Reacties voor: Apple stuurt C&D-brief naar Valleywag wegens Apple tablet-actie

Apple heeft een cease and desist letter naar Valleywag gestuurd, waarin de waarschuwen dat er geen premies mogen worden uitgeloofd voor het lekken van vertrouwelijke informatie over geheime Apple-producten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 21 reacties

  1. leuke nieuwtjes om te lezen. tja, als de website het over een ivogelkooi, een iwcpot of een imirror zouden hebben twijfel ik toch echt of apple deze brief als nog zou sturen.

    Ik vind dit toch wel dat dit de kans van een tablet met minstens 25% omhoog gooit.

  2. ivogelkooi lol, hoe kom je erop 😛

    Maar idd, dit gooit de kans wel wat omhoog… Wat een verhaal, het begint op een soap te lijken 😉

  3. De islate zal iedereen best nog eens kunnen tegenvallen. De meeste iPhone gebruikers kennen Apple van de iPod/iPhone en zullen dus ook wel weer schrikken van de islate prijs.

    ALS hij komt zal hij waarschijnlijk niet goedkoper worden dan 999,- verwacht ik.
    Off-topic-opmerking verwijderd.

  4. Ik ben stilaan toch al die geruchten van de iSlate/iTablet beu. OK, hij komt er, maar als we alle roddels moeten geloven gaat dat nogal een ding worden.
    Apple gaat waarschijnlijk zelf teleurstellen, na zo’n hoge verwachtingen en na deze “hype”

  5. Mocht valleywag aan de info komen; dan moet die persoon alleen nog even bevestigen dat hij/zij niets heeft getekend bij Apple…..
    En ach – als je zo’n geheim al wilt “prijs geven” – dan wil je ook wel even bevestigen dat je niet wist dat het een geheim was…. toch…??

    Ach – of het een tablet is; dat is onduidelijk – maar het lijkt me wel dat ze bevestigen dat er “iets NIEUWS” onderweg is….

  6. @Jannes: De grap van Apple is dat ze toch altijd weer een verrassende wending eraan geven? Dat het uiteindelijk toch maar gewoon een ebookreader blijkt te zijn, maar wel met teleportatiefunctie…

  7. Het gooit naar mij mening de kans van het Apple product niets omhoog. Dit is puur juridisch. Wat zou jij doen als een bedrijf medewerkers van Apple wil belonen voor hun contractbreuk als ze maar met info komen.

    Uit eerdere berichten weten we dat Apple dit zelf wel regeld als ze iets uitlekken net zoals andere bedrijven dit doen.

    Zelfde zouden ze doen voor de nieuwe iPhone MacBook of wat dan ook. Ze willen de kans niet lopen dat mensen geprikkeld worden door zon aanbieding die ik wel erg zielig vind.

  8. Ik zeg twitteren die tips; don’t do it for the money, do it for the sake of it lol

  9. @EeKay:En dan ? Stel het wordt bevestigt dat Apple werkt aan een tablet? Dan is het weer klaar en gaan we weer verder met de iPhone geruchten en een mac mini met een zerogravity reactor…het maakt geen bal uit.

  10. Ondanks de bestuurs/gebcie borrel van vanavond klinkt dit mij als ‘unannounced product’ zeer geloofwaardig in de oren. Lijkt me lachen als mensen daadwerkelijk de 27e met een Apple Keynote op de proppen komen.

    Lache toch dat het offline gehaald moet worden? Was eerder ook zo met de iPod 4G of 5G. Ik zie het persoonlijk alleen maar als versterking van geruchten.

  11. Tuurlijk dit hoort bij het spel.
    Immers niemand kan bewijzen hoe of J. Doedel uit Appelscha of wie er ook inzendt aan zijn informatie is gekomen, laat staan of dat wederrechtelijk gebeurd is.
    Dus leuke bluf a raison van 6*(uurtarief advocaat)

  12. dat ie er komt is voor mij eigenlijk al wel zekerheid. Kijk naar de geruchtenstroom nu en vergelijk die met net voor de lancering van de 3gs. die is ongeveer gelijk. Daaraan gekoppeld dat apple zelf aangeeft dat ze bewust lekker komt ie er zeker.
    Dat het een wauw apparaat word valt denk ik wel mee in de zin van verbluffende specs enz.
    Ik denk dat het “gewoon” een tablet word met hetzelfde gebruiksgemak van het touchscreen van de iphone en de ervaringen van een macbook. Dat gecombineerd met HD beelden voor de verkoop van video’s in de appstor, moet het wel weer een apparaat zijn dat menigeen wil hebben. En dus wat dat betreft wel de wauw factor zal meekrijgen.

  13. Das een hoop geld trouwens…

  14. Volgens mij is het uitloven van een beloning geen strafbaar feit. Apple heeft op dat vlak tov Valleywag. Echter wanneer iemand iets laat uitlekken die betrokken is bij de ontwikkeling van de tablet… Dan zal dat feit op zich wel strafbaar zijn… Niet het uitloven van een beloning voor het laten uitlekken… Volgens mij althans…

  15. Het lijkt erop dat Apple toch wel een beetje bang word dat er info over de tablet gelekt word!

  16. @Zwaul:
    De lancering van de iPhone 3Gs en de geruchtenstroom eromheen is net op géén manier vergelijkbaar met de geruchten rondom dit product.
    De iPhone 3Gs was simpelweg een nieuwe versie van de iPhone, die (zoals al te zien was in de geschiedenis van het product) het meest logisch zou uitkomen in juni.
    Ook waren er hier veel concretere geruchten in de vorm van bijv. foto’s (maar oke, met al een voorbeeld als de 3G wordt fotosoepen al een stuk makkelijker..).

  17. @Jeroen:
    alleen de foto’s blijven uit, verder de rijtjes van de specs op de verschillende websites + een groots event eind deze maand…
    Er zijn verder geen andere geruchten voor eind deze maand, anders zou je nog de aankondiging van de iphone 4g voor misschien april kunnen verwachten. Maar daar is de geruchtenstroom weer te klein voor.
    Ik zei ook dat het voor mij een zekerheid is he 🙂 misschien heb ik mezelf wel gefopt eind deze maand.

    En wat betreft de brief van apple, denk ik dat ze die sowieso zouden sturen naar ieder bedrijf dat geld uitlooft om idd conractbreuk te voorkomen.

  18. Is wel mooi hoe Apple de wereld gek kan maken met hun geheimzinnigheid.

  19. Dit is de ferme edelman die zich laat inhuren voor
    Apple publiciteitscampagne: http://www.orrick.com/lawyers/photos/99355.jpg

  20. Ik vermoed dat het uitloven van een beloning voor het verstrekken van informatie onder uitlokking valt. Dat ligt in de USA wellicht juridisch anders (lees: gevoeliger) dan bij ons.

    Los daarvan vind ik het aanbieden van steekpenningen niet door de beugel kunnen. Apple verdedigt gewoon z’n intellectueel eigendom (welk product het dan ook betreft).

    @Joostmans: Spel? Ferme edelman die zich laat inhuren? Als Apple publiciteit wilde krijgen, dan hadden ze zelf wel (via-via) informatie laten lekken – op een door Apple zelf gewenst tijdstip. Veel goedkoper. Of verwacht je dat Gawker, Valleywag.com én het advocatenkantoor zijn ingehuurd? 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.