Reacties voor: Apple stelt Nederlandse iPad-lancering uit

Apple heeft de Nederlandse iPad-lancering, die aanvankelijk gepland stond voor 2 juli, tot nader orde uitgesteld.
Lees het complete artikel → Apple stelt Nederlandse iPad-lancering uit
Michel Lusthof -

Reacties: 75 reacties

  1. Jammer, hetzelfde zal wel gebeuren met de iPhone 4 ben ik bang. Nederland staat niet echt hoog op het lijstje van Apple.

  2. Misschien toch weer voorraad problemen? Maar half juli lijkt me toch al realistischer dan begin (2) juli. Ach, als je zolang gewacht heb, kunnen die ~3 weken ook nog wel.

  3. Da’s slecht nieuws zeg! Ze zullen de enorme vraag wel niet aan kunnen. Dan maar nog even wachten

  4. Dju, alweer naar achteren!

  5. Origineel geplaatst door iSponge
    Ach, als je zolang gewacht hebt…

    … wacht ik wel op de iPad 2. 😉

  6. Ik vind het schandalig dat Apple nooit bevestigde data zomaar veranderd. Is er dan geen enkel bedrijf meer dat zich houdt aan niet meegedeelde data?

  7. Origineel geplaatst door OMG
    Ik vind het schandalig dat Apple nooit bevestigde data zomaar veranderd. Is er dan geen enkel bedrijf meer dat zich houdt aan niet meegedeelde data?

    Hahahaha +1

    Ja, ik vind het ook altijd verschrikkelijk als bedrijven zich niet aan geruchten houden… hoe moeilijk kan dat zijn!?!

  8. Was te verwachten. Ik heb hem gelukkig al (USA model)

  9. Toch maar in Duitsland halen dan? Heb het zien aankomen en heb hem al 2 weken in huis. Hij is zo mooi…..

  10. Ik wacht nu al zo lang.. Domme zet Apple! Ik wacht wel op de iPad 2:-)

  11. Apple maakt zich geen moment zorgen, diegene die de ipad perse wilde hebben kopen m in het buitenland, en wanneer apple de ipad hier released staan er ook weer drommen voor de deur. Het enige risico is dat er in de tussentijd een erg goede android tablet wordt uitgebracht.

  12. Oude commerciele wet: Bij veel vraag en weinig aanbod kun je als leverancier dit gedrag veroorloven. Immers de iPad raken ze, zonder veel moeite ( lees kortingen, acties e.d ), met gemak kwijt.

  13. Is het Apple ie uitsteld of kloppen de geruchten niet?

    ik denk het laatste want Apple heeft namelijk nog niks lo gelaten aan de verkopers die iPad handson / en verkoop training hebben gehad.

    Ze konden ons geen datum vertellen omdat ze die zelf nog niet eens wisten. Die beslissing word niet door Apple NL of BENELUX gemaakt maar in Amerika.

    iedereen die claimt te weten wat er wanneer komt praat onzin

  14. Apple stelt op t moment alles aan alle kanten uit. Niet alleen iPhone of iPad, maar ook Mac Pro is bijvoorbeeld later gereleased dan de bedoeling was. Als Apple het allemaal niet zo snel geproduceerd krijgt maar wel enorme jaarcijfers laat zien en zelfs in centjes Microsoft voorbij gaat moeten ze maar hun verantwoordelijkheid nemen en dat geld besteden aan nieuwe fabrieken o.i.d.
    Vraag en aanbod werkt idd zoals hierboven gezegd, maar het lijkt er nu wel een beetje op dat Apple dit gewoon standaard inbouwt en ik vind dat niet helemaal tof ten opzichte van de consument.
    En natuurlijk koop ik hem toch wel als hij eindelijk in NL beschikbaar komt, maar ik heb hem nu toch wel het liefst vrij snel…

    @OMG @Stephan –> Uit het artikel blijkt redelijk duidelijk dat de lancering wel degelijk voor 2 Juli gepland stond.

