Reacties voor: Apple stelt iOS 7.1 beta 3 beschikbaar voor ontwikkelaars

Apple heeft iOS 7.1 beta 3 uitgebracht voor testers en ontwikkelaars. De nieuwe versie is over the air beschikbaar.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 60 reacties

  1. Is bekend of de evasi0n jailbreak al is gepatcht. En of het handig is om up te daten voor mensen die een jailbreak hebben?

  2. @wouter: hou er wel rekening mee dat je opnieuw moet jailbreaken als je besluit om 7.1 beta3 te installeren. OTA update is niet mogelijk met een jailbreak en via iTunes raak je je jailbreak kwijt. Ik heb hierom zelf al weer terug iOS7.0.4 gezet. Na elke beta update moet je alles opnieuw jailbreaken/instellen. En als jailbreak gepatched wordt met iOS7.1 final dan zit je vast. Updaten naar iOS7.1 verlies je je jailbreak. Downgraden kan niet meer en de beta verloopt op een gegeven moment. Op dat moment MOET je updaten naar iOS 7.1 final en wachten op een jailbreak.

    Dus wil je veilig zijn, zet dan nu alvast iOS 7.0.4 terug 😉

  3. Blijf hoop houden op Siri int Nederlands…
    Zijn daar überhaupt nog nieuwe geruchten over?

  4. @JustOleg: ben bang van niet 🙁

  5. Ios 8 gaan geruchten over Siri update. Oa foto’s taggen en zoeken met siri. Ik verwacht dan eerder een Nederlandse versie.

  6. Als je naar ios 7.1 beta update kan je altijd nog terug restoren naar de laatste niet beta ios versie, en zelfs na 1/2 dagen na een nieuwe ios versie uit is kan je nog restoren naar de versie daarvoor. Daarnaast kan je op iPhone 4 altijd nog terug restoren. En zolang de jailbreak niet gepatcht is, zal de evasi0n jailbreak vast worden geupdate om te werken op ios 7.1b3.

  7. Zojuist geïnstalleerd, merkte gelijk al op dat het toetsenbord een ander lettertype heeft gekregen. Het zijn wat dikkere letters.

  8. Ik wil dat zwarte toetsenbord echt! Veel fijner! Vind ik

  9. Berichten en Telefoon app logo hebben een andere kleur groen gekregen.

  10. Ligt het aan mij of is het icoon van de berichten en van de telefoon een ander groen geworden. De berichten zelf hebben precies ook een ander groen denk ik.

  11. Wanneer je iemand wil bellen zie je een andere bel knop, deze is nu rond ipv over de volledige breedte van het scherm.

  12. Inderdaad dikkere letters. Ander bel scherm, ander schuifbalkje als je telefoon uit wilt zetten. Verder in aandelen ook iets grotere cijfers en letters (zou lijkt het althans)

  13. Ik heb even mezelf een tour gegeven door deze beta (iPhone 4) en ben tot de volgende veranderingen gekomen:
    – Nieuw ‘Slide to power off’ scherm.
    – Dikker/ander lettertype bij het toetsenbord. (overal, zowel in wit als grijs/zwart)
    – Groene Berichten en -Telefoon icoontjes zijn minder verzadigd, sluit beter aan bij iOS 7 stijl.
    – Nieuwe functie bij: Instellingen < Algemeen < Toegankelijkheid < Verhoog contrast, Verminder witpunt.
    – Scrollen gaat wat soepeler, minder haperingen.
    – 'Passcode' is nu vertaald naar 'Toegangscode'

  14. Twee veranderingen opgemerkt:
    – De shifttoets is veranderd, is best irritant.
    – De slide to power off switch heeft een heel nieuw uiterlijk gekregen.

  15. alles is veel te wit in ios7, gelukkig zo even jailbreak erop zetten op 7.0.4.

