Reacties voor: Heeft Apple nog een toekomst na Steve Jobs? [SXSW 2014]

Wall Street Journal-verslaggeefster Yukari Iwatani Kane vertelde op SXSW 2014 over 'Haunted Empire', het boek over Apple na Steve Jobs.

Reacties: 26 reacties

  1. Wouw.., Gonny!! Als je dit artikel leest, raak je er echt helemaal in verstikt!
    Blij dat ik via Twitter af en toe een stukje mee mocht maken van de presentatie van Kane.

    Mijn complimenten!

  2. “Apple heeft al eens eerder een wonderbaarlijke comeback gemaakt, dat kan opnieuw gebeuren”

    Comeback?? Waar vandaan?? Gaat hardstikke goed met dat bedrijf !

  3. Prachtig artikel en heerlijk geschreven! Top!

  4. @JW: Heb jij de jaren 90 van Apple even gemist?

  5. Prachtig artikel. Hartelijk dank. 😉

    Ik gebruik al vierendertig (34) jaar ononderbroken Apple computers en andere spullen. Heb dus zo ongeveer de hele Apple geschiedenis meegemaakt. Mijn tijd zal het nog wel duren (hoop ik).

  6. Complimenten voor het artikel!

    @JW: dat dacht ik ook toen ik het las. In de jaren negentig heeft Apple een comeback gemaakt omdat het slecht ging met Apple, maar dat is nu niet het geval.

  7. Je kan Cook en Jobs niet met elkaar vergelijken. Jobs heeft de mobiel opnieuw uitgevonden,dat kan je maar 1 keer doen. Elke upgrade is een evolutie. Hetzelfde geldt voor de tablet. Cook heeft dus te maken met een erfenis van extreem hoge verwachtingen. Ik wil Cook afrekenen op de iwatch. Imo is dit het enige waarmee ik zijn visie kan vergelijken met Jobs.

  8. Het verlies van Steve Jobs is het ergste wat Apple kon tegenkomen, als vervanger optreden is al zeker geen cadeau. Steve Jobs was een icoon en niet zomaar een CEO die je vervangt voor een ander. Nu dat Tim Cook aan het roer staat bij Apple zijn er beslissingen genomen die er waarschijnlijk niet geweest zouden zijn. De iPhone 5C en de iPad mini zijn al een paar voorbeelden. Applicaties die niet in orde waren zoals Siri en Apple maps waarschijnlijk ook niet. Er moet een nieuwe wind door Apple geblazen worden en ik denk niet dat Tim Cook daarvoor gaat zorgen, hij is te soft.

  9. Zal het boek in de toekomst ook in het Nederlands verschijnen? (Ter info)

  10. Laten we wachten op de iwatch. Overigens vond ik iOS 7 wel al een enorme vooruitgang. Ook de iPad mini was zeker geen miszet. Alleen de iPhone 5C was niet zo ideaal. Ik denk dat het allemaal iets te overdreven wordt. TouchId werkt toch perfect? Er zijn wel degelijk belangrijke innovaties.

  11. Origineel geplaatst door Bart
    Het verlies van Steve Jobs is het ergste wat Apple kon tegenkomen, als vervanger optreden is al zeker geen cadeau. Steve Jobs was een icoon en niet zomaar een CEO die je vervangt voor een ander. Nu dat Tim Cook aan het roer staat bij Apple zijn er beslissingen genomen die er waarschijnlijk niet geweest zouden zijn. De iPhone 5C en de iPad mini zijn al een paar voorbeelden. Applicaties die niet in orde waren zoals Siri en Apple maps waarschijnlijk ook niet. Er moet een nieuwe wind door Apple geblazen worden en ik denk niet dat Tim Cook daarvoor gaat zorgen, hij is te soft.

    De iPad mini weet ik niet. Het is wel een doorslaand succes. Ik prefereer ook een mini boven een gewone. Er was (is?) zelfs sprake van kannibalisme. De iPad mini snoept verkopen van een gewone iPad (air) weg.

  12. Zeer goed geschreven artikel! Knap dat je dit zo boeiend uiteen kunt zetten!

  13. Lang niet zo’n goed artikel gelezen.
    kudos!

  14. Apple is een sterk merk geworden. Tim doet het toch goed. Want het zal heel erg moeilijk zijn, als je constant met steve vergeleken word. Hij weet de rust terug te brengen. En het is oneerlijk om steve en tim met elkaar te vergelijken. Ik verwacht en heb het gevoel dat apple ons weer gaat verrassen.