    @Patrick –> Kun je ook mooi lang wachten he. In januari keynote, en dan weer ruim 5 maanden kwijlen voordat ie hier komt, zelfde verhaal als nu he… 😉

  15. Ik heb bij een apple premieum reseller gewerkt en meerdere product presentaties Bij Apple in Bunnik en Amsterdam meegemaakt. Als er geheime info gedeeld word teken je een NDA. Als je die breekt ben je niet gelukkig.

    Iets als een lanceerdatum is belangrijk genoeg om je een NDA te laten tekenen. dat kan twee dingen betekenen.

    1) Apple Nederland weet die info niet en heeft daarom niks gezegd tegen die lui die getraind moesten worden.

    2) Of ze gaan dat ding gewoon in de maand juli uitbrengen zoals apple beloofd heeft op de site. De maand juli is lang dat kan dus ook na 2 juli zijn of de laatste dag van die maand. Hoe weet je dan nu al dat Apple de lancering uitsteld? er is geen datum maar een maand genoemd. De maand moet nog beginnen dus gewoon afwachten.

  16. @APR: Twee insiders hebben ons laten weten dat de release op 2 juli stond. Volgens een van die insiders liet Apple maandag weten dat 2 juli niet gehaald wordt. Ik kan daar verder geen uitspraken over doen in verband met bronbescherming.

    Dat APR’s van niks weten verbaast me niet, aangezien APR’s bij Apple nou niet bepaald bovenaan het lijstje staan. En die beslissingen worden inderdaad in de Verenigde Staten genomen, Apple Benelux weet van niks of mag niks zeggen.

    Je hebt overigens gelijk dat er op de verkooptraining geen datum gecommuniceerd is, dat bevestigt onze insider ook. Maar de datum van 2 juli is eerder door Apple wel degelijk bevestigd, aldus insider. Maar data kunnen natuurlijk altijd veranderen. Vergeet niet dat de iPad niet alleen in Nederland gelanceerd wordt, maar in nog 8 andere landen.

  17. Origineel geplaatst door Maarten
    Apple stelt op t moment alles aan alle kanten uit. Niet alleen iPhone of iPad, maar ook Mac Pro is bijvoorbeeld later gereleased dan de bedoeling was.

    En jij kent de road map van apple met de lanceerdatum ven elke product zeker?

    hoe weet jij nou of iets uit komt op de datum die apple bedoelt heeft of dat het telaat is als apple nooit een datum geeft. dat is hun strategie.

    microsoft daarintegen geeft een datum waarop iets te koop zal zijn. als je daar over heen gaat dan ben je id te laat.

    apple doet dat zelden.
    en in dit geval hebben de ze iphone 4 datum belofte gehaald in de US de iPad is ok niet later uit gekomen in de US.

    en wat dan nog.
    Apple gebruikers hebben toch graag de beste kwaliteit in plaats van iets dat afgeraffeld is om een deadline te halen?

  18. @Michel Lusthof:
    Ik kan je verzekeren dat een APR de laatste is die dat soort dingen te weten krijgt. op de klanten na dan.

  19. Neeee 🙁 Nog langer D:

  20. We gaan een rechtzaak beginnen! 😉

  21. Het is overigens wel interessant dat de iPad in de Amerikaanse, Britse, Franse en Duitse online store een levertijd van 7-10 werkdagen heeft. Dit zou best wel eens een indicatie voor de lanceringsdatum kunnen zijn.

  22. Mooi. Hoef ik me daar even niet druk om te maken. Eerst maar even op vakantie dus. Waar ik heen ga hebben ze toch geen internet.

  23. @Maarten:
    Ik heb gewoon geen zin om een apparaat 5 maanden na de release nog te gaan kopen voor de volle pond. De iPad is al achterhaald nog voordat hij hier in NL te koop is.. Nee daar heb ik geen zin an.

    Ik hoop toch echt dat de iPad 2 hier in NL niet veel later zal worden uitgegeven als in de VS. Maar goed, dat zal wel niet haha.

  24. @Patrick: Dan had je er maar eerder bij moeten zijn en er een moeten importeren.

