Reacties voor: Apple stuurt iOS 5.0.1 naar enkele eindgebruikers

Apple heeft iOS 5.0.1 beschikbaar gesteld aan enkele eindgebruikers, die klagen over een korte batterijduur. Eerder stelde Apple al een batterij-diagnoseprogramma ter beschikking.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 59 reacties

  1. Heeft iemand 5.0.1 op een 4S al kunnen testen?
    Mijn 4S gaat op 5.0 ongeveer 13 uur mee met normaal gebruik.
    Heb wel bijna alles uitgezet op mijn 4S wat kan.

  2. Heb m vanmiddag gekregen rond half 2. Regelmatig spelletjes gespeeld, veel gewhatsappd, gebeld, van alles geinstalleerd +- 9 uurtjes met iets minder als 80% heb vrijwel alles aanstaan, buiten die systeem locatievoorzieningen.

  3. Ik zit ook op een uurtje of 15 met ‘savonds wat intensiever gebruik maar overdag heel normaal.
    Afgelopen weekend bij intensief ( foto’s uploaden op Facebook en zo) was het na een uurtje of8 wel zon beetje op. Is dit nu normaal of een lage batterijduur?

  4. waarom maakt Apple helemaal nooit iets goeds altijd wel iets met die producten van hun jeetje zeg! heb ook een iPhone heur!!

  5. Origineel geplaatst door kaedir
    waarom maakt Apple helemaal nooit iets goeds altijd wel iets met die producten van hun jeetje zeg! heb ook een iPhone heur!!

    >.> *Trol*

  6. ben ik de enige, of bugt iOS 5 als een malle die ook om de havenklap vastloopt??

  7. Mijn accu van de 4s gaat 2 volle dagen mee. Heb wifi constant aan. Ook heb ik exchange email en aantal push services aan,met redelijk intensief gebruik!
    Het heeft gescheeld door locatieservices voor iAds en tijdzone instellen uit te schakelen.

  8. Origineel geplaatst door dora
    ben ik de enige, of bugt iOS 5 als een malle die ook om de havenklap vastloopt??

    Ik heb daar op mijn ipad 2 en iphone 4s ook last van. soms openen applicaties niet vloeiend of beweegt het scrollen niet zo lekker of loopt die even vast. Soms sluiten standaard applicaties vanzelf af, dan start ik ze weer op en werken ze 100%.. dit is sinds ik iOS5 erop heb gezet.

  9. Batterij problemen bestaan al langer. Is gewoon een bug. Simpel op te lossen door iPhone te herstellen en als nieuw te configureren, geen backup terug zetten.

  10. Origineel geplaatst door Dan
    Mijn 4S gaat op 5.0 ongeveer 13 uur mee met normaal gebruik.
    Heb wel bijna alles uitgezet op mijn 4S wat kan.

    Hoe valt het dan onder normaal gebruik? Wat zet je dan precies uit? Bijvoorbeeld 3G uitzetten valt naar mijn mening niet onder normaal.

    Voor mij valt het onder “normaal gebruik” wanneer men het toestel gewoon gebruikt zoals men het dagelijks gebruikt. Wanneer je al bewust bent, ga je toch wellicht zuiniger doen. En sommige mensen worden normaliter gewoon meer gebeld dan anderen. Dus de tijdsduur van de batterij is eigenlijk voor iedereen persoonlijk, omdat normaal gebruik voor ieder persoon anders is.
    Wat Apple toont is gewoon een algemene curve waar men naar kan refereren in vergelijking met andere toestellen.
    En dan kan dit natuurlijk per bedrijf ook enigzins verschillen, dus,… uiteindelijk… is het moeilijk inschatten.

  11. ik draai nu al een tijdje met IOS 5.01 beta 2 en zie met name het leegslurpen wanneer ik gebruik maak van een iCloud backup.
    Ik bedoel dus starten met een schone installatie maar op de iphone kiezen voor een iCloud optie..
    Dan backup ik dus via iTunes maar die gaat naar iCloud

  12. mijne gaat nog geen 8 uur mee op een dag. En heb de 4S wat kan ik hier nu aan doen? kan ik ergens die beta downloaden of wat?

