Reacties voor: Apple stelt video van ‘Celebrate Steve’-evenement beschikbaar

Apple heeft een video van de herdenkingsbijeenkomst in Cupertino online gezet. In de 80 minuten durende video kun je zien hoe Tim Cook een speech geeft en artiesten Norah Jones en Coldplay optreden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 17 reacties

  1. Of je klikt op Play op je iPhone of iPad 🙂

  2. Kan toch ook gewoon op iOS apparaat bekeken worden…
    Edit: er is mij blijkbaar al iemand voor srry

  3. “Om te kijken heb je nodig:

    Mac OS X Snow Leopard of Lion met Safari 4 of 5
    Windows: minimaal Safari 3 of QuickTime 7”

    Ik vind het heel raar dat Apple, net als eerdere versies van haar steeds verder ontwikkelende “most advanced operating system of the word” deze toch elke keer gelijk stelt aan “Windows”. Eerdere versies van OSX (computers) zijn niet meer bruikbaar om deze video te bekijken, maar met het m.i. inferieure Windows wel? Ik vind dit echt belachelijk en het pleit niet voor de vorige generaties van Apple OSX (computers) door deze nu al out dated te verklaren, maar (verouderde) apparaten van de concurrent wel gelijk te stellen aan de laatste Apple OSX versie / computers.

    Moraal van dit verhaal: Apple OSX (computers) zijn eerder verouderd dan die van de concurrent. Ik vind dit zeer slecht van Apple en geen gebaar van loyaliteit aan haar bestaande gebruikers. Zijn Apple computers net zo lang houdbaar als Appels? Het lijkt er wel op.

  4. Origineel geplaatst door Wessel Meijer
    “Om te kijken heb je nodig: Mac OS X Snow Leopard of Lion met Safari 4 of 5 Windows: minimaal Safari 3 of QuickTime 7″Ik vind het heel raar dat Apple, net als eerdere versies van haar steeds verder ontwikkelende “most advanced operating system of the word” deze toch elke keer gelijk stelt aan “Windows”. Eerdere versies van OSX (computers) zijn niet meer bruikbaar om deze video te bekijken, maar met het m.i. inferieure Windows wel? Ik vind dit echt belachelijk en het pleit niet voor de vorige generaties van Apple OSX (computers) door nu al deze out dated te verklaren, maar (verouderde) apparaten van de concurrent wel gelijk te stellen aan de laatste Apple OSX versie / computers.

    Dit is altijd al zo geweest. Zo kon een vriend vorig jaar zijn ipad terugbrengen naar de winkel omdat het op zijn vier jaar oude imac niet te activeren was. Op een Windows XP bak uit 2001 was dit probleemloos te doen. Apple is echt voor evangelisten en fanboys, zonder kennis van hardware: gebruiksvriendelijk en daardoor zeer beperkt in de mogelijkheden.

  5. @JanG:
    Ik vind dat Apple dit “snelle verouderingsbeleid” moet bijstellen want het is niet in lijn met de door Apple gepredikte kwaliteit van haar machines en software., en nog minder met de prijzen die Apple voor haar producten vraagt. Als die kwaliteit werkelijk zo hoog is, dan is veel langere en bredere ondersteuning (ofwel langere bruikbaarheid en langer reparabel) volkomen gerechtvaardigd.

  6. @Wessel Meijer:
    Dat kun je wel vinden, maar ik denk dat het vergroten van compatibiliteit dezelfde “problemen” zal introduceren die altijd aan Windows wordt verweten door Apple gebruikers. De fijne werking van Apple spullen kan alleen worden gegarandeerd als soft- en hardware naadloos op elkaar aansluiten. Hoe meer de spullen compatible moeten blijven met oudere hardware, hoe moeilijker het wordt. Dat is ook de reden dat Apple zelf alles in de hand wil houden tot op het idiote af en oudere hardware laat vallen als een baksteen. Met Windows heb je misschien wat meer problemen en ook wat meer inzicht en technische kennis nodig, maar dan heb je ook veel meer mogelijkheden.

  7. Origineel geplaatst door JanG@Wessel Meijer: Dat kun je wel vinden, maar ik denk dat het vergroten van compatibiliteit dezelfde “problemen” zal introduceren die altijd aan Windows wordt verweten door Apple gebruikers. De fijne werking van Apple spullen kan alleen worden gegarandeerd als soft- en hardware naadloos op elkaar aansluiten.

    Dat je verhaal niet klopt wordt bewezen door het feit dat (oudere versies van) Windows WEL ondersteund blijven worden door Apple… Nogmaals:

    “Om te kijken heb je nodig:

    Mac OS X Snow Leopard of Lion met Safari 4 of 5
    Windows: minimaal Safari 3 of QuickTime 7”

    Conclusie: comptabiliteit van Apple techniek is WEL te handhaven met verouderde techniek van de concurrent, maar niet met de (zogenaamd verouderde) eigen producten. Dat noem ik: Domptabiliteit! En het riekt naar oneigenlijke manipulatie; een vorm van koppelverkoop.

