Reacties voor: Gerucht: ‘Nieuwe Apple TV verschijnt in 2021, nadruk op games’

Maar is het genoeg?
De geruchten over een nieuwe Apple TV blijven maar aanhouden. Ook de Japanse zakenkrant Nikkei beweert nu dat er in 2021 een nieuwe Apple TV aan komt. Mark Gurman van Bloomberg denkt dat de nadruk op games ligt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 32 reacties

  1. Waarom zou je nog Apple TV willen kopen? Alle nieuwe toestellen zijn ermee “uitgerust” de reden waarom ik deze een paar jaar geleden had gekocht was om te kunne streamen van iPhone of Mac. Welke meerwaarde heeft dit nu nog ?

  2. @Colin: Simpel, ik heb KPN eruit geknikkerd, Apple TV neergezet met NLZiet (voor nederlandse televisie zenders), Videoland Netflix AppleMusic etc.
    lekkere snelle interface cleane afstandsbediening en zelfs via iPhone te bedienen, ook lekker je fotos direct op de tv.

    Ook als ik mijn wekker stopgezet wordt in de ochtend gaat beneden de Apple TV aan en opent hij NLZiet, mn HomePod speelt vast lekker radio af en de verlichting gaat vast aan.

  3. @Colin: Voor mij heeft het als meerwaarde dat ik juist **niet** mijn telefoon hoef te pakken.

  4. Inderdaad alle nieuwe toestellen zijn Android rotzooi en dat wil je toch niet! Nee geef mij maar een Apple TV

  5. Het zou wel hel cool zijn als ze de krachtige nieuwe M1 (of M2, M3) processor gaan gebruiken, en er een echte game-console van gaan maken met triple A game ondersteuning, als tegenhanger van PlayStation en Xbox.

  6. @Henk Noordzij: Samsung is Tizen en LG is WebOs…. niet alle toestellen hebben android als besturingssysteem. Apple tv app op samsung TV werkt prima.

  7. @Colin: Omdat een AppleTV veel prettiger en soepeler werkt dan die smart tv meuk?
    Vooral de afstandsbediening van de AppleTV is heerlijk…….alles is makkelijk te bedienen, zonder ‘op’ de afstandsbediening te hoeven kijken.

  8. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  9. Ik heb sinds een paar maanden een nieuwe 4K tv en nog geen 4K Apple TV. Ik hoor steeds geruchten en wacht tot de nieuwe er is. Hoop vrij snel, want de Apple TV interface is wel echt veel fijner dan WebOS van LG (al is dat niet slecht).

    Ik vraag mij wel heel erg af wat ze extra gaan doen ten opzichte van de huidige 4K versie. Sneller natuurlijk, maar verder?

  10. Dan wacht ik nog maar even om er eentje aan te schaffen

  11. Origineel geplaatst door Colin
    Waarom zou je nog Apple TV willen kopen? Alle nieuwe toestellen zijn ermee “uitgerust” de reden waarom ik deze een paar jaar geleden had gekocht was om te kunne streamen van iPhone of Mac. Welke meerwaarde heeft dit nu nog ?

    En dan vergeten we natuurlijk de opslag die je nodig hebt voor Apple Arcade.

  12. @Ro: webOS is best prettig te bedienen als ik eerlijk ben. Beetje wennen maar zeker niet verkeerd.

  13. Origineel geplaatst door Colin
    Waarom zou je nog Apple TV willen kopen? Alle nieuwe toestellen zijn ermee “uitgerust” de reden waarom ik deze een paar jaar geleden had gekocht was om te kunne streamen van iPhone of Mac. Welke meerwaarde heeft dit nu nog ?

    Ik heb net een 2e aangeschaft. Geen smart tv werkt zo soepel als een ATV.
    Daarnaast gebruikt ik 2 HomePods als mijn tv speakers.

    Ik ben wel benieuwd naar de volgende generatie

  14. @Swen: hoe zorg je ervoor dat je HomePod aangaat als je je wekker stopt?

  15. Origineel geplaatst door Peter
    @Colin: Omdat een AppleTV veel prettiger en soepeler werkt dan die smart tv meuk?

    Vooral de afstandsbediening van de AppleTV is heerlijk…….alles is makkelijk te bedienen, zonder ‘op’ de afstandsbediening te hoeven kijken.

    Tja een Samsungetje van 500 euro idd, maar mijn Lg oled is iets heel anders. Weet waar je over praat voordat iets meuk noemt.

  16. @Lorenzo Warie: Opdrachten app op je iPhone > Automatisering > Persoonlijke Automatisering.

    Wekker > Wordt stopgezet > Opstaan / willekeurig > Voeg taak toe > Bedien Woning > Selecteer HomePod >Speel Audio af > Kies Audio > Selecteer nummer / album / radio.

    Zo kun je ook je telefoon uit niet storen halen meteen, verlichting aan laten gaan, deur gaat bij mij ook direct van het nacht slot, tv gaat aan, badkamer gaat 538 aan > beneden homepod muziek en TV gaat vast aan.

  17. @Colin: en sommige TV merken worden óf uitgerust met Android, óf het brakke OS van Samsung, óf krijgen reclames óf krijgen nooit updates. Of een combinatie 😂.
    Dan is Apple TV dus een goede oplossing

  18. Origineel geplaatst door Colin
    Waarom zou je nog Apple TV willen kopen? Alle nieuwe toestellen zijn ermee “uitgerust” de reden waarom ik deze een paar jaar geleden had gekocht was om te kunne streamen van iPhone of Mac. Welke meerwaarde heeft dit nu nog ?

