Reacties voor: Apple’s T2-chip is een ‘nachtmerrie’ voor recyclingbedrijven

Waar zou jij je MacBook naartoe brengen voor een reparatie? Als je een Mac met T2-chip hebt, kun je maar het beste naar Apple zelf of naar een erkende reparateur gaan. Reparatiebedrijven klagen dat de T2-chip het moeilijk maakt om hun werk uit te voeren.

Reacties: 10 reacties

  1. Bescherming van consument gedreven door eigen winstjacht.. Apple maakt geweldige producten, en denk niet dat de 2e hands markt hun veel kost, dat is echt een andere doelgroep, van mensen die geen geld hebben om een nieuwe mac te betalen.

    Ik snap dit dan ook niet, want dit draagt erg veel bij aan de slechte naam die het bedrijf apple heeft..

  2. Ik hoop dat dit soort protectionisme snel verboden wordt. Belachelijk wat Apple hier foet net als met accu’s van iPhone Xs en hoger en schermen van iPhone 11 en hoger. Het is klanten op hoge kosten jagen terwijl dit absoluut niet nodig is.

    We have the right to repair our own electronics!

  3. Is denk een kwestie van perspectief.

    De T2 zorgt ervoor dat de €3000 kostende MacBook bij derden een €12 stukje schroot is. Dit moet drastisch de incentie voor diefstal verminderen. Daarnaast zorgt de T2 chip ervoor dat de eigenaar eigenlijk alles kan bepalen op de machine. Zelfs officiële reparateurs kunnen niks doen tenzij de eigenaar ze daar expliciet toegang tot geeft. Laat staan ongeautoriseerde reparateurs.

    Vanuit een privacy en beveiligingsaspect is dit juist een goede zet.

  4. Als consument moet je juist erg blij zijn met deze beveiliging. Pas als ikzelf een macbook herstel naar fabrieksinstellingen of als ik toestemming geef aan een reparatiebedrijf heeft iemand anders iets aan mijn macbook. Het zou diefstal moeten beperken. Vanuit het oogpunt van de reparatiebedrijven kan ik mij voorstellen dat ze niet zo blij zijn. Ze kunnen er immers niet meer op los knutselen als ze jouw toestemming niet hebben. Helemaal goed dus.

  5. @Causaliteit: Inderdaad zo is het!

  6. Als de gebruiker de machine eerst volgens instructies leeg haalt en reset is er niet zo veel mis toch? Volgens mij alleen als er iets met de T2 chip mis is maar dat lijkt me zeer logisch om door Apple of gecertificeerde reseller uit te laten voeren.

  7. Toch ben ik blij met die chip. Bepaalde gebruikers sluiten zich bij Apple aan vanwege de privacy in hard- en software.

  8. Gevalletje T2?….

    Als ik een externe disk niet veilig verwijder maar ‘per ongeluk’, begint de ellende…… MBP sluit niet meer af, opens geen websites meer….
    Na herinstalleren van iOS werkt alles weer OK.

    Na ongeveer 6 uur Apple support geen ‘echte’ oplossing helaas.

  9. @Appeltje: Maar als er iets mee is kan je m ook niet meer terug zetten naar fabrieksinstellingen…….

  10. Apple heeft met de T2 chip de beveiliging vele malen beter op orde dan andere fabrikanten. Iedereen heeft het altijd over dat zijn privacy zo belangrijk is. Maar als het ineens geld blijkt te kosten, haakt iedereen af. Hele rare beredenering in mijn ogen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.