Reacties voor: Apple Store offline: nieuwe Mac Pro verschenen

De Apple Store was vanochtend offline, maar bracht alleen een update van de Mac Pro, de professionele Mac, die al eerder was aangekondigd.
Lees het complete artikel → Apple Store offline: nieuwe Mac Pro verschenen
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 68 reacties

  1. moooi

  2. Heeft weinig met de iPhone te maken, niet?

  3. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Vervolgens kun je er met gemak Windows op draaien 😉

  4. Origineel geplaatst door Joppe
    Heeft weinig met de iPhone te maken, niet?

    toch wel, dit kan je gebruiken om je iphone te syncen. 🙂

  5. Mooie machine, jammer dat ik geen excuses kan bedenken waarom ik er echt een nodig heb.

  6. Origineel geplaatst door Joppe
    Heeft weinig met de iPhone te maken, niet?

    Apple nieuws is altijd interessant.

  7. @Joppe: sssttt. Dat mag je hier niet zeggen. Je krijgt zometeen weer tig berichten met de opmerking dat je een zuurpruim bent en als je het niet wilt lezen, je het niet moet lezen. Er zou ook een enkeling opperen dat je eigen blog moet openen als je het allemaal beter kan. Dus Joppe, voortaan niet meer doen…

  8. Origineel geplaatst door Joppe
    Heeft weinig met de iPhone te maken, niet?

    je kan je iPhone wel hiermee syncroniseren heee!!

  9. Duodecuple core!! WTF! :->

  10. Welke fanboy gaat er 15000 euro uitgeven aan een mac? Doe normaal man..

  11. Jaren geleden mijn Mac Pro verkocht maar heb het beest eigenlijk altijd wel gemist, zit er dus aan te denken op korte termijn weer eentje aan te schaffen nu ik dit lees 😀

  12. Lol volgens mij staat er een fout op de bestel site.
    je kunt kiezen uit:
    Twee 2,66-GHz 6-core Intel Xeon “Westmere” (12 cores)
    of
    Twee 2,66-GHz 6-core Intel Xeon “Westmere” (12 cores) [+ € 1.200,00

    Dit is toch het zelfde maar dan 1200 duurder???

  13. @jope lees je toch niet !! Wat een opmerking weer altijd hetzelfde liedje van die zeikerds die alleen een iPhone kunnen betalen en daardoor ander nieuws niet interessant vinden want dat maakt hun jaloers. Ik walg echt van zulke reactie’s dit team op deze site doet zo hard zijn best en altijd is er wel weer een … Opmerking te lezen jope bedankt !!!

  14. @koen: Wat denk je van een professionele studio? een Mac Pro is van de bovenste plank, beter vind je nergens…

  15. Als ik goed m’n best doe kom ik met de duurste opties, twee beeldschermen en alle softwarepakketten op € 24.042,87 😛

  16. Origineel geplaatst door Sander
    @koen: Wat denk je van een professionele studio? een Mac Pro is van de bovenste plank, beter vind je nergens…

    Inderdaad daar heb ik de mijne toendertijd ook voor gebruikt en gaat de nieuwe ook weer voor gebruikt worden 😉

  17. ze hebben wel een foutje gemaakt je kunt de zelfde processor voor 1200 meer kopenXD

    processor
    Met twee Intel Xeon “Westmere”-processors beschik je over twaalf processorcores voor het summum aan kracht en prestaties.
    Meer informatie

    Twee 2,66-GHz 6-core Intel Xeon “Westmere” (12 cores)
    Twee 2,66-GHz 6-core Intel Xeon “Westmere” (12 cores) [+ € 1.200,00v

  18. Een macpro wordt meestal gebruikt door bedrijven denk aan holywood met video bewerken. Daar worden heel wat macpro’s versleten.

  19. Origineel geplaatst door Wim: Als ik goed m’n best doe kom ik met de duurste opties, twee beeldschermen en alle softwarepakketten op € 24.042,87 😛

    Ik kom nog op 600 euro meer uit :p

  20. Eindelijk Doodle jump spelen op volle snelheid.

  21. Origineel geplaatst door michal
    Eindelijk Doodle jump spelen op volle snelheid.

    Hahha! +1

    En wat dacht je van angry birds?

