Reacties voor: Opinie: Apple TV, iPhone en iPad gebruiken dezelfde gamepad – en dat is goed nieuws

De Apple TV, iPhone, iPod en iPad gaan straks waarschijnlijk allemaal dezelfde gamepad gebruiken. Dat is goed nieuws voor gamemakers, die een spel amper voor de Apple TV hoeven aan te passen.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 4 reacties

  1. Misschien dat ze die nieuwe tril-techniek zoals deze in de MacBook zit wel in de iPhone stoppen zodat je ‘knoppen’ kunt voelen

  2. Een game met controllerondersteuning op de iPhone hoeft alleen nog maar ondersteuning voor een televisieresolutie krijgen.

    Wat wil het ‘toeval’ – de iPhone Plus heeft al een televisieresolutie! En nog een veelvoorkomende ook, Full HD aka 1920×1080. Dus ook dat hoeft geen groot obstakel te zijn.

    Hoop trouwens dat niet alleen voor games de aanpassingen minimaal zijn maar ook voor andere apps. View (UI) van Model (logica) scheiden is sowieso een goeie gewoonte in software development, niet alleen volgens het MVC beginsel. Met als extra bonus die overeenkomstige (hoogste) resolutie van Apple TV en iPhone Plus waardoor in de UI van echt universele apps aan de uitvoerkant in principe ook weinig of niets hoeft te worden veranderd en (bijna) alleen de invoer hoeft aangepast.

    Dat zou alsnog de kans dat ook in NL snel meer content beschikbaar komt aanzienlijk vergroten. Hoop met name dat KPN, NPO, Ziggo e.d. hun apps zo netjes hebben opgezet dat we die snel ook op de Apple TV gaan zien 😃

  3. @Ferryman: Ha, goed punt van de resolutie! Al vermoed ik dat games nog wel even een officiële tv-update moeten krijgen. En: hoewel de pixelhoeveelheid klopt, zullen sommige knoppen en andere onderdelen groter/kleiner gemaakt moeten worden, om een beetje mooi op de tv te staan.

  4. Anders werken ze voor de time being met wat zwarte balken onder en boven, totdat de ontwikkelaar zijn game heeft aangepast naar de tv-ratio.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.