  15. Wat een goed geschreven artikel zeg!

  16. Ook mijn complimenten, lees lekker door

  17. Ik heb mijn IPhone 4S pas gekocht nadat steve overleden was. Kan niet oordelen hoe de appleproducten waren toen deze man nog in leven was. Wat ik wel wil opmerken is dat apple het enigiste bedrijf is, dat standaaard spraaksoftware voor blinde en slecht ziende meeleverd in hun apparaten. Enig idee hoe duur die software is, als je dit voor je windows pc moet kopen? Duur kan ik vertellen. Bij apple ga je naar algemeen in je instelleningen, zet onder toegankelijkheid de voiceover aan, en je hebt een systeem dat werkt! En geen systeem dat tig keer vastloopt. Veel mensen vinden apple duur. Dat is het ook. Maar daarintegen staat naar mijn mening dat apple producten goed werken, en daar wil ik wel voor betalen. Siri gebruik ik nooit. Ik denk dat er altijd een vaste groep mensen zal zijn die apple producten zal blijven gebruiken. Apple heeft de plank misgeslagen met de Iphone 5C, als ze dit toestel voor €200 verkocht zouden hebben, waren meer mensen denk ik overgegaan op apple. Nu doen zij het met bij samsun, die virussen e.d. doorlaat.

  18. Heel interessant en fijn geschreven. Top!

  19. Goed artikel! Leest fijn weg

  20. Wat Apple moet doen nu is met iets afkomen die anderen niet hebben: een batterij die veel langer mee gaat en dan heb ik het niet over een batterij van 3000mah steken maar echt over een batterij die veel langer kan mee gaan. Of waarbij je batterij binnen de minuut al opgeladen is.
    Als ze nog meer mensen willen aantrekken voor hun producten zet dan bv de 5c aan 400-450 euro, die zal veel beter verkopen dan.
    Niet iedereen wil 700 en meer voor een smartphone geven.
    Ik kijk ook uit naar een apple tv 4; waarbij je apps kan opzetten en zo op je grote tv zou kunnen spelen, zou toch super zijn? Wild blood op je tv spelen ;).

  21. Mis de naam van Ive (komt slecht 1 keer voor). Hij zou toch de reddende engel zijn? Is zijn rol / invloed niet besproken?

  22. Prima artikel.
    Apple is niet doomed maar helaas wel “looming”
    Cook een geweldige operations-man die de ondankbare taak heeft Jobs op te volgen.
    Productie, logistiek, Launch management zijn super.
    Toch heeft Apple veel van zijn glans verloren.
    De beurs heeft structureel andere verwachtingen en Cook weet niet te overtuigen dat de kernkwaliteiten van Apple behouden blijven.
    Daarbij ergeren beleggers zich aan alle inconseqeunties (Siri in the Car terwijl het onbetrouwbaar/ongelocaliseerd/Beta blijft, stagiares inhuren voor major new business, samenwerking / afhankelijkheid van de grootste concurrent Samsung, een giga cashpositie die grotendeels inactief blijft)
    Vage commitments inzake healthcare, appleTV
    Cook is een tussenpaus en het is gewoon tijd voor nieuw bloed.
    “Stay hungry, stay foolish” inplaats van consolidatie.

  23. Toen Apple onder Jobs een exclusieve speler werd (want dat was Apple ook ook, of vooral onder Jobs) werd dat door iedereen toegejuicht. Ook al bleef de iPhone peperduur en ook al was daar het echec van MobileMe. Nu Cook dezelfde doelen nastreeft, namelijk hoge kwaliteit en geen prijsvechter, is dat ineens verkeerd? Het is een beetje meten met twee maten dus geheel niet interessant.

  24. Tja als Apple producten blijft maken zoals ze nu doen blijven de concurrentie voor. En bij Apple draait het niet om het grootste marktaandeel. Zeker bij Smartphones.

  25. Cook heeft vast de beste bedoelingen met apple. De kracht en de drijfveer van Jops komt nooit meer terug. Maar geef hem wel een kans. Ik zelf heb een aantal jaar geleden gekozen voor een apple iphone. En waarom? ik wilde gewoon de moeder van alle smartphone’s hebben. Nu met mijn iphone 5 heb ik dat gevoel nog steeds om gewoon het beste in handen te hebben wat er nu bestaat. Het werkt degelijk en altijd. Loopt nooit vast en is ook niet afhankelijk van veel platform functies zoals android. proven technology! Ik heb nog steeds alle vertrouwen dat apple na Steve weer op een punt komt dat professionaliteit en innovatie weer in een heel hoog vaandel komt de te staan. Maar dan moet wel de goede man achter het roer staan. En niet iemand die de mensen omhoog houd door hun prestaties, maar door mensen te inspireren met nieuwe ideeen en ook het lef hebben deze uit te voeren.

  26. Jobs was een ondernemer. Cook is een loonwerker.
    Innovatie komt nooit van loonwerkers. Het zal dus zeker een heel ander bedrijf worden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.