    Hier zul je nooit omheen komen.
    Het zelfde was destijds met de playstation producten.

    die kwamen ook altdij eerst in andere wereld delen uit en als de vraag minder werd in de rest van de wereld. je kan het een bedrijf niet kwalijk nemen dat ze goed willen verkopen. dat kan alleen maar met voldoende voorraad.

    ls je elk wereld deel een beetje geeft maak je minder winst omdat je ook nog transport kosten hebt voor veel minder stuks die je gaat verkopen.

    achter dat gefaseerd uitrollen steekt meer dan marketing. Wij moeten gewoon leren niet zo hebberig te zijn en afwachten of importeren

  25. Origineel geplaatst door Michel Lusthof
    Het is overigens wel interessant dat de iPad in de Amerikaanse, Britse, Franse en Duitse online store een levertijd van 7-10 werkdagen heeft. Dit zou best wel eens een indicatie voor de lanceringsdatum kunnen zijn.

    Hoe bedoel je?

  26. hmmzzz…laat ze dan in ieder geval al wel de ipad case uitbrengen in NLD..ik rol mn ipad nu de hele tijd in een handdoek…wordt ik niet vrolijk van :)…of gaat iPadclub even een stapel opkopen :)?? ben ik de eerste die hem besteld :D!!

  27. @Roderick: Ik heb deze van http://www.vajacases.com daar staan ook hele mooie iPhone 4 hoesjes op.

    wel prijzig maar het is het meer dan waard.
    handgemaakt van echt leer en erg goed afgewerkt.

  28. Jammer hoor! :(. Ik had toch wel de stille hoop dat hij op 2 juli eindelijk verkrijgbaar zou zijn. Apple zei tijdens de keynote dat de iPad binnen 60 dagen wereldwijd te koop zou zijn. Dat hebben ze natuurlijk bij lange na niet gehaald. Op zich kan Apple er niets aan doen dat de vraag zo hoog is, en dat ze daar niet op voorbereid waren.

    Maar ik vind het wel spijtig dat ze het nu op blijven schuiven. En vooral de geheimzinnigheid eromheen vind ik erg storend. Maak dan in ieder geval al prijzen bekend en zet de pre-order open, dan komt er tenminste schot in de zaak :p.

    Ik kan gewoon bijna niet meer wachten! En nee, ik durf hem niet via Amerika te bestellen en in Duitsland halen wacht ik nog even mee.. Hij moet hier gewoon beschikbaar komen! Deze kaaskoppen hebben lang genoeg gewacht Steve! 😉

  29. @Johan:
    je zou bijna denken dat de BENELUX niet interessant is voor apple.

  30. @kasuja:
    Die cases zijn inderdaad wel erg mooi, maar van mij hoeft het geen modeitem te worden. Ik wil gewoon een hoes die mijn ipad beschermt en die je op verschillende manieren neer kan zetten…de iPad Case van Apple dus ;). Wou hem in dlnd bestellen maar levertijd is 3-4 weken 🙁

  31. @ Kasuja

    ja precies, het is gewoon jammer dat ze blijven uitstellen. Laat ze dan gewoon die pre-order open gooien of iets dergelijks. Dan komen we tenminste ergens. Dit geheimzinnige gedoe wordt onderhand erg vervelend. 🙁

  32. @Roderick:

    dan moet je zeker eens hier kijken
    coteetciel Maakt zijn spullen van petflessen en heeft oog voor design zonder duur te worden.

  33. @Johan K.: Ik weet de handels route. (niet het juiste woord maar je snapt mij later)

    Amerika (overal tegelijk) —> europa (gefaceerd: “Duitsland, Frankrijk, Italie, Spanje, Engeland, en daarna pas de BENELUX)

    ze kijken naar hoe groot de afzet markt is per land. En de grootste afzetmarkten genereren de meeste gegarandeerde inkomsten bij een onzeker product.
    Het gaat uiteindelijk alleen maar om zoveel mogelijk geld tegelijker tijd binnen harken zonder dat het jou te veel kost aan transport en marketing. Dus grote hoeveelheden naar 1 bestemming is voordeliger voor apple dan veel bestemmingen en weinig goederen per vracht.

