Reacties voor: Apple stopt met de grote HomePod

Alleen nog HomePod mini
Het is afgelopen met de HomePod. Apple heeft officieel aangekondigd dat de originele HomePod uit de winkels verdwijnt. Alle aandacht zal vanaf nu gericht zijn op de HomePod mini.
Lees het complete artikel → Apple stopt met de grote HomePod
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 52 reacties

  1. Het geluid van een HomePod mini is goed….

  2. Kennelijk toch niet zo’n groot succes als dat Apple dacht. Geeft niet, kan gebeuren, maar had graag gezien dat de HomePod een concurrent zou worden van de Sonos Play:1.

    Het gebrek aan functionaliteiten is waarschijnlijk de grootste boosdoener geweest. Een toegevoegde poort of mogelijkheid tot streamen via Bluetooth had geen overbodige luxe geweest.

    Het gebrek aan dit soort functies, samen met de restricties, maken de HomePod gewoon simpelweg minder aantrekkelijk ten opzichte van een Play:1 of een soortgelijk product.

  3. Dan kunnen ze de mini nu mooi Nederlands gaan leren😉

  4. Hopen dat ik er nu ergens 1 met flinke korting kan scoren.

  5. Ik ben een groot Apple fan, maar sommige apparaten zetten ze zo duur in de markt dat het mensen afschrikt. Zoals de koptelefoon van dik 600 euro, hoeveel mensen kopen zoiets? Je mikt in ieder geval niet op de massa met zo’n prijs. Dan kan je wel Apple heten, maar het houdt een keer op.

    Overigens er zal straks best wel weer een HomePod medium of Max komen met een goedkopere prijs dan de oude HomePod was.

    Overigens heb ik wel een HomePod gekocht, maar alleen omdat deze toen 200 euro kostte bij iBood anders had ik hem nooit gekocht. De overige speakers zijn Sonos Ones, 6 stuks, een gemiste kans voor Apple hier in mijn huis.

  6. Origineel geplaatst door Karst
    Het geluid van een HomePod mini is goed….

    , maar van de Homepod is veeeel beter voor een grotere woonkamer. Jammer dat Apple ermee stopt, want het is een fantastisch product wat eigenlijk alleen beter kon worden met Siri NL.

  7. Elders wordt al gesproken over een grote homepod met threat.. denk niet dat ze hier mee stoppen..

  8. Als altijd overdreven optimistische Apple fan vind ik de HomePod mini mijn eerste Apple product ooit die eigenlijk echt beneden mijn verwachting presteert als het op geluid aankomt. Simpelweg te weinig kracht en bas om een kamer te vullen. Ik vond de prijs al verdacht goedkoop. Mijn altijd nuchtere vrouw moest ook een beetje lachen: “dit is het?” Dat zijn wij niet van Apple gewend. Wij gebruiken de HomePod mini nu voor luisterverhaaltjes voor onze zoon.

    Ik keek uit naar een groter broertje HomePod 2.0, immers blijkbaar is de HomePod mini maximaal iets voor een slaapkamer formaat ruimte.

    Mijn oplossing: extra HomePod mini bestellen.

    Voorspelling: Apple komt met een subwoofer. Gonny???

    Het doet mij dan denken aan ons Bose systeem, kleine Surround speakers van hoge kwaliteit met subwoofer kamervullend onovertroffen, maar zonder niet bijzonder.

  9. Hmm, erg jammer.
    Ik ben al jaren super tevreden met m’n HomePod.

  10. Origineel geplaatst door Michel
    Elders wordt al gesproken over een grote homepod met threat.. denk niet dat ze hier mee stoppen..

    Ik denk/hoop ook dat er een nieuwe aankomt. Prijs iets lager als huidige HomePod, misschien ook wel iets kleiner. Beschikt over thread en de U1 chip.

  11. Sinds deze week twee 2x HomePod Mini als stereopaar bij de Apple TV.
    Zeer tevreden!! En eindelijk een ‘stereo’ in de woonkamer.
    TV hoeft nu niet meer aan voor muziek.

  12. Origineel geplaatst door Karst
    Het geluid van een HomePod mini is goed….

    Origineel geplaatst door Appeltje

    , maar van de Homepod is veeeel beter voor een grotere woonkamer. Jammer dat Apple ermee stopt, want het is een fantastisch product wat eigenlijk alleen beter kon worden met Siri NL.

