Reacties voor: ‘Apple-televisie werkt net als iPhone en iPad met speciale Apple-chip’

De Apple-televisie zal draaien op speciale chips, denkt Digitimes, net als de iPhone en iPad. Het zou kunnen gaan om de A6 of A7 processor.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 42 reacties

  1. wat kan je er eigenlijk mee met die apple tv?

  2. Origineel geplaatst door ad
    wat kan je er eigenlijk mee met die apple tv?

    Wat dacht je van televisie kijken

  3. hah had ik niet verwacht, wel een vreemde zet van apple, hun eigen chip gebruiken. dat is iets dat ze alleen maar altijd doen en alleen maar altijd zullen proberen te doen. ik ben wel erg benieuwd hoe apple de tv wereld denkt te gaan omgooien… voel me net een paar jaar eindelijk bevrijd van dat ding. overal mn iphone bij me

  4. Ik geloof niet dat Apple een tv gaat uitbrengen, er is te veel concurentie met andere tv’s die WAARSCHIJNLIJK een stuk goedkoper zijn.

    Verder zijn de schermpanelen van vandaag helemaal niet slecht, wat Apple waarschijnlijk wel kan/gaat doen is het verbeteren van de gebruikservaring. Dit doen ze dan wss gewoon met de AppleTV 3 of 4: Je zorgt ervoor dat er een aansluiting voor digitale TV en HDMI-in in zit, dat ie 1080p speelt en voor een afstandsbediening(met evt SIRI) die goed werkt en je bent zo goed als klaar voor minder geld. 🙂

  5. Origineel geplaatst door Erik
    Ik geloof niet dat Apple een tv gaat uitbrengen, er is te veel concurentie met andere tv’s die WAARSCHIJNLIJK een stuk goedkoper zijn.Verder zijn de schermpanelen van vandaag helemaal niet slecht, wat Apple waarschijnlijk wel kan/gaat doen is het verbeteren van de gebruikservaring. Dit doen ze dan wss gewoon met de AppleTV 3 of 4: Je zorgt ervoor dat er een aansluiting voor digitale TV en HDMI-in in zit, dat ie 1080p speelt en voor een afstandsbediening(met evt SIRI) die goed werkt en je bent zo goed als klaar voor minder geld.

    dachten ze ook bij de release van de iphone he 🙂

  6. Ik heb een mooie tv, dus ik zal deze overslaan, maar ik ben natuurlijk wel heel erg nieuwschierig. Apple is in staat om een verrassende wending te geven.

  7. @Erik: Het gaat er natuurlijk om dat je TV aanzetten weer leuk gaat worden. En dan denk je niet direct aan NED1/2/3 RTL4/5/6/7/8 etc.. als je de knop aanzet.

    Ik denk dat daar de verandering al begint! Die kanalen zullen bijzaak zijn al kijk je er wel vaak op.
    Ik hoop op een mooie integratie met de andere iOS apparaten.

    Ook hoop ik dat je meda bestanden kunt streamen afspelen.
    Ik zou het klote vinden er nog een mediaspeler naast te moeten leggen.

  8. Het is weer die tijd van het jaar, dus ik waag me maar eens aan een voorspelling:

    -2012: Apple komt met een TV met een mooi design, vol met features die opzich niet nieuw zijn, maar wel allemaal zo perfect op elkaar afgestemd en uitontwikkeld dat iedereen hem wil hebben. Ware het niet dat ie veels te duur is 🙂
    -2013: de eerste slappe aftreksels van Samsung & co. komen op de markt, maar zijn het allemaal nét niet. Maar wel goedkoop, dat dan weer wel.
    -2015/16: Niemand weet meer beter, en als je zegt dat het wel heel erg veel op Apple lijkt allemaal krijg je te horen dat het echt altijd al zo was, dat dit echt de enige manier is waarop TV’s eruit kunnen zien, dat al die features echt al wel bestonden en dat Apple echt zelf niks bedacht heeft.

    Hij is er nog niet eens en ik krijg nu al een déja vu gevoel. 😀

  9. die Apple Televisie is een prachtkans om opnieuw de windows massa kennis te laten maken met de prachtige gebruiksvriendelijkheid van Apple, zoals ook de iphone de markt heeft geopend voor vele mensen via de telefoon, nu dan via de televisie.

    Al verdienen ze er helemaal niets aan (wat ik meen te mogen betwijfelen) dan nog zal het weer een hele meute overhalen om over te stappen van Windows naar Mac…

    Ik was gisteren in de Apple winkel op Covent Garden, London. Zo mooi, zo sereen, zo simpel, zo enorm klasse uitstralend, je houdt het niet voor mogelijk!

    Apple zorgt ervoor dat mensen blij zijn met hun product, waar anderen blij zijn dat je hun product koopt zonder zich ooit af te vragen waarom mensen dat kopen.

