Reacties voor: Apple Store Amsterdam opent officieel zijn deuren

De Apple Store in Amsterdam heeft vandaag voor het eerst zijn deuren geopend. De winkel wordt door Apple zelf beheerd en heeft in ieder geval de langste Genius Bar ter wereld.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 75 reacties

  1. OHYEAH!

  2. Wij hebben de LANGSTE!
    YES!!! 😀 😀

  3. Soo 1980.
    Je hebt toch een online-store?

  4. Ja, sowieso dat er tijdens het volgende Apple event nog even wat over deze Apple Store wordt gesproken. Eindelijk krijgt Nederland ook wat aandacht 🙂

  5. Smart of mini?

  6. Mini !
    Dat andere lifestyle merk !

    Big Fail !

  7. Haha, die groene appels kwamen wel van pas voor in de parkeergarage.

  8. Heb 2 filmpjes geplaatst over de opening. Gekkenhuis met enorme rijen wachtenden

  9. Origineel geplaatst door Hkb12
    Soo 1980.Je hebt toch een online-store?

    Dat klopt! Je hebt inderdaad ook een online-store. Heel goed van je.

  10. Woooooooo

  11. De rij reek????

  12. wat is er vandaag te zien, dat volgende week niet te zien is, als je naar de Apple Store gaat.
    Behalve mafkezen, die een halve dag in de rij staan???

  13. Nou ben ik niet te beroerd om in de rij te gaan staan bij een nieuwe iPad of iPhone maar om nu alleen voor een nieuwe winkel te gaan kamperen, nee toch maar niet. Bovendien als je met zo veel enthousiasme ontvangen wordt voel ik me verplicht iets te kopen. Kom ik weer thuis met een Macbook Air die ik niet nodig heb haha.

  14. Pfff, gênant zeg. Juichen om een winkel waar je spullen mag kopen… Het lijkt meer en meer op een soort commerciële religie…

  15. Ik hou van Apple, maar om hier nu zo lang voor in een rij te gaan staan om de eerste te zijn deze dag. NO WAY!!

    Apple heeft het weer goed voor elkaar om er weer een leuke hype van te maken en er zijn er altijd weer die erin stinken. Ik wil zeker een keer gaan kijken maar dat doe ik alleen als ik in de buurt ben.

    Leuk voor de mensen die erin mochten en van harte om Apple store te promoten. En zoals hier al is geschreven, als ik een volgende iPhone wil kopen, ik haal hem wel van internet 🙂 Of ik moet zeker weten dat als ik nummer 100 ben er ook nog een iPhone hier ligt… LOL

    Nogmaals petje af voor iedereen die er heen is geweest en die lange rij er voor over had.

  16. ik wou dat het niet zo ver was. wou er graag bij zijn!
    Leuk hoor! Echt een “magische” apple openening. Iedereen super enthousiast!

  17. Whahaha, Een typische nederlandse opening! 😉
    Eerst wou ik er nog wel heen, maar dit was gewoon eng druk!

    Als iemand toevallig z’n apple T-shirt nog wil afstaan, ik hou me aanbevolen hoor! 🙂

  18. Wat een bespottelijke, en beschamende, vertoning! Hysterisch! We zijn in Nederland, niet in de USA! Had het nederlands gehouden!

  19. Waah!!!! hier wou ik bij zijn!

  20. OMG wat overdreven zeg.

  21. Maar wat kregen de eerste bezoekers bij de ingang?

  22. @Marc: Een Apple t-shirt, voor de eerste 4500 bezoekers.

  23. supervet, wat een enorme blijdschap en enthousiasme. leuk om te zien 🙂

  24. Je moet maar denken: Microsoft/Windows is ook niet alles.

  25. krijgen wij nu ook nieuwe producten van apple gelijk met Duitsland en Engeland?

  26. Sorry hoor, maar als ik dat zo zie dan bekruipt mij een gevoel van plaatsvervangende schaamte… Allereerst die personeelsleden en dan dat hoopje ongeregeld dat daar staat te wachten om iets te mogen kopen. Apple is cool etc. Klopt, maar dit begint toch een beetje creepy te worden. Zijn wij zo makkelijk manipuleerbaar?

  27. Volgende keer misschien een MacBook voor de 1e 1000 klanten, dan ga ik ook! Een oranje T-shirtje (universele maat?), nee blijf lekker in m’n bed…

    Lijkt wel of ze in het 3e filmpje “j*den, j*den” scanderen?

