Reacties voor: ‘Apple Store Haarlem komt op Grote Houtstraat 99’

De Apple Store Haarlem is gevestigd aan de Grote Houtstraat 99 in Haarlem, de belangrijkste winkelstraat in de stad. Dit is de tweede Apple Store in Nederland.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 53 reacties

  1. Een Applestore zo dicht bij Amsterdam? Lijkt mij onzin.

    Ik denk dat we beter Rotterdam in de gaten houden.

  2. …..omdat Haarlem al jaren een hele leuke winkelstad is, waar mensen komen om een dagje te winkelen. Logische keuze dus.

  3. @Michel: De vacatures staan al op de applewebsite voor haarlem, dus onzin lijkt mij dan niet het juiste woord!

  4. Dat ze gewoon eens in Eindhoven ofzo gaan vestigen ipv zo dicht bij Amsterdam

  5. Lelijk gebouw voor een apple winkel!?

  6. Waarom niet in Eindhoven? Grootste stad van Zuid Nederland en ook nog eens dicht bij België. Mensen die in Haarlem/Den Haag wonen zijn eerder geneigd om naar Amsterdam te reizen voor de Apple Store dan mensen uit het zuiden.

  7. @Michel: Ik kom zelf uit Haarlem, zo dicht bij Amsterdam is het niet als je geen auto hebt. Ik ben nog nooit naar de Apple store geweest in Amsterdam, simpelweg omdat het gewoon te ver is, net zoals jij dat waarschijnlijk ook hebt. Ik ben blij dat Apple een tweede winkel in Nederland plaatst.

  8. @Joey: Het is maar een uur fietsen hoor 🙂 Ik vind het als Haarlemmer eerlijk gezegd ook een beetje raar dat de tweede Apple Store zo dichtbij de eerste komt. Maar aan de andere kant helemaal prima natuurlijk. Hopelijk voor de rest van Nederland dat ze op dezelfde manier gewoon uit blijven breiden.

  9. @Joey: Tja, als dit een makkelijk te krijgen optie voor Apple was. Wellicht snel te realiseren. Waarom zouden ze het niet doen.

    Mijn theorie is echter, ze gaan voor alle straten op een monopolie bord 😀

  10. Die winkel die er eerst zat, weten we zeker dat dat niet f0recast was?

  11. ‘Waarom Haarlem?’, vraag ik me af. Rotterdam zou qua grote aansprekende stad toch eerder aan de beurt zijn zou je denken.

  12. @Joey: Van Haarlem naar Amsterdam is altijd nog korter dan van Groningen, Zwolle, Leeuwarden, Enschede, Arnhem, Eindhoven, Maastricht, Utrecht, Rotterdam of Den Haag naar Amsterdam.

    Ik ben er ook nog niet geweest.

  13. @Chantal: Ik denk dus dat Apple zich daar niet op focust. Ik ben wel eens in de Apple Store in Estero geweest. Enig idee waar dat ligt? Apple vestigt zich op plaatsen waar mensen graag winkelen (dagtoeristen). Het zou mij dus niets verbazen als er ook een in Maastricht komt. Volgens mij staat R’dam niet bekend als winkelstad (niet aanvallend bedoeld, want het is een erg leuke stad IMHO).

  14. hebben ze besloten vanwege de hype van Harlem shake, logische keuze van apple die vooruit denken

  15. Haarlem is de duurste gemeente van Nederland veel oud geld daar in de buurt goede zaken voor Apple alleen jammer dat het niet zoon mooi pand is

  16. Mensen stop is met zeiken. Hij komt in haarlem en? Daar is niet heel veel meer aan te veranderen. En ik ben lucky want ik woon in haarlem!

  17. @Joey: No offence, maar ik woon ook in Haarlem, heb ook geen auto en ik ga elke dag naar mijn werk in Amsterdam. Zo ver is het niet. De trein doet er 15 minuten over.

  18. Origineel geplaatst door wierd
    Mensen stop is met zeiken. Hij komt in haarlem en? Daar is niet heel veel meer aan te veranderen. En ik ben lucky want ik woon in haarlem!

    Dan snap ik het wel dat we moeten stoppen met zeiken.

    Maar het is de 3e winkel in een korte tijd die zich in de randstad vestigt. Nederland is echt wel wat groter dan de randstad. Zo moet ik ongeveer 1,5 uur rijden voordat ik bij de dichtstbijzijnde Apple Store ben.

