Reacties voor: Apple toont nieuw Bluetooth-toetsenbord met verlichte knoppen

Op de Tsjechische pagina van de Apple Store is een foto van nieuwe versie van Apple's draadloze toetsenbord opgedoken. Deze zou voorzien zijn van toetsenbordverlichting.
Joris Kersten -

Reacties: 21 reacties

  1. Zou er dan ook iets een inruil actie komen zoals; tegen het inruilen van je niet verlichte toetsenbord plus €10,- a €20,- krijg je een nieuw verlicht toetsenbord?

    Zou ik in ieder geval wel fijn vinden :-p

  2. Oeee beter! Die komt zeker in mijn set-up als ie uit is voor Nederland

  3. Ter voorbereiding voor een uitgebreidere Apple TV waar een toetsenbord misschien wel handig is? (Aangezien je TV vaak in de avond kijkt als het donkerder kan zijn…)

  4. Origineel geplaatst door Thom
    Zou er dan ook iets een inruil actie komen zoals; tegen het inruilen van je niet verlichte toetsenbord plus €10,- a €20,- krijg je een nieuw verlicht toetsenbord?

    Zou ik in ieder geval wel fijn vinden :-p

    Inruilen? Ze zijn geen autodealer!

  5. Het toetsenbord kan *mogelijk* (in de toekomst) verlichte toetsen bevatten.

    “a tweaked layout and altered function keys that could indicate plans to add backlighting in the next version” (AppleInsider)

  6. @Thom: Haha meen je dit nu of wat.

  7. Origineel geplaatst door iFreek
    Het toetsenbord kan *mogelijk* (in de toekomst) verlichte toetsen bevatten.

    “a tweaked layout and altered function keys that could indicate plans to add backlighting in the next version” (AppleInsider)

    Lijkt me anders zeer waarschijnlijk, ik zou denken dat iemand de verkeerde foto ofzo heeft geüpload, en zo’n mockup maak je niet als het niet nodig is. En aangezien hij op de website van Apple staat is het zeker dat hij van Apple afkomt, duss…

  8. Zou mooi zijn. En dan ook force touch trackpad. Heb ik wel zin in voor bij m’n iMac. Wel weer een kostenpost maar yolo

  9. Dat ze num pad maar eens toevoegen. Dat mis ik echt op hun draadloze toetsenborden

  10. @Johan: Dat gaat niet gebeuren. De kleine groep mensen die dat gebruikt koopt wel een bedraad toetsenbord.

  11. Om eerlijk te zijn vraag ik me af tot in hoeverre de aan/uit knop handig is wat betreft het aanzetten van bijvoorbeeld je MacBook of iMac. Welke Bluetooth connectie is er aanwezig op het moment dat de computer uit staat…?

  12. Ik zie dit graag ook het bedrade keyboard.

  13. @Johan: Helemaal gelijk!
    Daarom maar weer een bedraad toetsenbord bij m’n iMac besteld.
    Heerlijk zo’n full-size toetsenbord, geen geneuzel meer met vreemde ‘shortkeys’ om bepaalde dingen te kunnen doen.
    Werkt super!
    En geen gedonder meer met (bijna) lege batterijen, want dat werkt op den duur behoorlijk op je zenuwen: die batterijen zijn altijd leeg of bijna leeg op momenten dat het je helemaal niet uitkomt…

  14. Origineel geplaatst door Marco: Om eerlijk te zijn vraag ik me af tot in hoeverre de aan/uit knop handig is wat betreft het aanzetten van bijvoorbeeld je MacBook of iMac. Welke Bluetooth connectie is er aanwezig op het moment dat de computer uit staat…?

    De eject toets heeft nu al die werking, mits je tegelijk ook de CTRL toets indrukt. ‘Power’ knop is dan ook een beetje misleidend, het is eigenlijk alleen een ‘uit’ toets. Vanuit standby zal het ook wel werken om de Mac te laten ontwaken, maar dat doet dan elke toets

  15. Origineel geplaatst door Marco
    Om eerlijk te zijn vraag ik me af tot in hoeverre de aan/uit knop handig is wat betreft het aanzetten van bijvoorbeeld je MacBook of iMac. Welke Bluetooth connectie is er aanwezig op het moment dat de computer uit staat…?

    Bij de Mac(Book) kan je bij Bluetooth instellingen aangeven of externe apparaten het systeem in mag schakelen via Bluetooth. Dat betekend dat de Mac(Book) Bluetooth actief houd terwijl je m uit hebt staan. Dus de Mac is al lang en breed voorbereid.

  16. Origineel geplaatst door JP:
    Bij de Mac(Book) kan je bij Bluetooth instellingen aangeven of externe apparaten het systeem in mag schakelen via Bluetooth. Dat betekend dat de Mac(Book) Bluetooth actief houd terwijl je m uit hebt staan. Dus de Mac is al lang en breed voorbereid.

    Al eens geprobeerd dan? Dat soort functies zijn al veel langer bekend, ook via LAN, maar dat werkt alleen vanuit standby. Of “sluimerstand” zoals precies die instelling die jij noemt heet. Dat is echt heel wat anders dan uit! Bovendien geldt dat bij een bluetooth keyboard voor èlke toets, niet alleen voor die ‘nieuwe’ toets (die niets anders is dan de ‘oude’ met omgekeerde wisselwerking met de control keu…

  17. @Ferryman: keu = key 🙂

  18. Voor iedereen die hierin geïnteresseerd is, kijk eens naar het Logitech Easy-Switch K811 keyboard die heeft dit allang.

  19. Die ga ik bestellen als die er is, evenals het force touch trakcpad als die er komt.

  20. Ik had liever een toetsenbord met zwarte toetsen gezien zoals op m’n Macbook.

  21. Ik zou ook graag numerieke toetsen/num pad zien op een draadloos toetsenbord….

    Waarom zit dat alleen op bedrade toetsenbord??

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.