Reacties voor: Apple brengt eigen Thunderbolt 3-kabel en muurplaat uit

Apple verkoopt vanaf nu een eigen Thunderbolt 3-kabel voor USB-C, bedoeld voor de iMac Pro en recente MacBooks. Ook is er een VESA-muurplaat waarmee je de iMac Pro aan de muur kunt bevestigen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Is er een verschil met de 2M kabel die je bij je MacBook krijgt?

  2. Origineel geplaatst door Rudra
    Is er een verschil met de 2M kabel die je bij je MacBook krijgt?

    Ja zeker. De USB-C kabel (dus niet Thunderbolt-3, v.w. specificaties) is eigenlijk enkel voor opladen bedoeld. De kabel kan ook gewoon 100W opladen, maar de maximale doorvoersnelheid is USB-2, ~ 10MByte/s. Deze Thunderbolt-3 kabel verstaat alle Thunderbolt-3 specificaties, zoals video en data-throughput van 40Gbit/s (~ 500x zo snel als de meegeleverde kabel).

    Mijn laatste zoektocht was alweer voor deze zomer, maar kon toen eigenlijk niet een dergelijke kabel voor een ‘betaalbare’ prijs vinden, die zowel 40Gb/s en 100W kon doen. Alleen jammer van de lengte. Zou graag een 2 en 3 meter variant willen zien. Zodoende zijn ze lang genoeg om via gootjes en muren weg te werken, i.p.v. rechtstreeks van (bijvoorbeeld) monitor naar Macbook.

  3. Die bij je MacBook is geen Thunderbolt 3 kabel geloof ik, dus dat is 5 tot 10 Gbps afhankelijk van wat je er op aansluit (gen 1 of gen 2). Het blijft een ingewikkelde kwestie met die multifunctionele poorten.

  4. De kabel die je bij je MacBook krijgt is een usb-c kabel, geen thunderbolt-3.

  5. Origineel geplaatst door Rudra
    Is er een verschil met de 2M kabel die je bij je MacBook krijgt?

    Als ik mij niet vergis is dat alleen een charge kabel. Er gaat dus geen data doorheen. Enkel en alleen laden dus. Correct me if im wrong

  6. Origineel geplaatst door Rudra
    Is er een verschil met de 2M kabel die je bij je MacBook krijgt?

    Ja.
    Hij is 120cm korter.

  7. @Rudra: De kabel die je bij je Macbook krijgt is enkel voor op te laden. Deze heeft geen data ondersteuning. De nieuwe kabel kan beide aan.

  8. Hmmm, geen data, max 10Mbps en max 20Gbps. Bijzondere kabel is dat die je erbij krijgt…. Volgens Apple site gaat er inderdaad USB 2 snelheid doorheen dus lijkt 10Mbps correct.

  9. Nu maar hopen dat deze vesa mount ook naar de normale iMac komt

  10. Aardig die muurbevestiging, voor als je weinig ruimte hebt, maar hoe kan je nog bij die kabelingangen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.