Reacties voor: Dit gebeurt er als Apple je app gratis weggeeft

De ontwikkelaar van Obscura vertelt over de impact toen Apple deze fotografie-app gratis weggaf. Heb je er als ontwikkelaar ook iets aan, of levert het alleen maar extra support en überkritische gratis gebruikers op? Obscura kreeg met allebei te maken, maar de ontwikkelaar ziet ook een lichtpuntje.
Lees het complete artikel → Dit gebeurt er als Apple je app gratis weggeeft
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 11 reacties

  1. Lees ik nu goed als Apple beslist je App gratis weg te geven dat je als ontwikkelaar ook niets krijgt per download? Dus de prijs die normaal voor de download betaald wordt?

  2. Monopolist apple is niet goed. Wel een goede app. Had er best voor willen betalen, had de app alleen waarschijnlijk niet snel gevonden

  3. Wat schandalig zeg! Ik zou liever zien dat Apple de app makers wat beter behandeld. Aangezien ik erg afhankelijk ben van apps van derden. Want met alleen Apple apps zou ik m’n iPad en iPhone amper nog gebruiken.

  4. Niks schandalig aan. In het blogartikel staat:

    “In June, we were contacted by Apple asking if we’d like to participate in a promotion.”

  5. Origineel geplaatst door Jasper
    Lees ik nu goed als Apple beslist je App gratis weg te geven dat je als ontwikkelaar ook niets krijgt per download? Dus de prijs die normaal voor de download betaald wordt?

    Nee, dat lees je niet goed. (Al moet ik toegeven dat het nergens heel duidelijk staat aangegeven). Apple kan natuurlijk niet op eigen houtje beslissen je app gratis weg te geven. Ik vermoed dat Apple een app in gedachten heeft en dan aan de ontwikkelaar vraagt of hij eraan wil meedoen.

    Dat maak ik op uit deze zin:

    Achteraf is Ben ondanks alles toch blij dat hij eraan heeft meegedaan, ondanks alle nadelen.

  6. @Rutger: ja ik snap dat ze de keuze hebben. Maar waarom niet alsnog een x bedrag per download uitkeren? Dát vind ik schandalig. Help deze ontwikkelaars een beetje. Apple kan het geld wel missen

  7. Origineel geplaatst door Suzanne
    @Rutger: ja ik snap dat ze de keuze hebben. Maar waarom niet alsnog een x bedrag per download uitkeren? Dát vind ik schandalig. Help deze ontwikkelaars een beetje. Apple kan het geld wel missen

    Hoe denk je dat ze aan zoveel geld komen? Juist hierdoor.

  8. Ik heb de Apple Store app gedownload maar waar vind ik die gratis apps ?
    Er staan 5 tab knopjes onderaan het scherm en onder welke knop moet ik zoeken als er een promo is ?

  9. Ben doet het morgen weer!

    Ja, het is niet allemaal rozengeur en maneschijn, maar dit is business.

    Er kan geen reclamebudget op, tegen de impact die zo’n promotie vanuit Apple heeft.
    Dat weet Ben en dat is hem ook echt wel verteld.
    Denkt iemand nou echt dat Apple het risico wil lopen om een app te promoten die het niet waard is?

    We kopen Apple omdat we het goede producten vinden. Omdat ze een goed stringent beleid voeren in de App Store. Een goed ecosysteem.

    Apple, een bedrijf van aandeelhouders, gaat echt niet beter presteren als het goedkopere producten gaat leveren. Dan wordt hun concurrentie enkel groter.

    Ik zeg: Ben niet piepen en wij moeten niet zo meehuilen. Echt nergens voor nodig.

  10. Origineel geplaatst door Suzanne
    @Rutger: ja ik snap dat ze de keuze hebben. Maar waarom niet alsnog een x bedrag per download uitkeren? Dát vind ik schandalig. Help deze ontwikkelaars een beetje. Apple kan het geld wel missen

    Apple is een commercieel bedrijf: waarom zouden ze in vredesnaam geld weggeven? Helemaal kreten zoals ‘schandalig’ vind ik zwaar overdreven en getuigen van een wereldvreemde blik op dingen.

  11. @Suzanne: vergeleken met de gemiddelde Afrikaan kun jij ook wel wat geld missen. Maak je alles boven het minimumloon even over naar Afrika?

    Makkelijk hè, andermans geld weg geven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.