    Zodat HomeKit weer vloeiend werkt. Mijn oude Apple TV 3 is daar niet echt betrouwbaar meer in. En de iPad is lang niet altijd thuis.

  19. @Peter: ik heb een Samsung van minstens 7 jaar oud en onder de 500€ , bevalt prima! Nu nog steeds, alleen de npo is er niet meer op, verder doe ik er van alles mee, ondanks niet duur en al op leeftijd voor dergelijke apparaten. Voor de toekomst denk ik ook Apple TV te willen , maar pas als de mogelijkheden op de tv zelf in storten .

  20. @Ro: ik hoop op naast HDR10, ook HDR10+ ondersteuning met betere HDR weergave

  21. Hopelijk voegen ze ondersteuning voor Ruimtelijk geluid (Spacial Sound) toe.

  22. 8K video ?
    Lijkt me sterk, er is nauwelijks een TV die dat aan kan.. er zal vast een snellere GPU in komen om nieuwere games met AR op 4K te kunnen spelen.. Apple moet natuurlijk de game ervaring op peil houden nu zowel MS als Sony met een nieuwe console zijn gekomen.

  23. Zou mooi zijn als de nieuwe Apple TV dan ook HDMI 2.1 gaat ondersteunen. Ism een nieuwe televisie zou dit ideaal zijn ivm matching resolution en matching content. Nu gaat elke keer de tv even op zwart om zich aan te passen. Zou fijn zijn als dat niet meer nodig is.

    Daarnaast instant buy hier. Kunnen de Apple TV 4K en Apple TV HD doorschuiven naar de slaapkamer en onder de overkapping.

  24. Grote Apple fan hier maar de ATV heeft weinig meerwaarde meer. Veel te duur voor iets wat via Chromecast veel goedkoper kan.

    Met de Proximus setup box (Android based) is het veel prettiger werken. Sneller, vlotter en geen geklooi met apps. Je zet het ding op en begint te kijken. ATV is veel te app georiënteerd en hun TV app oplossing is enkel interessant in de VS waar alles mooi geïntegreerd is.

  25. Ik persoonlijk zie geen potentie in Arcade, ik heb het nu paar maanden gratis ivm aanschaf 12 pro max maar nog geen 1 game gespeeld na het installeren, ook op de Apple TV vind ik het niks aan en of heb je bij de wellicht leuke games direct een controller nodig van 30euro die ik zeker niet ga kopen voor een klein spelletje. Ik hoop dat ze zich uiteindelijk gaan mengen tussen Sony en M$

  26. Ik ben al sinds de komst (10 jaar?) fan van het kleine zwarte kastje. Op kantoor, en thuis staan ze overal. Mijn zwarte KPN kastje raak ik zelden aan. NLZIET of Netflix (en vele andere apps) werken prima. TV kijken zonder andere te storen? Bluetooth koptelefoon aan. Neen, ik hoop dat de Apple TV nog heel lang blijft bestaan.

  27. Ja kom maar op met de nieuwe AppleTV! Het werd echt tijd. 1195 dagen gelden (sept 2017) werd de huidige AT4K uitgebracht.

    Mijn wensenlijst:

    – Dolby Digital (Atmos) en DTS decoderen naar spatial sound (en het liefst voor meer dan twee Apple koptelefoons die dat ondersteunen, zoals mijn Airpod pro’s)
    – HDMI 2.1
    – iCloud Photo’s op meerdere gebruikersprofielen (een TV OS feature maar toch…)

    Ook hier wordt hij meteen besteld bij vrijkomen. De huidige AT4K gaat dan meteen door naar de gastenkamer.

  28. @Strebor: Mager lijstje. Als je daar een kleine 200 euro voor over hebt…

  29. ATV is 1 vd beste Apple producten, gebruik deze altijd, kan idd nog beter dus hoop op nog meer bij de volgende. zoals bij velen verplaats ik de huidige dan naar de slaapkamer en die gaat dan naar de sportkamer en die weer vervolgens naar de gasten kamer 🙂

  30. @Colin: waarom niet? Bij Apple TV ben je verzekerd van jarenlange updates.
    Buiten dat; ik wil graag Philips Ambilight gebruiken…
    Die hebben dan weer AndroidTV en ik wil geen Google producten gebruiken…

    @Tom: waarom zou je een chromecast gebruiken? Is punt 1 Google.
    Punt 2; geen netwerk aansluiting
    Punt 3 je hebt je telefoon nodig om te casten

  31. Origineel geplaatst door Swen
    @Colin: Simpel, ik heb KPN eruit geknikkerd, Apple TV neergezet met NLZiet (voor nederlandse televisie zenders), Videoland Netflix AppleMusic etc.

    lekkere snelle interface cleane afstandsbediening en zelfs via iPhone te bedienen, ook lekker je fotos direct op de tv.

    Dat is wel een goed idee!

    Gebruik ATV vrijwel overal voor en kijk nauwelijks nog “gewoon” tv. Vind de interface, de samenwerking met mijn andere apparaten en het algemene gebruiksgemak echt ideaal!

  32. Waarschijnlijk met het “thread” protocol. Zou logisch zijn aangezien het ook een hub is voor smarthome 😎.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.