Reacties voor: Nederlandse overheid vroeg Apple om data van 32 apparaten

Apple’s rapportage veel overzichtelijker
Apple heeft het halfjaarlijkse transparency report overzichtelijker gemaakt. Je kunt nu via een speciale website door de data bladeren, met aparte pagina's per land. Uit Nederland kwamen verzoeken die te maken hadden met slechts 32 toestellen, in België ging het om 216 toestellen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 4 reacties

  1. En nu is de vraag, zat je tussen die 32? 😉 Ik vraag me af hoeveel informatie zo’n staatsverzoek bevat of alleen NAW gegevens.

    Die Duisters springen er echt uit. Die gestolen toestellen is natuurlijk niet geloofwaardig. (Zeker niet uit een land wat bekend is van sjoemel software en dingen onder de pet houden.) Die diefstallen stoppen niet abrupt bij de grens. Van Nederland zouden we nog kunnen denken dat de Politie geen zin heeft om een aangifte te registreren, maar geen van de buurlanden heeft deze hoge (eerder heel lage) aantallen.

    • @Edwin: Land van de sjoemel software? Heb jij je huiswerk wel gedaan? Denk je nu werkelijk dat Duitsland de enige is die hier aan mee gewerkt heeft? Of VW hèt enige concern is die dit heeft gedaan. Doe aub je huiswerk voordat je informatie de wereld in helpt die niet klopt.

  2. @Edwin: voor naw gegevens die bij een iphone horen hoeven ze apple niet te verzoeken, simpelweg met provider contact opnemen. Het gaat om de geencrypteerde data op het toestel waar ze belang bij hebben

  3. Correctie: het ging om 32 requests, niet om 32 apparaten. In totaal ging het om 97 devices in die 32 requests. Staat in het uitgebreide rapport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.