Reacties voor: Apple ‘stond versteld’ van vraag naar iPhone 5

Apple 'stond versteld' van de vraag naar de iPhone 5, waarvan de eerste lichting in slechts een uur tijd uitverkocht was.
Michel Lusthof -

Reacties: 43 reacties

  1. Lekker exclusief ding, die iPhone XD

  2. Ik vraag me af hoeveel toestellen voor eigen Apple stores worden gereserveerd, in verhouding tot de operators.

  3. De iPhone 5 wordt dan toch een succes ondanks de eerste negatieve indruk die ook ik ik had.

    Maar eerlijk is eerlijk, heb vorige avond naar de volledige Apple event gekeken van afgelopen Woensdag en ik geef eerlijk toe dat ik mij vergist heb. De nieuwe iPhone 5 ziet er uiterlijk niet direct anders anders uit behalve de lengte maar het zit vooral inside.

    Intern is zowat alles verbetert waardoor ik dus waarschijnlijk toch die iPhone 5 zal kopen in
    navolging van men iPhone 4S.

    Zit intussen ook in het ecosysteem van
    Apple, heb sinds dit voorjaar een iMac en ik koop muziek via iTunes dus dat speelt natuurlijk ook mee. Feit is ook het gebruiksgemak en het veilige iOS , heb onlangs eens een Android-smartphone uitgetest en ik kreeg al snel met het binnenhalen
    van foto’s virtuele vuiligheid binnen + de kwaliteit van geluid en dergelijke was niet zo goed als met de iPhone. ( Het betrof een HTC One X)
    Dus mijn conclusie is dat Apple voorgang geeft aan kwaliteit ook al loopt de innovatie dan wat achter.

  4. En bij de Belgische Apple store kost die dan weer 599 euro…

  5. zou de prijs in België dezelfde zijn als die in Nederland?

  6. Ik denk dat de prijzen vanaf 1 oktober gelijk zullen zijn in Nederland en Duitsland. Het prijsverschil komt nu door de iets lagere btw bij ons. Vanaf 1 oktober gaat dat bij ons omhoog van 19 naar 21% op luxe goederen.

  7. Om tweakers stond een artikel over de iPhone
    Daarin werd verwezen dat veel de iPhone 5 als niks nieuws bestempelde dat kwam omdat wij al wisten hoe de iPhone eruit kwam te zien.

    Hij is natuurlijk wel veranderd!
    Andere rand
    Groter scherm
    Aluminium
    20% lichter
    Veel sneller
    Beter beeldscherm
    Betere camera
    G4 ondersteuning

    Tuurlijk zijn andere telefoons ook super maar de telefoon software van de iPhone en de apps werken super fijn.

  8. Vanuit de 4 geredeneerd is de 5 zeker verbeterd, vanuit de concurrentie gezien is het te weinig om mee te kunnen.

  9. @MobileBelg: Nou ik weet niet hoe jij vuiligheid binnen kreeg met android ik heb het nog nooit gehad, Verder is het scherm stukken mooier door dat het SLCD scherm.
    Verder vind ik de muziek van de ipod/iphone ook niet geweldig de oordopjes zijn helemaal slecht, De htc one x klinkt stukken beter met mijn bose oordopjes en beats audio aan.

    Ik weet dus niet welke oortjes jij had of alleen via speaker getest heb, Maar de standaard htc oortjes die erbij zitten zijn net zo slecht als die bij de ipod/iphone zitten.

  10. In België kost de 4S nu inderdaad € 599, dus € 20 duurder dan in Duitsland. Ik vermoed echter dat de iPhones in de meeste winkels aan dezelfde prijs als Duitsland zullen worden verkocht. Dit was tot nu toe ook het geval: de iPhone 4S 16GB kostte in Nederland € 599, in Duitsland € 629, in België € 649, maar de meeste winkels verkochten hem voor € 629.

  11. Verandering zit in de binnenkant. Buitenkant zal i.m.o. weinig meer veranderen. Ik denk dat Apple net als bij de iMac en MacBooks de ‘perfecte vorm’ heeft gevonden en deze enkel zal bijschaven (hoe jammer ook voor sommige die het liefst ieder jaar een nieuw design wensen).

