Reacties voor: Apple start met webgebaseerde iTunes-muziekpreviews

Apple is gestart met muziekpreviews op de iTunes-website. Deze previewpagina's werden in november gelanceerd, maar je kon toen nog geen 30 seconden durende fragmenten beluisteren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Ik zie ze in de toekomst nog meer hier mee doen, zoals on-line een nummer aankopen? Wat bij veel Downloadwinkels (bijv. FRS) wel werkt.

    Dan zou de AAC automatisch downloaden in je browser en kan je zelf kiezen met welke speler je dit afspeelt.

  2. @Bram, ik weet zeker van niet, dat is namelijk hartstikke onveilig ;P!

    Dit is trouwens al wekenlang beschikbaar ;)!

  3. @Tim:
    Een HTTPS site dan om het veiliger te maken, er zijn zoveel sites die het kunnen.

  4. @Bram: HTTPS is iets heel anders ;). Ik bedoel meer dat als ik een MP3’tje (van de misschien toekomstige Web-iTunes) download, ik het dan zo door zou kunnen geven aan een vriend, en dat kan met iTunes’ m4a (+DRM) niet 🙂

  5. @Tim
    Tegenwoordig zijn de iTunes nummers ook DRM vrij dus dat maakt niet uit. Het gaat er alleen om dat de betaling niet veilig zou zijn. En ik denk dat ze liever mensen naar iTunes lokken om meer te ontdekken dan dat ze de webversie verder gaan uitbreiden.
    http://www.apple.com/pr/library/2009/01/06itunes.html

  6. Met iTunes zou het nu dan ook ‘onveilig’ zijn, aangezien je daar ook DRM-vrije muziek kan kopen. Ik denk dat de ‘onveiligheid’ dus best wel meevalt.

  7. @Tim:
    Als je de nu in iTunes aangeschafte muziek doormailt kan iedereen ze ook downloaden en openen. Apple heeft alle muziek sinds vorig jaar drm-vrij gemaakt é…

  8. Er zijn manieren om MP3-bestanden tegen multipele downloads te beschermen. Muziekwebwinkels bestaan al genoeg, zie bv. Amazon, Napster, Musicload enz. De iTunes Store is in feite ook maar een website die in iTunes geïntegreerd is.

    Het is eerder een kwestie van willen bij Apple. Ik denk dat het bedrijf juist zijn marktpositie wil verbeteren door zijn muziekdownloads aan iTunes te koppelen. Juist dat nou die previews beschikbaar zijn, duidt erop dat Apple zijn klanten wil verleiden iTunes te gebruiken.

  9. Dit ben ik een maand geleden al tegen ‘t lijf gelopen, ondanks ik natuurlijk Itunes heb…

  10. Origineel geplaatst door Jessy
    Dit ben ik een maand geleden al tegen ‘t lijf gelopen, ondanks ik natuurlijk Itunes heb…

    Ja maar nu is het ook mogelijk om previews af te spelen!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.