Reacties voor: Nieuwe 4K Apple TV stelt eisen aan je internetverbinding

De Apple TV 5 werkt alleen met 4K-streaming als je een stabiele internetverbinding van 15Mbps of meer hebt. Ook is er meer bekend over resolutie en kleuren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 21 reacties

  1. Waarom moet Apple altijd eisen stellen? Andere kastjes hebben met 4K toch ook geen moeite?

  2. Is er ook al iets bekend of dat deze versie een optical poort heeft?

  3. @Bram: Het lijkt mij meer dan logisch dat Apple een waarschuwing geeft als je een internetverbinding hebt die niet snel genoeg of niet stabiel is om 4K te kunnen streamen. Zo kan Apple ook beter garanderen dat de stream niet gaat haperen. Dit gaat de gebruiksvriendelijkheid ten goede, juist waar Apple zo voor staat. De “It just works” principe is waar Apple zich mee onderscheidt in vergelijking met die andere kastjes.

  4. @Bram: 15mbps is uit de tijd van losse modems en inbellen zowat. Beetje lijn tegenwoordig 200mbps, bijna iedereen heeft dit wel.

    Je zit ook niet te wachten op een geblokt mozaiek beeld toch? Gewoon bedraad aansluiten voor t beste resultaat, alleen die apparaten die teen utp hebben via wifi.

  5. Origineel geplaatst door Peter
    @Bram: Het lijkt mij meer dan logisch dat Apple een waarschuwing geeft als je een internetverbinding hebt die niet snel genoeg of niet stabiel is om 4K te kunnen streamen. Zo kan Apple ook beter garanderen dat de stream niet gaat haperen. Dit gaat de gebruiksvriendelijkheid ten goede, juist waar Apple zo voor staat. De “It just works” principe is waar Apple zich mee onderscheidt in vergelijking met die andere kastjes.

    Wanner je de marketingterm “It just works” gebruikt zou ik verwachten dat de kwaliteit van de stream automatisch verlaagd naar een haalbare resolutie. Dat vind ik pas gebruiksvriendelijk.

    Die verkooptermen zijn goedbedoeld maar nietszeggend tegelijk…

  6. @Bram: Lol .. je geeft apple de schuld omdat ze te eerlijk zijn? Als je internet snelheid niet hoog genoeg is kan je niet verwachten dat je perfect 4k beeld zal hebben .. dat is dus niet de schuld van apple tv maar de schuld van een te trage internet snelheid. 4k beeld vergt veel data en als je een te trage internetsnelheid hebt kan het die data simpelweg niet aan wat resulteert in buffers en haperend beeld. En dan maakt het niet uit wat voor box je hebt dus ga ajb niet de schuld aan apple geven!

  7. @Maarten: Je weet nog helemaal niet hoe het gaat werken .. het is heel goed mogelijk dat via de apple tv de resolutie automatisch verlaagd gaat worden naar 1080p als de internetsnelheid te laag is. Dus daarom zou ik eerst maar wachten tot na dinsdag. Speculeren heeft nu geen zin!

  8. Origineel geplaatst door Biscuit
    @Bram: 15mbps is uit de tijd van losse modems en inbellen zowat. Beetje lijn tegenwoordig 200mbps, bijna iedereen heeft dit wel.
    Je zit ook niet te wachten op een geblokt mozaiek beeld toch? Gewoon bedraad aansluiten voor t beste resultaat, alleen die apparaten die teen utp hebben via wifi.

    Wat een onzin. 15 Mbps is zeker geen evidentie anno 2017 en al zeker niet over een draadloze verbinding. Ons internet ober kabel is 35 Mbps in theorie maar in de praktijk is dat vaak 10-20 Mbo’s.

  9. Origineel geplaatst door Arnoud van Houwelingen
    @Maarten: Je weet nog helemaal niet hoe het gaat werken .. het is heel goed mogelijk dat via de apple tv de resolutie automatisch verlaagd gaat worden naar 1080p als de internetsnelheid te laag is. Dus daarom zou ik eerst maar wachten tot na dinsdag. Speculeren heeft nu geen zin!

    Als je goed leest, begrijp je dat ik helemaal niet speculeer. Ik had alleen kritiek op het nodeloos gebruik van de genoemde term. Ik wacht rustig af, ben niet geïnteresseerd in een Apple tv, ben tevreden met mijn chromecast met zijn beperkingen.

