Reacties voor: ‘Apple trok afgelopen kwartaal recordaantal Android-overstappers’

Er zijn nog nooit zoveel overstappers geweest van Android naar iPhone, blijkt uit onderzoekscijfers. De meeste mensen stapten over naar een iPhone 7 (Plus).

Reacties: 26 reacties

  1. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  2. Ik heb nu een iPhone 7 plus en ga zeker over naar de iPhone 8, of welke naam die ook krijgt.

  3. De het lampje van mijn 5 werkt niet meer en word straks ook niet meer ondersteund, zijn 2 reden voor een ander toestel.
    Weet nog niet welke, dit formaat bevalt mij wel. Met de case meegenomen

  4. @Maurice Hollink: Van gebruikers als jij moet Apple het hebben. Zeker overstappen naar een toekomstig model ook al heb je geen idee wat er in zit, hoe hij er uit ziet, wat de prijs is en wat de mogelijkheden zijn.

  5. Ik stap normaal ook elk jaar over maar ga denk ik dit jaar nog een jaartje door met mijn 7.
    Bevalt nog goed en vraag mij af of er zo veel extra dingen op het nieuwe model komen.

  6. Ik ben juist overgestapt van Apple naar Android. Was daar wel wat huiverig voor maar voor de prijs van een nieuwe S7 heb ik nog niet eens een gebruikte 6S. En dat gebruiksgemak valt me alles mee tot nu toe.

  7. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  8. Origineel geplaatst door R. Hellema
    Nog een reden voor reageerder Cihan om dan de nieuwe iPhone over te slaan.

    OT: het blijft stuivertje wisselen tussen Android en iOS. Het ene jaar meer dan het andere.

    Nee hoor, als je eenmaal iOS gewend bent is Android zo’n afknapper dat het overstappen eenrichtingsverkeer naar iOS is.

    Ooit ivm dual-sim een android geval gekocht, en ’t was eerder een kwestie van weken dagen dan van maanden dat die de kast in verdween om nooit meer eruit te komen 😕
    Ben best een kritische Apple gebruiker (te kritisch volgens sommigen hier 😉) maar android was echt eens maar nóóit weer. Dan heb ik nog liever een windows-mobile toestel – kun je nagaan 😁

  9. De iPhone 5s wordt trouwens wel ondersteund door iOS 11. Ik denk dat er in het stuk de iPhone 5 bedoeld wordt.

  10. Als een trouwe Apple fan vraag ik mij wel af hoe hoog het percentage is van mensen die van Apple naar Android zijn overgestapt…hmm moet ik natuurlijk de kwartaal/half jaar cijfers van Samsung bekijken 🙂

  11. Gisteren geprobeerd gegevens over te zetten met de Apple Android app. Dat werkte toch echt niet. (Bleef hangen op 13%)

  12. @Ferryman: Hoeveel euro kostte die telefoon?

  13. @Naam: Die heeft ieder bedrijf graag. Ga er maar van uit dat de mogelijkheden niet minder worden dus. Hij is blijkbaar een tevreden gebruiker dus wat is je punt precies?

  14. @Ferryman: dat is iets waar ik nog steeds op hoop / wacht, dual sim bij apple

  15. @Ferryman: Dat wat je beschrijft is eenzijdig (jou zijde 😉 ). Ik werk in de telefoon business en geloof het of niet, de meeste mensen die overstappen gaan juist van Apple naar Android en hebben hier totaal geen moeite mee qua gebruikersgemak. Dat het anders werkt betekend niet meteen dat het niet handiger is, dat is gewoon een kwestie van wennen en als oudere mensen dit binnen een enkele dag kunnen doen, die vaker wat meer moeite met aanpassen hebben, denk ik dat anderen hier ook weinig problemen mee hebben. Elk toestel heeft zijn voor en nadelen, is gewoon een kwestie van voorkeur, maar om te roepen dat omdat jou toestel met een dual simkaartje (wat vaak ook de troep telefoons zijn 😉 ) niet werkt, ze maar allemaal krak zijn. Beetje kort door de bocht voor iemand die zo ‘kritisch’ is.

  16. Origineel geplaatst door Naam
    @Maurice Hollink: Van gebruikers als jij moet Apple het hebben. Zeker overstappen naar een toekomstig model ook al heb je geen idee wat er in zit, hoe hij er uit ziet, wat de prijs is en wat de mogelijkheden zijn.

