Reacties voor: Apple Stores rekenen af met Windows Mobile scanners?

AppleInsider meldt dat de Apple Stores voor het komende feestseizoen gebruik zullen maken van iPod Touch scanners om aankopen in de winkels te verwerken. Tot nu toe wordt nog steeds gebruik gemaakt van het EasyPay-systeem op PDA's draaiend op Windows Mobile. Deze apparaten zouden nu vervangen gaan worden door een iPod Touch in combinatie met een credit card lezer en barcode scanner.
Edward Neve -

Reacties: 19 reacties

  1. “Of we deze nieuwe manier van afrekenen ook in de Nederlandse Apple Stores gaan tegenkomen tijdens de komende decembermaand is niet bekend.”
    Nederland kent toch geen echte apple stores? Of bedoelen jullie of de premium resellers ook een aanbod krijgen van apple voor dit systeem?

    In ieder geval is dit natuurlijk wel een stuk beter dan dat je met een WM-toestel de klant staat te bedienen in een apple store. Als je nu een iPod touch koopt zie je meteen een praktische toepassing van het apparaat 🙂

  2. “Of we deze nieuwe manier van afrekenen ook in de Nederlandse Apple Stores gaan tegenkomen tijdens de komende decembermaand is niet bekend.”

    Ik dacht dat in Nederland al een aantal APR’s overgestapt zijn op iMac’s

  3. Origineel geplaatst door Denni
    Nederland kent toch geen echte apple stores?

    Nee, Nederland heeft geen Apple Stores maar alleen premium resellers, dus het antwoord zal nee zijn.

    Ik vind het op zich wel komisch als je door de (US) Apple Store dwaalt en aan een loslopende medewerker vraagt pf je kan afrekenen, dat ze dan zo’n zakcomputer tevoorschijn halen. Er zit ook een creditcardlezer in, de factuur krijg je per e-mail toegestuurd. Alleen voor het pakken van een tasje moeten ze nog naar de balie te lopen, de rest kan gewoon op de winkelvloer.

    Bij APR’s in Nederland moet je nog altijd naar een balie lopen en op je beurt wachten (tenminste, bij de APR’s waar ik ben geweest).

  4. Ik zal Edward’s laatste zin even aanpassen, want die gaat teveel discussie oproepen over het bestaan van Apple Stores in Nederland, vrees ik 😉

  5. Voor de VS is dit wel handig denk ik, daar gebruikt men een creditcard alsof het een pinpas is.
    Wanneer de rekening precies wordt betaald dat zien ze later wel…lang leve de economische crisis.
    Ben 3 weken geleden naar de Apple Store aan de Fifth Avenue in New York geweest. Wordt echt tijd dat we zo’n winkel in Nederland krijgen.

  6. Echte apple shops vind je in de verscheidene media markten. Dit noemen ze een shop in shop concept.
    apple nederland huurt een gedeelte van de media markt en vestigt daar een apple shop (omdat er daar veel traffic is)

  7. Bij de MacHouse winkels word er gewerkt met iMacs. Daarop Kassa en Businness One (SAP applicatie) draaiend uiteraard via Windows. Betaling met Kassa (webbased)

  8. Microsoft heeft dit ook eens naar voren gebracht in een Windows promotie filmpje:

    Windows werkt

  9. Misschien is het een tip om de titel van het artikel wat aan te passen, want het is volgens mij al een ruime tijd (5-6maanden) bekend dat ze afreken(d)en met WM devices.

  10. @Nick Hoedemakers: De titel is in dit geval dan ook overdrachtelijk bedoelt. 😉

  11. Origineel geplaatst door raymond
    Echte apple shops vind je in de verscheidene media markten. Dit noemen ze een shop in shop concept.
    apple nederland huurt een gedeelte van de media markt en vestigt daar een apple shop (omdat er daar veel traffic is)

    Ditzij ook gewoon Apr’s meende ik. In dit geval is de MM een Apr.

  12. Er bestaan anders wel gewoon een Kassa programma hoor.

    Lightspeed noemt dat, en ik geloof, maar ben niet zeker, dat ze het gebruiken bij Lab9

  13. Origineel geplaatst door Klaas
    Origineel geplaatst door raymondEchte apple shops vind je in de verscheidene media markten. Dit noemen ze een shop in shop concept.
    apple nederland huurt een gedeelte van de media markt en vestigt daar een apple shop (omdat er daar veel traffic is)Ditzij ook gewoon Apr’s meende ik. In dit geval is de MM een Apr.

    Niet waar, Apple Shop’s zijn een in-store concept van Apple in samenwerking met Media Markt. Geen APR dus. Bij deze Shops vind je nog wel eens echte Apple medewerkers, vaak om het personeel van de MM op te leiden of om de verkoop op gang te brengen.

  14. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag

    Origineel geplaatst door Denni
    Nederland kent toch geen echte apple stores

    Nee, Nederland heeft geen Apple Stores maar alleen premium resellers, dus het antwoord zal nee zijn.

