Reacties voor: ‘Apple blijft gewoon Belkin-screenprotectors plakken in Apple Store’ [update]

Apple plakt al drie jaar de screenprotectors van Belkin InvisiGlass op iPhones, als een extra service aan klanten. Even leek het erop dat Apple is gestopt met het plakken, omdat het te veel tijd zou kosten. Maar die informatie blijkt niet helemaal te kloppen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 58 reacties

  1. Ik heb een gebruikte iPhone se 32 gb gekocht met een door Apple geplaatste protector er al op en ik vind hem wel mooier dan de Ali expres welke ik zelf op mijn eerdere se 16gb had geplakt.
    Prijs verschil is wel gigantisch trouwens.

  2. Je kan voor 4 euro bij alie een apparaatje kopen zodat je ze zelf perfect op je screen kan plakken. De screenprotectors bij alie zijn gemiddeld 1 euro. En ze zijn echt goed als je een goede aanschaft.

    • @Rokker: helaas heb ik wel gemerkt dat dit soort producten na een week al heel veel krasjes hebben. Met de belkin product die ik bij de A-Mac heb laten plaatsen ( ook zo’n glazen laagje ) en heb na 7 maanden al na het plaatsen geen enkel krasje opgemerkt. ) ik ga daarnaast wel zuinig om met mijn telefoon. geen sleutels + telefoon ofzo in de zelfde zak.

  3. Wtf!!! Ik koop elk jaar een nieuw model in de apple store, echter hebben ze bij mij nooit een protector er op geplakt, laat staan aangeboden. Weten de apple werknemers in nederland dit zelf wel eens???

  4. Heb sinds kort een xs en heb daar zelf een glazen Belkin screenprotector op aangebracht.
    Belkin levert en een soort van mal bij dat er voor zorgt dat de protector in één keer en perfect op z’n plaats komt.

  5. De X en XS (max) zijn bijna niet netjes te plakken zonder hulpmiddel. De meeste protectors lopen tot 1-2mm over de rand van het scherm. En als je iets scheef plakt dan zie je dit tijdens gebruik. Zeker met de zwarte rand is uitlijnen ontzettend lastig. Edge to edge is wel makkelijk te plakken maar onhandig icm een case.
    Ook is de kwaliteit van het glas bij Belkin vele malen beter, gladder oppervlak en minder scherpe randen en minder vingerafdruk gevoelig.
    Ook is netjes en stofvrij plakken lastig, als je er 3 verspilt doordat het plakken niet in 1 keer lukt ben je ook verspillend bezig.

  6. @Rokker: Ik zou graag weten welke jij dan bedoeld bij Ali

  7. @Jeroenus: Ze bedoelen gratis plakken bij aanschaf van de belkin screenprotector niet bij aanschaf van een iPhone.

  8. Jammer dat Apple hier mee stopt. Vond het het geld trouwens meer dan waard.
    Ook de garantie van 1 jaar dat als hij binnen die tijd los laat je gratis een nieuwe krijgt vond ik een zeer goede service.
    Nu dus maar kijken bij amac of een andere zaak waar ze het op deze manier plakken.

  9. @Rokker: Welk apparaatje is dat? ik kan ze niet vinden…

  10. Heb in ruim een jaar twee keer een protector van Belkin laten plaatsen, veel betaald en na een maand kapot of kwam licht onder.

    Nu een van de Hema ook een glazen en heb deze er al maanden op, en zit er nog steeds perfect op voor een fractie van de prijs.

  11. Bij Amac store Amstelveen Belkin curved glass op mijn IPhone XS laten zetten. Wat een top protector, haast niet zichtbaar en natuurlijk hele fijne service van Amac! Wel prijzig, maar vindt ik de moeite meer dan waard!