  12. @Dennis: Ik hou niet van oordopjes en luister zo via de speakers, de externe geluidskwaliteit van de HTC One X kon voor mij niet tippen aan dat van men iPhone 4S hoor. Ook filmpjes bekijken zoals van het VRT- nieuws was belabberde kwaliteit en landscapemodus liep niet vlot,en je kan geen foto’s van de Facebook-app downloaden maar ik geef toe dat ik een Apple-fan ben 😉

  13. Heb de 32gb al gereserveerd bij de vodafone store in Nijmegen was nummer 4, 16GB zat al boven de 15st dus loopt toch weer goed. Zal mij benieuwen wat hij gaat kosten!

  14. Ik reserveerde de 64Gb Black bij Mobistar.
    Kreeg alvast een nano simkaart mee 😉

  15. @MobileBelg: Innovatie loopt helemaal niet achter, ze zijn wel de eerste fabrikant die een telefoon uitbrengt met een Cortex A15.

    En om aan te geven hoe krachtig deze wel niet is.

    20 Paginas zippen
    Cortex A15 2x800mhz – 95sec
    Cortex A9 4×1,3ghz – 201sec

    Het is jammer dat Apple niet zo concurrerend is om hier over op te scheppen, Apple zegt gewoon weer lekker droog in hun presentatie een A6 die nu wel 2x zo snel is.

    Want andere telefoon fabrikanten gooien resoluties, beeld groottes, clock snelheden of aantal cores omhoog en de simpele consument denkt dat ze meer voor minder krijgen. Terwijl apple een insteek heeft van, de retina resolutie is al hoger dan een mens kan onderscheiden, we willen hem niet breder maken want dat werkt niet praktisch met je duim. Maar goed gelukkig weet ik ondertussen wel beter.
    Ik hoef geen crashend java spelletje als OS :p

  16. Als de levertijden al binnen een uur zo omhoog schieten dan is er simpelweg minder voorraad. Het kan bijna niet dag de vraag zo gestegen is nu al na een uur de voorraad op is. Dan bedoel ik met name dat er een maximum aantal orders per minuut aangenomen kunnen worden. De bottleneck zijn de aantal telefonisten cq de website waarbij de iPhone besteld kan worden. Tenzij er tig keer zoveel personeel is ingezet en de websites niet meer overladen kunnen worden met traffic hou ik het erop dat Apple problemen heeft met de productie van de eerder genoemde schermen.

  17. Hoe kunnen ze nou versteld staan van hun eigen product? Ze weten toch dat ze geweldig mooi spul maken dat nog zeer populair is!

    Het voldoet dan misschien niet aan de te hoge verwachtingen, maar die verwachtingen waren ook wel te hoog gespannen en het is nog steeds een top mobiel!

  18. Ik wacht nog altijd op superieure batterijen, als Apple dat weet te verwezenlijken zijn ze pas echt goed op weg!

  19. Apple flikt het steeds weer. Ongelofelijk dat een bedrijf in een tijd van crisis zo geweldig plust. Het kan dus wel, daar kan o.m. KPN nog wat van leren! Misschien dat onze nieuwe regering eerst maar eens stage moet gaan lopen bij Apple.

  20. Origineel geplaatst door Dennis
    @MobileBelg: Nou ik weet niet hoe jij vuiligheid binnen kreeg met android ik heb het nog nooit gehad, Verder is het scherm stukken mooier door dat het SLCD scherm.
    Verder vind ik de muziek van de ipod/iphone ook niet geweldig de oordopjes zijn helemaal slecht, De htc one x klinkt stukken beter met mijn bose oordopjes en beats audio aan.Ik weet dus niet welke oortjes jij had of alleen via speaker getest heb, Maar de standaard htc oortjes die erbij zitten zijn net zo slecht als die bij de ipod/iphone zitten.

    Als je muziekliefhebber bent doe je sowieso niets met de standaard dopjes van welk apparaat dan ook.

    Bose is overigens ook prut voor wat je ervoor betaald, maar dat terzijde 🙂

  21. Origineel geplaatst door Pim Brussee
    Apple flikt het steeds weer. Ongelofelijk dat een bedrijf in een tijd van crisis zo geweldig plust.

