Reacties voor: ‘Apple werkt al aan volgende Apple TV, die nog krachtiger is’

Apple zou volgens Taiwanese bronnen druk bezig zijn met de Apple TV 5. De opvolger van de onlangs verschenen Apple TV 4 moet in het eerste kwartaal van 2016 al verschijnen en heeft een krachtiger processor.
Lars Paymans -

Reacties: 33 reacties

  1. Ik denk niet dat Apple hier vrienden mee maakt als dit waar is. De “hechte” groep Apple fans heeft namelijk net minimaal 179 euro uitgegeven aan de Apple TV 4. Denk niet dat het overgrote deel van plan is om nog eens minimaal dat bedrag weg te leggen voor een eventuele nieuwe variant.

  2. Leuk nieuws zo als je net terug komt van de media markt met een nieuwe Appletv 4. 😬

  3. Ik heb al lang de Apple TV 4 in huis. Maar de ontwikkelaars lopen volgens mij niet echt warm. En dat is nog zachtjes uitgedrukt denk ik… Mis nog steeds apps van de grote spelers zoals Facebook, Twitter, Google en ga zo maar door. wat zou hiervan de oorzaak zijn?

  4. Daar gaan we weer. Als we alle roddels moesten geloven dan zou Apple morgen al de iPhone 10 moeten gelanceerd hebben. Waarom kunnen mensen nu toch nooit eens relativeren en de nonsens eruit filteren? Apple heeft voor elk product een levenscyclus en het merk zou zichzelf de das omdoen om nu al een paar maand later direct al een opvolger te lanceren. Een iPhone buiten beschouwing gelaten (alhoewel het ook altijd effectief één jaar is vooraleer er een nieuwe komt).

    Uiteraard wordt er achter de schermen gewerkt aan een Apple tv 5. Maar die zal pas veel later effectief gelanceerd worden.

  5. graag met optische audio uitgang.

  6. Dit gecombineerd met het feit dat Apple TV4 in Nederland nog niet eens de hoofdfunctionaliteit (Siri bediening) ondersteunt en je hebt een heuze nobrainer: niet kopen dus. Je zou mogen verwachten dat mensen in betreffende landen massaal met de portemonnee stemmen. Dát lijkt namelijk de enige manier om customer feedback door te laten dringen binnen Cupertino en co.

  7. Origineel geplaatst door EDN
    Apple heeft voor elk product een levenscyclus en het merk zou zichzelf de das omdoen om nu al een paar maand later direct al een opvolger te lanceren.

    Ik meen me nog de ipad 3 te herinneren die even tussen neus en lippen door door een ipad 4 werd vervangen. Dus de das omdoen… wat kan het apple nou schelen of er intussen al veel apple tv 4’s verkocht zijn? Handel = handel!

  8. Ik heb nog maar net de aptv4 gekocht dus ik ga volgend jaar niet alweer een nieuwe kopen. Degene die ik nu heb is voldoende, doet alles wat ik wil.

  9. Origineel geplaatst door BV
    Ik heb al lang de Apple TV 4 in huis. Maar de ontwikkelaars lopen volgens mij niet echt warm. En dat is nog zachtjes uitgedrukt denk ik… Mis nog steeds apps van de grote spelers zoals Facebook, Twitter, Google en ga zo maar door. wat zou hiervan de oorzaak zijn?

    Wellicht de toegevoegde waarde? Waarom zou je facebook/twitter op je tv willen? Is de telefoon/tablet/laptop niet voldoende?

  10. @BV: wie wil er nu facebook op de tv…

  11. Ze kunnen beter meer aandacht besteden aan de App Store van de Apple TV4.
    Ik mis nog steeds apps zoals Pathe enz.

  12. Zit eerder te wachten op de app van ziggo. Live tv en on demand/uitzending gemist. Al iets bekend hierover?

  13. De iPhone komt toch ook ieder jaar een nieuw model dus waarom niet de apple tv. Verwacht het niet maar goed je bent ook niet verplicht ieder jaar een nieuwe te kopen al hoop ik wel dat als er een nieuwe komt de apple tv 4 niet meer ge-update word

  14. 4K? Apple kennende waarschijnlijk niet… Zucht.

  15. @Jordy: al hoop ik niet dat de apple tv 4 dan niet meer ge-update word. Foutje xp

  16. Wat een onzinnieuws weer. Laat het ons weten wanneer ze definitief stoppen met het ontwikkelen en produceren van een product

  17. Schiet mij maar lek hoor. Uiteraard is Apple bezig met de volgende. Denk je nu werkelijk dat ze eerst twee jaar eens achterover gaan leunen en dan pas weer eens gaan starten met de ontwikkeling van de volgende Apple TV.

  18. Origineel geplaatst door Frits
    Schiet mij maar lek hoor. Uiteraard is Apple bezig met de volgende. Denk je nu werkelijk dat ze eerst twee jaar eens achterover gaan leunen en dan pas weer eens gaan starten met de ontwikkeling van de volgende Apple TV.

    Dat mogen we niet hopen, zeg!
    Bij de auto’s en in de mode werkt het ook zo.

    Social Media op tv zal voorlopig niet populair zijn. Sommige berichten zijn nou eenmaal soms privé.
    Maar meer games en TV apps, daar liggen de mogelijkheden. Graag nog minder gesloten, Apple.

  19. Zolang diensten als Siri, Apple Pay niet werken in Nederland koop ik die nieuwe Apple apparatuur niet. Zonde van het geld!

  20. Origineel geplaatst door BV
    Ik heb al lang de Apple TV 4 in huis. Maar de ontwikkelaars lopen volgens mij niet echt warm. En dat is nog zachtjes uitgedrukt denk ik… Mis nog steeds apps van de grote spelers zoals Facebook, Twitter, Google en ga zo maar door. wat zou hiervan de oorzaak zijn?

