Reacties voor: Apple Store-medewerkers laagbetaald, ontevreden en toch loyaal

Apple Store-medewerkers zijn vaak ontevreden, krijgen lage salarissen maar blijven toch lang bij de winkels werken. Het blijkt uit een artikel in de New York Times.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 35 reacties

  1. USA – Money talks!

  2. Ze mogen best tevreden zijn met dat salaris. Er zijn er hier velen die veel zwaarder handenarbeid moeten verrichten voor een zelfde of zelfs nog ietsje lager loon dan die verkopers.

    Persoonlijk mogen ze dan echt niet klagen vind ik zo.

  3. Mensen die zwaar handenarbeid verrichten verdienen eigenlijk altijd een stuk minder dan mensen die bijvoorbeeld een manager zijn of iets dergelijks en vooral vergaderen en overleggen.

  4. Waarom zouden zij het beter hebben dan wij ? , wie is er nou wel tevreden met z,n werk die hij of zij misschien al decennia doen ?

    Ik vind net als Kevin dat er niet zo gezeurd moet worden!, wees blij met je baan 🙂

  5. Als je die 25000 dollar deelt door 12 dan kom je op een bedrag van 2083,3 per maand uit. Dat vind ik behoorlijk veel geld voor een winkelmedewerker.

    Je zult m.i. in nederland geen enkele winkelmedewerker tegenkomen die zoveel geld verdient.

    Denk dat ze dus niet moeten klagen!

  6. @pommetje

    Amen

  7. Bruto hè! Er zijn in Nederland niet veel beroepen waar je onder de 2000 bruto verdient voor een fulltime betrekking

  8. Je moet dat wel als bruto loon zien 2083 dollar zonder belastingen af

    Je was me net voor Joop:-)

  9. Raar verhaal, oftewel weer zo’n onderzoek waar het resultaat tevoren al vaststaat. Tenminste de titel slaat ook nergens op. Vraag aan een willekerig iemand de vraag of hij heel tevreden is met zijn werk. 95% zal zeggen van niet.
    In het verhaal staat dat de Apple medewerkers laag betaald ijn, vervolgens staat er dat ze goed betaald worden in vergelijking met andere retailers en dat ze diverse extra voordelen hebben.
    Wat moeten we nu weer met zulke onderzoeken.

  10. ik denk dat je aardig vergist.

    Origineel geplaatst door Joop
    Bruto hè! Er zijn in Nederland niet veel beroepen waar je onder de 2000 bruto verdient voor een fulltime betrekking

  11. Origineel geplaatst door Joop
    Bruto hè! Er zijn in Nederland niet veel beroepen waar je onder de 2000 bruto verdient voor een fulltime betrekking

    Joop, ik weet niet onder welke steen jij vandaan bent gekropen, maar ik denk dat er een zeer grote groep bestaat die bruto minder verdiend dan 2000 euro per maand.

  12. Euhhh… in Euro’s is dat net 1.500 euro per maand als je het omzet naar ons systeem met vakantiegeld…
    En in de USA krijg je daarvoor ook geen vakantiedagen en moet je 6 dagen per week werken, dus eigenlijk is het nog veel minder…

  13. Lastig vergelijken internationaal, gezien de geheel verschillende belastingstelsels. Je zou de NL Apple-Store-salarissen moeten bekijken.

  14. Je moet er ook rekening mee houden dat in de VS een degressief belastingstelsel wordt gehanteerd, dat inhoudt dat de lage inkomens procentueel meer belasting betalen dan de hogere inkomens, terwijl dat in Nederland precies andersom is. Ik denk dus dat er van die $25000 bruto niet veel overblijft voor de Amerikaanse Apple Store-medewerker.

  15. Origineel geplaatst door Joop
    Bruto hè! Er zijn in Nederland niet veel beroepen waar je onder de 2000 bruto verdient voor een fulltime betrekking

    Ik weet niet in welke wereld jij leeft maar in de echte wereld verdient zo’n beetje 60 a 70% onder de 2000 bruto. Ik zelf pak maar 1600 bruto als front end developer.

  16. @Bert

    Allereerst zou een beetje fatsoen je sieren in contact! Het modale jaarsalaris in Nederland bedraagt bij een fulltime aanstelling ruim 33000 euro per jaar. Bijna anderhalf keer het genoemde bedrag dus. Het minimumloon in Nederland bedraagt bijna 1600 euro bruto op basis van 36 uur werken. Tel daar het vakantiegeld van 8% bij op en je zit bijna aan het genoemde bedrag. Dus nogmaals, er zijn maar weinig Nederlanders die fulltime werken voor dit bedrag. Ga je nu nog harder schreeuwen? Wellicht is dat wel de eigenschap die ervoor zorgt dat jij wellicht dit salaris niet weet te maken…

  17. Origineel geplaatst door pommetje
    Als je die 25000 dollar deelt door 12 dan kom je op een bedrag van 2083,3 per maand uit. Dat vind ik behoorlijk veel geld voor een winkelmedewerker.Je zult m.i. in nederland geen enkele winkelmedewerker tegenkomen die zoveel geld verdient.Denk dat ze dus niet moeten klagen!

    Er zijn er hier ook die de wisselkoers en de levensduurte vergeten mee in de rekening te brengen..

