22. wie gaat nou apple tv jailbreaken die spul wordt nauwelijks verkocht

  23. Maar ik vond die 32 bit dock connector noujuist zo relaxed, dit word voor apple echt een crisis hoor…

    A. de 32 bit connector kan bestanden supersnel overzetten, sneller dan micro usb.

    B. Alle iphone en ipod docks worden praktisch on bruikbaar voor de volgende generatie. (die na 1 januari)

    C. iPhones en ipods hebben nu dezelfde aansluiting, oftewel, maar 1 kabeltje voor allemaal, als de iphone dan micro usb krijgt en de ipod classic niet, dan is er juist weer een kabeltje bij!

  24. Waar gaat het nou over.. om het artikel of, of je het wel of niet boeiend nieuws vind…
    Denk dat het over het nieuws moet gaan.

    Afkraken van redacteurs vind ik wel heel makkelijk

  25. Mensen luister eens even.

    Apple hoeft die Micro-USB niet direct op de iPhone zelf te implementeren.

    De iPhone blijft gewoon het huidige Dock-connector behouden, alleen wordt er naast de iPhone ook een ADAPTER meegeleverd: Dockconnector–>Micro-USB

    Hierdoor blijft de Dock-connector op de iPhone intact en kan je de iPhone opladen via Micro-USB (en zo dus aan de EU-regels houden).

    Snap niet waarom iedereen het heeft over Micro-USB op de iPhone..

  26. Origineel geplaatst door Rogier Colijn
    Maar ik vond die 32 bit dock connector noujuist zo relaxed, dit word voor apple echt een crisis hoor… A. de 32 bit connector kan bestanden supersnel overzetten, sneller dan micro usb.B. Alle iphone en ipod docks worden praktisch on bruikbaar voor de volgende generatie. (die na 1 januari)C. iPhones en ipods hebben nu dezelfde aansluiting, oftewel, maar 1 kabeltje voor allemaal, als de iphone dan micro usb krijgt en de ipod classic niet, dan is er juist weer een kabeltje bij!

    Belangrijkste argument vind ik: Er gaat niet alleen data over die kabel. Maar er zitten namelijk ook losse lijntjes naar Audio in/out, Video in/out, en nog wat dingen. Nu kan je daar “gewoon” een apparaat op aansluiten, en het werkt. Als alles via usb lijntjes moet, moet je daar eerst nog een usb controller tussen zetten.

  27. Durft Apple dit innovatief te noemen ?

  28. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @Willem — Kun je ook aangeven wat je precies slecht vindt aan dit artikel? Met dit summiere commentaar valt er voor ons weinig te verbeteren.

    Wellicht ‘artikel’ als in product???

  29. Ik hoop niet dat ze die Micro USB onzin doorzetten. Iedereen die ik ken heeft een iPod snoertje in huis, waarom moet dat dan meteen weer op de schop?

  30. … Ehm. Waarom? Als het USB is zal je er toch liever gewoon een externe USB schijf aanhangen?

    En het beestje is toch gemaakt om te streamen?

    Maar lekker muggesiften allemaal 🙂 Is vast wel een nut voor te verzinnen.
    Voorlopig is en blijft http://www.plexapp.com/ de betere gratis variant.

  31. Ik verbaas me echt over het aantal domme reacties op dit artikel. Volgens mij een helder artikel met veel nieuwswaarde en potentie voor hackers: alleen maar goed dus. Hoe er dan toch nog zoveel onvrede en onduidelijkheid kan ontstaan is mij werkelijk een raadsel.

    On topic: gunstig, leuk!

  32. Ach, het een sluit het ander niet uit. Dock connector, micro usb erbij, iedereen blij.

  33. Origineel geplaatst door mark
    … Ehm. Waarom? Als het USB is zal je er toch liever gewoon een externe USB schijf aanhangen?En het beestje is toch gemaakt om te streamen?Maar lekker muggesiften allemaal Is vast wel een nut voor te verzinnen.
    Voorlopig is en blijft http://www.plexapp.com/ de betere gratis variant.

    of gewoon XBMC. Is ook gratis, en Plex is daarop gebaseerd. Heeft OOK een iPhone app.