  22. Zelf kom ik uit op een bedrag van $24,702.85, omgerekend zo’n 18.700 euro.

    Valt op zich nog wel mee voor een groot bedrijf.

  23. ik kom ook op €24.042,87 uit

  24. @dries6951: Heb je zoveel bruut geweld nodig om windows te kunnen draaien??? :p

  25. Al het mooie komt wel met een diiik prijs kaartje. 😮 Kunnen deze computers ook als thuis-server gebruikt worden?

  26. @Wim:

    Wauw goed je best gedaan hee.
    …alle knopjes aan gevinkt.

    Knap zeg

  27. Heb net de 20.000 euro gehaald hoor 😛

  28. Een 12-core??

    Het moet niet gekker worden! Is dit niet de snelste comp ever?

  29. @Hionimi zei op 9 augustus 2010 om 12:03
    Nee, dat gaat helaas niet. Het is een alleskunner en echte krachtpatser: 12 cores heb je vast niet nodig om met Safari over het net te surfen. Maar thuis server kan niet, want dat is super specialistisch en daar heb je een NASA computer voor nodig…

  30. @Joppe: Hoezo? Je maakt toch contact met een Mac/ of pc?

  31. @Remco: Ik kom hier toch voor Nederlands iPhonenieuws? Als ik op yamahavleugelclub.nl zit wordt er toch ook niet over motorfietsen geschreven? Als ik op liebherrkoelkastclub.nl rond neuzel krijg ik ook niet de nieuwste kranen te zien?
    Het punt dat ik wil maken is dat ik hier met veel genoegen kom voor Nederlands nieuws dat de iPhone betreft en dit bericht de timeline van nieuwsberichten over de iPhone meer dan vervuilt. Nu stoort het me werkelijk, dus schrijf ik erover.
    Nou geef ik toe dat er in de titel van dit bericht genoemd wordt dat de Apple Online Store offline is en kan dat impliceren dat het over de iPhone gaat, maar verderop in de titel blijkt dat niet het geval te zijn. Waarom zou je dit dan posten?

  32. Origineel geplaatst door Joppe
    @Remco: Ik kom hier toch voor Nederlands iPhonenieuws? Als ik op yamahavleugelclub.nl zit wordt er toch ook niet over motorfietsen geschreven? Als ik op liebherrkoelkastclub.nl rond neuzel krijg ik ook niet de nieuwste kranen te zien? Het punt dat ik wil maken is dat ik hier met veel genoegen kom voor Nederlands nieuws dat de iPhone betreft en dit bericht de timeline van nieuwsberichten over de iPhone meer dan vervuilt. Nu stoort het me werkelijk, dus schrijf ik erover. Nou geef ik toe dat er in de titel van dit bericht genoemd wordt dat de Apple Online Store offline is en kan dat impliceren dat het over de iPhone gaat, maar verderop in de titel blijkt dat niet het geval te zijn. Waarom zou je dit dan posten?

    Je zit hier op een iPhone nieuwslog, voor mensen die van de iPhone, Apple en andere fijne gadgets houden. Dit is een stukje verbreding om mensen meer te kunnen bieden dan alleen iPhone-nieuwtjes. Zo wordt er ook af en toe over de iPad bericht, nieuwe iPods en Macbooks.

    Het is service voor de mensen die er interesse in hebben. Vind je het niet boeiend? Klik je niet.

    Besef dat je hier gratis elke dag van de week op je wenken bedient wordt met iPhone nieuws.

  33. @Joppe:
    Ik zou het je even uitleggen waarom veel mensen dit wel aan gaat.
    99,99% hier op iPhoneclub heeft een iPhone. en evenveel mensen hebben een PC. Veel mensen hier zijn erg tevreden over Apple. Dus als er een nieuwe PC uitkomt van Apple, is dat ook nieuws voor mensen van deze site. Er wordt hier niet veel over andere producten gepraat dan de iPhone. Maar groot nieuws als dit hoort wel op elke Apple nieuws-site thuis lijkt me. 😉