  12. Ik denk een kleine nuance, de notch zorgt er wel voor dat recht plakken en uitlijnen lastiger is dan in het verleden. Dit icm het ontbreken van de homebutton. Je hebt nu met plakken geen referentie meer. De meeste liggen los op het scherm. (Vroeger kon je de homebutton en speaker opening makkelijk als referentie tijdens het plakken gebruiken.
    De genoemde mallen werken wel. Maar mijn ervaring met de belkin mal is op zich goed. Maar als je iets tractie zet tijdens het plakken (per ongeluk) dan gaat hij scheef.
    Nadeel van een mal op het scherm dat dit er voor kan zorgen dat er stof op je scherm terecht komt net voor je gaat plakken. Of door de rand van de mal is tof niet goed zichtbaar en dus te verwijderen.
    Ja ik ben een zeikerd met dit soort dingen. Maar als hij niet netjes zit is het bij iedere gebruik weer irritatie.

  13. Ik heb een peperdure curved edge screenprotector van belkin voor mijn iPhone x laten plakken bij Amac.
    Na twee weken zat er al een barst in. Zonder problemen een nieuwe van ze gekregen. Tevens via twitter geklaagd bij belkin en daar ook een nieuwe via gekregen. Ben op zich nu wel tevreden. Zeker omdat de screenprotector zo mooi past op de X. Ik gebruik hem in combinatie met de originele Wallet case van Apple.

  14. Op de X bijna een jaar plezier van gehad. Op de Xs had ik telkens na een paar dagen lucht eronder en liet hij los. Drie maal een nieuwe gekregen en uiteindelijk geld terug. Heb wel eens gelezen dat er problemen waren in het begin. Ali blijft goedkoop, maar toch ook vaak snel los. Nu gebruik ik hem weer een tijdje zonder. Die Apple care plus immer niet voor niks aangeschaft.

  15. Nooit een beschermlaagje geplakt en ook nooit een kras gezien.

  16. Met pijn in mijn buik 35 fluiten betaald bij amac (the wall) voor een belkin invisiglass ultra op mijn xr. Ben een tikkie autistisch als het gaat om screenprotectors. Tientallen van Aliexpress verbrast, zat nooit 100% goed. Eerlijk is eerlijk, hij zit perfect en ook veel minder vlekgevoelig tov de goedkope protectors. Te duur, maar wel tevreden met het resultaat!

  17. Ben nooit een fan geweest van screenprotectors, toch op me 2e Xs het maar wel gedaan. Erg netjes geplakt, geld zeker waard. Jammer dat ze hier mee stoppen, hopelijk dat de mensen gaan klagen en de dienst weer terug komt.

    Anders is Amac nog altijd een goede 2e oplossing.

  18. Volgens mij is dit klakkeloos overgenomen van 1 bron en niet geverifieerd bij Apple in NL.

    Ik heb van het weekend nog Belkin screenprotectors geïnstalleerd zien worden bij de Apple Store in Amsterdam namelijk, ze hadden 7/8/X/Xs/Xr (Plus/MAX).

  19. Al sinds de iPhone 4 protectors op mijn iPhone. Ze hebben mij al vaak gered van een nieuw scherm. Liever 35€ aan een screenprotector dan 400€ aan een nieuw scherm. Ik kocht ze altijd bij Apple, jammer dat ze ermee stoppen.

  20. Ik kocht via Bol.com Apple iPad Pro 11 (2018) Screenprotector Tempered Glass Gehard Glas Transparant iCall. Swipebewegingen gingen slecht. Tekst typen sloeg soms letters over. Nu weggegooid.

  21. DBrand komt met een nieuwe revolutionaire screenprotector. Ze gebruiken een combinatie van glas en kunstof waardoor hij als glas aanvoelt maar enorme impact protection bied (kijk maar naar de video’s). Je hamert met je iPhone zo een spijker in.

  22. Vind de Belkin screenprotector fantastisch en zou werkelijk niets anders willen voor op iPhone en iPad. Het is dan ook erg jammer dat ze deze service niet meer zullen aanbieden.