  34. Origineel geplaatst door galip91
    Mensen luister eens even.Apple hoeft die Micro-USB niet direct op de iPhone zelf te implementeren.De iPhone blijft gewoon het huidige Dock-connector behouden, alleen wordt er naast de iPhone ook een ADAPTER meegeleverd: Dockconnector—>Micro-USBHierdoor blijft de Dock-connector op de iPhone intact en kan je de iPhone opladen via Micro-USB (en zo dus aan de EU-regels houden).Snap niet waarom iedereen het heeft over Micro-USB op de iPhone..

    Maar hoe zie je dat dan voor je? Want ontzettend veel telefoons hebben geen los snoer naar de oplader, maar 1 die er in vastzit; dus zoiets als telefoon->stekker. Gaat dan elke telefoonmaker een los snoer naar de stekkeradapter maken?

    En nog belangrijker, hoe ga ik dan straks mijn iPhone aansluiten op mijn PC? Want ik heb geen micro-usb poort, en duizenden andere met mij. Dan moet Apple dus een dock->usb en een dock->micro-usb snoer leveren, en dat levert dus weer meer snoeren op. Ik ben geen insider, maar ik vraag me af of je het wel begrijpt..

  35. @Rogier Colijn: Je bedoelt “30 pins dock connector”, niet 32 bit 😉 Verder is het ook zo dat de afspraak is dat men universele adapters maakt met micro-usb. Of men een male of female connector gaat gebruiken is niet afgesproken waardoor het hele concept van de afspraak teniet wordt gedaan en de dockconnector ook gewoon behouden kan blijven. Apple zal ongetwijfeld alleen de huidige kabel wijzigen, de connector wordt micro-usb ipv de usb-a plug die er nu op zit. Een extra micro-usb aansluiting op de apparatuur is niet echt iets voor Apple omdat het een minder clean ontwerp oplevert. Die micro-usb aansluiting op de AppleTV geeft in ieder geval genoeg stof tot nadenken en speculeren 🙂

  36. Mensen leer nou eens lezen ! en kijk wat galip91 schreef !!

    Origineel geplaatst door galip91
    Origineel geplaatst door galip91
    Mensen luister eens even.Apple hoeft die Micro-USB niet direct op de iPhone zelf te implementeren.De iPhone blijft gewoon het huidige Dock-connector behouden, alleen wordt er naast de iPhone ook een ADAPTER meegeleverd: Dockconnector—>Micro-USBHierdoor blijft de Dock-connector op de iPhone intact en kan je de iPhone opladen via Micro-USB (en zo dus aan de EU-regels houden).Snap niet waarom iedereen het heeft over Micro-USB op de iPhone..

  37. Heb het gevoel dat het meer downgrade is. M’n huidige Apple TV blijft hier dus gewoon staan…

  38. Jezus, vreemd artikel…

    Wat heeft de Apple TV nou met die micro USB te maken? het gaat toch over mobiele producten.. en ik weet dat de Apple TV klein is, maar hij is volgens mij niet bedoeld om in je broekzak te steken er ermee te kunnen bellen of dergelijk?

    En de micro USB poort gebruiken zodat je er een oude mac mini mee kan aansluiten (als die gehackt is dan) hoop je dat nou serieus?
    Geld teveel zeker want ik zou liever gewoon een goedkope externe harddisc eraan sluiten..
    Kun je in mijn ogen net zo goed je oude mac mini zelf aan je tv pluggen als je niet van plan bent om te streamen 🙂

  39. De nieuwe Apple TV heeft geen HD. Heb echter nog steeds niets gelezen over de mogelijkheid om files van een NAS te lezen. Kan dat ding zo zuinig als mogelijk gemaakt worden, heb je nog steeds een PC of MAC nodig die gelijktijdig loopt.
    Wat is nou eigenlijk het voordeel van dat ding in vergelijking met de oude versie ?