    Waaruit blijkt dat ze geplust hebben? Heeft Apple getallen genoemd, vergelijkingen gemaakt met de 4S verkoopcijfers?

    Nee, niets van dit alles. Ze roepen enkel (en ze kunnen ook niet anders) dat de verkoopcijfers “incredible” zijn. niets meer en niets minder. Ze zullen het vast goed doen, dat staat verder niet ter discussie, maar het is nog veel te vroeg voor conclusies.

  22. Is ie deze keer ook gelijk in t WIT te krijgen???
    Of moeten we daar weer maanden op wachten?

  23. Origineel geplaatst door Dennis
    @MobileBelg:Nou ik weet niet hoe jij vuiligheid binnen kreeg met android ik heb het nog nooit gehad, Verder is het scherm stukken mooier door dat het SLCD scherm. Verder vind ik de muziek van de ipod/iphone ook niet geweldig de oordopjes zijn helemaal slecht, De htc one x klinkt stukken beter met mijn bose oordopjes en beats audio aan.Ik weet dus niet welke oortjes jij had of alleen via speaker getest heb, Maar de standaard htc oortjes die erbij zitten zijn net zo slecht als die bij de ipod/iphone zitten.

    Het feit dat je DSP (digital signal processing) in de vorm van ‘beats audio’ of wat dan ook gebruikt maakt je menig over goede audio meteen waardeloos. DSP geeft altijd een extreem en vertekend beeld. De (onaangepaste) audio uitgang van de iPhone 4S is van erg hoge kwaliteit met voor een portable speler een behoorlijk dynamisch bereik en definitie.
    De oordopjes waren tot nu toe niet de beste, maar zeker niet verkeerd. Mits je links/rechts goed in doet en geen overdreven basweergave verwacht. Maar dat vond Apple blijkbaar zelf ook, want ze zijn aangepakt bij de iPhone 5.
    Zoals hier boven ook aangemerkt is Bose behoorlijk overpriced voor de geleverde audiokwaliteit.

  24. Origineel geplaatst door Pim Brussee
    Apple flikt het steeds weer. Ongelofelijk dat een bedrijf in een tijd van crisis zo geweldig plust. Het kan dus wel, daar kan o.m. KPN nog wat van leren! Misschien dat onze nieuwe regering eerst maar eens stage moet gaan lopen bij Apple.

    Alsjeblieft zeg! Als de regering moet afkijken van apple hoe ze t moeten doen dan komen we in een dictatuur! Dan gaat de regering namelijk bepalen wat jij wel en niet mag doen met je leven, tenzij je je leven jailbreakt!

  25. Origineel geplaatst door Martijn
    Bose is overigens ook prut voor wat je ervoor betaald, maar dat terzijde

    inderdaad, het is niet voor niets dat in de professionele muziekindustrie Bose totaal onzichtbaar is. Neem liever AKG oid…

  26. Het zijn voornamelijk 3gs’ers die de İphone zullen nemen. Dat is logisch want die zal niet meer ondersteund worden met ios6 en heeft z’n tijd gehad. En in mindere mate de iphone 4 bezitters. Denk dat er weinig iPhone 4s mensen over zullen gaan.

    Eigenlijk niet raar dat er veel iPhone 5’s verkocht zullen worden.. Komt puur door de 3gs gebruikers. İOS is gewoon fijn en daardoor zullen veel niet overstappen. Maar omdat er veel verkocht zal worden betekend het niet dar het een succes is in mijn ogen.. Had echt beter verwacht van Apple.. İk neem ‘m trouwens ook.

  27. @Okieee: iOS6 draait ook op de 3GS hoor!

  28. Origineel geplaatst door Noname
    Koers Apple naar nieuw record

    Ook in dit artikel gaat het alleen om hooggespannen verwachtingen. Geen enkele indicatie over verkoop aantallen. In dit artkel staat in ieder geval niets wat mijn opmerking onwaar maakt.