  28. @Ronald: Hou het Nederlands? Juist de Nederlanders zitten allemaal bij McDonald’s, Burger King en Kentucky Fried Chicken. Allemaal Amerikaanse bedrijven. Waren er maar bedrijven in Nederland die konden wat Apple presteert, dat is goed voor de werkgelegenheid en economie. Wat is er over van onze Philips, Fokker etc. etc? Commercieel denken is in ons linkse Nederland een doodzonde, en dat blijkt wel weer gezien de commentaren op het doen en laten van Apple die te lezen zijn op Nederlandse blogs.
    Je kunt beter respect hebben voor een onderneming die het voor elkaar krijgt in deze recessie tijd het grootste bedrijf ter wereld te worden en in Nederland in slechts 1 winkel 300 mensen in dienst neemt.

  29. @fanboy: Ze riepen Holland Holland!!! Stond boven in mijn blauwe Apple shirtje!!!

  30. Kom op jongens niet zo afgeven op iets wat succesvol is. Denk je in dat je geen baan hebt en nu 1 van de 300 bent die daar mag werken. Woon zelf in Amsterdam ben ook niet geweest, maar daarom hief ik het nog niet af te zeiken.

  31. Mooi om te zien dat die Apple spirit ook gewoon netjes in Nederland wordt overgenomen. Eindelijk kunnen wij als pieterpeuterig klein landje ook zeggen dat we erbij horen 🙂

  32. de afzeikers GET A LIFE en lees het item dan niet

    weet zeker dat niemand op je afzeikstuff zit te wachten

    on topic then : SuperB dit en eindelijk want zo iets miste we echt in nederland

    toppie

  33. Apart. Wel alles in het oranje en het logo van Apple gecombineerd met het wapen van Amsterdam om de lokale dingen te benadrukken maar dan aftellen in het Engels. Ergens klopt dat niet 😛

  34. Origineel geplaatst door ppl
    Apart. Wel alles in het oranje en het logo van Apple gecombineerd met het wapen van Amsterdam om de lokale dingen te benadrukken maar dan aftellen in het Engels. Ergens klopt dat niet

    Ja dat vond ik ook al apart.

  35. Het geklap en gejuich hield minstens anderhalf uur na de opening nog aan terwijl wachtende klanten langzaam maar zeker naar binnen werden geholpen.

    Ik stond er ook om half 10, de rij was me net iets te gek. Je kon hem in 3 minuten aflopen als je er langs liep maar ieder deel hand weer 3 ‘rijen’ (zoals in een attractiepark dat je loopt te slalomen). Toen ik om half 1 weer naar het leidseplein ging om de tram te pakken was de rij enorm geslonken ben ik toch in de rij gaan staan en werden bezoekers nog steeds met vol gejuich welkom geheten (en natuurlijk high-fives).

    Hier had strepsils wat mee moeten doen 😀 (of simpel)

  36. Origineel geplaatst door Marc
    Maar wat kregen de eerste bezoekers bij de ingang?

    Dat zou ik ook wel eens willen weten…

  37. Grootste, langste, meeste…en als Apple woensdag de iPad 3 presenteert zit ons land weer aan het eind van de pijplijn

  38. Blijft toch een wat zwakzinnig gebeuren zo’n opening van een Apple Store. Er is niets nieuws te koop, je krijgt een Oranje T-shirtje (de 1e 500 dan) en je wordt onthaald alsof je de Elfstedentocht hebt gereden. De marge van Apple is Giga dus ik denk dat het personeel daarom blij is 😉 #applestoremokum

  39. @Pim Brussee: Hij bedoelt dat wij Nederlanders doorgaan veel te nuchter zijn om met zn allen een paar uur te gaan wachten tot een winkel open is.. Met houd het Nederlands bedoelt hij: waar is die nuchterheid gebleven? En ik ben het met hem eens.

    @bonnie van de traag: Grappig dat je dat ‘get a life’ tegen de niet-fanboys zegt..

  40. @ppl: Store manager is niet nederlands, en die begint met tellen 🙂

  41. Ik ben er net geweest en toen duurde het maar 10 minuten voordat ik binnen was. Nog steeds vol gejuich en high-fives. Binnen is het echter veel minder druk dan je zou denken. Puur omdat het zo groot is.

  42. Jezus, wat is dit voor vreemd menselijk gedrag, het is maar een winkel…

  43. Origineel geplaatst door lucien1966
    wat is er vandaag te zien, dat volgende week niet te zien is, als je naar de Apple Store gaat.

    Vandaag is niet te zien de iPad 3… de volgende weken wel.

