Reacties voor: Apple test prototypes 5-inch iPhone en 13-inch iPad

Apple is bezig met het testen van een 13-inch iPad en een iPhone met scherm boven de 4-inch, zegt WSJ. Eerder werd al over 4,7 tot 5,7 inch gesproken.
Lees het complete artikel → Apple test prototypes 5-inch iPhone en 13-inch iPad
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Als alleen het formaat van 13″ nieuw is dan is het niet interessant. Zetten ze er Mavericks op zodat je photoshop en andere desktop software kan draaien net als op de Surface Pro dan wordt het interessant.

  2. Het blijft leuk, al die proto’s waar groots over bericht wordt.

    Natuurlijk test Apple allerlei zaken, het maken van een aantal werkende modellen is dan natuurlijk het makkelijkst uitproberen.

    Gelukkig neemt iPhoneclub dit ‘nieuws’ met een korreltje zout, andere media laten de lezer bijna geloven dat de volgende iPad 13 inch groot wordt.

  3. Origineel geplaatst door kasuja
    Als alleen het formaat van 13″ nieuw is dan is het niet interessant. Zetten ze er Mavericks op zodat je photoshop en andere desktop software kan draaien net als op de Surface Pro dan wordt het interessant.

    Of als touch screen voor de iTV?
    Zowel touch als lap/desktop/tv hybrid:)

  4. @kasuja: echt PRECIES wat jij zegt! Mac OS op een iPad zal een keer moeten komen, of een touchscreen MacBook

  5. Zoals ik eerder gezegd heb, ik vermoed dat Apple meerdere formaten iPhones / iPads heeft om te testen.

  6. 13 inch tablet?

    Laat maar komen, ik ken mensen met een beperking die er graag een zouden willen!!

  7. 5 inch is toch echt wel de max voor een iphone.

  8. 13 inch tablet ok.Maar de iPhone van nu dezelfde 4 Inch geven. Want de concurrentie brengt ook mini versies uit zoals GALAXY S4 Mini of HTC One Mini.

  9. Ik zou zeggen, gooi de ipod touch eruit en laat de budget iphone maar in de plaats komen.

  10. Als Apple slim is maken ze van de iWatch de nieuwe iPod lijn. Ze hoeven hem niet eens iWatch te noemen om zo rechtzaken te voorkomen. De iPod touch die ook veel meer kan dan muziek afspelen heet ook gewoon iPod.

    Dus een zelfstanding apparaat dat om de pols past en alle iPod functies plus de nodige qunatified self functies in een apparaat dat om je pols kan en kan kommuniceren met je iPhone.

    De volledige iPod lijn zoals we die kennen kunnen ze dan uitbannen. En ze kunnen de ipod touch omdopen tot de iPad Micro.

    je hebt dat een iPad Micro, iPad Mini, de iPad Classic en een iPad Pro of maxi 😛 van 13″ Van de 13″ daar doen ze verstandig aan om die een wat geavanceeerder OS te geven en de functionaliteit van een Macbook air en wacom scherm in 1. Dan hebben ze een apparaat dat op kan tegen de Surface pro (en soort gelijke windows 8 tablets met multitouch en wacom pen input).

    dat is namelijk een volledige computer en wacom cintiq in een tablet jasje en combineert al de mogelijkheden in 1 compact draagbaar apparaat. Hier mee zou apple iOS apps in een laag kunnen draaien en OSX Mavericks als OS voor het verzetten van dagelijks werk in desktop software.

    De ontwikkelingen voor iWork en iLife op de desktop liggen toch stil. de nieuwe versies zijn online en op de iPad terug te vinden.

    Dit zou voor Apple een herziening van de iPad lijn kunnen zijn en een antwoord op de opkomst van de Windows 8 gedreven tablets die gewoon meer kunnen dan iOS omdat er een volledig OS op draait. de iPad blijft is nu een companion device en dat zou met een iPad op OSX Mavericks over zijn dat is dan een zelfstandige computer net als een laptop als de MacBook Air.

  11. Origineel geplaatst door Toutsenist
    @kasuja: echt PRECIES wat jij zegt! Mac OS op een iPad zal een keer moeten komen, of een touchscreen MacBook

    Nee, Nee… -> Mac <- OS komt nooit op de ipad. En een MacBook krijgt nooit twee verschillende inputs.

    En waarom niet? Mac OS is ontworpen voor input met de muis, iOS is daarvan de opvolger en is ontworpen voor input met de vinger. Het is de bedoeling dat iOS zich steeds verder ontwikkeld en dat iOS zodanig Mac OS uiteindelijk vervangt.

    Een MacBook met een touchscreen én een keyboard is als een auto met twee sturen. Een (vroege) MacBook met alleen touch screen bestaat al; dit noemen we de iPad.

    @Kasuja, in feite zal Apple geen horloge uitbrengen, maar een draagbaar apparaatje met eigen OS, dat veel meer kan dan laten zien hoe laat het is. De naam iWatch ligt dan idd niet meteen voor de hand.

  12. Niemand weet wat Apple gaat doen in de toekomst. ik deel slechts mijn visie. Het is niet onmogelijk windows 8 bewijst het met de Surface PRO ASUS en SAMSUNG doen vrolijk mee.

