‘Apple stuurde 8 miljoen slecht geproduceerde iPhones terug naar Foxconn’ (update)

Apple zou in maart 5 tot 8 miljoen slecht geproduceerde iPhones heeft teruggestuurd naar Foxconn. De iPhones functioneerden niet goed of waren slordig geproduceerd, waardoor ze er niet goed uitzagen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

FoxconnHet Aziatische nieuwsmedium Chain Business Daily zegt dat Apple een partij van 5 tot 8 miljoen iPhones heeft teruggestuurd naar fabrikant Foxconn. Dit zou zijn gedaan omdat de iPhones niet aan de kwaliteitseisen van Apple voldeden. De iPhones functioneerden niet goed of zagen er qua uiterlijk niet goed uit. Het voorval zou gebeurd zijn op 15 maart. Chain Business Daily baseert zich op een bron binnen Foxconn, de productiepartner van Apple. Het zou moederbedrijf Hon Hai minstens 150 miljoen dollar kosten om de partij iPhones te repareren. Maar woordvoerder Simon Hsing ontkent de aantallen. Hij gaf wel toe dat zijn bedrijf gaat kijken naar de yield rate (hoeveelheid uitval door niet-verkoopbare producten).

Uit het nieuwsbericht blijkt niet of het gaat om de iPhone 5 of om andere modellen. De iPhone 5 eerder al eens in het nieuws omdat de productie van het toestel moeilijker bleek dan gedacht. “Het is niet makkelijk om iPhones te maken”, zei Foxconn-bestuursvoorzitter Terry Gou destijds tegen persbureau Reuters. “Het lukt ons niet om te voldoen aan de gigantische vraag.” De verkoop van de iPhone 5 kwam daardoor langzaam op gang. Apple had met het design van de iPhone 5 iets teveel de grenzen opgezocht van wat er technisch mogelijk is.

Hon Hai ontkent inmiddels dat Apple tot 8 miljoen iPhones heeft teruggestuurd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2013, 13:48
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp foxconn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.