    Alsof dit bij een Samsung niet het geval is. Ik werk voor een van de drie grote providers en mensen lopen letterlijk binnen ik kom de nieuwe samsung halen. Sommige weten niet eens bij welke versie ze zijn maar willen hem toch.

  17. Origineel geplaatst door Adrie
    Ik stap normaal ook elk jaar over maar ga denk ik dit jaar nog een jaartje door met mijn 7.

    Bevalt nog goed en vraag mij af of er zo veel extra dingen op het nieuwe model komen.

    Elk jaar een nieuwe iPhone kopen is ook behoorlijk nutteloos. Daar heeft alleen Apple belang bij. 💶🍾

  18. Wat ook opviel is dat 34 procent van de nieuwe iPhone-bezitters afkomstig was van een ouder toestel zoals een iPhone 5s, 5c of 4. Ook dat is goed nieuws voor Apple, omdat die oudere toestellen niet meer zullen worden ondersteund in iOS 11.

    Dit lijkt me een foutje, voor zo ver ik weet blijft de 5s wél ondersteund.

  19. De cijfers van Apple moet je met een korreltje zout nemen, dit is natuurlijk onzin! Android is en blijft heer en meester als het om gebruikers aantallen gaat. Apple gaat uiteindelijk Blackberry achterna.

  20. Ik heb inmiddels twee MacBooks verwisseld voor Chromebooks en zal ook t.z.t gaan switchen naar de Google Pixel 2. Niks mis met Apple maar ben er gewoon een beetje op uitgekeken na 10 jaar.

  21. Van SE naar iPhone 7 snap ik eigenlijk niet zo. Klopt dat in de grafiek?

  22. Origineel geplaatst door Rick
    De cijfers van Apple moet je met een korreltje zout nemen, dit is natuurlijk onzin! Android is en blijft heer en meester als het om gebruikers aantallen gaat. Apple gaat uiteindelijk Blackberry achterna.

    Laten we hopen van niet, zal er niet aan moeten denken om met die Android zooi te moeten lopen. En ja heb ook jaren een samsung gehad. Kan beter omgekeerd zijn. Android gaat uiteindelijk Blackberry achterna 🙂

  23. Ik zal vele op hun teentjes trappen maar het is dan maar zo.

    Zelf ben ik van het iPhone kamp naar het Android kamp overgestapt. Van een iPhone 7 plus naar een Huawei p9 lite, en eerlijk gezegd ik zie geen verschil. Beide telefoons zijn in gebruiksgemak idem, ze bellen, je kan ermee smsen en mee op internet. Ok, 1 nadeel en dan zijn we uitgesproken, de p9 lite heeft alleen de 2,4ghz wifi band en mogelijks geen 4g +.

    Ik ben een tevreden overstapper en zal niet snel weerkeren naar het iPhone kamp.

  24. Waar ik 5s noemde, bedoelde ik inderdaad iPhone 5 (bij de ‘oudere toestellen’).

    Ik merk dat sommige mensen denken dat deze cijfers afkomstig zijn van Apple, maar dat is niet zo (ik heb in het artikel ook duidelijk geprobeerd te maken dat Apple zelf geen uitsplitsing levert). Het gaat hier om een onafhankelijk bureau, niet ingehuurd door Apple. Waar het ook niet om gaat is marktleiderschap (iemand merkte op dat Android de markt domineert), maar om het feit dat Apple nog steeds overstappers trekt. Het marktaandeel van iOS ligt een stuk lager dan dat van Android, zoals we allemaal weten, maar Apple is nog steeds de lachende partij omdat ze veel meer winst maken dan andere fabrikanten. Als ik investeerder zou zijn, dan zou ik eerder kiezen voor Apple dan voor LG of Samsung, die allebei veel meer te maken hebben van Chinese concurrentie.

  25. @Kevin: klopt. Ben 57 en kreeg een Android van mijn werk. Totaal niet hoeven te wennen. Android en iOS ligt qua gebruikersgemak heel dicht bij elkaar tegenwoordig.

  26. @Kevin:
    Ik hecht meer geloof aan jou praktijkervaringen dan aan een onderzoekje van 500 ondervraagden op 220 miljoen (0.004% als ik dat goed uitreken, hoe representatief kan dat zijn…)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.