Reacties voor: Apple wil niet langer wachtrijen bij Apple Stores

Geen wachtrijen meer bij het uitkomen van de Apple Watch? Ahrendts, hoofd van Apple's retailwinkels, heeft laten weten dat Apple niet meer bekend wil staan om de lange rijen en lage winkelvoorraad in Apple Stores.
Joris Kersten -

Reacties: 16 reacties

  1. Klinkt logisch; bij een smartphone is het publiciteit om allemaal geeks voor de deur te hebben staan wachten, maar als je een sieraad verkoopt wil je service en luxe uitstralen. Bij dat laatste helpt een rij vol geeks niet.

    Ben bang dat het nu ook klaar is met wachtrijen voor Apple’s geek-producten. Anders zou het wel erg inconsequent zijn.

  2. Ze zullen graag af willen van de lange rijen Chinesen die teveel opkopen, om die met vette winst door te verkopen.

    Nu al is er een groot aantal “Pre Orders” voor Apple watches op Ebay

  3. Dus ik kan 24 April een Apple watch in de duitse online Apple store kopen?
    Ik zeg doen.

  4. Origineel geplaatst door johan: Dus ik kan 24 April een Apple watch in de duitse online Apple store kopen?
    Ik zeg doen.

    Nee, hiervoor moet je een adres in Duitsland hebben. Alleen op de Nederlands Online Apple Store kun je bestellen als je alleen een adres in Nederland hebt.

  5. Ik denk dat het Apple vooral gaat over de mensen die meerdere dagen voor de stores kamperen. Dat ziet er gewoon heel goedkoop uit. De rij op de dag zelf lijkt me juist alleen positieve publiciteit.

  6. De wachtrijen verplaatsen zich dan naar consumenten krediet instellingen (Postbank/ING, Snelkrediet, Geldlijn, PoenDoen)
    Zoals Apple ook wel weet, loopt juist de verzameling modale lieden die het eigenlijk niet kunnen betalen, met zo’n vette klok om zijn pols te pronken.

  7. Sowieso doe ik dit al niet vind het nergens voor nodig, gewoon lekker online bestellen.
    Ik neem ook nog niet eens product als die net uit is, net als de Iphone 6 pas in januari genomen en Ipad air ook pas 2 maanden later.

    Als je 2 of 3 maanden later neemt kan je gewoon zo in de winkel halen.

  8. Toen Windows Vista uitkwam lag er ook een hele horde mensen voor onze winkel. Toen hebben we geteld hoeveel exemplaren we er binnenkregen en dat aantal mensen vooraan de rij een bonnetje gegeven dat ze ‘recht’ hadden op een exemplaar.

    Wellicht kan Apple een online inschrijfformulier maken dat ervoor zorgt dat alleen de eerste X-aantal inschrijvingen hun nieuwe apparaat mee kunnen krijgen en voor de deur liggen dus zinloos is.

  9. Origineel geplaatst door Stan

    Origineel geplaatst door johan
    Dus ik kan 24 April een Apple watch in de duitse online Apple store kopen?
    Ik zeg doen.

    Nee, hiervoor moet je een adres in Duitsland hebben. Alleen op de Nederlands Online Apple Store kun je bestellen als je alleen een adres in Nederland hebt.

    Volgensmij is laten bezorgen bij huisadres niet mogelijk als je in NL woont, maar reserveren en ophalen in het buitenland wel..

  10. Ik heb in het verleden mijn iPhones online besteld via Apple, maar reken maar gerust twee weken extra levertijd na introductie. Dat vind ik toch weinig voordeel hebben.
    Ik ben niet gek genoeg om in de rij te gaan staan (kan mijn tijd beter besteden), dus blijft het bij online bestellen.

  11. @johan: Je kan die wel online bestelen op 10 april in Franse of Duitse Apple store en dan gewoon ophalen op 24 april. Je moet daarvoor geen Duitse of Frans adres hebben. Let wel op dat je maar 1  watch per account zal kunnen reserveren en geen 2 zoals met de iphone 6 vorige jaar

  12. Origineel geplaatst door Stan:
    Nee, hiervoor moet je een adres in Duitsland hebben. Alleen op de Nederlands Online Apple Store kun je bestellen als je alleen een adres in Nederland hebt.

    Ach, je gaat hem toch ophalen… :z

  13. Heb met intro 5S op Leidseplein in rij gestaan. De rij wordt bewust in stand gehouden door beoerkt aantal (1-2) mensrn per 5-10 minuten binnen te laten. Heb daar een k-gevoel aaan overgehouden. Eens maar nooit weer….

  14. Het lijkt wel een omgekeerde wereld.

    Anno 2015 proberen juist de fysieke retailers mensen zo veel mogelijk naar hun winkel te lokken. Apple wilt nu liever dat we massaal online bestellen

  15. Die wachtrijen is juist enorme media exposure. Ik snap niet waarom je dat niet zou willen.

  16. Of wanneer de stormloop op de Iwatch zou tegenvallen,zoals ik eigenlijk wel verwacht, zal Apple ons wel vertellen dat er idd geen wachtrijen stonden omdat de mensen ze allemaal online gaan bestellen. Net zoals ze hun medewerkers hebben opgedragen….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.