Reacties voor: Apple toont mogelijkheden HTML5 met nieuwe demowebsite

Apple wil met een demo-website laten zien wat HTML5 kan betekenen. Op de website kun je op de iPad voorbeelden zien hoe video, audio, lettertypes, gallerijen, positionering en animatie gaan werken, zonder tussenkomst van Flash.
Mike van Hoenselaar -

Reacties: 23 reacties

  1. Op een desktopbrowser als Safari werkt het allemaal prima. Met mijn iPhone 3G is het echter een drama. Site is traag, reageert niet of nouwelijks en de browser blijft oneindig laden. Ook crashte Safari op de iPhone meerdere malen.

    Als dit de vervanger van Flash moet zijn op mijn iPhone dan zie ik de toegevoegde waarde niet. Zelfs Flash op Android zag er soepeler uit (en dat hakkelde al flink). Kortom op dit moment maakt HTML5 op (mijn?) de iPhone een zeer slechte indruk.

  2. Op de iphone zijn ook niet alle mogelijkheden van de desktop versie beschikbaar,… en ik vind het dus echt eigenaardig dat het niet in andere browsers te zien is. Hiermee ontkrachten ze mijns inziens toch wel weer hun verhaal. En zoals beweerd in het artikel zie ik daar niet de logica van in. Ik weet dus niet of dit zo’n goeie stap van Apple is.

  3. Transitions doen het prima op mijn 3G. Ik ben voor 😉

  4. @chrispis:

    Mee eens. Je moet Safari downloaden om het te kunnen zien. Volgens mij ondersteund Chrome toch ook echt HTML5 …

  5. dit werkt prima op de 3gs… misschien is de iphone 3g iets te traag om het goed te kunnen weergeven maar de 3gs werkt goed

  6. Origineel geplaatst door WvB22
    Op een desktopbrowser als Safari werkt het allemaal prima. Met mijn iPhone 3G is het echter een drama. Site is traag, reageert niet of nouwelijks en de browser blijft oneindig laden. Ook crashte Safari op de iPhone meerdere malen.Als dit de vervanger van Flash moet zijn op mijn iPhone dan zie ik de toegevoegde waarde niet. Zelfs Flash op Android zag er soepeler uit (en dat hakkelde al flink). Kortom op dit moment maakt HTML5 op (mijn?) de iPhone een zeer slechte indruk.

    @WvB22: @Ramon:

    Doet ‘t óók allemaal( video, audio, 360°, etc.) prima, op mijn 3G.

  7. Misschien heeft het ook iets te maken met de drukte op de site van Apple want het lijkt nu iets beter te zijn. De VR en 360 graden rotatie van de iPod vind ik wel zeer indrukewekkend en soepel gaan. Typography daarintegen werkt nog steeds met een vertraging van minstens 10 seconden.

  8. Werkt allemaal prima via wifi op m’n 2 jaar oude 3G

  9. en het mooiste is, CSS3 doet het ook op ipod/iphone/ipad, dus animatie kunnen gewoon op een site! ben er zelf al mee bezig en is helemaal niet moeilijk! (Y)

  10. werkt goed op mijn ipad wifi 32GB zie
    >> http://www.youtube.com/watch?v=H4N0xJlG7uo

  11. Grappig die Steve Jobs. Als ik de Safari browser heb ge”installeerd: “This demo contains H.264 video. Windows users can download QuickTime to enable support for this industry-standard format.”

    Safari EN QuickTime downloaden en installeren, terwijl je ook Flash kunt gebruiken dat iedereen toch al heeft.

  12. Origineel geplaatst door Ark
    Grappig die Steve Jobs. Als ik de Safari browser heb ge”installeerd: “This demo contains H.264 video. Windows users can download QuickTime to enable support for this industry-standard format.” Safari EN QuickTime downloaden en installeren, terwijl je ook Flash kunt gebruiken dat iedereen toch al heeft.

    Is toch ook een beetje logisch? Moest html5 standaard geweest zijn ipv flash had iedereen nu al quicktime en hadden alle browsers al html5 ondersteuning… Iets standaard maken brengt ook andere dingen met zich mee. Mijn windows pc vroeg vroeger ook altijd om de flash player te downloaden. Same thing.

  13. Ja, maar er werd ook niet geclaimd dat je niks heeft te installeren en het gewoon een standaard is (terwijl het op dit moment dus niet zo is), dat een andere technologie dood is enz. Dus toch wel een beetje misleidend, niet? En het schijnt dat in een jaar 90% van de gebruikers de nieuwe flash versie heeft, maar een nieuwe browser?

  14. Het word geen standaard als andere browsers niet worden ondersteund zoals Chrome

  15. Andere browsers hoeven het alleen maar te implementeren

    en ze hebben al aan gegeven dat ze dat willen gaan doen.
    microsofte is er een va bijvoorbeeld. de eerst volgen de IE heeft het. Google komt er mee en fire fox komt ook

    het is gewoon een kwestie van geul.

    maar ik ben het met sommige eens dat het un wel heel erg lijkt o dat apple safari en quictime aan de man wil brengen door deze demo safari afhankelijk te maken

    aan de andere kan snap ik het.
    apple kan alleen een goed voorbeeld laten zien als je het juiste programma hebt om het voorbeeld te aanschouwen.

    als de rest straks even volgt dan kan dit met elke browser.

    en ik denk dat apple nu wel heeft laten zen dat HTML% niet alleen een video vervanger is wat flash aan gaat.
    Het is zoveel meer dan dat.

  16. @chrispis: Andere browsers zijn simpelweg nog niet zo ver met de implementatie van HTML5. Dus vreemd dat het hierop nog niet werkt, is het niet…

  17. Dus HTML5 is nog geen standaard als je het met maar slechts 1 browser kunt zien. En als ze er niet uit zijn over wat de videostandaard wordt schiet het ook niet op.

  18. HTML is EEN standaard. Nog lang niet de. Datword ook nergens gezegd. Apple hoopt er alleen op dat dat gaat gebeuren.

    En als ik het zo eens bekijk heeft het een mooie toekomst.
    Gezien het een groot deel van het gat dat het gebrek aan flash achter laat weer netjes is afdicht met de getoonde voorbeelden in HTML5. Nog lang niet alles dat met flash kan is op te lossen is met HTML5 op te lossen. Maar er is genoeg om weer mee aan de slag te gaan en er is genoeg waarmee je als creatieveling alsnog de show kunt stelen met een gelikte portfolio site zonder gebruik van flash.

  19. @Michel: Nou, Google Chrome dan? Die gebruikt dezelfde techniek (WebKit) als Safari. En ondersteunt ook H.264 videos….

    Steve jobs: We willen OPEN STANDAARDEN!! Oh, maar ehh, je moet wel effe ONZE browser gebruiken….

  20. Ik kan met Chrome ook niet hun voorbeelden zien. Ik ga toch echt geen Safari downloaden voor iets wat Chrome ook kan. Er wordt gewoon gekeken op Apple’s html5-site of je safari gebruikt. Niet of je browser HTML5 ondersteund. Best misleidend…

  21. Wow! Ziet er mooi uit op iPad…

  22. Alles werkt prima! Op zowel iPhone 3GS als iPad.

  23. Open standaarden? Dit artikel geeft aardig aan hoe open standaarden in het bezit zijn van de grote spelers en dat het uiteindelijk alleen om macht en poen gaat.

    Met het succes van de iPod/iPhone/iTunes combinatie raken Apple en Steve Jobs van het eerdere rechte pad af waarbij hard/software ontwikkeling en verkoop van data/informatie gescheiden zijn.

    Ik vind dat teleurstellend.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.