Reacties voor: Apple snoept Europees marktaandeel van Nokia af

Symbian verliest in de vijf grote Europese landen marktaandeel aan de iPhone. Ook Android groeit, maar vooral in de VS, waar Symbian toch geen marktaandeel heeft.
Lees het complete artikel → Apple snoept Europees marktaandeel van Nokia af
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Symbian heeft te lang stilgestaan en werkt niet intuïtief als Android en iOS.

    Qua marktaandeel zie ik iOS helaas wel het onderspit delven t.o.v. Android, mede door het echte open source zijn zonder restricties. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat de Appstore van Apple plots minder restrictief is geworden, ze voelen de hete adem.

    Ben benieuwd wat Windows Mobile 7 gaat doen.

  2. iOS is eindelijk een waardig OS door de 4,0 update en ik hoop dat ze blijven groeien tot nr 1

    windows mobile heeft zijn kans gehad bij mij, blijf maar bij computers en nokia’s zie ik tegen woordig niet eens meer bij de jeugd dus zodra alle oudjes weg zijn gaat dat bedrijf geheid faiiet.

  3. @Tarik: De eerste WM7 mobile moet nog worden uitgebracht en jij hebt het al gehad? Beetje kort door de bocht gedachte…

  4. Hetgeen mij duidelijk wordt in bovenstaande is dat het eigenlijk erg jammer is dat er zoveel verschillende platformen zijn, en er moeizaam samengewerkt wordt.
    Het zou mooi zijn als een en ander naadloos met elkaar zou communiceren en je bv visite kaartjes van WM naar android, symbian of ios zou kunnen sturen en deze kon integreren in je eigen contacten lijst.

  5. Tjah eigenlijk heeft het als softwareproducent meer voordeel om géén marktleider te zijn, want dan val je ineens onder de regelgeving voor dominante posities en mag je een pak minder (kijk naar Microsoft dat IE niet meer standaard mag leveren bij Windows omwille van hun machtspositie tegen Apple dat Safari vrolijk blijft leveren bij Mac OS).

    Gezien het feit dat Apple met App Store zit moeten ze een dominante positie mijden als de pest dus volgens mij zijn de kerels bij de legal departement van Apple stiekem wel blij met deze marktverdeling 🙂

  6. ik vind dat symbian gewoon een veel te zwaar en traag systeem is en nokia doet ook niets om het aantrekkelijker te maken.
    IOS vindt ik gewoon een beter OS, maar toch zie ik android als het systeem van de toekomst, ze moeten er alleen nog aan werken omdat android nog niet echt volwassen is.
    de anderen zijn voor mij al lang dood

  7. Origineel geplaatst door Puck84
    Gezien het feit dat Apple met App Store zit moeten ze een dominante positie mijden als de pest dus volgens mij zijn de kerels bij de legal departement van Apple stiekem wel blij met deze marktverdeling

    Nou, ‘t is maar net wat je een markt noemt.
    Onder de noemer smartphones zit Apple wel veilig, maar als je iOS een markt noemt (en de AppStore IS een markt en levert daar genoeg argumenten voor) is het een monopolie…

    Voldoende voer voor juristen (die zich wel door Neelie laten sturen…)

  8. @Martijn: Die indruk heb ik ook en wordt bevestigd door berichten op Webwereld

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.