    Zat een druppeltje cynisme in.. ik heb er twee. Nog geen dag spijt van gehad. Geen Nederlandse Siri is irritant. In de volgende MacOs update kan je ook je HomePods in stereo aansturen vanaf je Mac. Hoop op een “ow, there is just one more thing” momentje binnenkort…

  13. Slechte move van Apple. Ik heb twee grote HomePods en wou uitbreiden met mini’s. Maar geen haar op mijn hoofd die er nu nog aan denkt.

    Ik keek al lang uit naar Nederlands op de HomePod maar nu ik weet dat dat er nooit van zal komen en hun HomePod lijn eigenlijk een grote flop is, hou ik het voor bekeken.

  14. Bummer

    Hoopte er nog is 1 bij te kopen 🥲

  15. Balen! Zat te wachten op een nieuwe versie en een Nederlandse Siri, maar helaas! Had ze graag in huis gehaald…

  16. Origineel geplaatst door Tom
    Slechte move van Apple. Ik heb twee grote HomePods en wou uitbreiden met mini’s. Maar geen haar op mijn hoofd die er nu nog aan denkt.
    Ik keek al lang uit naar Nederlands op de HomePod maar nu ik weet dat dat er nooit van zal komen en hun HomePod lijn eigenlijk een grote flop is, hou ik het voor bekeken.

    Nou nou nou.. heb er ook twee en sindskort een mini (denkend aan er nog 1 bij te kopen) met een mini heb je er gelijk Tread en U1 chip bij..

  17. Ik wacht nu op de HomePod Woofer😀

  18. Gelukkig heb ik er reeds twee staan in stereo opstelling, geweldig geluid.
    Jammer dat ze eruit gaan.

  19. Apparaten die niet worden verkocht in de lage landen beter niet aanschaffen. Een Duitse of Franse versie aanschaffen lijkt me dan ook geen optie vooral omdat Nederlands niet wordt ondersteund. Dit is zowel voor de Homepod als Homepod mini. Apple slaat de bal volledig mis met dit product is ook niet denk ik hun grote prioriteit. Jammer.

  20. Probleem voor Apple is dat alle HomePods slechts speakers zijn. En goede speakers, daarin is keuze genoeg. De plus van slimme speaker (daar waar Google en Amazon mee scoren) is bij de HomePod niet aanwezig. Daarnaast is het een closed systeem – zelfs bij Google en Amazon kun je zelf diensten van de concurrentie toevoegen. Ik verwacht dan ook niet dat er een nieuwe, grote en dan sowieso ook weer dure HomePod komt. Apple weet heel goed waar mee te verdienen valt. Dat HomePod/Siri nog steeds geen Nederlands kan, er in Nederland heel veel diensten en sommige producenten niet beschikbaar zijn zegt sowieso genoeg. In Nederland zijn iPhone, Watch (maar niet met lte) en in mindere mate de Macs de cash cow. Voor Apple weinig investering nodig bij prima omzet. De nieuwe dure koptelefoon zal ook niet het eeuwige leven hebben, zijn mooie stunts voor media discussies. Apple weet hoe geld verdienen werkt.

  21. @Marcel: Hier idem dito, hoopte op Siri in NL op de HomePods, maar dat zal wel een ijdele hoop blijven vrees ik. Het geluid is overigens prima, kan me niet voorstellen dat de HomePod Mini’s dit geluid kunnen evenaren.

  22. Het gebrek aan een accu heeft me tot nu toe altijd tegengehouden. Het gaat dus definitief zoiets worden zoals de Sonos Move (of Roam).

  23. Snap niet dat ze dit niet verder uitgerold hebben en het allemaal zeer beperkt hebben gehouden voor een select aantal landen. Als ze meteen breder hadden weggezet zou er meer animo voor zijn en was het misschien wel een serieuze concurrent voor de gevestigde producenten geweest. En bredere app ondersteuning zou ook misschien hebben geholpen. Apple houd het soms iets te dicht bij eigen diensten.

  24. Ik kan me wel voorstellen dat ze zich liever richten op de succesvolle HomePod Mini. Heb er nu twee. Fraai stereogeluid. Klassieke symmetrische opstelling is niet nodig door 360 gr. geluid, U1-chip, Thread. Voor veel minder dan het geld voor 1 HomePod heb je 2 mini’s. Voor mensen die hun hele huis van geluid (en intercom) willen voorzien natuurlijk een aantrekkelijk en goedkoper alternatief en je verkrijgt een stabiel mesh netwerk. Na de volgende update van Big Sur kan je ze ook nog eens als desktopspeakers gebruiken.

  25. Apple had veel meer moeten inspelen op de wensen van klanten. Als bv. Spotify beschikbaar was geweest van dag 1, had het product een veel grotere kans van slagen gehad. Zonde.