  13. Ik zie hier mensen schrijven over 3G. Is het niemand opgevallen dat 3G helemaal niet meer is uit te zetten op de 4s?! Ja, als je mobiele data helemaal uitzet. Maar dan krijg je niets meer binnen. Geen iMessage/whatsapp bv.

    Op mijn 4 kon ik mobiele data gewoon aan hebben, en 3G uit. 3g zette ik dan alleen aan als ik bv mail binnen haalde, of op een website ging kijken.
    Wat denken jullie wat DAT scheelt?dat de hele dag die 3G aan staat. Ik mis mijn 3G button op de 4s. Waarom in godsnaam Apple?!!!

  14. Origineel geplaatst door Gordon
    Ik zie hier mensen schrijven over 3G.Is het niemand opgevallen dat 3G helemaal niet meer is uit te zetten op de 4s?!Ja, als je mobiele data helemaal uitzet.Maar dan krijg je niets meer binnen.Geen iMessage/whatsapp bv.Op mijn 4 kon ik mobiele data gewoon aan hebben, en 3G uit.3g zette ik dan alleen aan als ik bv mail binnen haalde, of op een website ging kijken.Wat denken jullie wat DAT scheelt?dat de hele dag die 3G aan staat.Ik mis mijn 3G button op de 4s.Waarom in godsnaam Apple?!!!

    Juist, daar raak je de kern van veel problemen.
    Het leeglopen van de batterij en het ongewild binnenhalen van data (met datalimieten leuk voor de aanbieders). Zie daarover een aantal andere topics.

    Ergens gelezen, maar ben de link kwijt, dat met de nieuwe chip in de 4S, het softwarematig niet meer mogelijk zou zijn 3G uit te schakelen.

    Apple: bewijs het ongelijk!

  15. Origineel geplaatst door Sergio
    mijne gaat nog geen 8 uur mee op een dag. En heb de 4S wat kan ik hier nu aan doen? kan ik ergens die beta downloaden of wat?

    Een dev account maken en dan knallen

  16. De batterij van mijn 4s haat blijkbaar de 100% niet bij het laden. ‘s nachts gaat hij aan de lader en deze ochtend stond hij op 99% ipv 100%. Nog iemand die hier last van heeft?

  17. Origineel geplaatst door ki2000
    De batterij van mijn 4s haat blijkbaar de 100% niet bij het laden. ‘s nachts gaat hij aan de lader en deze ochtend stond hij op 99% ipv 100%. Nog iemand die hier last van heeft?

    Ik gebruik een app genaamd Battery Doctor Pro…
    Die vult hem goed en eindigt met druppel laden.
    Wanneer ik hem dus niet gebruik gedurende de nacht verliest mijn 4S geen levenssap.

  18. Mijn batterij op de 4S gaat ruim 48 uur mee bij regelmatig gebruik. Bij intensief gebruik ruim 20 uur, En heb alles aanstaan. De batterij op mijn ipad 2 is daarintegen wel slechter geworden met iOS 5.

  19. @reprise3: Er zit nu een zgn dual chip in, kan gsm aan en 3G, de switch op de “oude” toestellen deed niet anders dan of de gsm chip of de 3G chip aanzetten. Nu zit het in 1 gebakken vandaar geen switch meer.

  20. @Ro: dus zonder die app heb je hetzelfde probleem? Ook een software issue dus?

  21. Yep…..
    Maar met name wanneer ik iCloud geactiveerd heb bij het opnieuw instellen van mijn net geflashde 4S

  22. Ik heb ook last van de baterij maar ik heb ook nog last van andere dingen zoals: als ik een app open maak ni uit welke, dan crasht de app meteen en vlieg ik terug naar het home scherm. Ik druk daar nog een keer op en dan pas gaat hij open. Wel irritant dat alles bijna 2keer moet gaan openen. Het 3de probleem dat ik heb is push meldingen veel te laat of zelfs niet aankrijg voor veel apps zelfs voor eigen mail app van Apple krijg ik niet op tijd de push bericht of zelfs niet… Dus er is een hoop werk voor apple aan de winkel ik snap iets niet we hebben dan zolang moeten wachten op iOS 5 en zitten nog bugs in…