  23. Wie gebruikt er überhaupt nog plastic screenprotectors?
    Glas of niet als je het mij vraagt.

    Al een tijdje een zogeheten 5D glas protector (edge-to-edge) van Ali erop en niets op aan te merken (voor iPhone XS). Met een beetje geduld kan iedereen een glasprotector erop zetten en als je er bij Ali zelfs twee haalt dan ben je alsnog zo’n 5 keer goedkoper uit dan een duurdere Belkin variant.

    Moet wel zeggen dat ik me altijd ergerde aan screenprotectors omdat ze zo zichtbaar zijn (behalve bij m’n vorige SE). Zo’n edge-to-edge is daarom ideaal en mensen hebben nauwelijks door dat ik er een glasprotector op heb.

  24. Ik gebruik al op mijn vierde iFoon een bescherm laagje. Bevalt me prima. Alleen nu bij mijn XR zitten er voor de tweede keer barstjes in het Panzerglas. Bijzonder.

  25. Ik gebruik nooit een screenprotector, maar zorg wel voor een hoes die iets boven de rand van het scherm uitkomt (zoals de hoesjes van Apple zelf).

    Heb nooit problemen met krassen of barsten en doordat ik zonder protector toch dichter op het scherm zit en het licht niet door nóg een laagje glas hoeft, heb ik het idee dat m’n XS toch net wat prettiger aanvoelt, beter reageert en betere kleuren/meer licht heeft. Zeker die ‘tempered glass’ dingen vernaggelen de kleuren van de perfect afgestelde iPhone volledig… zonde

    Verder heeft een iPhone scherm een oleofobische (vet-werende) laag, die je afdekt met een (goedkope) protector. Wordt het alsnog een vingerafdrukmagneet: dubbelzonde.

  26. Plak de glazen HD9 protectors van alie, werken/voelen prima voor mij. Gen mal nodig om ze erop te zetten met notch en zwarte randjes meer dan genoeg “guidance” om goed te plakken.. Heb er een paar liggen. Als er krassen of hapje uit het glas vervang ik hem. In de levensduur van de telefoon kom ik niet aan 35€ kosten 😊

  27. @Marc: Ik heb mijn iPhone 6 nu zo’n 3,5 jaar en gebruik zelf ook nooit screen protectors. Wat je zegt klopt wel, heb zelf ook altijd hoesjes met een opstaand randje, waardoor je scherm niet direct wordt geraakt.

    Mijn scherm ziet er voor een iPhone van 3,5 jaar zonder screen protector nog best wel mooi uit. Ja tuurlijk als je er goed naar kijkt zitten er wel krasjes op, maar geen grote barsten in mijn scherm (heb wel een heel klein barstje in het midden van mijn scherm, maar merk je haast niet van). Heb mijn telefoon ook zo vaak super hard laten valleen, maar heb nog nooit echt grote schade gehad. Snap ook nooit hoe mensen het voor elkaar krijgen dat hun (iPhone-)scherm zowat aan diggelen ligt. Soms zie je bij bepaalde telefoons zelfs een gedeelte van de binnenkant!😅

  28. De Belkin bij aanschaf van mijn Xr gelijk door Amac geplakt.
    Perfect zonder bubbels en glad oppervlak. Bevalt mij super! Hoop niet dat Amac ook stopt met deze service.

  29. Origineel geplaatst door Bas
    De X en XS (max) zijn bijna niet netjes te plakken zonder hulpmiddel. De meeste protectors lopen tot 1-2mm over de rand van het scherm. En als je iets scheef plakt dan zie je dit tijdens gebruik. Zeker met de zwarte rand is uitlijnen ontzettend lastig. Edge to edge is wel makkelijk te plakken maar onhandig icm een case.

    Ook is de kwaliteit van het glas bij Belkin vele malen beter, gladder oppervlak en minder scherpe randen en minder vingerafdruk gevoelig.