    De pers laat het succes wat negatief in het nieuws. maar toch. een nieuw tijdperk is aangebroken. Touch computeing op grotere schermen dan we nu gewend zijn van de tablets.
    Ik zie niet in waarom apple die stappen niet zou durven maken. Apple is in zijn geschiedenis nooit ergens de eerste in geweest. Maar zal ze het deden dan kwamen ze met de producten waar we van houden.

    een iPad Pro met Mac OS er op is een logisch gevolg.
    een tablet computer waar je gewoon op door kan blijven werken als je de tablet ook als werk paard wil gebruiken heeft apple niet. de iPad is te beperkt in mogelijkheden den dient daarom juist als zon geweldig consumtie apparaat. productie doet men over het algemeen op laptops en desktops. een iPad Pro zoals ik hem omschreef zou op het mac platform dat gat kunnen dichten.

    Dat er een markt voor is heeft de iPad al bewezen.
    Men wil meer kunnen op de iPad. althans ik wel.
    Maar voor mij is het al te laat voor apple. Ik heb mijn iPad om die reden omgeruild voor een Surface PRO.

    En ik had niet verwacht dat ik deze meer zou gebruiken dan mijn mac die nu alleen nog maar itunes media server staat te spelen.

    @Abs: en jij weet natuurlijk exact wat apple wel en niet gaat doen. De bediening van Mac OSX doen ik anders gewoon met multitouch en en een wacom pen op mijn wacom cintic22HD touch. Geen aanpassing van het Mac OS nodig. Wacom drivers lossen alles op. Gelukkig zijn ze bij wacom wat ruimsenkender dan jij.

  13. @kasuja: Ik vind het een prima gedachte… De iPod Watch/time/chrono of verzin er maar wat moois voor…

    Ik verwacht overigens wel dat er een hybrid zal komen… Mavericks als OS, evt wel met een intelligente stylus en dan ‘launch control’ als iOS (andere energiestand etc) bij ‘loskoppelen’ het lichtnet.

    Noem hem idd maar de ipad pro oid…
    Ze willen geen kannibalisatie (ipv de air een ipad, terwijl veel mensen ze allebei hebben). Een ‘pro’ lost dat op.

  14. Ik hoop dat apple met een groter scherm iphone komt, de 5 heeft een “onhandige afmeting” 4.3″of 4.7″ dan is er tenminste wat te kiezen

  15. @peter: @kasuja: Apple staat er juist bekend om dat ze niet bang zijn om te kannibaliseren.. Er zal écht geen hybrid van Apple komen, daar durf ik ontzettend veel geld op te zetten. Apple doet niet aan halfslachtige oplossingen. Bovendien zijn die hybrids helemaal niet zo’n succes.

  16. @Abs: Tablets waren ook halfslachtige oplossingen voordat de iPad er was. Dat heeft apple ook niet weerhouden om in het verleden een iPad te maken. Zelfde geld voor een MP3 speler en Smartphone van Apple.

    Dus je argument is niet erg sterk.

    Een grotere iPad is een logische stap voor Apple.
    Als die grotere iPad alleen de scherm grootte als meerwaarde heeft dan zie ik het nut er niet van in.

    doet apple er meer mee door de tablet naar een nieuw niveau te trekken dan wel. Het speelveld van apparaten als de surface PRO daar valt heel wat terrein te winnen. Iedereen van ASUS Samsung tot Sony probeert het maar het wil niet echt lukken. De Surface PRO is de einige die lekker verkoopt. Apple is juist het bedrijf dat dit soort bestaande onsuccesvolle technologie met potentie weet te verbeteren. Wederom een kijkje in de geschiedenis met de iPod de iPhone en iPad als voorbeeld.

    Ik zou er maar niet te vel geld op zetten op die weddenschap 😛

  17. Ze zouden ook een soort dubbel os erop kunnen doen net als de ativ q. Dat is een tablet met zowel windows pro 8 als android. Dus je kan er alles mee zelfs usb poort erop.

  18. Origineel geplaatst door kasuja
    Tablets waren ook halfslachtige oplossingen voordat de iPad er was. Dat heeft apple ook niet weerhouden om in het verleden een iPad te maken. Zelfde geld voor een MP3 speler en Smartphone van Apple.
    Dus je argument is niet erg sterk.

    De eerste tablets waren inderdaad halfslachtige oplossingen (os voor muis input, op een apparaat met touchinput), ze werden dan ook nooit populair. Apple kwam met een volledige oplossing, het creëerde een nieuw OS speciaal voor de touch input van de tablet. Het apparaat is tot op de dag van vandaag mateloos populair.

    Mijn argument staat dus als een rots.

    Origineel geplaatst door kasuja
    Een grotere iPad is een logische stap voor Apple.
Als die grotere iPad alleen de scherm grootte als meerwaarde heeft dan zie ik het nut er niet van in.

    doet apple er meer mee door de tablet naar een nieuw niveau te trekken dan wel. Het speelveld van apparaten als de surface PRO daar valt heel wat terrein te winnen. Iedereen van ASUS Samsung tot Sony probeert het maar het wil niet echt lukken. De Surface PRO is de einige die lekker verkoopt. Apple is juist het bedrijf dat dit soort bestaande onsuccesvolle technologie met potentie weet te verbeteren. Wederom een kijkje in de geschiedenis met de iPod de iPhone en iPad als voorbeeld.