  10. Ikzelf denk dat ze dit ergens in 2013 lanceren.

  11. Origineel geplaatst door iEric
    Het is weer die tijd van het jaar, dus ik waag me maar eens aan een voorspelling:-2012: Apple komt met een TV met een mooi design, vol met features die opzich niet nieuw zijn, maar wel allemaal zo perfect op elkaar afgestemd en uitontwikkeld dat iedereen hem wil hebben. Ware het niet dat ie veels te duur is -2013: de eerste slappe aftreksels van Samsung & co. komen op de markt, maar zijn het allemaal nét niet. Maar wel goedkoop, dat dan weer wel. -2015/16: Niemand weet meer beter, en als je zegt dat het wel heel erg veel op Apple lijkt allemaal krijg je te horen dat het echt altijd al zo was, dat dit echt de enige manier is waarop TV’s eruit kunnen zien, dat al die features echt al wel bestonden en dat Apple echt zelf niks bedacht heeft.Hij is er nog niet eens en ik krijg nu al een déja vu gevoel.

    Ik ben ook wel benieuwd naar wat Apple van Samsung zal ‘jatten’, aangezien die bv al een internet 3D TV hebben..

  12. Het kan een ideale oplossing zijn voor gaming op de apple tv d.m.v een iphone of ipod touch als controller en dat je er een hoop aps op kan draaien vergeleken andere tv’s zoals samsung zijn smart tv wat niet erg veel aanbiedt en sloom is met apps

  13. Vooralsnog wat ik gelezen heb over de geruchten zal zo’n Apple TV veel te klein zijn voor mij. Ook ik zal dus passen hiervoor. Verder vind ik Apple mooi spul maken maar ik hoef niet alles van Apple te hebben.

  14. Origineel geplaatst door lucien1966
    Ik ben ook wel benieuwd naar wat Apple van Samsung zal ‘jatten’, aangezien die bv al een internet 3D TV hebben..

    Ik ook.
    Ik denk zomaar dat als je nu patentrecht studeert, je de komende jaren gebeiteld zit. 🙂

  15. Zou die al te jailbreaken zijn?

  16. Origineel geplaatst door iEric
    Het is weer die tijd van het jaar, dus ik waag me maar eens aan een voorspelling:-2012: Apple komt met een TV met een mooi design, vol met features die opzich niet nieuw zijn, maar wel allemaal zo perfect op elkaar afgestemd en uitontwikkeld dat iedereen hem wil hebben. Ware het niet dat ie veels te duur is
    -2013: de eerste slappe aftreksels van Samsung & co. komen op de markt, maar zijn het allemaal nét niet. Maar wel goedkoop, dat dan weer wel.
    -2015/16: Niemand weet meer beter, en als je zegt dat het wel heel erg veel op Apple lijkt allemaal krijg je te horen dat het echt altijd al zo was, dat dit echt de enige manier is waarop TV’s eruit kunnen zien, dat al die features echt al wel bestonden en dat Apple echt zelf niks bedacht heeft.Hij is er nog niet eens en ik krijg nu al een déja vu gevoel.

    So True!!

  17. Apple kennende word de tv vast beter dan de smart tv van Samsung.

  18. @someone: Tja, je weet maar nooit met apple 😀

  19. Apple gaat met de Apple TV een grote klapper maken. Enkele voorbeelden waar apple op gaat inzetten: face time, 1 tv in vergaderzaal en zakelijk video conferencing met hele groepen tegelijk. Nieuwe techniek met pracht geluid uit ultradunne TV. Spraak besturing via Siri. Integratie audio uit iTunes met videoclips. 3D zoals het zou moeten zijn, zonder een idioot brilletje. Combinatie met iPad en iPhone als ultime spelconsole…. Wat te denken van geweldig design met onovertroffen gebruikers interface… Ik kan niet wachten!

  20. Apple gaat zich niet richten op technologiën zoals 3D TV, zoals samsung en lg bijvoorbeeld doen. Steve Jobs heeft zelf al gezegd dat tv kijken leuker en simpeler moet worden. Geen afstandsbieding bezaaid met knoppen, één afstandbediening voor alles. Ze gaan de tv opnieuw uitvinden, net zoals de iphone bij telefoons. Dat denk ik dat ze gaan doen.

  21. @lucien1966:
    Wat moet ik met 3D ? Er is geen enkele uitzending voor… En internetten kan ik al op m’n iPad…Zie geen toegevoegde waarde op TV. YouTube weer wel, maar die kan ik via de mediaplayer op TV afspelen… Meerwaarde van deze Samsung TV tov full HD is er dus niet !

  22. Van 3D kijken krijg ik hoofdpijn
    Een tv met retina scherm en HD zou ik nog wel zien zitten

    Waarschijnlijk zal er ook touch screen op zitten anders lijkt dat te oud…

    En hopelijk ook leuke games in de AppStore die dan weer in de Samsung tv de android market zullen heten en dan zitten we weer evenver als bij de iPhone

  23. Origineel geplaatst door Schroevert
    @lucien1966: Wat moet ik met 3D ? Er is geen enkele uitzending voor… En internetten kan ik al op m’n iPad…Zie geen toegevoegde waarde op TV. YouTube weer wel, maar die kan ik via de mediaplayer op TV afspelen… Meerwaarde van deze Samsung TV tov full HD is er dus niet !