    Dus de wens van velen is geen vreemde wens op zich.

  19. Het hele pand met uitzondering van de gevel is met de grond gelijk gemaakt, er komt dus een hyper moderne winkel me een oud tintje, wat vrij bekend is bij apple. Locatie is A+ dus dat zit wel snor.
    Vacatures.

  20. Ik woon zelf in Haarlem maar ik miet eerlijk wezen, de oude Free Record Shop pand die paar meter verderop oon gesloopt ligt heeft een veel mooiere voorgevel dan deze pand.
    En ja ik ben in Apple Store A’dam geweest en het is echt prachtig, kennis van mij daartegen is op zijn vakantie in de grootste Apple Store ter wereld geweest in Japan, die is echt een factor 10 groter dan die in NL.

  21. Mooi nieuws en ✋icenter

  22. Oh ja….en na het kijken en vergapen aan alle mooie Apple spulletjes ga je als goede Hollander naar de V&D aan de overkant (Grote Houtstraat 70….niet te missen) en koop je je MacBook bij Dixons met 3 jaar garantie.

  23. Apple kijkt niet naar Nederland als land, Apple kijkt naar de randstad als potentieel omzetgebied met veel geld. Haarlem (en omgeving met Heemstede en Bloemendaal) is één van de rijkste steden van Nederland. Ze zullen eerder kijken naar de potentiële omzet van de winkel dan naar de afstand tot andere Nederlanders.

    Ze zullen ongetwijfeld een shortlist hebben met gemeenten waar ze op korte termijn een pand willen openen, maar is het wachten tot er een geschikt pand vrij komt. Als dat in Haarlem toevallig eerder is dan, ik zeg maar wat, Groningen of Maastricht, zullen ze daar niet mee wachten omdat ze eerst een eerlijke verdeling willen bewerkstelligen.

  24. Origineel geplaatst door Patryk
    Ik woon zelf in Haarlem maar ik miet eerlijk wezen, de oude Free Record Shop pand die paar meter verderop oon gesloopt ligt heeft een veel mooiere voorgevel dan deze pand. En ja ik ben in Apple Store A’dam geweest en het is echt prachtig, kennis van mij daartegen is op zijn vakantie in de grootste Apple Store ter wereld geweest in Japan, die is echt een factor 10 groter dan die in NL.

    Jup, veel mooier pand, maar al verkocht aan Zara.

    En trouwens, nee, Tot voor kort was de grootste Apple store ter wereld die in Amsterdam, maar inmiddels is dat de pas geopende, en tevens 3e Apple store in Beijing (Wangfujing district).

  25. Het pand waar de voormalige FRS en Expo zat, is inderdaad een veel mooier pand voor Apple. Helaas. http://goo.gl/maps/rkUIo

  26. Prima extra Apple store.

    Ongeacht waar dan ook, ben gewoon echt benieuwd naar beweegreden van Apple om in Haarlem te zitten. Rotterdam, of een van de andere ‘grotere’ steden van NL had me logischer geleken, niet om Haarlem te dishen ofzo,

    Iets subjectiever; Als ik kijk naar de andere locaties in NL:
    A’dam toplocatie en prachtig pand
    Den Haag toplocatie en prachtig pand
    Haarlem qua locatie weet ik niet kom er zelf nooit maar pand ziet er niet echt top uit. En zo op do foto’s lijkt me locatie ook niet heel top.

  27. Ik moet er 2 uur voor treinen maar ik kom vreselijk graag bij de Apple Store in Amsterdam, gewoon alleen al om de goede adviezen die je daar krijgt.
    Ze hoeven niet te verkopen, dus er is niemand die je iets wil aansmeren. Voor mij graag een Apple Store in het zuiden van het land, Eindhoven of Maastricht, dat maakt mij niet uit, het is iig dichterbij!

  28. Origineel geplaatst door Joey
    @Michel: Ik kom zelf uit Haarlem, zo dicht bij Amsterdam is het niet als je geen auto hebt. Ik ben nog nooit naar de Apple store geweest in Amsterdam, simpelweg omdat het gewoon te ver is, net zoals jij dat waarschijnlijk ook hebt. Ik ben blij dat Apple een tweede winkel in Nederland plaatst.