  18. Iedereen roept maar over modaal inkomen en wel dan niet voldoende. Das in mijn opinie een non gesprek vrienden. De winkel heeft een omzet dat een hoger salaris verantwoord. Als je kijkt naar managers en hoger geplaatst personeel dan zijn de functies gewaardeerd naar waarde in een bedrijf. Soms kan het vertaald worden als eerlijk en soms als oneerlijk het is maar wie er naar kijkt! Een manager zal vinden dat hij meer moet krijgen dan een normale medewerker ivm verantwoordelijkheid maar ik zie zkr 85% van managers die de verantwoordelijkheid enzo niet nemen in deze maatschappij. Iemand die de wc schoonmaakt vind ook dat ze meer verdienen.maar dat wordt niet zo hoog gewaardeerd! Moraal het systeem is niet 100% eerlijk iets moet eigenlijk vaker gewaardeerd worden op wat het opbrengt. En dan kom ik tot de conclusie dat ze zkr wel 36.000 moeten verdienen. En neen ik werk niet voor Apple hahahaha

  19. @Joop: Joop, je hebt gelijk, ik maak inderdaad dat salaris niet per maand, al zit ik er niet ver vanaf, en met mij zijn er heel veel mensen die dat niet hebben per maand. en er om schreeuwen ? nee hoor. het is gewoon mijn mening.

    Het is op dit topic al helemaal niet relevant, sterker nog, ik vind het ook een non-topic.

    Wees blij met wat je hebt, het kan zomaar ineens anders worden, door wat dan ook.

  20. Origineel geplaatst door JoopHet minimumloon in Nederland bedraagt bijna 1600 euro bruto op basis van 36 uur werken. Tel daar het vakantiegeld van 8% bij op en je zit bijna aan het genoemde bedrag. Dus nogmaals, er zijn maar weinig Nederlanders die fulltime werken voor dit bedrag. Ga je nu nog harder schreeuwen? Wellicht is dat wel de eigenschap die ervoor zorgt dat jij wellicht dit salaris niet weet te maken…

    Weet niet waar jij de wijsheid vandaan haalt. Maar ik verdien zelf het minimumloon en dat komt bij mij helaas niet tot €1600. Ik wou dat dit zou zijn! Gelukkig heb ik dan wel één van de leukste banen die er zijn. Dus vind ik het niet erg om zo weinig te verdienen!

    In 2012 is het minimumloon voor iemand van 23 jaar of ouder die fulltime werkt €1446,60

  21. Ze mogen aandelen aan een voordelige koers kopen, denk dat ze met hun loon niet al te veel aandelen van 5 a 600$ kunnen kopen 🙂
    Maar ja, wat is voordelig hè 🙂

  22. Origineel geplaatst door Joop
    Bruto hè! Er zijn in Nederland niet veel beroepen waar je onder de 2000 bruto verdient voor een fulltime betrekking

    Jawel hoor. Ik heb jaren in de IT gewerkt ONDER de 2000 bruto per maand. Wilde meer, maar kreeg het niet. En zoals iemand anders al zei.. je mag blij zijn met werk.

    Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Weet iemand eigenlijk wat de Apple Store-medewerkers aan het Leidseplein verdienen? Ik verwacht ook niet veel meer dan minimumloon.

    Ja, specialist 1950 bruto en geen reiskosten vergoeding.

  23. $25,000 per jaar zegt niks tenzij je weet wat de cost-of-living is.

  24. Ze moeten niet klagen kijk maar wat Samsung ze betaalt voor het harde werk dat ze doen bijna niks ze werken hard ze worden onder druk gezet maar niet dat hoor je niet maar wel over Apple terwijl samsung nog erger is

  25. Daar hoor je niks over

  26. Toch betaalt Apple volgens de NYT betere salarissen dan de bemiddelde retailer, vooral als je bedenkt dat er allerlei extra’s bij komen.

    Toch blijkt uit interne enquêtes van Genius Bar-medewerkers dat ze ontevreden zijn met hun werk. Maar dat leidt niet tot hogere verkoopcijfers: op jaarbasis is er slechts 10% verloop onder de Genius Bar-medewerkers, een ongebruikelijk laag percentage in retail.

  27. Niet klagen maar dragen zeggen ze toch? ze mogen blij zijn dat ze een baan hebben in deze sombere tijd

  28. Vuistregel is dat de medewerker ca. 20 à 25% van hetgeen hij omzet verdient. Dus Apple maakt dus vreselijk veel winst. Aan de andere kant verkopen de producten zich vrijwel zelf en hoef je nou niet echt een briljant verkoper te zijn om in de Applestore te werken. Dus gemiddeld is een gemiddeld retail salaris plus wat extra’s rechtvaardig.

  29. Ik neem aan dat in het stukje over de ontevredenheid van de medewerkers en dat dit niet leid tot hogere verkoopcijfers dit moet zijn dat het niet leid tot hogere verloopcijfers..?

  30. Ze mogen gewoon blij zijn met een baan ze hoeven bijna niks te doen de producten verkopen zich zelf

  31. Inderdaad, dit is een vrij laag loon. Ik verdien het dubbele.

  32. @jo: Jij hebt waarschijnlijk ook een vak geleerd…

  33. @Joop: Oh jawel hoor, die zijn er in grote getalen. Ik weet niet waar jij je informatie vandaan haalt maar het huidige bruto minimumloon in NL is 1.456,20. Denk je echt dat heel NL meer dan 500,- boven minimum zit?

  34. @Pedro: Het is geen onderzoek, het is een portret door de New York Times. Die constateringen over de laagte van het inkomen staan los van het tevredenheids- en retentieonderzoek dat door een externe partij is uitgevoerd.
    Dat de verschillende punten elkaar juist tegen lijken te spreken, benadruk ik juist in mijn stuk, omdat het zo onlogisch lijkt. Ik snap dat je zou willen dat gedrag van mensen logischer in elkaar steekt.

  35. Weet iemand eigenlijk wat de Apple Store-medewerkers aan het Leidseplein verdienen? Ik verwacht ook niet veel meer dan minimumloon.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.