    Ook is netjes en stofvrij plakken lastig, als je er 3 verspilt doordat het plakken niet in 1 keer lukt ben je ook verspillend bezig.

    Ik heb er nooit heel veel problemen mee gehad. Je moet het glaasje er heel voorzichtig op leggen, dan kun je hem alle kanten kog opschuiven. Zo gauw je er een tikje op geeft in het midden gaat het lucht eronder weg en zit ie mooi op de iPhone, ik doe het trouwens in de badkamer na het douchen, dan dwarrelt er geen stof meer door de vochtige lucht.

  30. Bij Amac worden ze gelijk op het toestel geplakt met een mooie apparaat dat de protector perfect plakt! Super service van Amac! Ze bieden ook een mooie curved protector aan waardoor je hem nauwelijks ziet zitten.

  31. ik heb bij de Media Markt een speciaal op maat gemaakte screenprotector laten plakken voor 20€.
    zij snijden deze uit een special folie en ze plakken die er dan met water erop. De Protector zit er al op sinds begin iPhone 8 en is nu ongeveer aan vervanging toe omdat er een klein putje in zit. De nieuwe protector wordt weer een van de MediaMarkt.

    Stefan

  32. @stefan: Clearplex gebruik ik ook sinds 2017 op mijn iPhone x

  33. Denk dat er meer achter zit….heb nu op mijn X een tweede protector zitten van belkin omdat de vorige bij een klein tikje van mijn nagel al kapot ging.
    De nieuwe heeft ondertussen het zelfde probleem. Ze zijn nogal gevoelig en barsten snel als er aan zijkant van de protector iets gebeurt.

  34. @Rafael: Ik heb een Ali van 1€ al twee jaar op een se zitten, op mijn iPad 2018 ook 1 van 3€.
    Dus dat hoeft niet

  35. @Michiel: Heel herkenbaar, en alleen al om dit gemak de 35 euro waard. De Belkin heeft een veel gladder oppervlak en is minder gevoelig voor krassen en beschadigingen. Mijn Belkin heeft een jaar op mijn x gezeten zonder problemen.

  36. Origineel geplaatst door Marc
    Ik gebruik nooit een screenprotector, maar zorg wel voor een hoes die iets boven de rand van het scherm uitkomt (zoals de hoesjes van Apple zelf).
    Heb nooit problemen met krassen of barsten en doordat ik zonder protector toch dichter op het scherm zit en het licht niet door nóg een laagje glas hoeft, heb ik het idee dat m’n XS toch net wat prettiger aanvoelt, beter reageert en betere kleuren/meer licht heeft. Zeker die ‘tempered glass’ dingen vernaggelen de kleuren van de perfect afgestelde iPhone volledig… zonde
    Verder heeft een iPhone scherm een oleofobische (vet-werende) laag, die je afdekt met een (goedkope) protector. Wordt het alsnog een vingerafdrukmagneet: dubbelzonde.

    Helemaal juist, een iPhone (en al zéker een iPad) hoeft helemaal geen screenprotector, je kan er gewoon geen krassen in maken bij normaal gebruik. Na drie jaar met een iPhone 6sPlus, is er geen enkel minuscuul krasje zelfs, heel intensief gebruikt, mét een origineel,Apple hoesje,(dus de voorkant was àltijd ‘bloot’… op mijn XsMax komt er nooit iets anders dan een origineel leder hoesje zonder voorkant… screenprotectors, dat is een markt waar mensen nodeloos veel geld aan verspillen. Iemand die denkt dat na een barst in een screenprotector hij zijn scherm ‘gered’ heeft, heeft het helemaal verkeerd, want die screenprotector breekt gewoon veel rapper dan je je scherm zou breken. En echt, op een iPhone een ali-express brolletje kleven, no way… onbegrijpelijk. een iPhone of iPad is slechts mooi in originele staat.