    19 km. Meer niet. Dan leek Enschede mij een logischer keuze. Is 200 km.

  29. ik ben een haarlemmer en ben dolblij dat er ook een apple store in Haarlem komt want heb geen zin om helemaal op de fiets naar Amsterdam te gaan of met de trein of de bus met die slechte ov-kaart maar ik snap niet waarom op die plek alhoewel de grote houtstraat is relatief goed bekend en ligt dichtbij de mac en de v&d maar toch er zijn mooiere plekken in Haarlem

  30. Ik ben er wel blij mee, een Apple store in Haarlem. Een tijdje terug heb ik gesolliciteerd in Amsterdam maar hadden ze geen mensen meer nodig, nu werd ik vorige week dus bericht dat ik in aanmerking kom voor een functie bij hun. Er werd mij ook gevraagd aan de telefoon of ik op donderdagavond beschikbaar was en in Haarlem is het altijd koopavond op donderdag. Dus dat is wel erg toevallig haha.

  31. @Jean-Paul Horn: Amsterdam was wel de grootste dit zegt zelfs Tim Cook in een van de oudere keynote’s. Zie ook WikiPedia

    The largest Apple Store in the world is in Amsterdam, on the Leidseplein.

  32. Origineel geplaatst door Benno
    Apple kijkt niet naar Nederland als land, Apple kijkt naar de randstad als potentieel omzetgebied met veel geld. Haarlem (en omgeving met Heemstede en Bloemendaal) is één van de rijkste steden van Nederland. Ze zullen eerder kijken naar de potentiële omzet van de winkel dan naar de

    Hier geloof ik niets van. Van een paar rijken moet je het als fabrikant niet hebben. Ik denk dat MediaMarkt het ook niet van de miljonairs in Wassenaar moet hebben. Apple, Saturn, M-M etc moeten het juist van het klootjesvolk hebben.

  33. Ik woon in weert, Limburg, en baal hier wel van. (En niet omdat ik in Limburg woon voor de aankomende grappenmakers)
    Had erg op Eindhoven/Maastricht/Roermond gehoopt. Maar helaas!
    Leuke aanwinst voor haarlem!

  34. Origineel geplaatst door Michel
    Hier geloof ik niets van. Van een paar rijken moet je het als fabrikant niet hebben. Ik denk dat MediaMarkt het ook niet van de miljonairs in Wassenaar moet hebben. Apple, Saturn, M-M etc moeten het juist van het klootjesvolk hebben.

    Helemaal mee eens. Mediamarkt en Saturn moeten het van het klootjesvolk hebben. Ik denk dat Apple voor een groot deel achter een ander volk aangaat dan het klootjesvolk dat de Saturns en Mediamarkten bevolkt (die Haarlem trouwens beide niet heeft)

    Maar goed, deze discussie is niet helemaal relevant, er komt volgens mij een Apple Store in Haarlem omdat ze daar een Apple Store willen hebben en omdat ze daar een geschikt pand hebben gevonden, net als in Amsterdam en Den Haag.

    Wat ik wél interessant vind is dat het een pand is van een ander kaliber. De lokatie is perfect, midden in de belangrijkste winkelstraat, maar het is geen statig pand zoals dat in Amsterdam of Den Haag (of Barcelona of Parijs). Betekent dit dan dat Apple nu ‘normale’ winkels gaat openen, zoals 80% van de huidige winkels in Amerika?

  35. Als haarlemmer vind ik het wel een prima ontwikkeling. Mooi dichtbij, nog geen 500 meter lopen!

  36. Heel kinderachtig maar ik vind het toch stiekem leuk dat mijn woonplaats, Heemstede, op iPc genoemd wordt 😉

    @Benno: Haarlem heeft geen Media Markt, maar Cruquius wel. Dat is niet omdat alle 4.000 mensen uit Cruquius zo graag hun eigen Media Markt willen hebben. Dit is puur en alleen voor het volk uit Haarlem, Heemstede, Aerdenhout, Bloemendaal enz. Ik heb zelf bij de Media Markt daar gewerkt en 3/4 kwam uit Haarlem of Aerdenhout.

  37. Origineel geplaatst door Joey
    @Michel: Ik kom zelf uit Haarlem, zo dicht bij Amsterdam is het niet als je geen auto hebt. Ik ben nog nooit naar de Apple store geweest in Amsterdam, simpelweg omdat het gewoon te ver is, net zoals jij dat waarschijnlijk ook hebt. Ik ben blij dat Apple een tweede winkel in Nederland plaatst.