  29. @Thijs: Het feit dat ik ook de bose heb is omdat 1 goed klinkt en helemaal geen overdreven bas, En 2 dat het goed in me oren zit diie normale oortjes vallen uit me oren en meeste in ear zit voor geen meter net als van dr dre.
    Die bose zitten vast in je oor dat blijft goed zitten 🙂

  30. @MobileBelg: Apple kreeg vanaf eerste iphone kritiek, dat wil dus niks zeggen. In basel zag ik meer mensen lopen met iphone dan met andere merk. Ze zijn wel wat prijziger maar dan weet je wel dat je iets goeds in handen heb.

  31. @Dylan: Ja Dylan was overdreven om te zeggen dat Apple momenteel niet innovatief is maar bepaalde innovaties die ze doen vallen gewoon minder op zoals je al aangaf.Maar dat was uit teleursstelling in het begin dat ik me zo uitsprak,intussen heb ik heel het Apple event gezien en denk ik dat die innovatie van de iphone 5 in ieder geval groter is dan bvb het verschil tussen de 4 & 4S. Mijn teleurstelling was dus onterecht. 🙂

  32. @Thomaz: Apple geeft altijd voorrang aan kwaliteit en gebruiksgemak hé,minder aan toeters en bellen zoals op de Android-smartphones.

  33. Echt een typische Apple tactiek dit. Bij elk nieuw iPhone de voorraad bewust heel laag houden, om daarna meteen positief reclame te maken dat er een stormloop van vraag voor de iPhone’s zouden zijn en waardoor ze niet meer kunnen leveren.
    Veel dombo’s tuimelen er ook in.

  34. Ook ik sta versteld van de grote vraag want ik mis, als enthousiast Apple-gebruiker, nog wel een paar opties. Geen SIRI Nederlands, geen SPAM-filter op e-mail (dat via de Cloud makkelijk zou kunnen syncen met m’n iMac) en niet draadloos opladen. Neem daarbij de nieuwe connector waardoor docks niet te gebruiken zijn of mechanisch slecht bruikbaar worden doordat alles nogal gammel in de dock komt te hangen. Bij een telefoon van ongeveer 650 euro moet je direct al een verloopje van 30 euro kopen. Begint Apple een hekel aan z’n klanten te krijgen…? Ik ben nooit weggeweest van, bijvoorbeeld, Windows Phone 7.5 maar heb er nu toch eens naar gekeken en was aangenaam verrast. Op deze manier wordt m.i. het succes van Apple een beetje getemperd de komende jaren.

  35. Ik hoop dat die hype die ze zelf volgens mij creëren, wat minder wordt. Elke keer is er te weinig iPhones als er een uit komt. Hoop zelf dat de Windows phones populairder worden zodat Apple meer concurrentie krijgt en die prijzen eens gaan zakken. Maar ja de komende jaar kunnen we weer lekker speculeren over de iphones 6 die weer heel erg vernieuwend zal zijn…..

  36. idioten die zoiets kopen. meelopende kuddedieren. 680 euro neertellrn voor een extra rijtje iconen. say what you want, das het enige nieuwe aan die iphone buiten een iets snellere cpu..Bende debielen

  37. Origineel geplaatst door Fer
    Origineel geplaatst door MartijnBose is overigens ook prut voor wat je ervoor betaald, maar dat terzijde inderdaad, het is niet voor niets dat in de professionele muziekindustrie Bose totaal onzichtbaar is. Neem liever AKG oid…

    Bose draait meer om zachte klinkende muziek en classic style beetje dus wordt ook afgeraden als je in studio gaat werken. Ik heb zelf bose en vindt het prima om op pc of iphone te gebruiken.

  38. Origineel geplaatst door zimmie
    Om tweakers stond een artikel over de iPhone
    Daarin werd verwezen dat veel de iPhone 5 als niks nieuws bestempelde dat kwam omdat wij al wisten hoe de iPhone eruit kwam te zien.Hij is natuurlijk wel veranderd!
    Andere rand
    Groter scherm
    Aluminium
    20% lichter
    Veel sneller
    Beter beeldscherm
    Betere camera
    G4 ondersteuningTuurlijk zijn andere telefoons ook super maar de telefoon software van de iPhone en de apps werken super fijn.