  44. Origineel geplaatst door HIphone
    Grootste, langste, meeste…en als Apple woensdag de iPad 3 presenteert zit ons land weer aan het eind van de pijplijn

    Volgens mij zit Nederland meestal in de eerste of tweede launch-ronde. Met iTunes Match niet (maar dat kwam door Buma/Stemra). Aan het eind van de pijplijn zou betekenen dat de iPhone 4S ongeveer nu in Nederland wordt gelanceerd.

    Mij boeit het verder niet zo heel erg veel, al zou ik in een land als Brazilie wel even achter mijn oren krabben voordat ik een 4S zou kopen omdat de 5 er al aan lijkt te gaan komen.

  45. Voor een product ok.. maar voor winkel in de rij staan en alles? Hahahaha dan ben je idd een ‘ freak ‘ of gewoon tja..

  46. yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeaaaaaaaaaaaahhhhh!!!!!!!! ik was erbij!!!!!!!! echt geweldig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zo blij dat die er eindelijk is!!!!!! super gewoooooon!!!!!!!!

  47. ik ga ook kijken of er niet toch stiekum een ipad 3 ergens ligt te slingeren, voor de rest heb ik alles, maar dan ook alles van apple!

  48. Origineel geplaatst door Biker
    Origineel geplaatst door lucien1966wat is er vandaag te zien, dat volgende week niet te zien is, als je naar de Apple Store gaat.Vandaag is niet te zien de iPad 3… de volgende weken wel.

    des te meer reden om over een paar weken te gaan kijken…:D

  49. Ik ga over een week of twee wel eens kijken, en plan dan gelijk een Workshop en een Genius Bar afspraak. Dat lijkt me veel leuker dan dat overdreven Amerikaanse gedoe van vandaag.

  50. Tsja liever juichende mensen dan ruziënde mensen. Maar begrijpen kan ik het niet. Wel leuk iig voor de die hard fans 🙂

  51. Ben gek op Appleprodukten en heb het hele huis ermee volstaan, maar dit…
    Wat een overdreven gedoe. Werkelijk gênant om naar te kijken.

  52. Tien minuten net in de rij gestaan. Tshirt gekregen,applaus en een high five. Tien keer beter dan de roemeense straatkrant verkoper bij elke andere winkel 😉

  53. Ziet er toch leuk uit? Ik hoef er ook niet bij te zijn, maar die is toch een stuk leuker als elkaar de hersens inslaan bij een winkel omdt de pc daar goedkoop is(aldi). En apple flikt het dan weer wel gisteren op journaals al aandacht en vanavond natuurlijk weer.
    Ga liever naar Oberhausen hoef ik ook niet naar 020 😉

  54. Schitterend om te zien.

    Bij auto’s speelt emotie al een veel grotere rol dan het adequaat vervoeren van een x-tal mensen / kilo’s.
    Anders reed niemand in een Mercedes en reed iedereen in een Dacia (= value for money).

    Bij electronica wordt het ook steeds meer emotie die gaat bepalen wat je koopt.
    Heel knap hoe Apple hierop inspeelt.

    Volgens mij werkt dat wel.

    Ben benieuwd of dit zelfs het journaal om 20.00 uur haalt vanavond. Zou me niets verbazen.

  55. Dat mensen die er niks mee hebben de moeite nemen dergelijk nieuws te lezen. Zonde van de tijd om zou ik dan denken, maar waarschijnlijk een erg laag IQ of iets dergelijs…we moeten ze het maar niet kwalijk nemen.

  56. Toch veel leuker om straks je iPad bij de echte Apple store te halen dan bij een reseller. Benieuwd of de rij dan ook tot het Max Euweplein loopt.

  57. Even een vergelijking. Een popster is geliefd (Apple), die zingt zijn liedje in diverse wereldsteden in concert-zalen (Apple Store), in al die steden staan mensen in de rij voor een kaartje (opening), na het zingen van liedjes juicht en klapt iedereen (deuren open), liedjes die ze net zo goed hadden kunnen downloaden (on-line store). Nee, ze gaan er juist heen voor de ervaring en dat is in de basis hetzelfde als dit. Als dat paradigma niet duidelijk is dan is commentaar hier ongefundeerd en dus verwerpelijk. In Jip en Janneke taal: Als het niet je muziek is hoef je het nog niet af te kraken. Ik ga vanavond even denk ik. Ze zijn tot 10 uur open. 🙂

  58. Ze proberen je op elke manier geld uit je zak te Klappen .
    Ik hou van Apple producten maar het wordt een beetje overdreven gebracht naar mijn mening.