    Eens. Ook al is het maar 15 minuten met de trein. Nu nog een Bijenkorf en een Mediamarkt in Haarlem en ik ben tevreden.

    Waarom niet in de Brinkmann overigens? Wel pal naast de iCentre, maar wel een mooie locatie aan de Groote markt.

    Origineel geplaatst door Michel
    19 km. Meer niet. Dan leek Enschede mij een logischer keuze. Is 200 km.

    In Enschede woont alleen maar arm volk, daar ga je echt je afzet niet genereren

  38. @Jelle: Heb je de Brinkmann gezien in de laatste paar jaar? Het sterft daar helemaal uit. Bioscoop weg, geen enkele winkel meer op de iCentre na. Het stinkt overal naar pis. Dan moeten ze gewoon het hele gebouw afbreken en opnieuw opbouwen. zou best cool zijn, maar is onlogisch

  39. @Jelle: Nu woon ik niet eens in de buurt van Enschede. Maar jouw opmerking toont wel aan dat jij nooit verder bent gekomen dan de bebouwde kom van Haarlem.

  40. Ik heb wel veel Apple produkten en woon in Haarlem. Misschien heeft dat er iets mee te maken.

  41. Origineel geplaatst door Roel
    Mijn theorie is echter, ze gaan voor alle straten op een monopolie bord

    Dan wacht ik nog even op de opening van een Apple store in de steenstraat in Arnhem

  42. Origineel geplaatst door Roel
    @Jelle: Nu woon ik niet eens in de buurt van Enschede. Maar jouw opmerking toont wel aan dat jij nooit verder bent gekomen dan de bebouwde kom van Haarlem.

    Ik heb jarenlang gewoond in Enschede. Maar toch bedankt voor je feedback. Ga de cijfers er maar op na (2008, oké, maar toch de armste grote stad van NL)

  43. Origineel geplaatst door Mirk
    @Jelle: Heb je de Brinkmann gezien in de laatste paar jaar? Het sterft daar helemaal uit. Bioscoop weg, geen enkele winkel meer op de iCentre na. Het stinkt overal naar pis. Dan moeten ze gewoon het hele gebouw afbreken en opnieuw opbouwen. zou best cool zijn, maar is onlogisch

    Yes, maar de gemeente is er wel mee bezig om er wat nieuws van te maken. En behalve dat het nu een bak ellende is, heeft de locatie zeker wel potentie.

  44. Waarom hebben mensen het over “de tweede winkel in Nederland” en in Rotterdam zit al een apple store, woon er namelijk zelf 😉

  45. Origineel geplaatst door mitchellosz
    Waarom hebben mensen het over “de tweede winkel in Nederland” en in Rotterdam zit al een apple store, woon er namelijk zelf

    *zucht*

  46. @Mirk:

    Natuurlijk, dat gebied (ook met Praxis en Gamma en Intratuin enzo) ligt heel centraal voor Haarlem, Heemstede en (vooral ook) Hoofddorp.

    Maar ik denk dat Apple niet achter het Mediamarkt-publiek aan is, maar een heel ander segment aan wilt spreken en dat eerder vindt in het centrum van Haarlem dan in een willekeurige stad buiten de randstad. In en om Haarlem is gewoon behoorlijk veel geld (maar dat hoef ik jou als mede-Heemstedenaar vast niet te vertellen ;))

  47. Als ik het goed begrijp heeft Nederland dan binnekort 3 officiele apple stores?

    Wat is er mis met België, die heeft er geen!

  48. @mitchellosz: Ehhmm wat jij bedoelt is denk ik een iCentre of iFactor ofzoiets. Op dit moment is er maar één Apple Store in Nederland en dat is die in Amsterdam.

  49. @mitchellosz

    Dat geen Apple store. Dat is een Amac. Een redelijk groot verschil als je het mij vraagt.

  50. @Jensen: Belgie is armer, Belgie heeft weinig inwoners, Belgie heeft geen grote steden? Vul zelf maar in

  51. Het achterliggende pandje aan het Klein Heiligland kan misschien wel gebruikt worden. In december 2012 is hier de sportschool vertrokken. Toeval?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.