Reacties voor: Inbraak bij Apple Store Haarlem: twee tafels leeggehaald

Bij een inbraak in de Apple Store in Haarlem zijn vannacht de producten van twee tafels meegenomen. Een deel van de buit werd teruggevonden, verderop in de straat. Onduidelijk is nog hoeveel schade er is.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 20 reacties

  1. Gefeliciteerd dieven! Jullie hebben waarschijnlijk niet opgelet tijdens de cursus “Wat kan ik met gestolen Apple producten doen?”. Iedereen weet dat ze onbruikbaar zijn wanneer deze apparaten de Apple store verlaten. Verkopen in onderdelen? Dat is toch niet rendabel? Kost je veel tijd om alles uit elkaar te halen en zorgvuldig te verkopen. Kortom levert niets op. Nogmaals gefeliciteerd met niets! Sukkels….. 🤭

  2. Even in de zoek mijn app kijken waar de beste mensen zich bevinden🤔

  3. Amateurs!

  4. Ik wacht al jaren op de feature dat mijn iPhone verplicht met touch-id of face-id moet worden uitgezet. Dan kan iemand tenminste nog een dag worden gevolgd met de zoek-mijn app.

  5. domheid ten top… je hebt er geen ruk aan!

    Wanneer gaan we toch eens respect hebben voor elkaars spullen…
    En de schade die er weer bij komt kijken 👀

  6. Het is één van de weinige zaken in deze straat die geen stalen hek voor de pui hebben na sluiting. Ook is het niet echt handig dat je alles gewoon kunt blijven zien als er niemand is. Beetje vergelijkbaar met je GSM en camera gewoon open en bloot in je auto achter laten. Niet dat ik hiermee wil zeggen dat het eigen schuld zou zijn, want zoals al eerder opgemerkt, sukkels hou je altijd.

  7. Oerdomme lowlifes….ouders zulken vast trots zijn…..

  8. Als je spullen wilt steken uit een Apple store steel dan de accessoires in plaats van iPhones of iPads.

  9. Trieste mensen!! Kom maar snel met de AirTags Apple. Graag in ieder Idevice stoppen, zodat ze altijd te traceren zijn. Ook als ze uit worden gezet.

  10. Ik vraag me af hoe vaak dieven daadwerkelijk worden opgepakt na een winkelroof. Iemand cijfers of smeuïge verhalen ?

  11. Origineel geplaatst door Iemand
    Gefeliciteerd dieven! Jullie hebben waarschijnlijk niet opgelet tijdens de cursus “Wat kan ik met gestolen Apple producten doen?”. Iedereen weet dat ze onbruikbaar zijn wanneer deze apparaten de Apple store verlaten. Verkopen in onderdelen? Dat is toch niet rendabel? Kost je veel tijd om alles uit elkaar te halen en zorgvuldig te verkopen. Kortom levert niets op. Nogmaals gefeliciteerd met niets! Sukkels….. 🤭

    Nou ik denk dat je je iPhone maar goed bij je moet houden. Want een origineel scherm van een XS Max kost veel geld om te repareren. Als je op de zwarte markt deze schermen kunt slijten voor een paar honderd euro, is dat toch een buit. Er liggen misschien zo’n 18 iPhones met een gemiddelde aaarde van 980€. Als daar 200 van overblijft op de zwarte markt. Heb je 18×200=3600€ te pakken als crimineel.

    Of het slim is voor een dief… lijkt me sterk, want ik denk dat ze zich vergissen in hoe high profile zo’n inbraak is.

    Het is niet alsof je Henk de slager op de hoek overvalt.

    Ik dacht ook altijd dat iPhones niet interessant meer zijn om te jatten. Maar nu de reparatie prijzen giga hoog worden… dus wel.

  12. Weer je wat ik me oprecht afvraag? Waarom je Apple device niet uitschakelen met je code? Dan had ik mijn gestolen iPhone nog kunnen volgen toen de dieven ermee vandoor gingen….

  13. Maar zijn dieven per definitie al niet dom!?

  14. Zal mij niet verbazen dat de dure producten in de officiele store’s zijn voorzien van bakens, zodat ze te allen tijde zijn te traceren.

  15. Origineel geplaatst door Daniel
    Weer je wat ik me oprecht afvraag? Waarom je Apple device niet uitschakelen met je code? Dan had ik mijn gestolen iPhone nog kunnen volgen toen de dieven ermee vandoor gingen….

    Helemaal mee eens! Waarom kun je een iPhone anno 2019 nog uitschakelen zonder pincode! Ze kunnen van alles bedenken, maar zolang iedereen een iPhone kan uitzetten is de beveiliging ruk.

  16. @Jos: Bij de toestellen met Touch ID had je er niks aan om zomaar een ander scherm erop te zetten, je Touch ID deed dan niks meer, zal waarschijnlijk ook wel zo zijn met de schermen met Face ID.

    Al met al, super dom natuurlijk van die lowlifes, maarja intelligentie ontbreekt er sowieso aan bij zulke lui

  17. @Daniel: Ik snap ook niet van Apple dat dit nog niet kan, op mijne iPhone 4 vroeger zat dit er op via jailbreak.
    Ook als je de iPhone probeerde ontgrendelen kreeg ik bij een foute invoer een mail met de foto van de frontcamera en locatie in de mailbox.

  18. Origineel geplaatst door Hans
    Het is één van de weinige zaken in deze straat die geen stalen hek voor de pui hebben na sluiting. Ook is het niet echt handig dat je alles gewoon kunt blijven zien als er niemand is. Beetje vergelijkbaar met je GSM en camera gewoon open en bloot in je auto achter laten. Niet dat ik hiermee wil zeggen dat het eigen schuld zou zijn, want zoals al eerder opgemerkt, sukkels hou je altijd.

    Heel simpel: er zijn richtlijnen van Apple hiervoor. Bij Switch Aartselaar (België) hebben ze ook al 3 keer ingebroken en ook daar staan er geen palen. Reden : mag niet van Apple. Gek eigenlijk. Maar Apple kennende is dat belangrijker dan inbraakbeveiliging.

  19. Aan de mensen hierboven die pleiten voor authenticatie voor het uitschakelen: stel dat je iPhone vastloopt en dus ook geen gebruik kunt maken van een code of face/touchID, moet je dan maar wachten tot je batterij leeg is voor je je toestel weer kunt gebruiken? Lijkt me een domme functie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.