Reacties voor: Apple Store Haarlem doelwit van ramkraak, enkele iPads buitgemaakt

De Apple Store aan de Grote Houtstraat in Haarlem is afgelopen nacht doelwit geworden van een ramkraak. Onduidelijk is of en wat er is buitgemaakt.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. Als ik de foto’s op 112 Haarlem zo zie, valt de schade gelukkig mee. Alleen de glazen deur ligt eruit.

  2. Overlaatst ookal de Apple Store in Berlijn.

  3. Dat heb je met die hoge prijzen wat Apple voor vragen want andere mensen willen er ook mee profeteren (verdienen)

  4. Welkom in aso-Nederland, Apple. Hier regeert het schuim.

  5. Tuig! En wat hebben ze buitgemaakt? Demo modellen iPad of MacBook?

  6. @mano: Wat een onvoorstelbaar domme reactie… alsof de prijs van een product rechtvaardigt dat je er op deze manier aan probeert te komen. Gelukkig kan iedereen aan je spelfouten zien dat deze reactie niet al te serieus genomen moet worden!

  7. Hmm, gister een tijd in de store geweest (observatie). Uiteindelijk voor niks (motief). Maar gelukkig heb ik een alibi 🙂

  8. (Red.) Verwijderd: ongewenst.

  9. Marktplaats in de gaten houden dus. Wat moet je anders met 320 iPhones en 260 iPads. En nu maar hopen dat deze aantallen niet net kloppen anders ben ik nog verdacht ook… 🙂

  10. Origineel geplaatst door Thomas
    Marktplaats in de gaten houden dus. Wat moet je anders met 320 iPhones en 260 iPads. En nu maar hopen dat deze aantallen niet net kloppen anders ben ik nog verdacht ook…

    Hoe weet jij hoeveel er weg is? Ik verdenk je! Hahaha.

  11. Als Apple slim is (en dat is ze wel) weten ze welke voorraad er nu ‘op straat’ is gekomen. En kunnen ze die apparaten wel onklaar maken vanop afstand.

    Desalniettemin kunnen de apparaten gesloopt worden voor onderdelen….?

  12. Origineel geplaatst door Jeroen
    Wat een onvoorstelbaar domme reactie… alsof de prijs van een product rechtvaardigt dat je er op deze manier aan probeert te komen. Gelukkig kan iedereen aan je spelfouten zien dat deze reactie niet al te serieus genomen moet worden!

    ja ik weet het. niet alleen de reactie maar ook de spelfouten. Daar geef ik je gelijk in mij fout.

  13. Doet mij denken aan de Swarowski juwelier ook in diezelfde straat in Haarlem, de gemeente hammerde erop dat ze een metalen rolluik gebruiken maar hun wilden dat niet omdat het niet mooi uitzag.

    4 dagen later een ramkraak en bijna alles meegenomen, toen kwam de rolluik ineens wel.

    En daar hebben de meeste winkels in centrum van Haarlem rolluiken, zeker die met dure spullen, zelfs iCentee had een rolluik.

    En verder heb ik het ravage vanochtend onderweg naar mijn werk gezien ik fietste iets van 5:10 langs er was al politie ter plekke, onderweg naar mijn werk hoorde ik inderdaad rond 5:00 uur de sirenes dus dat was het vast.

  14. Origineel geplaatst door Thomas
    Marktplaats in de gaten houden dus. Wat moet je anders met 320 iPhones en 260 iPads. En nu maar hopen dat deze aantallen niet net kloppen anders ben ik nog verdacht ook…

    en…

    Origineel geplaatst door peter
    Als Apple slim is (en dat is ze wel) weten ze welke voorraad er nu ‘op straat’ is gekomen. En kunnen ze die apparaten wel onklaar maken vanop afstand. Desalniettemin kunnen de apparaten gesloopt worden voor onderdelen….?