  16. Dat het icoontje minder groen verzadigd is geldt overigens ook voor het Facetime icoontje.

  17. Heeft iemand nog meer dat het telefoon en berichten icoontje iets minder fel groen is geworden? Vergeleken met m’n iPhone 5 is op de 4 duidelijk verschil zichtbaar.. Op de 5 iOS 7 draaiend en op de 4 de laatste beta van 7.1

    Edit: Beantwoord 🙂

  18. In iOS 7 als je de iPhone beweegt zou je normaal gezien de achtergrond moeten zien bewegen onder de stilstaande icoontjes.

    Ik heb de indruk dat bij beta 3 de icoontjes en de balk bovenaan nu ook allemaal meebewegen… dat vind ik persoonlijk iets minder handig!

  19. Je kan er ook gewoon voor zorgen dat je altijd op de beta 2 of 3 blijft door wat aanpassingen 🙂 zo blijf je de jailbreak houden en draai je toch op een bijna volledige 7.1

  20. Nog een wijziging tov eerdere beta’s:

    – Onder kopje toegankelijkheid is ‘Labels voor aan/uit’ toegevoegd, als dit aan staat zie je een I of een O bij een schakelaar

  21. @Daan: Dat was er al vanaf iOS 7.0.0.

  22. Toetsen en knoppen in Bel app zijn ook veranderd.

  23. Origineel geplaatst door Daan
    Nog een wijziging tov eerdere beta’s:
    – Onder kopje toegankelijkheid is ‘Labels voor aan/uit’ toegevoegd, als dit aan staat zie je een I of een O bij een schakelaar

    Deze zit er al een langere tijd in.

    Ik hou het nog ff lekker bij de beta 2. Misschien ga ik toch terug met mijn jailbreak naar 7.0.4 als ik dan tenminste nog m’n indeling van mijn Apps terug krijg..

  24. @GastonM: ah idd, thanks

  25. Ben eigenlijk wel benieuwd of dat het probleem van de slider voor het aannemen van een inkomend gesprek bij de iPhone 5 en de 5S is opgelost.

  26. @Remco: Aha, het ligt dus niet aan mij dat ik soms een gesprek niet kan opnemen en als een gestoorde tig keer over dat scherm sta te vegen…

  27. Maar nu de hamvraag …. Valt ie nog te jailbreaken ?

  28. Iemand enig idee hoeveel bèta’s er nog zullen volgen tot de publieke release van 7.1?

  29. is steve jobs nog steeds telefoons bereikbaar ??

  30. Kan iemand bevestigen of de iPhone ook minder herstart zonder reden? Bij willekeurige apps…

  31. Origineel geplaatst door laurens
    Origineel geplaatst door DaanNog een wijziging tov eerdere beta’s:
    – Onder kopje toegankelijkheid is ‘Labels voor aan/uit’ toegevoegd, als dit aan staat zie je een I of een O bij een schakelaarDeze zit er al een langere tijd in. Ik hou het nog ff lekker bij de beta 2. Misschien ga ik toch terug met mijn jailbreak naar 7.0.4 als ik dan tenminste nog m’n indeling van mijn Apps terug krijg..

    Via iTunes een backup maken en vervolgens een plist bestand van de backup aanpassen. Hiermee kan je het laten matchen met 7.0.4 en de backup terug zetten op je iPhone 😉 Heb ik ook gedaan en heb alles terug van toen ik 7.1 beta had.

  32. Ik hoop dat ze ook het crashen hebben aangepakt. Want telkens sluit safari af en gaat hij naar beginscherm. Op mijn ipad air en iphone 5s. Nog iemand last van ?

  33. Een Beetje respect loos,

    “Steve Jobs calling”….

