SOS Satelliet hands-on ervaringen

Reacties voor: Hands-on met Apple’s SOS Satellietfunctie: onze ervaringen met de nieuwe noodmeldingen

Binnenkort gaat het van start in Nederland en vijf andere landen: de SOS Satellietfunctie op je iPhone. iCulture kon het alvast proberen tijdens een demo-middag. Werkt het goed? En moet je veel geduld hebben? Dat hebben we in de praktijk kunnen testen!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 2 reacties

  1. Ik ben benieuwd of deze functie werkt vor voiceover gebruikers.

  2. In Nederland is het waarschijnlijk zelden of nooit nodig, omdat er vrijwel overal bereik is. Vraag: als je met je Nederlandse iPhone bijv in Duitsland bent en je bent daar ergens in de bergen wél onbereikbaar in een noodsituatie, kan je dan je iPhone daar ook gewoon gebruiken?

    Nog een vraag: we hebben al jaren de ‘gewone’ SOS functie op iPhone en Apple Watch, waarmee je alarm kunt slaan, of waarmee automatisch alarm wordt geslagen mocht je gevallen zijn en niet reageren. Dan zou automatisch je locatie (en een bericht?!) doorgegeven worden naar 112 meldkamer, waarna een ambulance zou moeten komen (plus dat je SOS personen gewaarschuwd worden). Ik vraag me al lange tijd af óf dat wel echt werkt. Bij mij werd het na een val geactiveerd en kon ik het door een error niet uitzetten – nota bene tijdens een familie uitje.

    Er was niets met me aan de hand, we liepen verder, mijn SOS-contactpersonen kregen wel een uur lang voortdurend nieuwe locaties van me opgestuurd. Maar er kwam géén ambulance. Ik vraag me dus écht af of dat wel werkt. Heb het nóóit gehoord of gelezen. Hebben jullie dát wel eens uitgetest?!! Of heb ik dat gemist?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.