Reacties voor: Apple-patent toont nieuw Taptic-toetsenbord met trilfeedback

Een nieuw Apple-patent laat een toetsenbord zonder fysieke knoppen zien. Door korte trillingen krijgen gebruikers feedback tijdens het typen en worden meer functies mogelijk.
Joris Kersten -

Reacties: 5 reacties

  1. Het probleem met virtuele toetsenborden is dat je vingers er niet op kunnen rusten. Als ik op mijn laptop een tekst schrijft, wil ik niet voortdurend boven het toetsenbord zweven met mijn handen. Hopelijk denken de ingenieurs van Apple er ook zo over.

  2. @ElectronicMile:

    Dat is een kwestie van wennen. Want het is nu niet zo dat je vingers echt op de toetsen liggen. Ze raken ze aan, maar je houdt ze alsnog zelf omhoog.

  3. Origineel geplaatst door Pieter
    @ElectronicMile:
    Dat is een kwestie van wennen. Want het is nu niet zo dat je vingers echt op de toetsen liggen. Ze raken ze aan, maar je houdt ze alsnog zelf omhoog.

    Niet helemaal waar, ik kan ze er gewoon opleggen. Om ze in te drukken moet ik juist kracht gaan uitoefenen (niet veel, maar toch.

  4. Origineel geplaatst door ElectronicMile
    Het probleem met virtuele toetsenborden is dat je vingers er niet op kunnen rusten. Als ik op mijn laptop een tekst schrijft, wil ik niet voortdurend boven het toetsenbord zweven met mijn handen. Hopelijk denken de ingenieurs van Apple er ook zo over.

    Als ze die force touch integreren kunnen ze wel een verschil detecteren tussen rusten en indrukken… Ik weet niet of dat lekker werkt, maar ‘t kan dan wel.

  5. @DennisU: De toetsen hoeven niet eens te voelen hoe hard je drukt; in principe zou het ook kunnen meten, hoe groot het oppervlak is dat je aanraakt: hoe groter het oppervlak, hoe harder je kennelijk duwt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.