Reacties voor: ‘Apple wilde The Interview niet streamen via iTunes’

Sony vroeg Apple om de omstreden film The Interview te streamen via iTunes, maar Apple wilde niet meewerken. Nu komt er alsnog een vertoning in bioscopen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 21 reacties

  1. Kan ik me voorstellen van Apple.

  2. Apple wou z’n vingers niet eraan branden, volkomen begrijpelijk.

  3. Geen begrip hiervoor. Niet wijken voor terreur. Film laten tonen. We laten onze “way of life” toch niet aantasten door een dikke noord-koreaan?

  4. Gewoon streamen die film Apple.
    En hopelijk draait hij binnenkort in de bioscopen van Nederland!

  5. @Daika: Dat “niet wijken voor terreur” kan ik nog wel billijken, maar is in dit geval eigenlijk niet meer dan een complicatie die de keuze voor of tegen uitbrengen lastig maakt. Het is namelijk niet alleen wegens de reacties uit Noord Korea een omstreden film. Het hele gegeven van de film, en dan met name dat zogenaamde journalisten voor wie onpartijdigheid een absoluut onbetwist gegeven zou moeten zijn overgaan tot een politieke moord, is te ranzig voor woorden. Om over de schijnheligheid van het hele plot nog maar te zwijgen, daarmee verlaagt Sony zich in woorden en beelden (gelukkig alleen fictief) tot het nivo van ‘die dikke koreaan’ Dus alle begrip en lof voor Apple dat ze niet meewerken aan de verspreiding van deze pulp, ze hadden hooguit hun motieven beter kunnen verduidelijken om de schijn van buigen voor tirannieke terreur te vermijden.

  6. Al deze aandacht kan de film alleen maar goed doen nu wil iedereen toch wel erg graag zien wat voor film het is.

  7. @Ferryman: Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht.
    (c) Hendrik Mattheus van Randwijk

  8. In een democratie zwichten voor de agressieve minderheid getuigt niet van een ruggengraat. Het feit of het een goede, een slechte of een moreel incorrectie film is, heeft daar niets mee te maken.

  9. @Daika: Dat stuk ben ik ook met je eens, geen discussie over nodig en ‘kunnen billijken’ was misschien wat zwak uitgedrukt van me. Dat de overduidelijk slappe knieën van Sony pas na de bedreigingen door (sympathisanten van) een totalitair systeem een slecht idee waren lijkt me ook vrij onomstreden.

    Maar van Apple is het motief minder duidelijk, en er zijn ook genoeg wel valide redenen te bedenken om niet aan de verspreiding van een dergelijke film mee te willen werken. Dat is wat ik bedoelde en waarom ik Apple’s besluit wel kan begrijpen. Sony heeft sowieso pas bij hen aangeklopt toen hun reguliere kanalen het onder de druk en dreigingen lieten afweten, dat alleen al maakt het (m.i.) zelfs heel logisch dat ze dan voor de ‘eer’ bedanken.

  10. Echt de meeste meesterlijke reclame campagne ooit dit. Zo zie ik het in ieder geval.

  11. Uhm de film is gewoon beschikbaar gesteld op YouTube en andere kanalen sinds vandaag.

    Wat maakt het dan nog uit.

  12. Al begrijp ik het wel, ze lopen wel flink wat Amerikaanse dollars mis (omdat vooral Amerikanen de film gaan kopen of huren).

    Ook al heeft Apple toch geld zat, google en microsoft pakken het slimmer aan en zien

  13. en zien het geld in, beide Xbox Video en Play Movies bieden de film aan.

    (Huh? De edit knop is weg)

  14. Het was Apple zelf die de ‘1984’ reclame de wereld inbracht en hun groot maakte. Cynisch dat ze nu weigeren, heel zuur.
    De tekst uit hun 1984 trailer”

    Today, we celebrate the first glorious anniversary of the Information Purification Directives. We have created, for the first time in all history, a garden of pure ideology—where each worker may bloom, secure from the pests purveying contradictory truths. Our Unification of Thoughts is more powerful a weapon than any fleet or army on earth. We are one people, with one will, one resolve, one cause. Our enemies shall talk themselves to death, and we will bury them with their own confusion. We shall prevail!

  15. @Veronica: Of misschien juist heel slim van Apple om zich in stilzwijgen te hullen over de werkelijke reden waarom ze hem menen te moeten weigeren. Afgaande op de eerste IMDB recensies is het een actiekomedie, waarin ook niet-functioneel naakt voorkomt. Zou wel lachen zijn na alle ophef en kritiek obv aannames en geruchten als dat laatste de ware reden zou zijn waarom Apple hem in iTunes weigert (zou ook niet de eerste keer zijn). Maar ook dat is een aanname obv info uit de tweede hand… (moet ik bekennen)

  16. Het blijkt dat de beslissing om de film niet aan te bieden door de top van Apple is gedaan. Een “editorial decision”. Dus geen praktische overweging i.v.m. feestdagen en dat het na de die dagen op itunes komt. Ik vind het echt gevaarlijk. De top van Apple die bepaald of wij iets mogen zien. Lafaards zijn het.

  17. Ik had nou nét met de Kerst wel ‘s lekker willen lachen met deze simpele dijenkletser over de Dikke van Noord-Korea 🙂

  18. Origineel geplaatst door Daika
    Het blijkt dat de beslissing om de film niet aan te bieden door de top van Apple is gedaan. Een “editorial decision”. Dus geen praktische overweging i.v.m. feestdagen en dat het na de die dagen op itunes komt. Ik vind het echt gevaarlijk. De top van Apple die bepaald of wij iets mogen zien. Lafaards zijn het.

    Dat doen ze allang op verschillende gebieden.

  19. Origineel geplaatst door Veronica
    Dat doen ze allang op verschillende gebieden.

    Precies, je bent me net voor met deze reactie. Hoe bizar de Apple censuur in iTunes uit kan pakken (in dit geval voor muziek) kun je (onder veel meer) zien op deze site: censuur op oa de smurfen en rob de nijs!

    Bovendien is Apple niet de enige. Wikipedia heeft speciale pagina’s gewijd aan censuur door Apple en (jawel) Google. En vele anderen natuurlijk.

    Gelukkig is Noord Korea ook niet vrij van censuur, dus voor deze film is het ergens wel toepasselijk 😉

  20. Origineel geplaatst door Ferryman
    @Veronica: Of misschien juist heel slim van Apple om zich in stilzwijgen te hullen over de werkelijke reden waarom ze hem menen te moeten weigeren. Afgaande op de eerste IMDB recensies is het een actiekomedie, waarin ook niet-functioneel naakt voorkomt. Zou wel lachen zijn na alle ophef en kritiek obv aannames en geruchten als dat laatste de ware reden zou zijn waarom Apple hem in iTunes weigert (zou ook niet de eerste keer zijn). Maar ook dat is een aanname obv info uit de tweede hand… (moet ik bekennen)

    Zou best eens kunnen. Heb hem net gekeken via xbmc en er zit toch wel 2 seconden een blote tiet in 😉

  21. Gewoon publiceren en laat die Noord Koreaanse blaaskaken maar protesteren. Nooit toegeven aan terroristen. Trouwens het is wel een mooie promotie campagne toch? Menigeen is wel nieuwschierig geworden en zo komt Sony behoorlijk in de picture te staan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.