  23. Heb nog nooit gehoord dat een IPhone 2 volle dagen meegaat…. @PeterTe dan kijk jij zeker alleen maar naar je iPhone

  24. de functie’s worden steeds mooier en omvangrijker en we krijgen steeds zwaardere spellen, alles moet sneller en sneller maar de accu blijft hetzelfde dus dan is het logisch dat de accuduur alleen maar korter wordt, mn labtob werkt nog maar 30 min op de accu dus het is allemaal nog niet zo slecht met de iphone accus

  25. @Danny: Jammer genoeg heb ik er geen last van 😉
    Misschien reageren hier ook haast alleen mensen op die er last van hebben. Diegene die er niet last van hebben vinden het wel prima en gaan dus ook niet reageren.
    Mijn iPhone is ‘s ochtends 100% en ‘s avonds om 11 uur 60%. Kan ik er wat aan doen, het is gewoon zo.

  26. Mijn 4s gaat niet snel leeg. Mijn iPad 1 daarentegen wel nu ios 5 erop staat. Ook crasht mail vaak bij het opstarten.

  27. ik ga denk weer terug naar 4.2.1, want 4.3.3 was ook niet al te best

  28. Wat ik graag zou willen zien is van mensen de gegevens onder instellingen > geavanceerd > gebruik
    dan helemaal onderaan staat
    Gebruik en standby

    Ik heb tot nu toe gehaald
    Gebruik : 6 uur en 27 min
    Standby 12 uur

    7:30 van de lader gehaald
    19:30 nog maar 1 % over
    Alles aan
    Wellicht handig om deze info eens te verzamelen

  29. Ik heb niks te zeuren over mij 4s batterij, mijn vriendin die mijn oude 3gs heeft is wel super snel leeg. Verder heb ik alleen soms last van dat mijn 4s opnieuw opstart maar pas wanneer ik aan het scherm zit (wit appeltje, zwart scherm)

  30. Ik heb nog IOS 4.3.3. met JB
    Is het best dat ik nu nog snel IOS 5.0.0 installeer vooraleer ze er een update van hebben die (niet direct) gejailbreaked kan worden?
    of kan je IOS 5.0.0 nog installeren als er een nieuwere versie is?

  31. Gebruik 5u 18min
    Stanby 2d 13u

  32. Mijn 4s batterij is ook rampzalig heeft iemand een idee hoe ik die mannen/vrouwen van Apple kan bereiken zodat ik die tijdelijke pre update kan downloaden???
    En zelf heb ik al over de 6 miljoen page faults?? Via system status kan je mooi zien dat door helemaal niets te doen met je iPhone toch per seconde iets rond de 200 meer faults op je sys geregistreerd wordt!

  33. Origineel geplaatst door Jeroen
    Gebruik 5u 18minStanby 2d 13u

    Hoeveel % heb je nog over ?

    Momenteel 8 uur uit de lader gehaald
    gebruik : 58 min
    standby : 1 uur en 41 min
    86% over. Ik zie gewoon de %’s erafvliegen.
    Dadelijk eens een herstel uitvoeren

  34. Een verlies van 11 à 12% per uur is normaal als verbruik bij gemiddeld gebruik. In standby tijd verlies je normaal 0,5% per uur . Ik heb locatiediensten aan (behalve iAds en tijdzone) iCloud, Skype op achtergrond.

  35. Zal er een nieuwe iphone komen die GEEN batterij problemen heeft. Bij elke nieuwe iphone komt dit probleem weer terug. Ik krijg bijna heimwee naar mijn Nokia die soms wel 5 dagen mee ging qua batterij

  36. Origineel geplaatst door Macerik
    Een verlies van 11 à 12% per uur is normaal als verbruik bij gemiddeld gebruik. In standby tijd verlies je normaal 0,5% per uur . Ik heb locatiediensten aan (behalve iAds en tijdzone) iCloud, Skype op achtergrond.

    Ik denk dat de definitie van normaal gebruik toch bij iedereen verschillend is.

    Wat is een normaal gebruik? De één vindt een sms sturen normaal gebruik, maar een ander vindt normaal gebruik af en toe browsen, smsen een spelletje spelen, wifi aan hebben e.d. normaal gebruik.

    Ik denk dat er toch wel factoren zijn die de batterijduur beinvloeden bv:

    – Wifi
    – locatiediensten
    – helderheid van scherm
    – 3G / GPRS verbinding
    – Bluetooth
    – Goede/slechte dekking (bv in een kelder zitten van een gebouw, netwerk valt af en toe weg)
    – Viberatie
    – Programma’s die op de achtergrond draaien
    – Push notificaties
    – Synchronisatie (email/agenda/contacten)
    enz.