    Ik denk dat het tijd wordt om hard- en software fabrikanten backward compatibility voor minstens 10 jaar wettelijk verplicht te stellen. Het zal hun producten veel degelijker en duurzamer maken. Goed voor het milieu en de portemonnee van de consument.

  8. Ik krijg dit te zien.

  9. Krijg dat ook te zien. geen video

  10. Ik heb de volledige 80 minuten gezien en ben onder de indruk tem van de speech van Jony Ive. man je ziet de pijn in zn ogen…. Ingetogen, respectvol, typisch apple….

  11. @Wessel Meijer:
    Wat een foute en kort-door-de-bocht conclusies. Ik zal je gerust stellen: je voelt je om niks tekort gedaan.

    Even nadenken… Wat is de eigenlijke vereiste om dit videoverslag af te spelen? QuickTime 7 als minimum op beide platformen.

    Vergelijk de systeemvereisten voor QT7 op beide platformen en je zult zien dat je boosheid nergens op gebaseerd is… Dan hebben we het over machines (zowel pc als Mac) van pakweg zo’n 6 jaar oud…

    Of dat die machines van 6 jaar oud deze HD H.264 film fullscreen nog kunnen laten zien zonder te stotteren in beeld en geluid, dat betwijfel ik.

    ON TOPIC:
    Ik heb genoten van deze beeldregistratie. Vooral met Jon Ive was ‘t lachen met een traan.

  12. Overigens staat er bij de video-link een “iets” andere vereiste, mogelijk foutief overgenomen door iPc?

    Streaming video requires Safari 4 or 5 on Mac OS X Snow Leopard or Lion, Safari on iOS 3 or later, or QuickTime 7 on Windows.

    Origineel geplaatst door JanGZo kon een vriend vorig jaar zijn ipad terugbrengen naar de winkel omdat het op zijn vier jaar oude imac niet te activeren was. Op een Windows XP bak uit 2001 was dit probleemloos te doen.

    Even dit ontzenuwen, voordat dit ook weer een eigen leven krijgt (bij jou heeft dat het blijkbaar al)…
    Dat is enkel het teken dat die iMac gewoon niet goed zijn systeemupdates en/of de (toenmalig) laatste iTunes gehad heeft en heeft niks met de hardware te maken.
    Bekijk de systeemvereisten voor een iPad op de Mac maar.

  13. Bekeken op iPad prachtig Apple heeft zeer mooie herdenking gedaan voor Steve jobs !!!!

  14. Het is pure onzin dat een 4 jaar oude iMac z’n beste tijd heeft gehad. Deze draait namelijk makkelijk Snow Leopard of Lion. Maar Apple verwacht wel dat je een redelijk recente versie van OSX hebt voor de laatste features. Maar ook ik vind het raar dat je voor iCloud b.v. Lion nodig hebt. Terwijl 10.6 de laatste versie is die rosetta (power pc emulatie) ondersteund. Dan wordt een upgrade een dure grap. Maar gemiddeld is de gebruiksduur van een Mac hoger dan die van een PC. Vandaar de prijzen die er 2e hands voor worden gevraagd.

  15. @hengel. Wat is dat nou weer voor onzinnige reactie. 10.6 is niet voorbereid op iCloud omdat dat er nog niet was. Als er dan iCloud komt is een update (10.7) nodig. Natuurlijk wil jij iCloud en alle toekomstige vindingen het liefst op een oud systeem kunnen draaien maar dat oude systeem is uiteraard niet voorbereid op nieuwe technieken en vindingen.
    Zelfs
    Zonder een nieuwe computer te hoeven kopen kun je voor een nog geen 3 tientjes een update krijgen. Prachtig toch? Als je nu een nieuwe auto koopt en volgend jaar komt er iets revolutionair nieuws dat in zo’n auto gebouwd kan zijn, kun je dat ook niet zomaar plaatsen. Sterker, even een update zal niet kunnen; waarschijnlijk moet je een nieuwe auto kopen om deze feature te hebben. Zo werkt het nou eenmaal.

  16. @Buur:

    Niet waar wat je zegt; iTunes wordt tot op heden volledig ondersteund op Windows XP, maar onder OSX 10.4.x blijven steken op versie 9.2.1 en die ondersteund iOS 4.2.1 niet. Gevolg: ik MOEST verder met mijn m.i. inferieure Windows XP om mijn iPhone up to date te houden. Dat Apple daarmee OSX 10.4 gewoon onder Windows XP plaatst terwijl daarvoor ook voor die versie nog de slogan huldigde “most advanced operating system in the world” vind ik eigenlijk gewoon schandalig. ALS er een systeem “afgeschreven” zou moeten worden door Apple dan zou dat NIET het eigen systeem moeten zijn, maar dat van de concurrent. IK vind de gang van zaken zeer irritant.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.