2020 iMac met Magic Keyboard en Magic Mouse 2

Reacties voor: Apple stopt met 27-inch iMac met Intel-chip, voorlopig geen opvolger

Apple is gestopt met de verkoop van de 27-inch iMac met Intel-chip, nog voordat er een opvolger klaar staat. Er komt voorlopig geen opvolger, zo gaan de geruchten.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 19 reacties

  1. In de Nederlandse Apple Store kan je nog wel refurbished modellen kopen. Misschien met de specs die je niet bij resellers kan krijgen (heb ik niet geverifieerd).

  2. Aan het einde van de Keynote zei men dat de Mac Pro nog ge-update moet worden naar Apple Silicon.
    Dit doet vermoeden dat de iMac 27″ vervangen is door de Mac Studio. Bovendien als er überhaupt een nieuwe grotere iMac wordt aangekondigd is dit waarschijnlijker voor 2023 als ik de leakers mag geloven, iMac 2022 lijkt mij totaal niet aan de orde.

  3. Ik baal wel heel erg dat er geen 27″ is aangekondigd gister…

  4. Origineel geplaatst door Don
    Ik baal wel heel erg dat er geen 27″ is aangekondigd gister…

    Ik ook 🙁 Hoewel de Apple Studio + Studio Display erg mooi zijn, wordt een nieuwe Apple computer voor mij erg prijzig wanneer ik mijn iMac 27″ uit 2015 zou willen vervangen door deze bundel. Gelukkig voldoet de iMac nog. En dan maar rustig afwachten…

  5. Origineel geplaatst door Don
    Ik baal wel heel erg dat er geen 27″ is aangekondigd gister…

    Als ze in het nieuwe display de A13 processor weten te vervangen door een M1, er een SSD instoppen en er een ethernetpoortje inbouwen heb je zo goed als een 27” iMac. Kwestie van tijd waarschijnlijk.

  6. Ik denk de -toekomstige- visie van Apple voor de Prosumer is dat men over haar eigen ‘type’ beeldscherm beschikt..

  7. @iSan: je kunt ook een iMac mini M1 kopen met dit 27 inch scherm. Is een stuk(je) goedkoper

  8. De 27” heeft toch minimaal een pro of max nodig. En dus een beter koelsysteem als de 24”.

    Het lijkt me ook geen optie om een 27” zo te bouwen als de 24”. Er komt dus nóg iets anders óf inderdaad is dit het vervolg.

    In mijn ogen een betere oplossing. Het scherm ziet er sowieso mooier uit dan die 24” look met die – eronder geplakte rand – welke best anders opgelost had kunnen worden. Deze monitor is qua looks beter dan het design als ze de 24” in mijn ogen enkel hadden ‘opgeblazen’.

    Het voordeel is met een aankomende speciale Mac Studio travelbag heb je ergens een scherm nodig, muis en keyboard en je werkt op een andere plek verder. Deze Mac is wel heel mákkelijk mee te nemen.

  9. Ik baal als een stekker! Mijn late 2014 27″ iMac piept en kraakt en nu dit! Zit ernstig te twijfelen of ik nu toch een recente Intel 27″moet scoren for the time being… Heb geen zin om uit te wijken naar de kleinere 24″ en de Mac Studio is overkill voor mijn situatie… en afgezien van de stevige prijs heb ik geen zin in een losse desktop met los scherm… Zucht! Als ze nu gewoon even duidelijkheid zouden geven, dan weet je waar je op moet wachten of je kunt je plan veranderen! Bummer!

  10. (Red.) Bijgewerkt met nieuwe beweringen dat er geen opvolger komt.

  11. Ik dacht dat de opmerking aan het eind van de presentatie duidelijk was, en zeker nadat de 27″ uit de store verdween, en tegen ARS gezegd werd dat de 27″ “End of life” was.

    Maar klaarblijkelijk zijn alle Apple 27″ iMac fans nog in de ontkenningsfase :/

  12. Origineel geplaatst door Sjakie
    Ik baal als een stekker! Mijn late 2014 27″ iMac piept en kraakt en nu dit! Zit ernstig te twijfelen of ik nu toch een recente Intel 27″moet scoren for the time being… Heb geen zin om uit te wijken naar de kleinere 24″ en de Mac Studio is overkill voor mijn situatie… en afgezien van de stevige prijs heb ik geen zin in een losse desktop met los scherm… Zucht! Als ze nu gewoon even duidelijkheid zouden geven, dan weet je waar je op moet wachten of je kunt je plan veranderen! Bummer!

    Wat als ze de Studio straks uitbrengen met de M2?
    Dan wordt het als set vast meer betaalbaar. Zoals ik het nu zie is de instap set van de studio meer een overkill voor veel portemonnees.

    Overkill op het gebied van dat het te krachtig is (supersnel dus) is altijd mooi meegenomen. En het lijkt dat je weer 8 jaar vooruit kan. Dan wordt de investering ook heel anders. 😀

  13. @Sjakie: Mac Mini M1 met Studio Display. Past m.i. prima met elkaar. Denk je niet?

  14. @Sjakie: Koop je toch een MacBook Pro met een los (niet Apple) scherm ? Is ook aardig voor je portemonnee tov de studio + Apple scherm…

  15. @Dennis: Een MacBook is bedoeld om mee te nemen…

  16. Ik heb m’n iMac 27” mid 2011 vervangen door een MacBook Pro m1 en een niet Apple 4K monitor.

  17. Niet blij. Na 11 jaar ben ik toe aan een nieuwe iMac, hoewel alles het nog goed doet. En 24” is echt een stap achteruit. Klein sommetje als ik instap in de Mac Studio, dan minstens € 4.500 incl 27” beeldscherm, toetsenbord en trackpad. Ongeveer anderhalf keer wat ik hoopte kwijt te zijn aan een nieuwe set. Als die nou ook weer 10 jaar mee kan… tsja.

  18. Je kunt ook een 27 inch beeldscherm kopen met een Mac mini vesa mount achterop. Dan heb je nog steeds alleen een scherm..

  19. Origineel geplaatst door Sjakie
    Ik baal als een stekker! Mijn late 2014 27″ iMac piept en kraakt en nu dit! Zit ernstig te twijfelen of ik nu toch een recente Intel 27″moet scoren for the time being… Heb geen zin om uit te wijken naar de kleinere 24″ en de Mac Studio is overkill voor mijn situatie… en afgezien van de stevige prijs heb ik geen zin in een losse desktop met los scherm… Zucht! Als ze nu gewoon even duidelijkheid zouden geven, dan weet je waar je op moet wachten of je kunt je plan veranderen! Bummer!

    Als een Mac Studio overkill is dan koop je een Mac Mini.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.