  34. Origineel geplaatst door AlexT
    Origineel geplaatst door Joppe@Remco: Ik kom hier toch voor Nederlands iPhonenieuws? Als ik op yamahavleugelclub.nl zit wordt er toch ook niet over motorfietsen geschreven? Als ik op liebherrkoelkastclub.nl rond neuzel krijg ik ook niet de nieuwste kranen te zien? Het punt dat ik wil maken is dat ik hier met veel genoegen kom voor Nederlands nieuws dat de iPhone betreft en dit bericht de timeline van nieuwsberichten over de iPhone meer dan vervuilt. Nu stoort het me werkelijk, dus schrijf ik erover. Nou geef ik toe dat er in de titel van dit bericht genoemd wordt dat de Apple Online Store offline is en kan dat impliceren dat het over de iPhone gaat, maar verderop in de titel blijkt dat niet het geval te zijn. Waarom zou je dit dan posten?Je zit hier op een iPhone nieuwslog, voor mensen die van de iPhone, Apple en andere fijne gadgets houden. Dit is een stukje verbreding om mensen meer te kunnen bieden dan alleen iPhone-nieuwtjes. Zo wordt er ook af en toe over de iPad bericht, nieuwe iPods en Macbooks.Het is service voor de mensen die er interesse in hebben. Vind je het niet boeiend? Klik je niet.Besef dat je hier gratis elke dag van de week op je wenken bedient wordt met iPhone nieuws.

    Hallelujah…..zal ik dan de aftrap geven, zeurpiet -:)

  35. Origineel geplaatst door Joppe
    Ik kom hier toch voor Nederlands iPhonenieuws? Als ik op yamahavleugelclub.nl zit wordt er toch ook niet over motorfietsen geschreven? Als ik op liebherrkoelkastclub.nl rond neuzel krijg ik ook niet de nieuwste kranen te zien?

    Zie ‘t dan als een wat duurdere iPhone-charger…

  36. @Joppe:
    Misschien omdat er goed geld te verdienen is aan doorlinken naar de Apple online store.

    Als iemand hier daadwerkelijk wat koopt op de online store naar aanleiding van een link vanaf een iphonclub pagina dan vangt iPhone club een percentage.

    Waar moeten ze anders van leven?

  37. @Joppe:
    Nou, terecht dat je je bekocht voelt zeg. Wat een naar begin van de dag moet dat zijn, een lichtelijk uit categorie geplaatst bericht. Ik wens je veel sterkte toe, terwijl ik hier zelf ook al aan m’n tweede doos tissues begin. De horror!

  38. Mooi ding. Lekker snel, maar kan je er ook mee bellen?

  39. @ferry: nee het is geen iPad… ow wacht… daar kan je ook niet mee bellen..

  40. @ferry:
    Uiteraard, met skype voor de mac, maar het is alleen wat lastig om deze pc constant aan je oor te houden.

  41. @Sander:
    Ik denk dat je een Windows pc kunt samenstellen voor minder geld, met veel meer in huis. Maarja, dan heb je geen mac osx, of hoe dat ook heet.
    Ik snap niet hoe ze aan die bedragen komen, of is het gewoon hoe meer spullen je erin doet met een appel, hoe meer je moet betalen voor alle appeltjes?

  42. @Gonny en anderen, natuurlijk hebben jullie gelijk, zeurpiets 1 heeft met een kort bericht wat reacties losgepeuterd. Ik probeerde enkel een kleine discussie te starten, maar ik begrijp absoluut dat dit niet de juiste plek is. Ik ben wat primair ingesteld moet ik zeggen, excuses. Misschien is een oplossing zoiets een ‘Page 2-pagina’, zoals op MacRumors.com?

    Ik moet nog wel even melden dat ik iPhoneclub.nl ten zeerste waardeer. De meer dan 2.000 pagina’s aan nieuws heb ik vanaf het eerste moment zien groeien, een geweldige prestatie! Al jaren volg ik nieuws met betrekking op (informatie)technologie, waaronder Apple.
    Mac OS X was een schok, maar dat is het moment dat Apple veranderde en voor het grote publiek ging. De iPod (Apple was niet de eerste, maar wel de beste) was een verbazingwekkend (zoek de betreffende keynote maar eens op YouTube). Intelprocessoren waren ondenkbaar, het hart van de duivel in je PowerBook? No way! Applegebruikers weten nu niet meer beter… (overigens ook een mooie keynote, zoek die ook maar op!) De iPhone – alweer drie jaar geleden – heeft Apple een naamswijziging doen bewerkstelligen. Apple zou moeten zien hoe dit alles leeft in ons kleine kikkerlandje en een hechte community creëert zoals iPhoneclub.nl, maar bijvoorbeeld ook One More Thing.
    Dat iPhoneclub.nl een grote initiator is van de een groep die de iPhone waardeert en leert waarderen mag wederom als een puike prestatie gelden!

