Reacties voor: Gerucht: ‘Apple staakt ontwikkeling van AR-bril’

Artikel bijgewerkt met meer informatie
Apple zou zijn gestopt met de verdere ontwikkeling van de AR-bril, zo meldt een bron vandaag. Er waren de afgelopen jaren meermaals geruchten over Apple's eigen augmented reality-bril.

Reacties: 9 reacties

  1. Ik denk dat Digitimes het aan het verkeerde eind heeft.. dit is niet wat ik wil, maar wat ik denk. Dit heeft inderdaad te maken met de aanwijzingen in ios 13. Ja die waren er ook voor airpower, zeker waar. Het verschil met airpower is dat airpower aangekondigd werd en we daarna de hint in ios zagen. Nu is dat andersom

  2. Jammer dit is een gemiste kans, hier me zou Apple weer een boost geven. Dit is toch juist iets waar je in moet duiken en uit brengen.
    Apple is steeds meer dingen waar ze me bezig waren aan het cancellen😡

  3. Ik kan het wel missen zie zo bril totaal niet zitten, gebruik me iPhone nu al zo min mogelijk.
    Zo minder mogelijk info van dat ding des te beteren.

  4. Goede zaak.
    Privacy staat hoog in het vaandel van Apple en met zo’n AR bril is jou (en mijn) privacy ver te zoeken.

  5. Aaaahhh ik had me zo op verheugd op zo’n bril 😎

  6. Tja, de hardware zal wel ver gevorderd zijn en alle ARKit mogelijkheden en waarschijnlijk nog wat meer gimmicks zullen wel werken, maar Apple loopt waarschijnlijk tegen hetzelfde probleem aan als o.a. Google en Microsoft. Ze presenteren allemaal leuke demo’s en/of wat mooie niche toepassingen, en dan houd het op.

    Dit is de rede dat Google die Glass ooit alleen aan developers gaf, dat MS de Hololens ook aan developers en business partners aanbied. Er is nog geen echte “killer-app” en ze hopen dat een of andere developer op dat idee komt. Apple pakt het iets anders door ARKit in iOS te stoppen, in de hoop dat er een briljant AR idee in de store terecht komt. (Als je dat als developer heb zou hebben zou ik het zwaar patenteren, anders klussen de Apple meisjes het zo na.)

    Dus zolang die killer-app er niet is, staat die ontwikkeling op een lag pitje. Van Google Glass horen we ook weinig. Maar zeggen dat AR of een AR bril niets is is natuurlijk een nieuwe variant op mensen die ooit (zelfs voor een camera) vertelden dat zijn geen mobiele telefoon nodig hadden.

  7. En hij sluit aan bij de AirPower en de se-2 phantoom Apple apparatuur.

  8. (Red.) Artikel bijgewerkt met meer informatie.

  9. Kon wel eens kloppen dit bericht omdat het mij zeer ingewikkeld lijkt om iets als dit goed en veilig werkend te krijgen. Denk dat de gemiddeld consument er ook nog niet helemaal klaar voor is. Interface ook extreem ingewikkeld aangezien je wel info wil krijgen maar dit niet je zicht mag blokkeren en ook niet mag afleiden bijvoorbeeld in het verkeer.

    Denk dat dit soort technieken pas over een jaar of vijf echt van de grond komen. Met zelfrijdende auto’s op komst en steeds verder geautomatiseerde woningen is het bestaansrecht dan pas eigenlijk nuttig. Voor nu zal de waerable als de Apple Watch voorlopig de functie innemen van een bril qua notificaties. AR en VR moeten nog hun toegevoegde waarde bewijzen buiten de game industrie. 5G wordt daarbij een onmisbare schakel.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.