  34. @Peter: Precies zoals ik het zeg. Die levertijd wil zeggen dat ze niet op voorraad leverbaar zijn, pas over 7-10 werkdagen weer.

    Om ze hier (en in de overige 8 landen) te kunnen lanceren moet er natuurlijk wel voorraad zijn en dan lijkt het dus logisch dat Apple dat moment afwacht.

  35. @kasuja:
    Wel mooi spul, ga wel even een sleeve bestellen totdat je case uitkomt. die handdoek begint nu wel beetje zielig te worden :P. bedankt voor de tips…maar als er een aantal orginele Apple iPad cases worden besteld houd ik me aanbevolen :)!!

    p.s. side note…site van coteetciel was in Flash…booooo daar doen wij iPad/iPhone gebruikers niet meer aan 😛

  36. @Michel Lusthof: Zolang er niks op de site staat weet je niks zeker. en info via bronnen is Speculeren met Apple.

    ze laten nooit los wat ze nog niet los willen laten.
    Dat kan namelijk deals die nog niet rond zijn in de soep laten lopen. wie weet gaat apple partneren met winkels en aanbieders voor de 3G versie.

    Met een datum die voor iedereen bekend is zet je (verkeerde) druk op je onderhandelingspositie.
    En bedrijven doen rare keuzes maken als er druk op staat. de beste deal maken kot tijd. Ben je te laat dan mis je de boot bij apple net als KPN en Vodafone ooit deden

  37. Shit. Ik wil nl. de Apple dock met keyboard halen, twee connection kits en de iPad case, al twijfel ik over de Macally bookstand en de Crumpler.
    Gelukkig heb ik de iPad zelf al, uit Duitsland. Ding heeft mijn MBP al deels vervangen als ik naar klanten ga.

  38. @Rembert:

    Als je de iPad al hebt via Duitsland, waarom haal je de rest er dan ook niet?

  39. Gvd en ik maar denken dat ik m op m’n verjaardag zou hebben .ach zal er met de kerst wel wezen denk. wel balen dit

  40. Origineel geplaatst door Richard K.
    @Rembert:Als je de iPad al hebt via Duitsland, waarom haal je de rest er dan ook niet?

    Omdat die zooi nergens te krijgen is helaas.

  41. @karel-willem:
    Connecters en Cradles zijn wel te krijgen via de appstore (wij hebben ze er ook vandaan) alleen de ipadcase is echt een groot probleem, al zou je denken dat dat toch simpele massaproductie moet kunnen zijn.

  42. @Richard K.: Ook in Duitsland zijn ze niet leverbaar. Heb al sinds begein mei een voororder staan bij 3gstore.de en hoorde zojuist dat ze de ipad niet voor eind JULI verwachten (was eerst eind JUNI). Helaas dus. En ik wil geen US exemplaar…
    “wir gehen von einem Termin Ende Juli aus.”

  43. @rexx:

    Dan moet je het bij de normale Apple store zijn, ik heb er vorige week nog 3 vandaan gehaald. Daar zijn ze nog wel leverbaar dus.

  44. Ik snap niet wat het probleem is om voldoende voorraad te maken voor de lancering hier. Wat maakt het nu uit of je hier mensen teleur moet stellen of in de usa? Kun je toch net zo goed hier ook leveren.
    Het is onderhand elke keer hetzelfde verhaal bij een introductie van apple spul, elke keer weer tekorten. Dat heet planning, maar ja, daar moet je wel verstand van hebben dan. Kwestie van op tijd beginnen met produceren.

  45. @Miep: De fabrieken draaien al over uren.

    ze kunnen ze vast niet harder uit poepen zonder dat de kwaliteit er onder komt te leiden. en dat is vast ook niet wat jij wil. een overhaast geproduceerde iPad omdat hij een dag eerder bij de klant moet liggen dat haalbaar is.

  46. @kasuja: wat zijn we weer aardig 😉

  47. @MdR:
    Niet onaardig bedoeld natuurlijk

    maar de schade is al gedaan 😛

  48. Weet iemand hoe het zit met de beschikbaarheid van de iPad(3G) in Duitsland? Hoe groot is de kans dat ik er daar eentje in de winkel kan scoren?

