Reacties voor: Tim Cook: ‘Eén op de drie Apple Store-bezoekers ruilt oud toestel in’

Apple probeert het inleveren van je gebruikte toestel stevig te promoten, ook al krijg je er niet zoveel voor. Volgens Tim Cook is het echter een daverend succes, zo heeft hij in een interview aangegeven en om ook andere fabrikanten te stimuleren komen er stickers.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 15 reacties

  1. Als dat zo zou zijn, werden er iets meer iPhones verkocht worden denk ik. De wens is de vader van de gedachte.

  2. Lijkt me toch wel dat Nederland hierbij de uitzondering is inderdaad? Met de prijs die je hier in de Apple store krijgt is het niet de moeite waard om in te ruilen. Voor het milieu ook prima om ‘m “door te geven” via (bijvoorbeeld) Marktplaats!

  3. Ooit mijn 7 plus 256GB ingeruild voor €550, dat was nog wel netjes, maar voor de huidige prijzen krijg je met een barst in het scherm al meer op marktplaats.
    Maar gemak kent geen prijs, en gemakkelijk is het zeker.

  4. @alk: 100
    We zijn goed. Maar niet gek…

  5. Daarvoor het halve land doortuffen en in die wachtrijen gaan staan voor zo’n prijs ?

    Dan geef ik hem nog liever weg aan een neef of nichtje

  6. @alk: Klopt. iCulture had er laatst een mooi artikel over, waarbij ze de Apple prijs vergeleken met andere ‘refurbished’ opkopers. Op grond van dat artikel heb ik mn iPhone 8 Plus voor prima prijs aan Partly verkocht. Helemaal blij mee. Met dank aan iCulture.

  7. Ik spoel hem nog liever door de plee

  8. Bij Tim cook is de realiteit een beetje zoek

  9. 2 x heb ik nu mijn vorige toestel ingeruild bij de Apple Store en absoluut niet uit milieu-overwegingen maar puur vanwege het gemak. Scheelt een hoop gedoe. In het verleden ook wel toestellen zelf verkocht via refurbished bedrijven maar dat is ook niet alles, het is een hoop werk, je toestel kan zoek raken, ook al geven zij er meestal wel meer voor. Via Marktplaats begin ik niet aan, daar ik er geen zin heb in die gasten die alles voor € 25,- denken te kunnen kopen, ook al zeg je dat de prijs vast is. Daarnaast moet je tegenwoordig helaas ook opletten wie er aan je deur komt via Marktplaats. Heeft in mijn geval dus niks met Tim Cook te maken, ik ben eigenlijk geen fan van hem en ik heb een iPhone omdat het goed werkt en niet vanwege Tim Cook.

  10. Ik verkoop al jaren via kennissen en marktplaats mijn oude iPhone …geen probleem zo weg en voor een prima prijs …veel meer als wat Apple er voor geeft

  11. Via Marktplaats ben ik hem altijd zo kwijt. Vorig jaar m’n 7plus via de FB market verkocht en ging ook prima. Voor meer dan het dubbele wat Apple ervoor geeft dus dat is snel verdiend.

  12. Ben gek op de natuur maar sorry Cook denk eerder aan mijn portomonee.

  13. Tim Cook zal inderdaad klanten bedoelen ipv van bezoekers. Of anders gezegd 1 op de 3 betalende bezoekers

  14. Tim is super commercieel, dat moet ik hem nageven. Bij verkoop de hoogste prijs en bij inkoop het laagste laagte bod.
    Onlangs was ik in de Apple store Amsterdam en moest ik in de rij staan om de nieuwe Iphone 11 te bemachtigen. Van alle personen voor mij in de rij was er niemand die zijn toestel inruilde bij de aankoop van een nieuwe Iphone 11. Dan zouden dus bijna alle mensen na mij hun toestel moeten inruilen? Neh….

  15. Of dat hij bedoelt dat één op de 3 mensen die hem willen inruilen, het als ze de inruilprijs zien ook daadwerkelijk doen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.