    Mijn bedoeling is niet te zeuren, dat doe ik thuis wel. Een discussie is er om de geest te slijpen, niet te splijten.

  43. Is er al een jailbreak voor dit toestel?

  44. @Kasuja: Smiley niet gezien? of geen gevoel voor humor? 😉

  45. Joppe heeft wel een punt (noem je site dan niet zo) en het argument ‘zeur niet alles is hier gratis’ is terecht doch niet afdoende. Waar het om gaat is dat er ergens gecommuniceerd zou moeten worden dat sporadisch stukken niet over de iPhone gaan, om een breder publiek te interesseren voor de site. Daar is niks mis mee, maar communiceer zo’n (verandering van?) missie naar je lezers, niet alleen in de comments maar bijv. op een pagina ‘Over ons’. Da’s mijn suggestie, geen klacht. 😉

  46. Als Apple liefhebber vindt ik het best aardig dat er aandacht wordt gegeven aan andere producten van Apple. Krijgt de iPhone gebruiker die voorheen geen iPhone had maar wel een PC, tenminste een beeld over de andere producten van Apple. Zo’n Mac Pro is natuurlijk wel kostbaar, maar de producten van Apple gaan wel verschikkelijk lang mee. Mijn oudste Apple is een Mac SE30 uit 1989, en die werkt nog als een zonnetje. Alle Mac’s die ik sinds toen heb aangeschaft werken overigens nog steeds perfect. Mijn G4 uit 2000 wordt overigens nog dagelijks gebruikt. Veel Mac gebruikers ruilen hun oude machines niet in, en houden ze in bedrijf. Zoals Steve Jobs in 1984 zei tijdens de eerste Mac 128k “je hebt computers en je hebt Mac’s”.
    Mac is een cult, dat was toen en nu nog steeds. Vandaar dat mensen voor de winkels liggen om de nieuwste te krijgen.

  47. smily gemist 😛 en een raar gevoel voor humor. 😉
    @dries6951:

  48. Origineel geplaatst door binaries4me
    Een macpro wordt meestal gebruikt door bedrijven denk aan holywood met video bewerken. Daar worden heel wat macpro’s versleten.

    Veel geluids studio’s hebben Mac Pro’s staan voor Protools en Logic studio.
    Heb zelf een 2008 -8-core model en dat werkt fantastisch iig.

  49. @Joppe
    Dan scroll je op de mainpage toch een stukje verder, je relaas slaat totaal nergens op. Je moet over een nieuwsbalkje van 5cm heen lezen. Daarnaast bepaal jij niet wat er hier gepost wordt, dus we hebben liever dat je wegblijft. Pannekoek.

  50. Stond er gister al op de site….

  51. Poe wat een overpriced computers… Dat mensen dit serieus kopen snap ik echt niet.

  52. @Roel:
    overpriced om mee te surfen en mailen ja.

    Maar voor de doeleinden waar deze rakkers normaal gesproken voor worden in gezet zijn dit hele normale prijzen

  53. @kasuja: Klopt. Dit zijn speeltjes voor de grafische industrie. Voor drukkerijen, fotografen, filmmakers etc. Niets voor de eenvoudige consument dus.

    Ik heb trouwens een G5. Twee jaar geleden 2e hands gekocht voor 600 euro. Ik bedoel maar, op de 2e hands markt kun je prima macs kopen voor een redelijke prijs. Niet het nieuwste van het nieuwste, maar wel degelijk. ‘k Hoop dat de iPhone en iPad ook degelijke speeltjes worden.

  54. @Joppe: Dat snapte ik, mijn eerste bericht was ook sarcastisch bedoelt. (als je bij andere niet-iphone nieuws berichten kijkt zie je dat ik het punt ook vaker heb aangesneden. Helaas zie je ook altijd de reacties die ik in mijn eerste bericht heb gezet. Deze reacties zie nu hier ook weer.)