  49. Wij hebben 3G ipads op voorraad gewoon EU versie. Dus mocht je niet meer kunnen wachten als je nu besteld kun je hem volgende week verwachten

  50. Origineel geplaatst door kasuja
    @Miep: De fabrieken draaien al over uren.ze kunnen ze vast niet harder uit poepen zonder dat de kwaliteit er onder komt te leiden. en dat is vast ook niet wat jij wil. een overhaast geproduceerde iPad omdat hij een dag eerder bij de klant moet liggen dat haalbaar is.

    Miep zei “op tijd” beginnen met produceren. Niet “zo snel mogelijk om tijd in te halen als je te laat begonnen bent”.
    Ik vind dat Apple gewoon niet zo vroeg in het jaar een keynote moet geven terwijl ze weten dat ze nooit aan de vraag kunnen voldoen.
    Nu pikken mensen het nog, maar ik denk dat ze klanten kwijt gaan raken als ze ervoor blijven zorgen dat hun spullen al “verouderd” zijn als ze eenmaal op de markt komen. Vergeet niet dat we over een half jaar, als we in NL net eindelijk allemaal met onze iPad1 op schoot zitten, alweer de nieuwe technologie van de iPad2 voorgeschoteld krijgen he! Dan krijg ik een beetje jeuk omdat ik met een verouderd apparaat rondbanjer, waarvoor ik wel erg veel geld betaald heb! Zeker nu blijkt dat op een gegeven moment functies niet meer ondersteund worden omdat het apparaat “niet krachtig genoeg meer is”.
    En als ze al op maximale capaciteit draaien..? Dan brengen ze toch lekker niet elk jaar van elk device dat ze hebben een volledig nieuwe versie uit? Is ook nergens voor nodig.

  51. @Maarten: that’s the trick from apple 😉

  52. @mienamang:
    Kon niet langer wachten, vorige week 3G besteld in Duitsland, mijn eigen NL-klantadres & NL-creditcard gebruikt MAAR afleveradres bij kennissen in Duitsland. Wordt op 9 juli verscheept (=10 werkdagen). Heb de ipad case & USB verloopstekker uit de oorspronkelijke bestelling moet halen omdat daardoor de levertijd opliep tot 4-6 weken.
    Sterkte voor de wachtenden!

  53. @Roderick: Als je het over een apple store hebt in duitsland, bedoel je die in in Frankfurt, Munchen en Hamburg of ook de normale Apple retailers?

  54. Ik ben zo blij dat ik hem via Duitsland heb besteld
    Kennis in Duitsland aan de grens waar ik het adres van mocht lenen.
    Het apparaat is in een woord geweldig
    Het wachten zeker waard. De tmobile man adviseerde mij om een duo simkaart te nemen. Zo kan ik als de iPhone in vliegtuig mode zet op de iPad internetten via de 3 g
    Nu volgende maand de iPhone 4 en we zijn weer helmaal bij hihihi

  55. Stel dat ik hem in Frankfurt zou aanschaffen. Hoe zit het dan met de garantie? Kan ik dan met dezelfde bon in Nederland mijn grantie waarborgen? Niet dat ik dan geen garantie meer heb wanneer het apparaat kapot zou gaan.

    Weet iemand hoe dit in elkaar steekt? 🙂

    Alvast bedankt!

  56. Als u een Europees apparaat komt heeft u in heel Europa garantie

  57. @mobiel-internet.nl

    bedankt voor de reactie! Ik heb inmiddels druk gezocht op internet, maar kom tot de conclusie dat er vrijwel nergens in Duitsland een iPad 32 GB Wifi meer te krijgen is. Bijna alles is overal uitverkocht. En aangezien de levertijd op 7-10 dagen staat is het misschien net zo handig om te wachten tot hij hier uitkomt.

    Laat ze alsjeblieft opschieten bij Apple! Ik wil een iPad! 🙂

  58. @Maarten: Dan ben je verslaafd hoor als je elk jaar het laatste apple ding MOET hebben.