    Echt zo beperkt,…

  34. Haha echt kansloos om Steve jobs te bellen. Kunnen ze nou echt niets beters bedenken?

  35. Wel een mooie space wallpaper! Waar kan je die krijgen?

  36. @ASN: Ik was ook niet van plan up te daten. Zit prima op ios7.0.4. Was alleen benieuwd of apple de jailbreak al gepatched had ;p bedankt voor je reactie

  37. Is een stap in de goeie richting !, maar er valt nog veel te verbeteren !

  38. Weet niet of het ook al eerder zo was maar bovenaan een webpagina in
    Safari staat op welke site je je bevind, klik je hierop komt de urlbalk te voorschijn.

  39. Even een voor mij vrij belangrijke vraag: ik heb namelijk 7.1 beta 1 op mn iphone gezet terwijl ik geen developer ben net na die uitkwam in november maar kon vervolgens niet updaten naar beta 2 omdat die dan het ineens wel opmerkte dat ik geen developer ben. Ik had dat wel gedaan en moest toen heel mijn iphone herstellen. nu is dus mijn vraag of die dit weer zo doet als ik update naar beta 3 want ik ga niet nogmaals mij dezelfde buil vallen. Alvast bedankt voor evt. reacties!

  40. Origineel geplaatst door Victor
    Even een voor mij vrij belangrijke vraag: ik heb namelijk 7.1 beta 1 op mn iphone gezet terwijl ik geen developer ben net na die uitkwam in november maar kon vervolgens niet updaten naar beta 2 omdat die dan het ineens wel opmerkte dat ik geen developer ben. Ik had dat wel gedaan en moest toen heel mijn iphone herstellen. nu is dus mijn vraag of die dit weer zo doet als ik update naar beta 3 want ik ga niet nogmaals mij dezelfde buil vallen. Alvast bedankt voor evt. reacties!

    Zelfde verhaal 😉

  41. Origineel geplaatst door Victor
    Even een voor mij vrij belangrijke vraag: ik heb namelijk 7.1 beta 1 op mn iphone gezet terwijl ik geen developer ben net na die uitkwam in november maar kon vervolgens niet updaten naar beta 2 omdat die dan het ineens wel opmerkte dat ik geen developer ben. Ik had dat wel gedaan en moest toen heel mijn iphone herstellen. nu is dus mijn vraag of die dit weer zo doet als ik update naar beta 3 want ik ga niet nogmaals mij dezelfde buil vallen. Alvast bedankt voor evt. reacties!

    En dit is dus de reden waarom je geen béta moet installeren als je niet geregistreerd staat als developer, maar als antwoord op je vraag: ja, dat doet hij. Hij zoekt naar een registratie met je UDID.

  42. Beetje tegenstrijdig: zie net een filmpje op Joe tjoep dat de jailbreak wel mogelijk is, maar zie op Twitter ook meldingen dat je niet moet updaten.

  43. @Daniel: ik ben het met je eens maar geef toe dat het wel vreemd is dat ik de volledige 7.0 betafase zonder problemen heb kunnen meedraaien en er nooit gezeurd werd over dat wel of geen developer zijn! en dat ik ook 7.1 beta 1 zonder gedoe kon installeren en dat dan bij 7.1 beta 2 er daar ineens wel over gezeurd wordt. ik was dus nogal verbaasd en moest heel mn iphone resetten. vandaar de vraag.

  44. @Maurice Hooijmans: Jaaaa ik ook 😀

  45. Zijn er mensen die na update 7.1 beta 3 problemen hebben met iMessage ??

  46. Origineel geplaatst door Ranney
    @Remco: Aha, het ligt dus niet aan mij dat ik soms een gesprek niet kan opnemen en als een gestoorde tig keer over dat scherm sta te vegen…

    Hier ook hetzelfde probleem met een iPhone 5.
    Zit me helemaal rot te vegen op het scherm om een telefoontje aan te nemen!

  47. Kan het kloppen dat sinds deze update het scherm na verloop van tijd dimt en daarna uitgaat ipv gelijk uitgaat als je hem met scherm aan neerlegt en niet bediend?