    @Gonny van der Zwaag: Misschien komt dat wel omdat de apple store in de gaten te houden wel het meeste makkelijke is. Gezien de intelligentie van sommige bezoekers hier te wensen over laat(zie het bericht over de nieuwsbrief), gecombineerd met de aandachtsgeile bezoekers (waarom staat mijn naam niet onder het bericht, ik heb het toch ingestuurd. Zo’n bericht is vaker langs gekomen). Dat is gewoon een en een is twee. Tips over jailbreak nieuws is lastiger, want dan moeten mensen echt moeite doen om het door te lezen, te snappen en dan nog kijken of het niet al is gemeld…

  55. Dat word nog even doorsparen

  56. @Joppe e.a. relevantie-zoekers
    Zie het nieuwsfeit erin dat er een computerbedrijf is dat ZIJN SITE PLATLEGT als er een nieuw artikel komt.
    Ja, anno 2010 !!!
    De stoom treinen reden vroeger door als de kolen op waren.
    Het min v. Financiën draait door als ik mijn belasting betaal.
    Maar Apple…

  57. Yeah right 5000 voor een dekstop en nu alle hardware wat erin zit eruit halen en kijken wat de kosten vd hardware zijn.. Gok 2000 euro maybe 2500. Maja dan mag je wel zeggen dat je een mac hebt en ach 2x zoveel voor een naam moet toch kunnen?

  58. @Harp: Daar maak je een fout – Je kan zelfs met een geen-krachtpatser en speciale software van je pc een server maken. daar heb je echt geen NASA pc voor nodig hr :S Oja en natuurlijk snel internet 😀

    Trouwens erg duur weer hoor – hier een 6-core (kon geen 12-core vinden lol) met zeg maar de beste videokaart die er is, 4tb harde schijf (supersnel) en 8gb geheugen… Kom je toch wel wat goedkoper uit he 😉 12-core is echt overdreven.

  59. @TutorialPoint: Niet echt vergelijkbaar…

    En dat is ook gelijk het probleem wanneer je Apple met Peren wil vergelijken.

    Alles wat ze maken uit stock onderdelen customizen ze vervolgens weer. apple maakt er zijn eigen divers voor.
    Past de behuizing en koelings huisvesting helemaal aan.
    Dus ook wanneer je exact de zelfde onderdelen weet te vinden en dan gaat kijken naar kost prijs dan kom je kwa prestaties niet in de buurt met die van Apple.

    zij hebben immers de hardware op het Mac OS en de daarop draaiend software af kunnen stemmen. En dat kan jij niet met deze lijst onderdelen die je hebt gevonden.

  60. Hehe, een interessant nieuwsbericht. Als we toch gaan klagen… Ik vind dit een stuk interessanter dan de meeste apps-berichten, en u begrijpt vast wel waarom.

  61. sorry maar het is non-nieuws.
    o jee een nieuw keuze menu voor een mac-pro.
    meer nieuws voor macfan.nl.
    jullie posten ook niet het nieuwe keuzemenu voor xps computers.
    12core is gewoon 2 6cores op dual bordje.

  62. Origineel geplaatst door erwin roossien
    Yeah right 5000 voor een dekstop en nu alle hardware wat erin zit eruit halen en kijken wat de kosten vd hardware zijn.. Gok 2000 euro maybe 2500. Maja dan mag je wel zeggen dat je een mac hebt en ach 2x zoveel voor een naam moet toch kunnen?

    Dat ga je niet redden want 2x 6-core Xeon processors van €1300,- dan de rest nog.
    http://tweakers.net/pricewatch/254727/intel-xeon-x5670.html
    Het zijn ‘normale’ prijzen voor professionele workstations.
    HP: http://dv411.com/z800.html

  63. Origineel geplaatst door Kees
    jullie posten ook niet het nieuwe keuzemenu voor xps computers.

    Klopt dit is indirect ook een Apple gebruikers site. Als je de iPhone bezitters wilt zien als Apple gebruiker tenminste.
    Xps computers hebben minder relevantie met apple destops dan de Apple iPhone. Zo gek is het niet dat dit nieuws hier gepost word.