    Ja hij is lichter, je hij is iets sneller, ja hij ziet er iets anders uit qwa casing dan de 4s, ja zijn scherm is iets groter. Is dan het allemaal waard om terug 680 euro voor neer te tellen? In mijnogen niet! Komaan, beter scherm, het is net hetzelfde scherm als de 4 en de 4s. Betere camera? 8mpx blijft 8mpx. Het is een leuk toestel maar doe aub niet alsof dit 680 euro waard is. Voor een bedrijf dat een jaar tijd heeft om een nieuw toestel op de markt te komen, en wiens grootste troef tijdens zijn presentatie zijn beautiful bigger retina display is. Wat al 2 jaar op de markt is…. Djeezes zegt genoeg

  39. Origineel geplaatst door Rebbelx
    Origineel geplaatst door zimmieOm tweakers stond een artikel over de iPhone Daarin werd verwezen dat veel de iPhone 5 als niks nieuws bestempelde dat kwam omdat wij al wisten hoe de iPhone eruit kwam te zien.Hij is natuurlijk wel veranderd! Andere rand Groter scherm Aluminium 20% lichter Veel sneller Beter beeldscherm Betere camera G4 ondersteuningTuurlijk zijn andere telefoons ook super maar de telefoon software van de iPhone en de apps werken super fijn.Ja hij is lichter, je hij is iets sneller, ja hij ziet er iets anders uit qwa casing dan de 4s, ja zijn scherm is iets groter. Is dan het allemaal waard om terug 680 euro voor neer te tellen? In mijnogen niet! Komaan, beter scherm, het is net hetzelfde scherm als de 4 en de 4s. Betere camera? 8mpx blijft 8mpx. Het is een leuk toestel maar doe aub niet alsof dit 680 euro waard is. Voor een bedrijf dat een jaar tijd heeft om een nieuw toestel op de markt te komen, en wiens grootste troef tijdens zijn presentatie zijn beautiful bigger retina display is. Wat al 2 jaar op de markt is…. Djeezes zegt genoeg

    ik geef je 200% gelijk.

    Maar ben wel bang dat de marketing machine van Apple zo goed is dat er weer veel van die iphones verkocht worden. Apple is nu gewoon populair. Maakt volgens mij niet meer uit of ze een Idildo uit brengen, de meute koop het toch wel.

  40. Origineel geplaatst door Rebbelx
    Origineel geplaatst door zimmieOm tweakers stond een artikel over de iPhone Daarin werd verwezen dat veel de iPhone 5 als niks nieuws bestempelde dat kwam omdat wij al wisten hoe de iPhone eruit kwam te zien.Hij is natuurlijk wel veranderd! Andere rand Groter scherm Aluminium 20% lichter Veel sneller Beter beeldscherm Betere camera G4 ondersteuningTuurlijk zijn andere telefoons ook super maar de telefoon software van de iPhone en de apps werken super fijn.Ja hij is lichter, je hij is iets sneller, ja hij ziet er iets anders uit qwa casing dan de 4s, ja zijn scherm is iets groter. Is dan het allemaal waard om terug 680 euro voor neer te tellen? In mijnogen niet! Komaan, beter scherm, het is net hetzelfde scherm als de 4 en de 4s. Betere camera? 8mpx blijft 8mpx. Het is een leuk toestel maar doe aub niet alsof dit 680 euro waard is. Voor een bedrijf dat een jaar tijd heeft om een nieuw toestel op de markt te komen, en wiens grootste troef tijdens zijn presentatie zijn beautiful bigger retina display is. Wat al 2 jaar op de markt is…. Djeezes zegt genoeg

    Tja ik vind de prijs nogal meevallen. Als ik dat eens afschrijf in 2 jaar en dan per uur bereken.

    Dan kost ie
    per dag: € 0.93
    Per uur: €0.038

    En dan heb ik nog niet meegerekend dat ik m’n oude na 2 jaar nog voor €250.- kan verkopen.

    Er zijn spellen voor m’n Xbox die ik heb gekocht voor €65.- en slechts 24 uur gespeeld heb. Dat is € 2.70 per uur. Goh doe mij dan maar een iphone 🙂

  41. lange wachttijden weeral dus, zoals voorheen leert Apple niet uit vorige lanceringen….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.