Apple TV 4K in 2021

Reacties voor: Gerucht: ‘Nieuwe Apple TV krijgt A14-chip voor betere beeldkwaliteit’

De Apple TV zou al snel weer een update krijgen. Volgens bronnen werkt Apple aan een Apple TV met snellere chip, maar waar heeft Apple dit voor nodig?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 16 reacties

  1. Dan komen misschien toch die functies beschikbaar die op eens verdwenen na de Keynote

  2. Tip voor Apple: Zorg dat er meer dan 1 Siri remote te gebruikt kan worden met de Apple TV. Bij mij ligt er nu 1 Siri remote stof te vangen. Je kan namelijk wel talloze iPads and iPhones gelijktijdig als remote gebruiken, maar maximaal 1 Siri remote.

  3. Zet dat ding op marktplaats, er is vast wel iemand die een kapotte heeft. Apple gaat zeker niet zo’n uitzonderlijk scenario ontwikkelen, laat staan of het wenselijk is als iedereen tegen elkaar zit in te zappen.

  4. Waarom moet de Apple TV nou steeds achterlopen qua processor. Gooi er een M2 chip in. Dan is ie lekker future proof voor games.

  5. Het enige dat ik hoop is dat er eindelijk pass through support komt voor Dolby Atmos, DTS:X, Dolby TrueHD, en DTS-HD MA etc zodat via Plex e.d. ook gewoon hogere kwaliteit doorgegeven kan worden zoals de Nvidia Shield dat wel kan.

  6. Origineel geplaatst door Balken07
    Waarom moet de Apple TV nou steeds achterlopen qua processor. Gooi er een M2 chip in. Dan is ie lekker future proof voor games.

    Goed idee maar maakt de Apple TV wel duurder…

  7. Origineel geplaatst door Balken07
    Waarom moet de Apple TV nou steeds achterlopen qua processor. Gooi er een M2 chip in. Dan is ie lekker future proof voor games.

    Origineel geplaatst door Caz
    Goed idee maar maakt de Apple TV wel duurder…

    Dat hoeft niet hoor, Microsoft en Sony verkopen hun consoles waarschijnlijk onder de kostprijs of met een minimale marge en verdienen dat terug met de verkoop van games en game-abonnementen.
    Apple kan dat ook doen of niet en dan besluiten dat ze nog steeds een flinke marge willen hebben op iedere Apple TV. Om het voor de consument nog acceptabel te houden mag de prijs dan niet te hoog zijn en moet er dan wel een oude(re) chip in..

  8. @Martijn: De Apple TV decodeert zelf het Dolby / DTS signaal en streamt het in hoogwaardige PCM audio streams. Kwa geluid maakt het niks uit. Alleen je Dolby of DTS icoontje op je versterker gaat niet branden.

  9. (Red.) Artikel bijgewerkt met nieuwe informatie over mogelijke nieuwe Apple TV 2022.

  10. Gerucht;
    De A15 komt in de nieuwe Apple TV.
    Daardoor wordt de Apple TV €100,- duurder.
    De A15 met 6-core CPU en 5-core GPU levert betere grafische prestaties voor bijvoorbeeld games.

  11. Origineel geplaatst door Martijn
    Het enige dat ik hoop is dat er eindelijk pass through support komt voor Dolby Atmos, DTS:X, Dolby TrueHD, en DTS-HD MA etc zodat via Plex e.d. ook gewoon hogere kwaliteit doorgegeven kan worden zoals de Nvidia Shield dat wel kan.

    Dit dus !

  12. Origineel geplaatst door Dennis
    @Martijn: De Apple TV decodeert zelf het Dolby / DTS signaal en streamt het in hoogwaardige PCM audio streams. Kwa geluid maakt het niks uit. Alleen je Dolby of DTS icoontje op je versterker gaat niet branden.

    Daarbij gaat de Atmos data wel stuk..

  13. @Dennis: dat klopt alleen dat betekend in mijn geval dat mijn high end voorversterker het signaal niet verwerkt. Wat dan weer invloed heeft op de THX standaard. Wat in mijn geval wenselijk is. Tuurlijk je kan er om heen maar er is voor alles wat te zeggen.

    Ik vind überhaupt dat streaming diensten hier mee aandacht aan mogen geven. Netflix is ronduit beroerd.

  14. Origineel geplaatst door Martijn
    Het enige dat ik hoop is dat er eindelijk pass through support komt voor Dolby Atmos, DTS:X, Dolby TrueHD, en DTS-HD MA etc zodat via Plex e.d. ook gewoon hogere kwaliteit doorgegeven kan worden zoals de Nvidia Shield dat wel kan.

    Dit is wat ik ook hoop….

  15. Pas interessant als die 4K HDR in 120mhz aan kan want dat is nog steeds sinds eerste 4K maar 60mhz daarom heb ik nog steeds de eerste 4K van 2017

  16. @Mark: Dolby Atmos zit er al op sinds eerste 4K van 2017

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.