    De Apple store gaat meestal op maandag of dinsdag dicht om daarna nieuwe producten te tonen. Vaak iPhone en iPad gerelateerd. Ik vind het netjes dat ze vermelden wat het nieuws dan wel was als het geen iPhone nieuws betreft.

    Dan mag je verder doen met net hieuws wat je wil.

    Origineel geplaatst door ssdarr
    http://tweakers.net/pricewatch/254727/intel-xeon-x5670.html
    Het zijn ‘normale’ prijzen voor professionele workstations.
    HP: http://dv411.com/z800.html

    wauw… als ik ik die prijzen zie bij HP is Apple helemaal niet duur met de Mac PRO als je ziet wat je er bij HP voor terug krijgt.

  64. Heb een Macpro uit begin 2008 en die is nog steeds zo snel dat ik werkelijk niet zou weten wat ik met een nog snellere moet. Jammer, want nu heb ik geen smoes om een nieuwe te kopen……..
    En natuurlijk is dit relevant nieuws, want waar zou ik anders mijn iPhone mee moeten synchroniseren?? :))))))

  65. @Gilimanjaro: Je bent me net voor met die phone charger lol..
    Ik heb er geen problemen mee dat het wat ruimer is opgezet. anders kan ik straks naar iphonehoesjesclub.nl, iphoneladersnoertjesclub.nl, iphoneenookandereappleproductenclub.nl of iphoneietsmetwificlub.nl
    Ik word een beetje moe van sommige mensen. Ik krijg gezien de steeds terugkerende commentaren niet het gevoel meer dat men per ongeluk in een niet iphone bericht terecht komt maar er specifiek op gesurfd wordt om er kritiek op te geven.

    Als we nu nog een paar mensen hebben die bij elk bericht : ‘Oud Nieuws!!’ gaan plaatsen hebben we de boel compleet.

  66. Origineel geplaatst door Gon
    …Veel mensen hier zijn erg tevreden over Apple. Dus als er een nieuwe PC uitkomt van Apple, is dat ook nieuws voor mensen van deze site…

    Pc is toch een Personal computer? Was dat niet het motto van windows of ben ik nou helemaal mis? :O

  67. Hey, gezellig dat iedereen even langskomt om te klagen. Zal ik eens een blik in mijn mailbox geven wat er gebeurt als de App Store offline gaat? Dan krijgen we een berg nieuwstips binnen. Beschouw het als een dienstmededeling dat er deze keer niets voor ons, iPhone-gebruikers bij zat. En nu weer over tot de orde van de dag!

    (djeez, ik was eigenlijk verbaasd dat er nog 30 reacties onder dit bericht stonden…)

    @Kasuja – Bleergh, wat een flauwe opmerking weer. Gelukkig ben ik niet verpest door zo’n instelling. Het zijn het altijd buitenstaanders die met een dergelijke cynische blik door het leven gaan en hun chagrijn op sites als iPhoneclub komen dumpen. Sterke!

  68. @Peter – Zou kunnen. Maar met zo’n statement ben ik snel klaar: we schrijven over wat onze lezers interesseert. Als er bij het offline gaan van de Apple Store meteen 20 nieuwstips binnenkomen (terwijl er over een doorsnee iPhone-app maar 2 of 3 tips binnenkomen), dan is het offline gaan van de Apple Store blijkbaar iets dat onze lezers interesseert. Je kunt dan droogjes gaan melden dat de Store offline is geweest, maar het is een kleine moeite om even te melden wát er nieuw is.

    Daarbij komt: aan de titel kun je al zien dat er geen iPhone-nieuws bij zit, dus dan sla je het gewoon over.

    Natuurlijk kunnen we een enorme tekst gaan opstellen, waarin we richting onze lezers verantwoording afleggen over de keuze van onze artikelen. Maar zeg nou zelf: stel je nou niet een beetje overdreven eisen? Ik zie bij NU.nl ook niet zo’n artikelkeuzeverantwoording (sterker nog, ik zie maar weinig sites die zoiets hebben). Zoals ik eerder vandaag in een reactie al schreef: misschien zijn we in het begin te perfectionistisch geweest met onze site, waardoor mensen nu alles onder een vergrootglas leggen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.