  37. Origineel geplaatst door Hjalz
    Nooit een beschermlaagje geplakt en ook nooit een kras gezien.

    Inderdaad.

  38. Origineel geplaatst door Guido
    Helemaal juist, een iPhone (en al zéker een iPad) hoeft helemaal geen screenprotector, je kan er gewoon geen krassen in maken bij normaal gebruik. Na drie jaar met een iPhone 6sPlus, is er geen enkel minuscuul krasje zelfs, heel intensief gebruikt, mét een origineel,Apple hoesje,(dus de voorkant was àltijd ‘bloot’… op mijn XsMax komt er nooit iets anders dan een origineel leder hoesje zonder voorkant… screenprotectors, dat is een markt waar mensen nodeloos veel geld aan verspillen. Iemand die denkt dat na een barst in een screenprotector hij zijn scherm ‘gered’ heeft, heeft het helemaal verkeerd, want die screenprotector breekt gewoon veel rapper dan je je scherm zou breken. En echt, op een iPhone een ali-express brolletje kleven, no way… onbegrijpelijk. een iPhone of iPad is slechts mooi in originele staat.

    Wat een hautaine onzin. Valt echt tegen wanneer dit juist is. Het was een prima service.

  39. Origineel geplaatst door Hjalz
    Nooit een beschermlaagje geplakt en ook nooit een kras gezien.

    Same here. *Iedereen mag zelf bepalen wat ze doen en nodig hebben, laat dat duidelijk zijn. * Zelf vind ik een screenprotector vrij kansloos. Als je de iPhone normaal gebruikt heb je het helemaal niet nodig. Uiteraard zie je normale slijtage. Ik ben van mening dat je je telefoon gewoon zonder protector, hoesje zou moeten kunnen gebruiken. Zoals mijn voetbalcoach zei vroeger als we te voorzichtig met de bal omgingen: “het is je moeder niet!”.

  40. Ik heb die van Azuri, de Rinox Armor voor XS Max.
    Tot nu toe heel tevreden van.

  41. Ik gebruik het plastic wat op mijn iphone xr zit als screenprotector. Werkt prima, hoesje houdt hem op zijn plaats.

  42. Al 2 x door de Amac een Belkin protector laten plakken met zo’n apparaat. Kosten €35,00 en nog waardeloos ook. Hij blijft niet plakken en dan proberen ze je bij Amac in de zeik te zetten van mijnheer. Het kan niet anders. Zeer slechte service bij Amac.

  43. Ik heb liquid armour bij het Office centre op de iPhone laten zetten. Is een beschermlaagje. Krasvrij en superstrak. Kost ongeveer 25 euro.

  44. Had belkin screen protector van 25 euro en brak binnen 2 weken terwijl ik er echt zuinig mee ben. Hij is wel mooier maar ga gwn weer terug naar Chinese meuk.

  45. Ik heb nog nooit een screen protector gehad. Ik vind het lelijk en het is ook nooit zo lekker in het gebruik als het screen zelf (minder glad). Gewoon een beetje uitkijken met je iPhone en tja, je krijgt wel ‘s minuscule krasjes, die je bijna niet ziet. So what?!

  46. 2 maal bij Amac een screenprotector laten plaatsen met dat speciale apparaat van Belkin. Helaas had Amac beide keren 3 pogingen nodig voordat het er goed en zonder luchtbubbels op zat. Jammer genoeg verkoopt Belkin de InvisiGlass Ultra voor de iPhone 6s niet meer en heb ik nu eentje die het scherm net niet volledig afdekt