    Goed, je hebt het al niet meer over een op de muis gebasseerde Mac OS voor een touchscreen interface: Waar ik op wed is namelijk dat dié er nooit zal komen. Dat er een grotere iPad komt geloof ik zeker wel, daar zijn blijkbaar ook geruchten over. Dat deze tablets steeds meer functies van Mac OS gaan overnemen geloof ik, zoals gezegd, ook.

    Origineel geplaatst door kasuja
    Apple is juist het bedrijf dat dit soort bestaande onsuccesvolle technologie met potentie weet te verbeteren.

    Het gaat hier niet om onsuccesvolle technologie, maar een onsuccesvolle toepassing (oude software op nieuwe technologie). Dezelfde onsuccesvolle toepassing als de eerste tablets. Nu zorgt het er voor dat je tijdelijk meer applicaties tot je beschikking hebt, namelijk ook desktop programma’s, maar uiteindelijk wil je dat die desktop programma’s geschikt worden gemaakt voor de nieuwe technologie, niet andersom.

  19. Origineel geplaatst door Abs
    Goed, je hebt het al niet meer over een op de muis gebasseerde Mac OS voor een touchscreen interface

    Dat OSX bedacht is voor muis en keyboard is niet (helemaal) waar. Multitouch ondersteuning is al jaren aanwezig voor het multitouch trackpad op de laptop en voor de los verkrijgbare editie.

    Randapparatuur van Wacom maakt ook al jaren gebruik van multitouch onder Windows en MacOSX zonder dat de gebruiker daar extra dingen voor te doen op de wacom driver installeren na. MacOSX of Windows zelf hoeft dus niet aagepast te worden voor bediening met de vingers. (Hooguit wat grotere menu knoppen)

    Zie het bewijs dat het werkt op een mac en hardware van Wacom (dit filmpje toont de nieuwe Adobe software die ondersteuning bied aan multitouch)

    Verder zoeken op youtube leert dat invoer apparatuur van Wacom. De Cintiq HDTouch lijn zich prima laat bedienen op een OS waarvan jij dacht dat het van oorsprong alleen voor muis en keyboard was bedoelt. Wil je het zelf eens ervaren zoek wacom cintiq reseller op of kom een keer bij me langs in de studio om het zelf te ervaren. Ik werk dagelijks met multitouch in OSX op een Wacom Cintiq 22HD. OSX en Windows 7 of 8 laten zich prima bedienen. Bedrijven als Adobe hebben met de Adobe CC suite zelfs hun productiviteits software aangepast voor multitouch bediening.

    Als je dieper zoekt zal je genoeg filmpjes vinden op youtube van het zelfde scherm dat gewoon de dagelijkse dingen zoals mail internet en wat dan ook via multitouch laat bedienen. Als je het eenmaal hebt ervaren op groot formaat en daarna op een surface dan snap je dat het op een iPad ook moet kunnen. En dan zie je hoe hopeloos de iPad achter loopt op het concept achter de Surface.

    Het volgende is dus niet om de iPad te bashen maar puur om te illustreren dat er nog heel veel terrein te winnen valt voor Apple met de iPad. Mocht apple de iPad naar een hoger niveau willen tillen is denk ik dit de kant die ze op moeten gaan.

    namelijk: de ingewanden van een laptop en een wacom cintiq plus multitouch in een tablet formfactor. De surface pro is in feite gewoon een Macbook air in een ander jasje. zie deze foto.

    Surface Pro 128GB, Intel Core i5, 4GB RAM, 26.924 cm (10.6 “) 16:9 Full HD 1920x1080pixels, Intel HD Graphics 4000, Bluetooth 4.0, IEEE 802.11 a/b/g/n, Windows 8 Pro, 2x 720p HD LifeCams, USB 3.0, 910g +Type Cover keyboard €1115.99 27,46 x 17,3 x 1,35 cm 907 g

    Apple: enigszins vergelijkbaar(maar zonder het Cintiq effect/mogelijkheden)

    MacBook Air 11″ 1,3-GHz dual-core Intel Core i5 Processor Turbo Boost tot 2,6 GHz Intel HD Graphics 500 4 GB geheugen 128 GB flashopslag1 € 1.029,00 +Bamboo Fun Small Pen & Touch +Wireless Kit €1154,72
    Breedte: 30 cm Diepte: 19,2 cm Hoogte: 0,3-1,7 cm Gewicht: 1,08 kg2

    Er zijn tal van soorteglijke apparaten te vinden. ASUS bied een mobiele cintiq waardig apparaat. http://www.youtube.com/watch?v=HAZg9bEPm1E.

    Hier kan je zien hoe erg de iPad achter loopt op mogelijkheden vs die ASUS

    Voor die ASUS kan je elk merk plakken dat Windows 7 of 8 PRO draait op een tablet met multitouch.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.