    Gestolen goederen van een AS of APR te koop zetten heeft sowieso geen zin; deze apparaten zijn locked en worden pas unlocked als ze “verkocht” zijn. Een medewerker moet het apparaat eerst activeren (Dit gebeurt automatisch bij een succesvolle verkoop), vergelijkbaar met de iTunes kaartjes die je tegenwoordig overal en nergens kunt krijgen. Zijn ze niet geactiveerd, dan kun je er werkelijk geen klap mee. Veel plezier met je gestolen waar 🙂

  15. Verder zijn er trouwens ook videobeelden van de kraak, gemaakt door Michel van Bergen.

    Ramkraak op de Apple Store in de Grote Houtstraat in Haarlem

  16. @mano: Dat geeft mensen nog niet het recht om dit soort dingen te doen.

  17. Origineel geplaatst door Dviate
    Gestolen goederen van een AS of APR te koop zetten heeft sowieso geen zin; deze apparaten zijn locked en worden pas unlocked als ze “verkocht” zijn. Een medewerker moet het apparaat eerst activeren (Dit gebeurt automatisch bij een succesvolle verkoop), vergelijkbaar met de iTunes kaartjes die je tegenwoordig overal en nergens kunt krijgen. Zijn ze niet geactiveerd, dan kun je er werkelijk geen klap mee. Veel plezier met je gestolen waar

    Onderdelen verkopen kan altijd, levert ook flink wat op.

  18. @Jeroen: hahahahahaha BAM

  19. Het viel me al op dat er geen rampalen voor het pand stonden. Makkelijk doelwit.

    Bij ons in Amersfoort enkele maanden geleden de Amac winkel en de Dixons er tegenover in 1 avond slachtoffer van een ramkraak.

    Erg sneu volk.

  20. Stelletje zielepoten zijn het.

  21. Origineel geplaatst door claudia
    Dat geeft mensen nog niet het recht om dit soort dingen te doen.

    mensen zijn tegenwoordig alles in staat om gekken dingen te gaan doen om toch om aan gejatte spullen geld te verdienen. En nee daar hebben ze zeker geen recht op om zulke dingen te gaan doen.

  22. En het zijn bekenden van de politie.

  23. Stelletje sukkels. Ze weten niet dat die apparaten waarschijnlijk binnen de kortste keren op afstand onklaar worden gemaakt. Dwz. de eerste de beste keer dat de gestolen apparaten aan iTunes worden gekoppeld. of na een herstel opnieuw ingesteld moeten worden, is het over met de pret.

  24. @Dviate: Dus jij suggereert dat de iPhones en iPads verkocht bij belhuizen in Rotterdam onbruikbaar zijn?? Die worden immers niet verkocht door Apple personeel, en worden dus niet geregistreerd. Ik krijg een velletje papier met een bedrag en de serienummer mee.

    Naar mijn weten gebeurd activeren en registreren thuis door jezelf, dus wat doet de verkoper dan precies??

  25. Origineel geplaatst door Alfred
    Stelletje sukkels. Ze weten niet dat die apparaten waarschijnlijk binnen de kortste keren op afstand onklaar worden gemaakt. Dwz. de eerste de beste keer dat de gestolen apparaten aan iTunes worden gekoppeld. of na een herstel opnieuw ingesteld moeten worden, is het over met de pret.

    Ze verkopen het voor onderdelen in dat geval.

  26. @ReusVRotterdam:
    Hij zei Apple Store of Apple Premium Reseller. Belhuizen zijn geen van beiden. De iPhones / iPads daar worden unlocked aangeleverd.

  27. Origineel geplaatst door sanderevers: @ReusVRotterdam:
    Hij zei Apple Store of Apple Premium Reseller. Belhuizen zijn geen van beiden. De iPhones / iPads daar worden unlocked aangeleverd.

    Wat bedoel je met unlocked?? Simlock, want een ander lock komt er niet bij me op. Levert Apple dan meerdere varianten ofzo, Wat er bij de Apple store gebeurt is, je koopt een product, deze afrekent en thuis de iPhone of iPad koppelt aan je Apple account. Het lijkt me niet dat ze bij het afrekenen in het systeem deze “unlocken”. Immers een gestolen iPhone op marktplaats ken je ook activeren op je Apple account. Dat de imeinummer bekend is bij de provider als gestolen, is weer een ander verhaal.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.