    En jij weet dus al wat voor (nieuwe) functies er allemaal op de Apple-televisie gaat komen, die je nu nog niet met andere apparaten kunt afspelen…

  24. @annonymous: een tv met een toutchscreen? Zie het nut niet, misschien vind jy het leuk om elke keer op en neer lopen, daar hebben ze iets unieks op bedacht: een afstandsbediening.

    Idd, zou deze te jailbreaken zijn? Zou wel grappig zijn.

  25. Ik zou blij zijn met een hdmi ingang op mijn iMac. Daar de kabel tuner aan scheelt een scherm. De volgende stap is die tuner in de iMac… Te bedienen met de iPhone. Ik kijk nu al standaard DVD en uitzending gemist op de iMac..

  26. precies tv s en computer schelen niet zoveel meer
    stop een tv kaart in een 30″ iMac en je bent al een heel eind.
    verder denk ik dat 32 en 37 inch veels te klein is ,
    zeker voor de amerikaanse markt

  27. Op tweakers vonden velen 32 en 37 inch te klein. Ben ik zo ouderwets dat ik het ruim voldoende vind? Heb nu een 72 cm lcd tv en die vind ik al groot. Kortom, de 32″ zou mijn keuze zijn denk ik.
    Naja, eerst maar afwachten waar apple mee komt en hopen dat mijn tv het zo lang houdt ( hdmi vertoont al enige weken kuren)

  28. Come on… Op tweakers komen met name de nerds en geeks die pas bevredigend zijn als hun tv-scherm 52 inch groot is;-)

    Voor de meeste normale mensen is 32 en 37 inch ruim voldoende. Ik zie uit naar deze Apple TV, mijn huidige bevalt al prima, met name het streamen van de iPad2 naar de TV.

  29. Speciale chips? Wat is er zo SPECIAAL aan dan? Tov de normale?

  30. Ik ga waarschijnlijk men geplande aankoop van een hd-tv voor Januari nu annuleren in afwachting van de Apple tv later komend jaar. 🙂

  31. Ik ga waarschijnlijk men geplande aankoop van een hd-tv voor Januari nu annuleren in afwachting van de Apple tv later komend jaar.

  32. Ik ga waarschijnlijk men geplande aankoop van een hd-tv voor Januari nu annuleren in afwachting van de Apple tv later komend jaar.
    🙂

  33. Moet Apple wel meteen met een 50″ TV komen, voor kleiner ga ik niet 😉

    Wel kicken een 50″ of 55″ Retina scherm met 3D, Siri, AppStore, iTunes, enz enz en daarnaast ook nog af en toe naar die met reclame volgepompte zenders kijken.

    Als Apple werkelijk een TV uitbrengt, dan is het over een paar jaar gedaan met de tv wereld, er kijken dan weinig mensen nog naar SBS6, NED1,2 of 3 maar we zullen zien, ik zeg DOEN!!

  34. @Michel: dat er een appletje opstaat denk ik 😉

  35. Ik kijk er naar uit maar 95% kans dat het alleen voor de Amerikaanse markt is 🙁
    En dan heb je voor veel geld alleen maar een prachtig design tv, waar je YouTube op kan zien.
    En vele van ons zullen um toch kopen want daarmee kun je je onderscheiden van de rest.
    Ik ga sparen 🙂

  36. @lucien1966: 3D is onzin. Je merkt het pas nadat er 2 seconde 1 beeld te zien is. Geen camera-switches ofzo. Ga maar eens kijken wanneer 1 beeld 2 seconde in eeld is, echt bijna nooit. Ook, denk ik, moet er nog heeeeel veel erbeterd worden aan de 3D in televisies.

  37. Een 84 cm grote iPad tegen je muur, waar je tegen kan praten, die je je favoriete films en websites laat zien, de beurskoersen en de weersvoorspellingen geeft, je reisejs boekt en je agenda beheert!
    Hoop wel dat er snel een Nederlandse SIRI komt.
    Dan is het niet te versmaden.

  38. Apple denkt ook aan alles:
    Appletv met speciale “chips”
    Nu alleen de cola nog en ik ben van de partij.

  39. En iedereen denkt dat zo’n AppleTV gelijk gaat werken in Nederland wanneer deze uitkomt? Daar geloof ik niks van!
    Hoe lang hebben wij moeten wachten op de verhuur van Films via iTunes?

    Ik denk dus dat @Figini gelijk heeft en dat wij Nederlanders zeker het eerste jaar na lancering achter het bekende net zullen vissen!

  40. Origineel geplaatst door iEric
    2013: de eerste slappe aftreksels van Samsung & co

    Ik ben echt een Apple fan, maar op het gebied van TV’s kan je niet zeggen dat Samsung met een slap aftreksel komt, kijk maar eens op: http://www.samsung.com/nl/consumer/tv-audio-video/televisions/led-tv/UE46D8000YSXXH

    Samsung maakt echt wel topsegment TV’s en special displays…

  41. De Apple TV komt met 4K en een Retina scherm dus voorbereid op de toekomst.
    Dus geen lullige 1080p maar 4320p.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.