  26. Origineel geplaatst door Bart
    Apple had veel meer moeten inspelen op de wensen van klanten. Als bv. Spotify beschikbaar was geweest van dag 1, had het product een veel grotere kans van slagen gehad. Zonde.

    Apple heeft het nu wel opengesteld. Spotify is te koppig om er werk van te maken, dat is niet Apple zijn fout.

  27. Ik zie (nog steeds) geen enkele reden om een HomePod te kopen. Sonos is gewoon veel beter, ben er al jaren zeer tevreden over.
    Siri begrijpt bijna niets, spreekt alleen Engels en gaat altijd wel enkele keren ongewenst aan bij gebruik YouTube op iPad. Siri is echt mislukt en ik ken eigenlijk niemand die Siri echt gebruikt (behalve om in gezelschap te demonstreren hoe dom ze is).
    Ben enthousiast Apple gebruiker en heel blij met de komst van de M1, maar op audio gebied zijn alleen de AirPods Pro interessant. HomePods mini voldoen simpelweg niet voor huiskamer audio, AirPods Max zijn (veel) te duur en standaard airpods klinken voor geen meter.

  28. Ik ga stuk, zelfs CARROT weather vindt dit nieuws…
    “The Homepod is dead, long live the Homepod!”, jammer dat je geen afbeelding kan plaatsen.

  29. Origineel geplaatst door Bart
    Apple had veel meer moeten inspelen op de wensen van klanten. Als bv. Spotify beschikbaar was geweest van dag 1, had het product een veel grotere kans van slagen gehad. Zonde.

    Origineel geplaatst door Michiel
    Apple heeft het nu wel opengesteld. Spotify is te koppig om er werk van te maken, dat is niet Apple zijn fout.

    Noem het koppig…. Spotify ziet aan de cijfers dat investeren niet zinnig is. In het begin van HomePod was dit niet duidelijk, toen wilden meerdere partijen toegang maar helaas.

    Spotify koppig noemen omdat ze nu na jaren zeggen… geen interesse… vind ik een bijzonder rare ongenuanceerde uitspraak. Het is niet zo dat de wereld zich moet houden aan wat Apple graag ziet. Zo werkt het gelukkig niet, althans, op gebied van AppStore etc wel. Nog wel naar ik hoop.

  30. Het voordeel van de HomePod boven Sonos is dat je alles met één app kan doen (Apple Music). Met Sonos heb je weer de Sonos app nodig en alle handelingen duren dan net een paar klikken/swipes langer. Die Sonos app kun je dan weer niet gebruiken als je buitenshuis met een koptelefoon muziek wilt luisteren: daarvoor heb je dan toch weer Apple Music of Spotify nodig..
    Elk device zijn eigen app. Zo irritant. Waarom moet dat toch.

  31. Wat een fiasco. Nooit te koop geweest in ons land en nu stopt Apple er helemaal mee. Wel een dikke #fail. Doet me denken aan de grote zware stereo speaker Apple iPad Stereo, die zo’n 15 jaar geleden werd verkocht. Ook te duur en te weinig knopjes – vonden veel klanten. Werd ook voortijdig gestopt. Ik heb hem toen wel gekocht: €350

  32. Ik heb een Bluesound Pulse Soundbar 2i – wireless streaming speaker, uit te breiden met speakers in andere kamers. Dát is pas een speaker. Ik was allerlei winkels langs geweest, tot ik deze ‘high end’ speaker hoorde, die ook high resolution geluid kan laten horen (dat is betere kwaliteit dan CD). Je kunt er niét je licht mee aan doen etc. Daarvoor heb ik zo’n Google mini speakertje. Die kan alles en geeft meer info dan Siri ooit kan geven….

  33. Jammer dat de Homepod nooit de ondersteuning voor de Nederlandse taal heeft gekregen. Ik vertik het om Engels tegen een speaker te spreken terwijl ik dat er in het Nederlands tegen m’n telefoon en Apple Watch doe. Met andere woorden, de techniek bestond al.

  34. Origineel geplaatst door Michel
    Elders wordt al gesproken over een grote homepod met threat.. denk niet dat ze hier mee stoppen..

    Origineel geplaatst door Maarten

    Ik denk/hoop ook dat er een nieuwe aankomt. Prijs iets lager als huidige HomePod, misschien ook wel iets kleiner. Beschikt over thread en de U1 chip.

    Uiteraard komt er geen nieuwe. Ze hebben net op een vrijdagavond stiekem toegegeven dat de HomePod een flop is. Als er een nieuwe aankwam hadden ze echt wel tot dan gewacht.

    Het is over en uit.

