Hand met iPhone 11 Pro

Reacties voor: Apple domineert top 10 van bestverkochte smartphones

Maar de iPhone 12 mini stelt teleur
Er is opnieuw bewijs dat de iPhone 12 mini het minder goed doet dan Apple had verwacht. In de wereldwijde ranglijst van bestverkochte smartphone staat het toestel vrij laag. Toch is er bij Apple genoeg reden voor feest, want het bedrijf houdt 6 posities in de top 10 bezet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. De mini verkoopt net zo slecht als de best verkopende samsungtoestellen. Het is de nummer 8 wereldwijd qua verkopen. Het is meer net hoe je het wil brengen. Het toestel verkoopt dus ‘slecht’ volgens de media, volgens mij zijn heel veel andere bedrijven stink jaloers op zo’n slecht verkopend toestel.

  2. Dit zegt meer over de strategie van Apple dan over marktaandeel. Het marktaandeel van Apple en Samsung is al een tijd ongeveer gelijk.

    De top 10 is maar 24% van het geheel. De staart is dus heel erg lang. Waarschijnlijk zitten daar veel modellen in die alleen in bepaalde regio’s worden uitgebracht.

  3. Kan iemand mij wat uitleg geven wat die percentage-gegevens betekenen? Bibi snapt er (weer) niks van.

  4. “ Normaal is januari een vrij rustige maand” Dat gaat in de Corona tijd denk ik niet meer op. Niet uit eten of vakantie dus dan maar een telefoon met nieuwste camera.

  5. Begrijp ik het goed dat deze top tien 24% van de verkopen (aantallen?) beslaat? De verkopen hoeven bij Apple slechts over enkele modellen te worden verdeeld, dus wat betekent dit?

  6. “Wat ook meespeelt is dat andere fabrikanten soms tientallen modellen hebben, waardoor het lastig is om in de top 10 te komen.”

    Zijn er ook overzichten waarin wordt de verkoop per merk wordt aangegeven? Ben benieuwd hoe hoog Apple dan komt te staan.

  7. Wat betekent de percentages in de afbeelding eigenlijk?

  8. @Bep: en Android vs iOS , dan gaat iOS de kabouter zijn. Hier staat in t stuk boven ergens 6 vd 10 is iPhone, dat klopt niet. Dat wekt de indruk dat 6 vd 10 toestellen een iPhone zijn, zo ligt dat niet. Zijn ook allemaal merken niet in de top 10 maar ze zijn er wel. Als ik zie hoeveel collega s een Apple hebben en hoeveel wat anders, wat anders is veruit de meerderheid en in familie en kennissenkring idem

  9. Origineel geplaatst door Y
    Wat betekent de percentages in de afbeelding eigenlijk?

    6% van alle smartphones die verkocht werden in januari waren een iPhone 12, 5% een 12 Pro Max, 4% een iPhone 12 Pro, en 2% een iPhone 11.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.