    Allemaal Apps die gebruik maken van WebView. En die zit niet in tvOS.
    Dat wil zeggen er zit geen officiele browser mogelijkheid in. Ga je dus een Facebook App lanceren en heeft je moeder weer een link gepost van het onderzoek naar waarom bananen krom zijn. Dan kan je deze dus niet openen.

    Dat is de grootste reden waarom de grote spelers nog geen App hebben (al had FB al lang alleen de instant article functie kunnen lanceren).

  21. @Elefun: Daar heeft Apple toch niets mee te maken… Partijen als bijvoorbeeld Pathé moeten zelf een App maken, dat doet Apple niet natuurlijk.

  22. Geen siri op de huidige apple tv en nederlanders kopen het..onbegrijpelijk gewoon.

  23. Er schijnt ook een nieuwe iPhone aan te komen die nog beter is dan de huidige. Het zijn nog maar geruchten dat wel

  24. @Kotter: ga jij maar lekker 4k films zoeken dan

  25. Moo, deze koop ik dan gelijk!

  26. Origineel geplaatst door ice
    graag met optische audio uitgang.

    mee eens !

  27. Natuurlijk zijn ze bezig met de opvolger, Apple is B.v. Ook al bezig met de iPhone 8 … Maar Apple is behoorlijk betrouwbaar met opvolgers van huidige modellen, je weet van tevoren dat er ong. Ieder jaar een update/ nieuw model komt, dus je kunt wachten tot je een ons weegt op het laatste model … Die komt nooit …

  28. Origineel geplaatst door fabrice
    Geen siri op de huidige apple tv en nederlanders kopen het..onbegrijpelijk gewoon.

    Wat een bullshit, er zijn bijvoorbeeld zat doven en slechthorenden en voor hem is siri onbruikbaar, maar atv is wel prima te doen.

  29. Origineel geplaatst door fabrice
    Geen siri op de huidige apple tv en nederlanders kopen het..onbegrijpelijk gewoon.

    Want de Nederlandstalige Siri op iPone en iPad is een doorslaand succes om media te vinden ?!? 😂

    Misschien bruikbaar als je alleen maar Hollandse hits wilt luisteren en films van eigen bodem kijken, maar de meeste media is Engelstalig dus vrijwel onmogelijk via Siri te vinden als die wel (alleen) Nederlands zou herkennen.

    Dat heeft iCulture al eens eerder uitgelegd, maar daar zul je dan ook wel helemaal niets van hebben begrepen…

    Vraag me sowieso af of er mensen zijn die Siri op iPhone en iPad (blijven) gebruiken, ook als de gimmick-factor is uitgewerkt.

    Voor de Apple TV zou het veel zinvoller zijn als die weer aan een bluetooth toetsenbord gekoppeld kan worden, dat raakt tenminste niet in de war als je een Engels titel intikt met Nederlands als taalinstelling.

  30. @Ferryman: Kennelijk heb je zelf ook niet ees niet begrepen. En iCulture is best een leuke bron maar is zeker niet de enige. Als je je ook maar een héél klein beetje breder zou hebben geörienteerd dan zou je hebben geweten dat veel gerenomeerde sites wereldwijd in de reviews de siri interface van de atv4 als een key feature betitelen. Het ontbreken van een dergelijk key feature is kwalijk (tenzij je liever tijd verspilt aan het eindeloos priegelen op de remote). En ja, het is inderdaad een kwestie van het slim combineren (en automatisch detecteren van meerdere talen) door siri, maar dat is geen onoverkomelijke uitdaging. Verder is het buitengewoon dom en vooral arrogant van apple om de US versie van siri niet aan te bieden in landen waar siri nu nog niet geïmplenteerd is voor de atv4. Dus voordat je mensen beticht van het niet begrijpen van materie kun je je wellicht beter eerst afvragen of je zou het jij het zélf wel allemaal begrijpt.

    Anyways, voor mij en vele anderen een valide reden om die atv4 en opvolgers lekker links te laten liggen, totdat apple de interface kan aanbieden die ze ook voor ogen hadden…

  31. Mooi zo’n geruchtenmachine, maar als op een geschikt moment de Apple TV 5 wordt uitgebracht, laat deze dan wel de optische poort, bluetooth toetsenbord aansluit mogelijkheden en verdere uitbreidingen zoals een Safari webbrowser etc… bieden, dan waar de Apple TV 4 het nu aan ontbreekt.

  32. Werkt Siri niet in Nederland???? Lees eens vaker nieuws op deze site en dan werkt Siri zeker wel, al is het wel in de taal van een van de acht landen. De meeste zullen dan voor Engels kiezen.

  33. Siri werk in NL alleen via een omweg (als ik me goed herinner door de app store van een ander land in te stellen).

    Ja, de Amerikaanse sites geven hoog op over Siri. Maar wat ze niet hebben gedaan is de box reviewen in de Nederlandse situatie. Wat namelijk zeker voor Nederland een heel belangrijke factor is, is de app store. Waar in de VS veel belangrijke content providers al ingebakken zaten in de vorige versie, was dat voor NL zeker niet zo. Dus de verhoudingen zijn totaal anders. Ik heb Siri niet gemist, vooralsnog. Ik ben vooral blij met Plex, op dit moment, en hoop dat er op den duur meer Nederlandse aanbieders de stap maken (Videoland – een van de eerste grote – valt wat tegen qua aanbod, hoewel we daar gisteren wel de film “Het paard van Sinterklaas” gekeken hebben).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.