  48. @Rick: Kijk eens bij Instellingen > Algemeen > Automatisch slot of hier een andere keuze aangevinkt staat dan ‘Nooit’. Want dat moet het ‘m zijn.

    Valt me nu zelf trouwens op dat hij uit zichzelf de timer verkort heeft van 3 minuten naar 1 minuut. Gelijk terugzetten! xD

    iOS 7.1 beta 3 is echt een mooie verbetering voor m’n iPhone 4s. Apps lijken ietsjes sneller op te starten, er zijn minder haperingen, batterijduur is ook licht verbeterd en natuurlijk zijn de visuele veranderingen top! Vind dat ronde wel mooi zo. Houden zo, Apple!

    Toen ik zag dat ze ‘Passcode’ veranderd hadden naar ‘Toegangscode’ dacht ik gelijk zo van “Lol, en ik maar denken dat ik ineens gek was geworden”. Ja, ook bij Apple zitten luie vertalers, maar dit was toch een kwestie van overtypen, haha.

    Is het overigens al bij iemand opgevallen dat de sliders in het bedieningspaneel nu hetzelfde bounce-effect geven als het bedieningspaneel? Iemand zei dat op One More Thing en ik besloot daarom zelf eens te kijken. Blijkt inderdaad zo te zijn. Erg leuk gedaan vind ik.

  49. Het is nu ook zo dat als je bij de telefoon app een nummer intoetst dat er links daarvan een plusje staat om een nummer op te slaan, ipv de tekst “nummer opslaan” eronder.

  50. Is werkt de jailbreak in beta?

  51. Is de agenda nou ook eindelijk veranderd in deze beta?

  52. @Rick: Nooit anders geweest

  53. Windows versie om iOS7.1b3 te jailbreaken.
    Ik heb de restrictie verwijderd maar nog geen tijd gehad om dit te testen want zit op het werk. Het zou echter gewoon moeten werken.

    @Gonny van der Zwaag: Een officiële fix zal er niet komen denk ik. De kwetsbaarheden zullen door Apple gepatched worden voordat 7.1 voor het publiek gereleased wordt. Een volgende jailbreak zal voor iOS 8 zijn.

  54. Origineel geplaatst door Rina
    Ik hoop dat ze ook het crashen hebben aangepakt. Want telkens sluit safari af en gaat hij naar beginscherm. Op mijn ipad air en iphone 5s. Nog iemand last van ?

    Ja, maar dan bij Atomic. Ook een webbrowser dus. Opmerkelijk.

  55. Die annuleer knop bij het uitschakelen van je iPhone lijkt wel op het logo van OS X Mavericks :p

  56. Haha, Whatsapp zijn icoon valt nu weer buiten de boot:P kunnen we weer 6 maanden wachten tot ze het icoon aanpassen.

  57. Origineel geplaatst door Kevin
    Windows versie om iOS7.1b3 te jailbreaken. Ik heb de restrictie verwijderd maar nog geen tijd gehad om dit te testen want zit op het werk. Het zou echter gewoon moeten werken.@Gonny van der Zwaag: Een officiële fix zal er niet komen denk ik. De kwetsbaarheden zullen door Apple gepatched worden voordat 7.1 voor het publiek gereleased wordt. Een volgende jailbreak zal voor iOS 8 zijn.

    Inmiddels is er door gebruikers bevestigd dat deze versie werkt.

  58. Ik hoop dat ze die vette letters van het toetsenbord weer terugdraaien.
    Net als de rare ronde knop bij het bellen.

    We zullen zien 🙂

  59. @Martin: Die knoppen hoeven van mij ook niet zo maar die (iets) dikkere letters kan ik wel waarderen.

  60. Update in artikel: Er is een onofficiële fix die ervoor zorgt dat evasi0n 7 toch werkt voor iOS 7.1 beta 3. Maar je kunt beter wachten op officiële ondersteuning van iOS 7.1.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.