  40. Origineel geplaatst door _Florens
    Vind dat universele oplaadgedoe maar niks, uiteindelijk blijf je nog met je oplader zitten voor je iPad enzo, want je gaat niet gelijk een nieuwe iPad kopen voor de oplader… Op lang termijn word het misschien wat, maar dan moeten ze ook echt alles doen, camera’s, mp3 spelers, tablet, laptop.. Anders zou het alleen nuttig zijn voor een gezin waarvan iedereen een mobieltje heeft

    Origineel geplaatst door buzzaw
    Origineel geplaatst door GonnyDe Apple TV zelf heeft geen geheugen.Wat is dit nu voor iets raars? Eens met Willem, doelloos artikel.

    Origineel geplaatst door Meneertje Oh
    Ik hoop niet dat ze die Micro USB onzin doorzetten. Iedereen die ik ken heeft een iPod snoertje in huis, waarom moet dat dan meteen weer op de schop?

    Origineel geplaatst door Kevin
    Durft Apple dit innovatief te noemen ?

    Origineel geplaatst door junero
    wie gaat nou apple tv jailbreaken die spul wordt nauwelijks verkocht

    sjonge jonge. stel jezelf eerst eens fatsoenlijk op de hoogte voor jullie onzin gaan uitkramen.

  41. Apple gaat met de iPhone niet graag over op mini-USB, de 30-pin connector willen ze namelijk niet verliezen, vanwege de mogelijkheden voor accessoires en dan zouden ze er dus een extra poort bij krijgen. Met een extra poort is het simpele design natuurlijk iets minder simpel en minder gaaf dan zou kunnen
    Ik denk dus dat ze de mini-USB daarom zo lang mogelijk uitstellen

  42. @Cebermac: Kan het alleen maar helemaal met je eens zijn 😉

  43. @Gekke henk: Het artikel bedoelt volgens mij dat je je Mac Mini kan gebruiken als opslag voor je Apple TV aangezien die van zichzelf geen geheugen heeft 😉

  44. Origineel geplaatst door de_Surinamer
    @Gekke henk: Het artikel bedoelt volgens mij dat je je Mac Mini kan gebruiken als opslag voor je Apple TV aangezien die van zichzelf geen geheugen heeft

    Ja, en Gekke Henk bedoelt denk ik dat je i.p.v. een Mac mini beter gewoon een simpele harde schijf daarvoor kunt gebruiken. Het is trouwens ook helemaal niet mogelijk om een Mac op een USB-poort aan te sluiten en te laten dienen als extra opslag (via FireWire kan dat wel).

    Los daarvan sluit ik me aan bij Berend en Cebermac; wat een ontzettend domme reacties op dit artikel, wat een bedroevend laag niveau…

    Het artikel is prima (al vind ik dus de Mac mini slecht gekozen als voorbeeld voor extra opslag)!
    Misschien is het een idee voor iphoneclub.nl om een artikel te schrijven wat duidelijk maakt wat die ‘micro-USB-wet’ nou precies gaat inhouden, wanneer deze in gaat, voor wie dit gaat gelden, etc., want daar is toch nog wel erg veel onduidelijkheid over…!

  45. Hopelijk zijn er hackers die bruikbare mogelijkheden voor de micro-usb-poort bedenken, zoals het aansluiten van de Apple TV op een oude Mac mini voor extra opslag.

    Mmmmm iPhoneclub die aanzet tot het hacken van apperaten..?! Valt dat binnen de regels van de club?

  46. Origineel geplaatst door wolf
    Hopelijk zijn er hackers die bruikbare mogelijkheden voor de micro-usb-poort bedenken, zoals het aansluiten van de Apple TV op een oude Mac mini voor extra opslag.

    Waarom hacken voor een oude Mac Mini? De Apple TV kun je via Ethernet aan je Router koppelen, net als je oude Mac Mini. Als ik het goed begrijp kun je dan je hele bibliotheek naar je Apple TV streamen. Een oude Mac Mini speelt geen HD film af, maar kan deze wel opslaan. Zodoende kun je je Mac Mini als iTunes storage gebruiken en de Apple TV om het naar je Stereo en TV te zetten. Uiteraard doet een nieuwe Mac Mini (EUR 700)veel meer dan dat, maar voor mensen met een Mac Mini PCC is dit een goedkope oplossing om weer in 2010 te komen.

  47. Ik hoop niet dat de ipod touch 4 die aansluiting heeft want dan past hij niet in mijn idock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.