    Volgens mij heb ik wel het meeste gehad.

    Al met al zal het leeg lopen van de batterij op deze factoren toch wel invloed hebben. Ik zag al posts voorbij komen dat iemand een standby tijd had van 2 dagen en gebruik van 5 uur gebruik. Komt bijna op het zelfde neer als wat ik had maar dan met 12 uur standby tijd en 6,5 uur gebruik.

  37. Vanmorgen mijn iPhone 4s van de lader afgehaald om 06.45u , niks meegedaan en nu koffiepauze 10.25 en staat nu al op 74%!!
    Oja, terwijl ik dit bericht plaatste is het 72% geworden. Zwaar bagger dus en alles uitgezet!

  38. @frank: Wat is je gebruik en standby tijd ?
    Te vinden onder instellingen > geavanceerd > gebruik

  39. Komt iOS 5.0.1 alleen voor iphone 4s of ook voor andere idevices?

  40. @gonnyvdzwaag Hoe kunnen wij contact leggen met Apple zodat ook anderen die pre software kunnen ontvangen…..?
    Naast het batterij probleempje is de Iphone indeed the best Phone yet!! 🙂

  41. Vandaag om half 8 van de lader, 100%
    Nu, 95%
    Gebruik 30 minuut
    Stand-by 3 uur, 30 minuten

  42. Origineel geplaatst door Hoi
    Batterij problemen bestaan al langer. Is gewoon een bug. Simpel op te lossen door iPhone te herstellen en als nieuw te configureren, geen backup terug zetten.

    Haha, vroeger zei men ook altijd: “gewoon windows opnieuw installeren”. Wie had dat gedacht dat dit het advies bij een Apple produkt zou komen 🙂

  43. @Vomera:

    Als je op de site van apple gaat kijken naar de specs van de iphone zie je bij batterij het te verwachten verbruik van de batterij voor bellen , internetten, muziek afspelen en standby tijd. Als je een gebruik hebt van 6 uur en je batterij is leeg dan moet je ook kijken wat je in de 6 uur vooral hebt gedaan met je iphone. Als je voornamelijk aan het surfen hebt geweest via 3G dan is dit een normaal verbruik. Als je verschillende zaken doet, video, muziek , surfen,… dan is een normaal verbruik rond de 11 a 12% + 0.5% per uur standby. Kijk naar uw eigen gebruik, reken het uit en vergelijk , je zal er niet ver naast zitten. Als je op de achtergrond nog skype en/of whatsapp hebt draaien zal je verbruik ook iets hoger liggen natuurlijk. Als je bovenstaand verbruik hebt is er niets aan de hand, heb je zoals je hier leest een verbruik van 20% of meer dan heb je wel een probleem en hoop ik dat het opgelost zal zijn met volgende update.

    groeten

  44. @ki2000: dat komt omdat hij stopt met laden wanneer de telefoon volledig opgeladen is. m.a.w. vanaf ergens in de nacht verbruikt hij weer stroom van de accu

  45. @Vomera: Bij mij gaat het nog sneller;
    Gebruik: 40 min
    Standby: 4u 9min
    Restered: 84 %
    Geen spelletes, louter op internet, smsen en mails checken…
    :-s …..

  46. Dat GPS is 1 van de meest slurpende onderdelen op een hedendaagse smartphone. In iOS 5 worden een hele reeks aan GPS diensten aangezet als je er voor kiest om locatieservices aan te zetten. Een aantal vindt je terug onder het knopje “systeem” wat helemaal onderaan de lijst staat van de locatievoorzieningen optie in Instellingen. Daar vindt je o.a. verkeer (niet nodig), tijdzone (niet nodig), diagnose (niet nodig), iAds (niet nodig), mobiel netwerk zoeken (absoluut niet nodig) en kompas kalibreren. In de praktijk blijkt alleen deze laatste enig nut te hebben omdat het kompas veel minder storingen kent en het gewoon beter blijft doen. De rest zijn liflafjes waar je absoluut niets mee wint wat betreft functionaliteit binnen iOS en de apps. Ze gebruiken van tijd tot tijd echter wel de GPS waardoor je accuduur minder kan worden.