  59. Alleen als er een Apple store in Boerenhol komt ga ik in een rij staan. Nooit dus.

  60. Wtf… een hotel geboekt voor de opening???

  61. Leuk dat hij er eindelijk echt is in Nederland. Maar ben het ook met velen eens..superoverdreven. Andere kant heeft het ook wel weer wat..toch wat anders dan de normale winkels.
    Maar niks voor mij in elk geval..doe ff normaal denk ik dan. Ga over een paar weken wel een keer kijken.

  62. Ik verbaasde mij toch wel eigenlijke over de “grote” interesse in de opening. Vanochtend keek ik rond 7 uur hoe groot de rij was en dat viel wel mee. Eenmaal daar aangekomen, werd ik verrast door de mensenmassa! Toch nog een T-shirt gekregen (niet dat ik het ooit aan ga trekken, oranje is niet echt mij kleur ;P).

  63. Kansloze vertoning. Goed Apple maakt mooie producten maar om hier nou zo superhysteries over te doen……

  64. Die geniusbar is 27m, best een verschil. Je houdt er van of niet, het is Apple’s cultuur. Of ze nu in NL of Afrika een store openen…het blijft altijd zoals je het van ze gewend bent.

  65. Mafkezen, je gaat toch niet in de rij staan om alléén de winkel te bekijken, die zie ik wel als ik over een paar weken m’n iPad3 er ga halen

  66. was er wel vanaf 07:30 en vond t geweldig! leuke sfeer, gratis koffie en muffins van starbucks, appels van abnamro en shirt van omt en apple zelf! super vriendelijk en gemotiveerd personeel, schitterende winkel en heb me PRIMA vermaakt! bij de vlgde opening in utrecht ben ik er ook weer bij… 🙂

  67. Origineel geplaatst door UtregCity
    was er wel vanaf 07:30 en vond t geweldig! leuke sfeer, gratis koffie en muffins van starbucks, appels van abnamro en shirt van omt en apple zelf! super vriendelijk en gemotiveerd personeel, schitterende winkel en heb me PRIMA vermaakt! bij de vlgde opening in utrecht ben ik er ook weer bij…

    Wacht!? Gratis muffins van Starbucks? Hadden ze toen ook blueberry muffin? Waarom wist ik dit niet 😐

  68. @Remco: Hoezo zijn wij daar te nuchter voor, wat denk je van de drie dwaze dagen van de Bijenkorf, popconcerten, attractie parken, lancering van games enz. Daar staan ze ook uren voor in de rij. En al helemaal als er iets gratis te krijgen is!

  69. Ja, wat kregen de allereerste bezoekers nou? Niet alleen een shirt hoor!

  70. Zeer benieuwd hoeveel mensen er nou op zo’n eerste dag zijn geweest. Ik vind t wel leuk, de popconcerthype er omheen. Allemaal die hard Apple fans en personeel wat helemaal los gaat!

  71. Origineel geplaatst door Joost
    Zeer benieuwd hoeveel mensen er nou op zo’n eerste dag zijn geweest. Ik vind t wel leuk, de popconcerthype er omheen. Allemaal die hard Apple fans en personeel wat helemaal los gaat!

    Volgens mij toch wel redelijk wat. Ik ben in de ochtend geweest en daarna nog even in Amsterdam rondgekeken. Rond 5 uur ben ik nog even teruggegaan, althans dat was mijn plan want er stond namelijk nog een rij! Weliswaar niet zo lang als in de ochtend maar toch.

  72. Het zou pas echt verrassend zijn als er Windows pc’s werden verkocht. Ik begrijp al die poeha niet zo. Een winkel wordt geopend waar producten worden verkocht die we allemaal al kennen. Oke, het interieur is prachtig, maar om daarvoor in de rij te gaan staan gaat me wat te ver. Ieder zijn ding zeg ik maar, niet het mijne.

  73. Het was gezellig, het was feestelijk, we kregen meerdere malen gratis koffie, en een appeltje er bij. Gratis T-shirt voor de hele familie, je ontmoet leuke mensen en het personeel was enthousiast.

    Wat wil je nog meer voor een gezellig ochtendje uit?!
    Filmpje. En de foto’s.

  74. Origineel geplaatst door Pim Brussee
    @remco, hoezo zijn wij daar te nuchter voor, wat denk je van de drie dwaze dagen van de Bijenkorf, popconcerten, attractie parken, lancering van games enz. Daar staan ze ook uren voor in de rij. En al helemaal als er iets gratis te krijgen is!

    Bij geen van de drie staan enorme rijen (behalve heel zelden games, maar dan alleen CoD), dat zijn allemaal Amerikaanse taferelen..

  75. Origineel geplaatst door Roland
    …je krijgt een Oranje T-shirtje (de 1e 500 dan)…

    4500 maar liefst. 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.