Reacties voor: Apple heeft meer software- dan hardware-vacatures op dit moment

Apple is continu op zoek naar gekwalificeerde mensen. Daarbij valt op dat er tegenwoordig meer software-engineers worden gezocht dan mensen die verstand hebben van hardware. Dat blijkt uit cijfers van Thinknum.

Reacties: 8 reacties

  1. Waar komt dat toch vandaan dan mensen denken dat Apple een hardwarebedrijf is. Ze zijn altijd een softwarebedrijf geweest.

  2. Origineel geplaatst door Paul
    Waar komt dat toch vandaan dan mensen denken dat Apple een hardwarebedrijf is. Ze zijn altijd een softwarebedrijf geweest.

    Kun je wel een filmpje plaatsen over steve jobs en bill gates die discusseren over wat software, maar Apple heeft van begin af aan hardware en software ontwikkelt. Daar de bij verdienen ze niet op de operating system, omdat deze betaald wordt bij aanschaf van een produkt van hun. Het verdienmodel lag in het begin vooral bij de hardware. Nu laatste paar jaren verschuift het verdienmodel meer en meer naar diensten. Vraagje, voor welk software van Apple heb jij ooit wat betaald?

  3. @Paul: Klopt. Ware het niet dat hun software alleen te draaien is op hun hardware 😂. Is het dan een software- of een hardwarebedrijf?

  4. Met 1,4 miljard actieve Apple-apparaten zit er een limiet aan de hoeveelheid hardware die Apple kan verkopen.

    Er lopen meer dan 7 miljard mensen op de aardbol rond en een flink aantal hebben meerdere apparaten.
    Als de prijs/performance beter is dan je concurrentie, dan is er voorlopig geen limiet.
    Daarom doen “engineers” aan produktinnovatie en zo zijn er bij Apple intussen tienduizenden patenten waar ze (nog) helemaal niets mee doet.
    Mss. een keer met iets nieuws uitbrengen dan altijd dezelfde iPad (mini’s), spec upgrades en eindeloos vertraagde AirPods/Macs

  5. Zonder goede software is een iPhone alleen een stuk glas met een batterij, alles valt of staat op de software.

  6. @Kevin: Ik vind dat je dit het beste ziet bij de iPad Pro. Hardware van wereldklasse maar software die het niveau nauwelijks aan kan..

  7. @MrDelissen: iPad pro is niets anders dan een super hardware met standaard software. Er is nauwelijks verschil met een normale iPad. De consument wordt te weinig beloont.

  8. @Jeroenus: Voor alle software van Apple die ik gebruik heb ik betaald, bij aanschaf. Dat is nou net het hele prijsverschil tussen Apple producten en producten van andere fabrikanten.
    Overigens heb ik destijds ook nog voor de iWork en iLife applicaties betaald.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.