  10. UHD en 15 Mbit gaat al helemaal niet samen.

  11. Origineel geplaatst door Biscuit
    @Bram: 15mbps is uit de tijd van losse modems en inbellen zowat. Beetje lijn tegenwoordig 200mbps, bijna iedereen heeft dit wel.
    Je zit ook niet te wachten op een geblokt mozaiek beeld toch? Gewoon bedraad aansluiten voor t beste resultaat, alleen die apparaten die teen utp hebben via wifi.

    Origineel geplaatst door Tom
    Wat een onzin. 15 Mbps is zeker geen evidentie anno 2017 en al zeker niet over een draadloze verbinding. Ons internet ober kabel is 35 Mbps in theorie maar in de praktijk is dat vaak 10-20 Mbo’s.

    Veel hangt af waar je woont, welke provider, type abonnement etc., maar het is wel zo dat tegenwoordig de meeste mensen met gemak aan deze vereiste van 15Mbps voldoen. Zelf heb ik theoretisch 200Mbps, en in realiteit zak ik nooit of zelden onder 180Mbps.

  12. Netflix streamt ook 4K met 15mb. Komt ie eronder gaat kwaliteit van beeld achteruit. Dus vreemd van Apple? Nee zeker niet!!

  13. Hopelijk heeft de nieuwe atv wel een 1Gigabit Ethernet aansluiting.

  14. @Tom: Tja als je een verkeerde provider hebt, dan heb je klagen. Ik heb hier een ziggo lijn van 300mbps, via wifi trek ik er ca 180-210 uit op ac niveau, via utp cat 6 met 1gb switch pak ik ca 260-280.

    Kwestie van investeren in goed materiaal en provider en je hebt plezier.

  15. @Peter: Een vriendin van me woont in een dorp. moeten ze 6mbps delen met t hele dorp… dus het is zeker nog niet vanzelfsprekend hoor

  16. Origineel geplaatst door Benjamin
    Is er ook al iets bekend of dat deze versie een optical poort heeft?

    Waarom zou je dat willen ?

    Als ik een Apple TV heb sluit ik het gewoon alles aan via me versterker met hdmi en dan gaat er een naar me tv.
    En via logitech Harmony control gebruik ik het als universele afstandsbediening.
    Werkt super!

  17. Heel aardig, maar geeft die Apple shit ook DTS ondersteuning, anders is het een no go, ik zie alleen maar berichtgeving over beeldresolutie maar over audio wordt met geen woord gerept, ik vind het op dat gebied verdacht stil, geeft te denken.

  18. Hier glasvezel en AppleTV aangesloten op bekabeld netwerk ipv over wifi. Nooit problemen en ik zou dat niet hoeven te verwachten bij de opvolger met 4K. Maar ik ben wel benieuwd wat voor vernieuwingen het nog meer krijgt, behalve alleen upgrade naar 4K en HDR.

  19. Origineel geplaatst door Tim
    Hopelijk heeft de nieuwe atv wel een 1Gigabit Ethernet aansluiting.

    Waarom?
    Voor 4K streamen is 15Mbit al genoeg, op top-kwaliteit (UHD-Blu-Ray) gaat er 500MB aan data per minuut (uitgaande van een 47GB UHD-Blu-Ray rip) over het netwerk, en zelfs dan is de 100Mbit genoeg.

  20. Origineel geplaatst door Hans
    Heel aardig, maar geeft die Apple shit ook DTS ondersteuning, anders is het een no go, ik zie alleen maar berichtgeving over beeldresolutie maar over audio wordt met geen woord gerept, ik vind het op dat gebied verdacht stil, geeft te denken.

    Geluid is lang niet zo spannend en moeilijk te realiseren als beeld. Dus als de AppleTV HDR ondersteunt en 4K kan je rustig ervan uitgaan dat het geluid ook wel goed zit. Verwacht zeker DTS en Dolby Atmos naast de gangbare audio formats.

    Het lijkt er eindelijk op dat AppleTV een high-end media spelertje wordt! En als je dit in zo’n klein kastje kan proppen dan kan je ook een hele dikke TV maken met mooie looks. Hoor ik daar toch de “one more thing” aankomen? 😁

  21. Mooi nieuws. Plex erop en gassen maar 😉 2160p UHD!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.