Reacties voor: Apple stelt iPhone SDK al beschikbaar aan geselecteerde ontwikkelaars

Volgens de website Electronista heeft Apple al een iPhone SDK beschikbaar gesteld aan geselecteerde ontwikkelaars. Het zou gaan om een vroege versie en er zijn aanwijzingen dat applicaties in een sandbox draaien.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 3 reacties

  1. Hopelijk zit er tussen een van de ontwikkelaars een gps bedrijf. zo’n applicatie staat namelijk op N° 1 van mijn verlanglijstje!

  2. Apps in een sandbox draaien heeft wel mijn voorkeur, onder bv. FreeBSD vond ik dat ook een fijne oplossing met nauwelijks performance verlies – ik draaide er complete servers onder met alles er op en er aan. Maar goed, da’s bijna standaard op een FreeBSD bak, het heet dan wel geen sandbox maar jail maar het idee is hetzelfde. OSX/Darwin is feitelijk gebaseerd op hetzelfde systeem dus sandboxes / jails: het is geen werelduitvinding maar gewoon een handig en behoorlijk veilig iets.

    En, net als BlackEagle, hoop ik dat een GPS bedrijf heel snel annonceert een versie te maken voor de iPhone – ik denk daarbij met name aan Route66, niet alleen omdat ik het een fijne routeplanner vind, maar ook omdat Route66 al ruime ervaring heeft met het OSX platform – de stap naar iPhone is dan vast niet zo klein.

    En… ik hoop dat een sandboxed environment ook de weg opent voor home-brew applicaties en een levendige freeware & shareware markt want de meerwaarde van de iPhone moet daar toch uit komen, want 385 euro voor een iPhone 2.0 (en dan nog een pittig abo er bovenop) vind ik heel veel geld voor een telefoon.

  3. Het is GEEN telefoon maar een SMARTfoon! Da wil zeggen dat je meer kan dan alleen bellen en smssen! Als je kijkt naar prijzen van andere Smartfoons dan zal je zien dat dit NIET zoveel is! Enige nadeel is gewoon dat je met dat abbo zit dat je erbij moet neme!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.