  35. Ik kan me niet inbeelden dat Apple dat op vele vlakken betreffende muziek ( en andere) verschillende prijsklassen en modellen aanbiedt en wat dit betreft enkel een mini in het gamma gaat houden. Kijk naar koptelefoons en naar oordopjes…enz.
    Ze willen toch in al die markyen deftig kunnen meespelen.
    Ik heb er nog geen en keek uit naar een nieuwe HomePod.

  36. Zelf heb ik 3 HomePods: 1 op de slaapkamer en 2 beneden in huiskamer/serre. Bevalt me echt prima! Laagdrempelig in gebruik. Ik heb ook een Bose set aan mijn tv gekoppeld, maar duurt altijd even voordat het zaakje aanstaat. Voor overdag pak ik vaak de HomePods. ik ben echt blij dat ik ze heb, nu ze uit het assortiment gaan.

  37. Origineel geplaatst door jw
    Het voordeel van de HomePod boven Sonos is dat je alles met één app kan doen (Apple Music). Met Sonos heb je weer de Sonos app nodig en alle handelingen duren dan net een paar klikken/swipes langer. Die Sonos app kun je dan weer niet gebruiken als je buitenshuis met een koptelefoon muziek wilt luisteren: daarvoor heb je dan toch weer Apple Music of Spotify nodig..

    Elk device zijn eigen app. Zo irritant. Waarom moet dat toch.

    Heel herkenbaar. De app van Sonos vind ik ook gebruiksonvriendelijk. Vaak klikken om geluid in een kamer te krijgen, veel vertraging bij het starten van de app en veel focus op hun eigen radio zender.
    Het jammere is vooral dat de app veel slechter is geworden in de loop der tijd. Bij de aanschaf van Sonos een jaar of 4 terug, zeer tevreden en nu verre van…. Het is blijkbaar niet zo makkelijk om de gebruiker op 1 te zetten én te houden.

    Mijn hoop was ook dat apple de homepod zou gaan vernieuwen en samen met de mini een “home” systeem zou worden. Wie weet worden we nog verrast eind van de maand 😃

  38. Heb er zelf 3. Geluidskwaliteit is pakken beter dan Sonos en Bose.
    Functionaliteit is helaas een nachtmerrie. Net zoals de Apple Watch, waar je nog steeds 10min moet wachten op je mail, is de ondersteuning van Siri erbarmelijk.

  39. Echt jammer. Ik ben er heel blij mee, super geluid!

  40. Origineel geplaatst door N
    Hopen dat ik er nu ergens 1 met flinke korting kan scoren.

    Kijk uit met op Marktplaats kopen.. (allen ophalen!) aanbieders wonen in de grensstreek zodat je voor verzenden kiest.. (ervaringsdeskundige) Marktplaats en politie doen er niks aan..

  41. Ik loop gewoon de hele dag met mijn AirPods (pro) rond 🙂
    Muziek overal waar ik ga; wordt ik gebeld dan kan ik meteen opnemen… en Siri is er ook als ik dat zou willen.
    Nadeel is dat ik ze elke 4-5uur eventjes moet opladen.

    (Ik woon wel alleen)

  42. @Milan: Ik vind hem geweldig !
    Hoe makkelijk is het om je telefoon er tegen aan te tikken en je gesprek of muziek gaat er op verder. Vind ook de ondersteuning van Siri super met het zoeken van engelstalige muziek ( Nederlandse muziek luister ik niet ) we hebben in elke kamer Sonos maar hebben daar juist vaak problemen mee dat een speaker weer weg is in het systeem. Ben benieuwd naar de mini. Helaas door de lockdown nog niet kunnen kopen in Duitsland 🇩🇪

  43. @Victor: precies ! Geluid van Sonos is top maar bij ons is het heel vaak opnieuw speakers instellen omdat ze niet meer werken. En de app is super traag via AirPlay is het wel te doen

  44. Wel jammer vind de groter HomePod wel een kans hebber, als ze verder in gaan verdiepen! Als het net als Sonos het laten communiceren zo dat het zich verbind met een soundbar zodat het ook film geluid, dan heb je meer kans dat mensen hem kopen en naar maten goedkoper kunnen worden gemaakt!

  45. Apple heeft de boot gemist qua speakers. Leuke speaker maar kan niet tippen aan sonos met zijn flexibiliteit van uitbreiden met verschillende speakers en soorten. Geluid is goed te noemen net zoals van de HomePod

  46. Vorig jaar 2 HomePods gekocht via Garvis.de. Super blij mee. Geluid is echt top en ik hoor instrumenten in nummer die ik nog nooit eerder hoorde. En als je om een bepaalde track vraagt of band dan is Siri super snel met het vinden en het draaien wat je zoekt. Volume harder en zachter zetten kan met Siri maar nog handiger is het met mijn Apple Watch.

