Reacties voor: Apple TV 2G duurder dan nieuwste model op Amazon

De tweede generatie Apple TV wordt nog steeds voor een hoger bedrag dan het nieuwste model verkocht. Gebruikers kopen het oude model, omdat deze nog gejailbreakt kan worden.
Lees het complete artikel → Apple TV 2G duurder dan nieuwste model op Amazon
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 24 reacties

  1. Als ik apple was zou ik in dit geval ATV3 jailbreak versoepelen want dan verkoop ik veel meeeeer… of ben ik gek??

  2. @aMiR: tja, klinkt logisch. Maar wellicht verdient Apple meer aan de kick-back als ze alleen maar bepaalde formaten toelaten die met name gebruikt worden door commerciële film-verkopers?

    Geen idee anders waarom ze zo krampachtig de boel dichttimmeren.

  3. @Ronald: Nu hopen dat in ieder geval Firecore beetje opschiet met ATV3 JB. Ik wacht wel op ATV3, 1080P is een must voor mij. Voorloppig lekker mijn ac ryan gebruiken.

  4. Ik wil mijn ATV2 wel ruilen tegen een ATV3 hoor!

  5. @Ronald: Eh, duh.
    Dichttimmeren is de hele filosofie van Apple. Die ook steeds consequenter wordt toegepast.
    Is niet eens een commerciële afweging, maar als je de biografie van Jobs leest met name een estetische: Apple wil gewoon niet dat iemand anders dan Apple met zijn klauwen aan functies en design van Apple producten zit. Apple weet nml zelf wel beter dan de klant dat doet wat de klant wil.

    Denk dat het beste wat je van Apple kan verwachten is niet te hard de jailbreak scene te bevechten zoals Sony deed en door te gaan met het beste uit de jailbreak scene zelf op te nemen in hun producten.

    Zeg dit trouwens niet om Apple te bashen, integendeel. Geslotenheid heeft zeker ook zijn voordelen in veiligheid en uniformiteit. Eén van de zaken die nog steeds het app ecosysteem van iOS oneindig veel beter maakt dan dat van Android.
    Alleen zou ik echt eens hopen dat Apple de ATv stopt als hobbyproject te zien en ook op de ATV het volledige potentieel er met een ATV appstore uithaalt.

    (hier overigens ook nog een ATV2 vanwege beperkte meerwaarde van ATV3, 1080P is voor mij geen meerwaarde met mijn nog geen Full HD scherm)

  6. Staan in de Nederlandse iCentre’s anders nog genoeg ATV2’s op de plank voor 89,- Sla je slag zou ik zeggen. 🙂

  7. Origineel geplaatst door Ronald
    Geen idee anders waarom ze zo krampachtig de boel dichttimmeren.

    Overigens valt dat krampachtig normaal gesproken ook wel mee, vrijwel alle iOS devices zijn snel na release te jailbreaken.
    Probleem van de ATV is echter dat door de relatief beperkte functionaliteit tov andere iOS devices er ook stukken minder exploits te vinden zijn.
    De ATV3 is dus niet eens bewust meer dichtgetimmerd dan andere iOS devices, maar andere iOS devices hebben gewoon meer bruikbare exploits.

  8. @Ronald: De enige reden dat er een content eco-systeem is, net als bij de muziek in iTunes, is door goede afspraken over beveiliging. Daardoor hebben de rechthebbenden vertrouwen in het platform. Zondermdiemafspraken geen eco-systeem en geen Apple TV/iTunes/dominantie van de iPod etc.

  9. Ik ben zo langzamerhand een beetje klaar met Apple en zijn gedwongen winkelnering. Snapt Apple niet dat als hun spul niet te jailbreaken zou zijn, zij stukken minder zouden verkopen? In met dat idiote ITunes ben ik ook wel klaar. Ik ga binnenkort over naar een normaal merk.

  10. Origineel geplaatst door William
    Ik ben zo langzamerhand een beetje klaar met Apple en zijn gedwongen winkelnering. Snapt Apple niet dat als hun spul niet te jailbreaken zou zijn, zij stukken minder zouden verkopen? In met dat idiote ITunes ben ik ook wel klaar. Ik ga binnenkort over naar een normaal merk.

    Er wordt geschat dat slechts 10% van alle iOS apparaten is gejailbreakt. Je bewering klopt dus niet helemaal.

  11. @William: Ik zou zeggen, waarschuw ze even…

    Als er een bedrijf is dat weet waar het mee bezig is, dan is het Apple wel. Prima als het jou niet past, maar de overgrote meerderheid (is mijn overtuiging) wil gewoon een telefoon die werkt, nooit problemen geeft, de beste functionaliteit heeft, waar je zo een app installeert, etc. Je kunt het niet leuk vinden, maar door de boel goed dicht te timmeren draagt Apple daar wel aan bij.

  12. Ik wil mijn AppleTV2 best ruilen tegen een AppleTV3.

    Op usenet zijn steeds meer films te downloaden in m4v/m4a waardoor je die films direct naar iTunes kan slepen. Geen gekloot met jailbreaks of converteren

  13. KAK!

    Ik dacht net: Even kijken of er inmiddels al een Jailbreak beschikbaar is voor de ATV3, lees ik dit bericht.

    Hmm… Jammer, er zijn zeker geen alternatieven voor nu?, mountain Lion moet nog uit komen, dus alles mirroren is ook nog geen mogelijkheid.

    Geduld is een schone zaak zeggen we dan maar..

  14. (Red.) Niet toegestaan.

  15. Wat kan je eigenlijk met de Jailbreak op een Apple TV?

  16. Origineel geplaatst door an1lo
    Wat kan je eigenlijk met de Jailbreak op een Apple TV?

    3rd party software installeren zoals XMBC. Waardoor je bestandsformaten zoals MKV kan afspelen vanaf je NAS of Mac zonder tussenkomst van iTunes.

  17. Ach, mijn hackintosh i5 2500k voldoet prima als HTPC

  18. Kan iemand mij vertellen of het scrapen van ondertitels via xbmc net zo werkt als op de Mac? Eventueel door een hdd aan de atv te hangen.

  19. Mmm als ik die biedingen zo zie denk ik ook eens mijn Apple TV op EBay te plaatsen.

  20. Die JB voor generatie 3 komt er aan. Check pod2g zijn twitterfeed maar

  21. Wordt dus tijd dat je je filmcollectie kan matchen in iTunes Match. Dat probleem ook opgelost.

  22. Ik heb lang getwijfeld maar toch besloten op het laatste moment een AppleTV 2 te kopen. Gouden zet geweest!

  23. Origineel geplaatst door Frank van Manen
    Wordt dus tijd dat je je filmcollectie kan matchen in iTunes Match. Dat probleem ook opgelost.

    Haha. Zou briljant zijn.
    Alleen iets zegt me dat dan BREIN helemaal een rolberoerte krijgt. Of we meer moeten betalen dan iemand wil betalen.

  24. Weet iemand of het wel mogelijk is om 1080p content anders dan m4v/m4a met Goodplayer of Aceplayer via AirPlay met atv3 te streamen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.