Reacties voor: Apple stort zich op software voor gezichtsherkenning

Volgens de Noorse website Mac1.no heeft Apple het Zweedse bedrijf Polar Rose overgenomen. Het softwarebedrijf zou vooral gespecialiseerd zijn in gezichtsherkenning. Dat Apple op zoek is naar dit soort technieken is uit eerdere patenten al gebleken.
Robin van t Slot - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Ik voorspel dat bij de volgende iPad, waar dan natuurlijk ook een camera inzit aan de voorkant, deze techniek zal worden toegepast. Zo kan iedereen, die dezelfde iPad gebruikt, zijn/haar eigen profiel laden met alle apps en instellingen aan de hand van gezichtsherkenning.

  2. Wat houden die geruchten over de snelheid in dan?

    Ik heb nog geen redelijk betrouwbaar gerucht gehoord dus ben wel erg nieuwschierig, zeker omdat ik een 1 jarig kontrakt heb, ik ben wel benieuwd of we dit jaar weer een 4 Gs krijgen of een 5.

    Dus graag een bron van die geruchten : )

  3. Dit principe hebbe alle macbooks en desktops al by het bijgeleverde fotoalbum worden mensen ook na 1x aanwijzen gemarkeerd op alle andere fotos.

  4. Origineel geplaatst door kees
    Dit principe hebbe alle macbooks en desktops al by het bijgeleverde fotoalbum worden mensen ook na 1x aanwijzen gemarkeerd op alle andere fotos.

    Ja maar dat werkt best slecht vind ik je moet best veel foto’s handmatig doen.

  5. Geinig, maar ik zie hier het nut niet van in. Zelfs niet een funfactor. Als je iemand voor je ziet, waarvan je al eens een profiel hebt aangemaakt en zelfs een foto van hebt gemaakt. Waarom zou je hem dan gaan filmen om vervolgens op zijn facebook of whatever te komen? Ik ben oprecht nieuwsgierig naar de meerwaarde, want ik ben blijkbaar niet creatief genoeg om hier enig nut van in te zien.

  6. Werkt hij dan ook op de iPod zo der camera?

  7. Hé dat gaat nog wat worden. Windows 8 krijgt het ook, wieweet gaan we een aantal jaar later met ons gezicht betalen

  8. Hoop wel dat het, gezien de iDevice doelgroep, jeugdpuistproof blijkt te zijn 

  9. @Tobias: Gewoon, als je een foto van iemand maakt dat de iPhone ook weet wie er op staat. Als je dan in je contacten kijkt, dan kan je gelijk de telefoonnummers, smsjes, mailtjes en foto’s van die persoon vinden…

  10. Nog even en ‘Opsporing verzocht’ komt met een app. Daarin de gezichten van gezochte criminelen. Met onze iPhone kunnen we dan zelf op criminelenjacht. We richten onze iPhone-camera op verdachte voorbijgangers, tot – bingo – de gezichtsherkenningsoftware alarm slaat.De iPhone “weet” de locatie (dankzij gps, triangulatietechnieken en Qubulus). In ons touchscreen verschijnt een rode knop. Even aanraken en de politie is geïnformeerd. In de instellingen hebben we geregeld dat ons bankrekeningnummer wordt meegezonden, zodat de beloning voor de gouden tip direct kan worden overgemaakt. Wat een heerlijk vooruitzicht. Leve de vooruitgang.

  11. Doet me niks. Mijn blocking stickertje zit toch al op de front camera.

  12. @Tobias: Misschien willen ze de passcode vervangen door authenticatie via de frontfacing camera…

  13. @max: Wil je soms je gezicht tegen het scherm drukken?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.