    En elk bedrijf heeft zijn eigen go to markt strategie.
    Voor apple werkt het om pas de fabrieken te laten draaien net na dat je het product aan de pers hebt aangekondigd.

    vreemde tactiek maar misschien wel de beste wat het voorkomen van overproductie betreft. Aan de hand van pre orders weten ze of er vraag genoeg is. En dat steeds voor elk land maar weer.

    Je wil niet weten van hoeveel merken hun producten uiteindelijk nooit de klanten zien en gewoon weer vernietigd worden. En dat allemaal door verkeerd inschatten en door massa productie met overtollig voorraad komen te zitten. Ik denk dat je dan liever precies aan de vraag voldoet dan dat je je producten niet meer slijten kan.

    Vlak voor de release van een nieuwe generatie van een bestaand product zijn de oude ook gewoon echt op. pas als de voorraden bij Apple zelf leeg zijn gaan ze het vervangend model aan de pers tonen. Soms kunnen ze bij APRs weken niks verkopen.

    het is vreemd maar zo werkt apple nou eenmaal
    en zo spaart apple klauwen met geld uit.
    dat is te zien aan hun bankrekening.

  59. Beste allemaal,

    Gelukkig heb ik een site ontdekt die de iPad voor een redelijke prijs levert in Nederland namelijk http://www.mijnpcprobleem.nl. Ze krijgen er 2 ongeveer per week binnen maar leveren die dan wel op tijd. Misschien een aanrader:)

    Groeten,
    Rafael

  60. Ik weet niet wat dat bijbehorende abonnement kost maar vrees dat dat ook niet voor niks is.
    Ik wacht maar even of ga toch eens in Duitsland kijken.

    Groet

  61. Bij ons zijn de kosten voor een abonnement vanaf € 29,95 bij een 2 jarig T-Mobile abonnement

  62. En wat kost dan de ipad 16 gb 3g? @mobiel-internet.nl:

  63. € 579 met een Laptop Business abonnement voor 2 jaar

  64. Origineel geplaatst door Luuk
    Origineel geplaatst door iSponge Ach, als je zolang gewacht hebt…… wacht ik wel op de iPad 2.

    ‘T is goed joh! Dan pielen wij ondertussen lekker verder met de huidige iPad.

  65. helemaal niet meer op voorraad helaas en levering onbekend 🙁 het enige wat we nog op voorraad hebben is 3G+wifi 64 GB Europees

  66. Hahah ik kon niet langer wachten ga hem vandaag halen, hoop alleen niet dat hij in nederland veel minder dan 500 euro gaat kosten . Maar die kans is laag denk ik

  67. @Seesee:En welke enwaar is hij dan nog wel te krijgen?

  68. wij hebben er nog maar enkele op voorraad volgende leverdatum volgende week

  69. iPad heeft geen meerwaarde tav desktop, laptop of iPhone.

    Beware of the Reality Distortion Field!!! 🙂

  70. @Hans Taal:

    VOOR JOU heeft het blijkbaar geen meerwaarde.

    gelukkig mag iedereen dat voor zichzelf bepalen.

  71. Groote kans dat hij op de 14e van deze maand uitkomt, misschien gelijk met de iPhone 4. De iPhone 4 is dan pas weer leverbaar in de rest van Europa, dus misschien lanceren ze hem dan ook gelijk in Nederland. Voorlopig afwachten, maar hoop dat hij zo snel mogelijk komt…

  72. mijn advies koop later de 3g ipad en koop een sim abo van hi 15 en een hi eindloos online for 1 jaar ben je 17.50 aan kwijt micro sim aanvragen bij kpn voor je hi en voila eindloos online

  73. Hoi beste mensen,

    Ik ben de beheerder van mijnpcprobleem.nl en heb momenteel een iPad 16GB WIFI op voorraad voor 585 euro. Hoor graag of je hem kan bestellen of komt ophalen.

    Groetjes en wat een wedstrijd was het gisteren he

    Ongelooflijk!!

    Team MijnPCprobleem.nl

  74. De Apple store heeft nu al een link waarop staat “Buy now”, maar nog niet mogelijk om te kopen, zou het dan nu toch gaan gebeuren?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.