    Ja het is jammer dat die nooit in het Nederlands komt maar kom op iedereen kan toch wel een beetje Engels. En hoe slim Siri is doet me niet veel. Ik heb hem voor de muziek gekocht en niet om te vragen wie de president van Lutjebroek is.
    Kopen mensen nu het nog kan.

  47. Origineel geplaatst door Peter
    Apple heeft de boot gemist qua speakers. Leuke speaker maar kan niet tippen aan sonos met zijn flexibiliteit van uitbreiden met verschillende speakers en soorten. Geluid is goed te noemen net zoals van de HomePod

    Dat is ook wel een verschil gezien Sonos zich enkel daarop richt en Apple het meer als een bij-product heeft. Daarnaast ben ik het wel met je eens, de updates die Apple aan de HomePod heeft gegeven waren te laat.

    Desondanks zeer tevreden met mijn 4 HomePods, 2 op de slaapkamer icm Apple TV en 2 op het bureau. Sinds kort 2 HomePod Mini’s in de keuken, je merkt het verschil toch wel maar dat kan ook niet anders gezien de prijs.

  48. Ik gebruik de HomePod als Audio systeem in combinatie met de Apple TV. Ik overwoog eerst een Sonos Arc maar ik had al 1 HomePod en sinds Dolby Atmos support is de HomePod perfect. Ik had graag nog 1 er bij gehaald…

    De HomePod is het hart van de m’n huis, alles gaat via de HomePod en alles werkt soepel. Tot nu toe is er nog geen goede vervanging voor de HomePod. Ook niet van Sonos, ook niet van Google de meeste hebben het allemaal Net niet. Tuurlijk de HomePod was niet de slimste. Maar het was wel in staat om m’n hele huis te vullen met geluid en te bedienen… iets dat een andere speaker ook niet de Sonos Arc kan.

    De HomePod mini vond ik een grote teleurstelling. Leuk die prijs maar maar het kan nog lang niet in de voetsporen van de originele HomePod treden. De HomePod mini is voor mij dus ook geen optie.

    Het einde van de HomePod betekent voor mij dat ik uiteindelijk opzoek moet naar een andere optie. Ik vind Siri fijn werken dus dat zal dan toch dat goedkope aftreksel (HomePod Mini) worden…. en voor de HomeCinema vibe en de muziek zal ik dan toch moeten terug vallen op een Sonos Arc.

    De HomePod was niet duur zeker niet. Hij was duur in vergelijking met de andere smartspeakers maar het geluid, de Bas, hoe het surroundgeluid door de kamer ging daar kan geen traditionele stereo installatie tegen op. We hadden de HomePod vergeleken met een Harmon Kardon set de HomePod deed het met zijn compacte formaat veel beter dan die grote installatie met speakers door de kamer en een grote woofer. De HomePod was eigenlijk zwaar onder geprijsd als je kijkt naar de Sonos Arc van €899…

  49. Ben heel blij hoor met mn 3 homepods. Sinds kort ook een homepod mini voor in de badkamer. Geluid is wel een heel stuk minder.
    Hoopte eigenlijk nog op een homepod max.

  50. Origineel geplaatst door jw
    Het voordeel van de HomePod boven Sonos is dat je alles met één app kan doen (Apple Music). Met Sonos heb je weer de Sonos app nodig en alle handelingen duren dan net een paar klikken/swipes langer. Die Sonos app kun je dan weer niet gebruiken als je buitenshuis met een koptelefoon muziek wilt luisteren: daarvoor heb je dan toch weer Apple Music of Spotify nodig..

    Elk device zijn eigen app. Zo irritant. Waarom moet dat toch.

    Hoezo? Sonos speakers hebben airplay 2?

  51. Ben ik nu de enige. Ik hoop nog steeds dat ze de Apple TV ook gewoon audio geven. Mooie soundbar ofzo die ook meteen Apple TV is. Dan maak je eindelijk eens een mooie stap.

  52. @jw: je kan gewoon met de spotify en Apple Music rechtstreeks op je Sonos systeem afspelen en kom je buiten dan koppel je het aan je hoofdtelefoon. Sonos app kan je alle instellingen van je systeem regelen en uiteraard ook beide muziekstreams op bedienen. Voordeel daar van is dat niet je telefoon als aanvoer gebruikt wordt en dat scheelt weer je batterij van je telefoon.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.