    GPS is echter niet het enige. Het is jammer dat je met iOS tegenwoordig ook de Windows-methodiek moet toepassen: alle instellingen afstruinen en spul uitzetten wat niet aan hoeft te staan zodat je weer wat accuduur en snelheid terug kunt winnen. Dat lijkt me dan ook een goed stappenplan voor eenieder die niet zo blij is met de accuduur: struin de instellingen af, zet dingen uit en kijk dan nog eens naar je accuduur.

  47. Mijn accuduur is ook drama, hoe kom ik aan deze 5.0.1?

  48. Phone 4s:

    Usage: 1 Hour 2 minutes
    Standby 1 hour, 40 minutes

    93% battery

    iPhone 4:

    Usage 1 hour 20 minutes
    Standby 1 day, 5 hours

    96% battery

  49. @macerik: Tnx voor je info 🙂

  50. Ik heb het niet gemeld maar ik heb ook batterij problemen met mijn 4S. Waar kan ik die update vandaan halen?

  51. Mijn iphone 4 is na een uurtje of 2 beetje facebook’en en whatsappen al onder de 60%…. Is dat normaal (is al een back-up vanaf mijn iphone 3g van 4 jaar geleden, kwam laatst bij sms’jes aan van die tijd)..

  52. Ik heb gisterenavond mijn 4S gerestored en daarna alle bekende batterijslurpende opties zoals locatievoorzieningen etc uitgezet. Icloud staat nog wel aan evenals push email (wel handmatig). Ik heb hem vannacht om 00:00 van de lader gehaald:
    Gebruik: 2 u 20 min.
    Standby: 18u.
    Resterend: 71%
    Verder heb ik hem licht gebruikt. Dus een paar belletjes, whatsapp, wat wifi en 3G surfen voor enkele minuutjes. Het lijkt bij mij iig boven want hij liep daarvoor binnen een uurtje of 8 leeg bij zelfde gebruik!
    Gr.

  53. Ik haal krap 5 uur gebruik in terwijl lokatievoorzieningen uit staat, automatische tijdsaanpassing en Siri ook. Standbytijd is dan 1 dag en 7 uur.
    Ook last van ruis bij het bellen. Wie herkent dit?

  54. @Jean-Paul

    Thanks, daar heb ik dan overheen gelezen.
    Blijft het feit staan dat apple mij dus verplicht, zoals zoveel, om een batterij slurpende optie te gebruiken die ik niet nodig heb.
    Ik ben niet van de jailbreak’s, maar daar zal ik me dan maar is in gaan verdiepen.
    Het is mijn telefoon.

    Iets anders, nog meer mensen hier die vinden dat de 4s overall minder lekker loopt dan de 4?
    Crashende apps, nabijheidssensor die niet werkt etc?
    Zo niet breng ik dat pl..r.s ding terug.
    Anders wacht ik op een software update. @heimwee naar de “gewone” 4….

  55. Geluid en batterij ergelijk, dit verwacht je niet van apple, kom snel met een oplossing.

  56. @Gordon:
    Geen last van crashende apps, wel nabijheidssensor die siri slechts sporadisch weet te activeren…

    Accu verder sinds opladen:
    Gebruik: 3 uur en 13 min. (30 min. gps + 3g)
    Stand-by: 12 uur en 22 min
    Batterij: 49%

    gerestored van icloud backup afkomstig van 3gs, batterij gaat langer mee met dezelfde instellingen, bereik is ook een stuk beter (meer plekken 3g dan normaal)

  57. @aaipet: is dat nieuw met de 4s of ios5 dan? Had dat namelijk niet met de 4 onder ios 4.3. Ik verwacht in feite dat hij zijn lading op 100% zou houden. Of zakt hij tot een bepaald niveau (vb 90%) om dan weer bij te laden?

  58. @Tim Vaessen: Niet. Apple neemt zelf contact op met de gebruikers. Welke afdeling daarvoor verantwoordelijk is, is lastig te achterhalen. Apple is niet echt een open bedrijf waar je zomaar iedereen te spreken krijgt.

    @walter: Nee, is ongetwijfeld ook voor andere devices waarop iOS 5 draait, dus iPhone 4 en 3GS.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.