  47. Direct bij aankoop van mijn iPhone 8 heb ik deze screenprotector erop laten leggen:

    Belkin TrueClear Pro 2.0 – InvisiGlass

    Ik heb voor deze vele andere geprobeerd en kan je zeggen dat dit de beste is voor mij. Kraakhelder en super touch and feel. Er is echter één dingetje… Deze is nu al voor de 4e of 5e keer vervangen bij (steeds bij Amac), omdat hij steeds in de linker bovenhoek loslaat. Volgens Amac, die mijn iPhone nauwkeurig op vervorming heeft nagekeken, ligt dat loslaten niet aan mij of mijn iPhone maar aan het product van Belkin. Er zouden meer klachten over zijn. Vervanging is steeds geheel gratis, wat een super service! Chapeau voor Amac Arnhem. Maar tegelijk vind ik het onbegrijpelijk. Ik wil eigenlijk niet steeds weer terug hoeven gaan, en uiteindelijk wil een winkel toch ook een product leveren dat werkt.

  48. @gonny Vandaag 17 januari een screenprotector laten aanbrengen bij Apple Haarlem.

    Daar wisten ze wel van dit bericht op iCulture, maar ze wisten er niets van dat het aanbrengen van screenprotectors gaat stoppen.

  49. Origineel geplaatst door Arno
    @gonny Vandaag 17 januari een screenprotector laten aanbrengen bij Apple Haarlem.
    Daar wisten ze wel van dit bericht op iCulture, maar ze wisten er niets van dat het aanbrengen van screenprotectors gaat stoppen.

    Vandaag ook een protector laten zetten door Bas bij Apple Den Haag. Nadat hij me enorm goed had geholpen en al mijn vragen wist te beantwoorden (en mij zelfs van een verkeerde aankoop wist te weerhouden), heeft hij de protector op mijn fonkelnieuwe XS geplakt. Ook ik vroeg of ze dit nog wel deden omdat ik vanochtend dit bericht had gelezen. Bas wist van de iCulture post, maar had niets vernomen vanuit Apple zelf hier over dus werden ze gewoon geplakt zonder moeite.

  50. (Red.) Update toegevoegd aan het artikel n.a.v. informatie die we rechtstreeks van Belkin hebben gekregen. Het blijkt te gaan om een tijdelijke plakstop in Berlijn, winkelmedewerkers zouden het publiek daar onjuist hebben geïnformeerd. Je kunt bij de Apple Store, Amac, Switch en soortgelijke winkels nog steeds je screenprotector laten plakken.

  51. Kunnen jullie, net zoals alle nieuwszender zouden moeten doen, niet eerst iets nagaan voordat jullie dit als nieuws plaatsen?
    Een belletje naar een Apple Store zou voldoende geweest zijn om dit fake nieuws te ontkrachten.

    iculture valt zo wel een paar treden naar beneden als ‘betrouwbare’ nieuwszender.

  52. Ik heb een Bodyguardz screenprotector op mijn XS geplakt.
    Kwam met een mal en op 5min was het gefixt.
    In VS besteld tijdens feestdagen en was €20 goedkoper…

  53. Een rectificatie was wel beter geweest, alvorens er een nieuwsitem van te maken. iCulture is hiermee niet de enige website die het nieuws geplaatste. Als Apple Store Amsterdam en Apple Nederland geen commentaar hebben of, er geen informatie over wilden los laten, had dit dan in het artikel vermeld. Het schept wel verwarring, maar dat is wat fake nieuws aanricht.

  54. Ze plakken ze er netjes op maar het zijn echt waardeloze screen-protectors.
    Snel kapot en verhoudingsgewijs veel te duur.

  55. Vorig jaar op mij IPhone x Belkin glass-screen laten aanbrengen bij Amac. Keurig (met geduld) geplaatst. Ik meen iets van 35€ te hebben betaald. Echter na enkele weken luchtbellen aan de zijkanten. En dan is een screen protector echt lelijk. Terug naar de winkel en zonder gedoe een nieuwe geplaatst. Na weer een paar weken luchtbellen aan de randen. Afscheid genomen van dit type screen protector. Nu gewoon voorzichtig doen, gebruik overigens wel een Tech21 case bescherming.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.