    In feite heeft Nederlands geen echte “echte” Apple Stores, wat Mediamarkt nu doet in zijn ketens is, inderdaad, zoals eerder aangegeven in de comments, een Store-in-store concept, ik heb zelf een tijdje gewerkt bij de MM in Arnhem, daar is dit al gerealiseerd, Apple huurt/leent in deze een stukje winkel een plaatst een mini Apple Store in de winkel, meestal, en aanvankelijk van de grootte van de Media Markt wordt deze Apple-hoek bedient door 1 á 2 (echte) Apple medewerkers, die onder een direct contract staan van Appel Benelux/Nederland, en onder ‘n zogenoemd freelance/zelfstandigen contract bij Mediamarkt gepositioneerd staan om de belangen van Apple te behartigen. Er is zijn echter natuurlijk wel wat verschillen verschil met de Apple Stores zoals we die kennen uit US, nl.: Geen genius bar dus geen algeheel concept zoals de “Geniuses”, “Specialists”, “Concierge” e.d. daarbij beschikken de mm’s niet over eigen mac-gespecialiseerde td’s voor reparaties, dus de mogelijkheid om te “wachten” zoals in de Apple Store’s in de US mogelijk is bij niet al te complexe repairs, ontbreekt. Voor de rest is het zo veel mogelijk het zelfde als in een “echte” Apple Stores, maar dan in een Media Markt. Dus: prijzen zijn gelijk, service is het zelfde en de expertise is zoals die moet zijn.

    In een boel mediamarkten is dit store-in-store concept nog niet rond, de mm in mijn huidige stad (Almere) bijvoorbeeld is nog bezig met de verbouwing, pas als die af is zal ook daar dit concept, en de Apple “hoek” gereed zijn. Mediamarkt en Apple zijn al een aantal jaar actief bezig om dit concept rond te krijgen, en volgens geruchten is dit mede een soort trial voor Apple om te kijken en te evalueren hoe de Apple Store look-and-feel aanvoelt en uitpakt, voor zowle Apple als consument en (mogelijk) voor eventuele toekomstige echte Apple Stores.

    Voor meer info, raad ik aan deze links te volgen:
    http://www.onemorething.nl/?p=showarticle&art_id=3012
    http://www.onemorething.nl/?p=showarticle&art_id=3986
    http://www.onemorething.nl/?p=showarticle&art_id=4416
    en ook de comments te lezen…
    de geruchten over officiële stores zijn, naar mijn inziens, toch aardig geloof waardig….
    Zeker als je nu de laatste nieuwtjes er bij pakt over de juist gepubliceerde kwartaalcijfer, waar je uit op kan maken dat Apple wel degelijk investeert in de Europese/Benelux mark.
    Zoals ook bij de opening* van zowel de Apple Store in the UK* op Union Square (vandaag) en de verwachte Store bij het Loevre in Parijs, Frankrijk* blijkt.
    (*voor beide, zie eerste link, artikel gaat over store in Parijs, met een side note over die in de UK)

  15. Origineel geplaatst door Nick Hoedemakers
    Misschien is het een tip om de titel van het artikel wat aan te passen, want het is volgens mij al een ruime tijd (5-6maanden) bekend dat ze afreken(d)en met WM devices.

    idd 😉

  16. @Dani Willems: Ik kan dit niet met je delen helaas.
    Ik heb uit zeer betrowbare bronnen vernomen dat bijv. een bedrijf als Icentre blijft groeien en dat er daarom ook geen ”echte” Apple stores zullen komen (als je alleen al kijkt naar de inwoners-apr verhouding van bijv. Amsterdam vergeleken met een Parijs of Londen snap je wat daarmee bedoeld word)

    De meeste grote Apr’s hebben ook een eigen TD waar Certified Technician’s en ServiceDesk Employee’s werken die veel kleine (en regelmatig ook grote) repairs zelf doen.

    Dit in acht genomen zou het alleen maar geld verspilling zijn nieuwe verkooppunten op te richten. Dan is verbeteren van de Apr formule inderdaad een logischere keuze, helemaal in deze tijd (winst wil niet meteen zeggen dat geld maar over de balk gesmeten moet worden)

    Daarom zijn er bijv. ook de re-fits van de Apr’s in het leven geroepen bijv.

  17. @Dani Willems:
    Maar het is geen shop in shop concept. MediaMarkt is en blijft verantwoordelijk voor de verkoop. Apple probeert natuurlijk op deze manier meer service te bieden in de hoop dat de verkoop, inkoop van de MediaMarkt, stijgt. Maar dat is niet noodzakelijk, daarmee kan het dus ook zijn dat zo’n stukje winkel niet altijd bemand is.
    Dat doen meerdere bedrijven, zoals bv Bosch in Praxis en Gamma.

  18. Who cares..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.